ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

andreas78 έγραψε:Άριστε, θα συμφωνήσω και εγω μαζι σου, οπως επίσης και με τα γραφόμενα του Κωσταντινου, για το θεμα του πριβέ.
Η ιδιογώμοση ειναι επικίνδυνη αλλα και ακίνδυνη, αναλόγως του λόγου που κάποιος γεμίζει, αλλά και το κατα ποσο εχει βρει και απορροφήσει τις σωστές βάσεις.
Θα τα πω θεμέλια, αφου αυτα δεν εχουν αλλάξει στα τόσα χρονια ύπαρξης φυσιγγιων, γεμισμενα με άκαπνη πυριτιδα, αφου όσο πιο πίσω ψάξει κάποιος, τοσο περισσότερο επιβεβαιώνονται οι πιο σύγχρονες γραφές.
Θεμέλιο, βάση ή αρχή που δεν άλλαξε στο πέρασμα του χρόνου, αλλα και που ούτε πρόκειται να αλλάξει ειναι πως...Ένα φυσιγγιο αξίζει μερικά σεντ, ενα όπλο απο μερικες εκατοντάδες μεχρι και καποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ μια ανθρώπινη ζωή ειναι ανεκτίμητη και αναντικατάστατη.!!

Για καποιο λόγο, κάποια δεδομένα, που ειναι πολυ σημαντικά, κάποιοι δεν τα λαμβάνουν υπόψιν, είτε απο αμέλεια, είτε εσκεμμένα, είτε απο άγνοια.
Οταν βλέπουμε ενα σεταπ, που μας παρουσιάζει ενα εργοστάσιο ή που μας παραθέτει κάποιος φίλος, στο οποίο αναφέρεται ο βλητικός έλεγχος, πρεπει να λαμβάνουμε υπόψιν οτι αυτο εχει ελεγχθεί σε ενα ελεγχόμενο κλιματικά περιβάλλον και αυτο ειναι περίπου ~21°C.
Δεδομένου των κλιματολογικών, ιδιετεροτητων που εχει η κυπρος, ειναι γεγονός οτι κυνηγάμε σε πολυ ψηλές θερμοκρασίες περισσότερο, απο τις πολυ χαμηλές, που στην ουσία δεν υπάρχουν.
Οι πυριτιδες λοιπόν, επηρεάζονται ουκ´ ολίγον απο την ψηλη θερμοκρασια, αναλόγως της ποσότητας γομωσης, δηλαδη όσο περισσότερη πυριτιδα εχει ενα φυσιγγιο, τοσο πιο επιρρεπείς ειναι στην ψηλη θερμοκρασια.
Ενα βαρύ σε γομωση σεταπ περιπου ~(+35γρ.,), δοσμένο απο βλητικό σταθμό, για καθε ~5°C περισσοτερης θερμοκρασίας, δινει περίπου ~68bar περισσοτερες πιεσεις. Ενώ ενα ελαφρύ σεταπ με περιπου ~(28γρ.,- 32γρ.,) για καθε ~5°C περισσοτερης θερμοκρασίας, δινει περιπου ~20bar περισσοτερες πιεσεις.
Απόσβεση αυτου του γεγονότος, ειναι η μείωση της πυριτιδας κατα 5% ή και αναλόγως της πυριτιδας, κατα 0.10γρ., στην περισσότερη διάρκεια που κυνηγούμε στην κυπρο, αυτο θα μας δώσει τα ίδια (περιπου, αφου ειναι αδύνατον να τα επιτύχουμε επ´ ακριβώς) δεδομένα με τον βλητικό σταθμό, αφου αυτο ειναι και το ζητούμενο, να διατηρήσουμε δηλαδη την πυριτιδα στον σωστό ρυθμό καύσης(burn rate) και με την ανάλογα σωστη καμπύλη καύσης(peak pressure).
Τωρα για τον "βαρύ" χειμώνα, οι αμερικάνοι απλα βάζουν στο σεταπ τους ενα δυνατό καψουλι ή απλα μειώνουν το μέγεθος των σκαγιων του, κατα ενα νούμερο και συνήθως χρησιμοποιούν μέσης καύσης πυριτιδες. Σε καποιες περιπτώσεις "παγετωνα", μειώνουν ελάχιστα την γομωση των σκαγιων, σε συνδιασμό με δυνατό καψουλι και χωρις να αυξήσουν την γομωση της πυριτιδας, κυνηγούν μια χαρά.
Για τον κυπριακό "χειμώνα" νομίζω η μείωση των σκαγιων και μονο, ειναι αρκετή κατα την δικη μου άποψη, εκτος απο μεμονωμένες περιπτώσεις και περιοχές, όπου και ενα πιο δυνατό καψουλι θα ηταν αρκετό. Ενα αλλο θετικό ειναι και η προφύλαξη των φυσιγγιων σε προστατευμένες τσέπες ή τσαντες.
Αυτά ειναι μερικά, απλά και κατανοητά, γνωστά στους πλείστους ιδιογομωτες, θεματακια που λαμβάνουν πάντα υπόψιν, πέραν του αθλητικού μέρους που διακατέχει το κυνηγι και του σεβασμού προς το θήραμα.
Βιβλιογραφία, υπάρχει υπέρ αρκετή, στο διαδυκτιο και οι πλειστοι απο εμας ειμαστε σε θέση να την βρούμε και να την διαβάσουμε, να την μεταφράσουμε στα κυπριακα πρότυπα και πάντα το σημαντικότερο μέλημα μας, θα πρεπει να ειναι η ασφάλεια και οι κανόνες αυτής, οι διάφοροι πειραματισμοί που γίνονται κατα καιρούς, ειναι καταδικασμένοι να μείνουν σε κάποια φάση, στην αφάνεια, αφου για καθε ενα θετικό που μπορει να προσφέρουν, δημιουργούν και αντιπροσφερουν δέκα κακά.
Καλη συνέχεια, καλα γεμισματα με ασφάλεια και με αξέχαστες βολες.

Σήμ., Και για να μην ξεχνιόμαστε, αφιερωμένο..... :mrgreen:

ROTTWEIL

Εικόνα
Βρέ Αντρέα τι μου θυμίζεις με αυτά τα πλαστικά Rottweil? Mε αυτο το φυσίγγι θήρευσα το πρώτο μου λαγό όταν έβγαλα την πρώτη μου κυνηγετική άδεια στην περίοδο της ενηλικίωσης μου.
Ενα φυσίγγι που όσοι το κυνήγησαν και έχουν γκαβατζάρει τα 50 πίνουν νερό στο όνομα του.
Εξαιρετικά αργό για τα σημερινά δεδομένα , πολύ μαλακό για τα 36 γρ που ήταν γεμισμένο αλλα εξαιρετικά φονικό διαχρονικά.
Εχω περισώσει καμμια 10αριά τέτοια και ξεκουράζονται στο ερμάριο της συλλογής μου.
Πολλές φορές έχω μπει στο πειρασμό να πάρω ενα δύο στο κυνήγι μόνο και μόνο για να αισθανθώ την αυτοπεποίθηση που μου δημιουργούσαν σαν τα έβαζα στο δίκαννο και ξαμολιόμουν ενθουσιώδης στο βουνό.
Δεν θέλω όμως να χαλάσω τη δεκάδα και πάντα το μετανοιώνω.!!!
Νασαι καλά Αντρέα για τις θύμησες που μου έφερες βλέποντας τη φωτογραφία που μας παρουσίασες.
Υ.Γ: Αυτά τα χρωματάκια και τους λογότυπους στους χάρτινους ήθελα να ήξερα που τα ξετρυπώνεις και μας δημιουργείς έντονη σιελόρροια :D
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

spyrosspyrou851 έγραψε:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε: http://www.migratoria.it/enciclopedia-o ... -ricarica/

Φιλικά
Κ...
Αυτές παιδιά τι πυρίτιδες είναι; Η δεξιά μου μοιάζει με F2x32/36 ενώ η αριστερή δεν κατάλαβα τι μπορεί να είναι. Η αριστερή είναι η πυρίτιδα που βρήκα στην RC4 Serie Oro (μαύρη) ενώ η δεξιά είναι η πυρίτιδα στην RC4 Serie Oro Fibre (κίτρινη). Ευχαριστώ.

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... c7e41.jpeg
Aγαπητε Σπύρο όντως η δεξια πυρίτιδα είναι η F2X36 σε βάρος περίπου 1,85 γρ με την οποια γομώνονται τα RC4 SERIE ORO fiber (κίτρινα) .
Επίσης με την εν λόγω "κυρία" γομώνονται και τα RC4 SERIE ORO plastic wad (μαύρα) .
Yπάρχουν και εκδόσεις με την F2X32 σε βάρος κυμαινόμενο απο 1,68~1,70 γρ
Σε παλαιότερες εκδόσεις της "μαύρης" RC4 S.O Gold Series υπάρχει η πυρίτιδα Αο (!!!)
Δεν ξέρω αν χρησιμοποιήθηκε και αλλη πυρίτιδα εκτός των παραπάνω.
Οπως βλέπεις οι εταιρείες αλλαζουν τις πυρίτιδες αναλογα με τις γραμμές παραγωγής και τα κόστη τους.
Γιαυτο ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ και παλι ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ.!!!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

andreas78 έγραψε:Άριστε, θα συμφωνήσω και εγω μαζι σου, οπως επίσης και με τα γραφόμενα του Κωσταντινου, για το θεμα του πριβέ.
Η ιδιογώμοση ειναι επικίνδυνη αλλα και ακίνδυνη, αναλόγως του λόγου που κάποιος γεμίζει, αλλά και το κατα ποσο εχει βρει και απορροφήσει τις σωστές βάσεις.
Θα τα πω θεμέλια, αφου αυτα δεν εχουν αλλάξει στα τόσα χρονια ύπαρξης φυσιγγιων, γεμισμενα με άκαπνη πυριτιδα, αφου όσο πιο πίσω ψάξει κάποιος, τοσο περισσότερο επιβεβαιώνονται οι πιο σύγχρονες γραφές.
Θεμέλιο, βάση ή αρχή που δεν άλλαξε στο πέρασμα του χρόνου, αλλα και που ούτε πρόκειται να αλλάξει ειναι πως...Ένα φυσιγγιο αξίζει μερικά σεντ, ενα όπλο απο μερικες εκατοντάδες μεχρι και καποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ μια ανθρώπινη ζωή ειναι ανεκτίμητη και αναντικατάστατη.!!

Για καποιο λόγο, κάποια δεδομένα, που ειναι πολυ σημαντικά, κάποιοι δεν τα λαμβάνουν υπόψιν, είτε απο αμέλεια, είτε εσκεμμένα, είτε απο άγνοια.
Οταν βλέπουμε ενα σεταπ, που μας παρουσιάζει ενα εργοστάσιο ή που μας παραθέτει κάποιος φίλος, στο οποίο αναφέρεται ο βλητικός έλεγχος, πρεπει να λαμβάνουμε υπόψιν οτι αυτο εχει ελεγχθεί σε ενα ελεγχόμενο κλιματικά περιβάλλον και αυτο ειναι περίπου ~21°C.
Δεδομένου των κλιματολογικών, ιδιετεροτητων που εχει η κυπρος, ειναι γεγονός οτι κυνηγάμε σε πολυ ψηλές θερμοκρασίες περισσότερο, απο τις πολυ χαμηλές, που στην ουσία δεν υπάρχουν.
Οι πυριτιδες λοιπόν, επηρεάζονται ουκ´ ολίγον απο την ψηλη θερμοκρασια, αναλόγως της ποσότητας γομωσης, δηλαδη όσο περισσότερη πυριτιδα εχει ενα φυσιγγιο, τοσο πιο επιρρεπείς ειναι στην ψηλη θερμοκρασια.
Ενα βαρύ σε γομωση σεταπ περιπου ~(+35γρ.,), δοσμένο απο βλητικό σταθμό, για καθε ~5°C περισσοτερης θερμοκρασίας, δινει περίπου ~68bar περισσοτερες πιεσεις. Ενώ ενα ελαφρύ σεταπ με περιπου ~(28γρ.,- 32γρ.,) για καθε ~5°C περισσοτερης θερμοκρασίας, δινει περιπου ~20bar περισσοτερες πιεσεις.
Απόσβεση αυτου του γεγονότος, ειναι η μείωση της πυριτιδας κατα 5% ή και αναλόγως της πυριτιδας, κατα 0.10γρ., στην περισσότερη διάρκεια που κυνηγούμε στην κυπρο, αυτο θα μας δώσει τα ίδια (περιπου, αφου ειναι αδύνατον να τα επιτύχουμε επ´ ακριβώς) δεδομένα με τον βλητικό σταθμό, αφου αυτο ειναι και το ζητούμενο, να διατηρήσουμε δηλαδη την πυριτιδα στον σωστό ρυθμό καύσης(burn rate) και με την ανάλογα σωστη καμπύλη καύσης(peak pressure).
Τωρα για τον "βαρύ" χειμώνα, οι αμερικάνοι απλα βάζουν στο σεταπ τους ενα δυνατό καψουλι ή απλα μειώνουν το μέγεθος των σκαγιων του, κατα ενα νούμερο και συνήθως χρησιμοποιούν μέσης καύσης πυριτιδες. Σε καποιες περιπτώσεις "παγετωνα", μειώνουν ελάχιστα την γομωση των σκαγιων, σε συνδιασμό με δυνατό καψουλι και χωρις να αυξήσουν την γομωση της πυριτιδας, κυνηγούν μια χαρά.
Για τον κυπριακό "χειμώνα" νομίζω η μείωση των σκαγιων και μονο, ειναι αρκετή κατα την δικη μου άποψη, εκτος απο μεμονωμένες περιπτώσεις και περιοχές, όπου και ενα πιο δυνατό καψουλι θα ηταν αρκετό. Ενα αλλο θετικό ειναι και η προφύλαξη των φυσιγγιων σε προστατευμένες τσέπες ή τσαντες.
Αυτά ειναι μερικά, απλά και κατανοητά, γνωστά στους πλείστους ιδιογομωτες, θεματακια που λαμβάνουν πάντα υπόψιν, πέραν του αθλητικού μέρους που διακατέχει το κυνηγι και του σεβασμού προς το θήραμα.
Βιβλιογραφία, υπάρχει υπέρ αρκετή, στο διαδυκτιο και οι πλειστοι απο εμας ειμαστε σε θέση να την βρούμε και να την διαβάσουμε, να την μεταφράσουμε στα κυπριακα πρότυπα και πάντα το σημαντικότερο μέλημα μας, θα πρεπει να ειναι η ασφάλεια και οι κανόνες αυτής, οι διάφοροι πειραματισμοί που γίνονται κατα καιρούς, ειναι καταδικασμένοι να μείνουν σε κάποια φάση, στην αφάνεια, αφου για καθε ενα θετικό που μπορει να προσφέρουν, δημιουργούν και αντιπροσφερουν δέκα κακά.

ROTTWEIL

Εικόνα

Μια διόρθωση σε αυτο που εχω σημειώσει με αλλο χρώμα. Εννοούσα μείωση του νούμερου, των σκαγιων.

Κωστα, που είσαι ακομα, στις διακοπές μου εχω προγραμματίσει επίσκεψη σε αποθήκη.... :D
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

andreas78 έγραψε:

ROTTWEIL

Εικόνα

Μια διόρθωση σε αυτο που εχω σημειώσει με αλλο χρώμα. Εννοούσα μείωση του νούμερου, των σκαγιων.

Κωστα, που είσαι ακομα, στις διακοπές μου εχω προγραμματίσει επίσκεψη σε αποθήκη.... :D
Και βέβαια να προσθέσω ότι η ποιότητα των υλικών κάλυκας ROTTWEIL, καψύλιο SINOXID, σκάγια GECO δεν συμβαδίζει με την εμφάνιση του ρελιάσματος που καμμία σημασία στο τελικό αποτέλεσμα και την βλητική συμπεριφορά δεν έχει.Αυτό το αναφέρω για να εξηγούμεθα και να μην παρεξηγούμεθα.Προσωπικα έχω ένα σύνδρομο με την αισθητική και κυρίως το κλείσιμο των φυσιγγίων μου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι "ο ήλιος δεν βγαίνει για όλους" και κατα συνέπεια ρελιάσματα τύπου Rottweil ή ακραία αρέλιαστα φυσίγγια δεν έχουν θέση και παρουσίαση εδώ μέσα.
Παρακαλώ όλα τα μέλη να κάνουν τις παρουσιάσεις τους χωρίς κανένα ενδοιασμό.Αν κάποιοι θέλουν να βελτιωθούν ευχαρίστως εγώ προσωπικά να θέσω τον εαυτό μου αρωγό, εάν όχι δεν βλέπω τον λόγο εφόσον είναι ικανοποιημένοι εκ του αποτελέσματος , να μην παρουσιάζουν τη δουλειά τους.
Γηράσκω αεί διδασκόμενος...
Albert Einstein
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

andreas78 έγραψε:...
...
...
Η ιδιογόμωση είναι πάντα ακίνδυνη για τους γνώστες και πάντα επικίνδυνη για τους μη γνώστες! Οι σωστές βάσεις είναι κάτι το σχετικό, διότι η επαγγελματική ασχετοσύνη δίνει και παίρνει, είτε από αμέλια...είτε από εσκεμένη προσπάθεια πώλησης! Ασχετοσύνη και αμέλια έχουν όσοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και όταν τους ρωτάς σου λένε λάθος πράγματα, ενώ εσκεμένη προσπάθεια πώλησης είναι να του λες δώσε μου Tecna για τα Magnum 56gr και να σου πουλάει S4 για τα 32gr επειδή δεν έχει Tecna να σου πουλίσει και η S4 έχει το ίδιο χρώμα!

Πολύ λίγες φορές δοκιμάζονται σωστά τα φυσίγγια και παράλληλα για να δοκιμασθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα πρέπει να παραμένουν σε κλιματισμένο βλητικό χώρο για 24 ή 48 ώρες με 60% υγρασία και 20C θερμοκρασία!

Δεν φταίει η ιδιογόμωση εάν ο κόσμος έχει καβαλικέψει το καλάμι και νομίζει ότι δεν πρόκειται να σπάσει ή εάν κάποιοι που δεν γεμίζουν ανοίγουν τα φυσίγγια του εμπορείου για να βάλουνε μιάμιση φορά μπαρούτι και σκάγια και μετά να κλείσουν τον κάλυκα με ζελοτέηπ...όπως και είδα να γίνεται 2 φορές εδώ στα μέρη μας από 2 διαφορετικούς κυνηγούς γιατί λέει έτσι τουφεκάνε πιο μακρυά και αυτοί οι 2 δεν γέμιζαν φυσίγγια αλλά πείραζαν τα φυσίγγια βιοτεχνείας!!!
andreas78

Nikos77 έγραψε:
...
...
Η ιδιογόμωση είναι πάντα ακίνδυνη για τους γνώστες και πάντα επικίνδυνη για τους μη γνώστες! Οι σωστές βάσεις είναι κάτι το σχετικό, διότι η επαγγελματική ασχετοσύνη δίνει και παίρνει, είτε από αμέλια...είτε από εσκεμένη προσπάθεια πώλησης! Ασχετοσύνη και αμέλια έχουν όσοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και όταν τους ρωτάς σου λένε λάθος πράγματα, ενώ εσκεμένη προσπάθεια πώλησης είναι να του λες δώσε μου Tecna για τα Magnum 56gr και να σου πουλάει S4 για τα 32gr επειδή δεν έχει Tecna να σου πουλίσει και η S4 έχει το ίδιο χρώμα!

Πολύ λίγες φορές δοκιμάζονται σωστά τα φυσίγγια και παράλληλα για να δοκιμασθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα πρέπει να παραμένουν σε κλιματισμένο βλητικό χώρο για 24 ή 48 ώρες με 60% υγρασία και 20C θερμοκρασία!

Δεν φταίει η ιδιογόμωση εάν ο κόσμος έχει καβαλικέψει το καλάμι και νομίζει ότι δεν πρόκειται να σπάσει ή εάν κάποιοι που δεν γεμίζουν ανοίγουν τα φυσίγγια του εμπορείου για να βάλουνε μιάμιση φορά μπαρούτι και σκάγια και μετά να κλείσουν τον κάλυκα με ζελοτέηπ...όπως και είδα να γίνεται 2 φορές εδώ στα μέρη μας από 2 διαφορετικούς κυνηγούς γιατί λέει έτσι τουφεκάνε πιο μακρυά και αυτοί οι 2 δεν γέμιζαν φυσίγγια αλλά πείραζαν τα φυσίγγια βιοτεχνείας!!!

Οι βάσεις για ενα ιδιογομωτή, δεν ειναι οι επαγγελματίες και τα εργοστασιακά φυσιγγια, ειναι γνωστό οτι ανάμεσα σε αυτούς, υπάρχουν ακόλουθοι σωστών πρακτικών, αλλά υπάρχουν και αυτοί που πράττουν λανθασμένα.
Οι σωστές βάσεις έρχονται απο τα 100 και πλέον χρονια, βλητικων επαληθευσεων, ερευνών και βιβλιογραφίας απο επιστήμονες που αφιέρωσαν την ζωή τους σε αυτο και παρα την σύγχρονη τωρα εποχή, δεν εχουν διαψευθεί....
Επαυξανω για το καλάμι.
andreas78

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
andreas78 έγραψε:

ROTTWEIL

Εικόνα

Και βέβαια να προσθέσω ότι η ποιότητα των υλικών κάλυκας ROTTWEIL, καψύλιο SINOXID, σκάγια GECO δεν συμβαδίζει με την εμφάνιση του ρελιάσματος που καμμία σημασία στο τελικό αποτέλεσμα και την βλητική συμπεριφορά δεν έχει.Αυτό το αναφέρω για να εξηγούμεθα και να μην παρεξηγούμεθα.Προσωπικα έχω ένα σύνδρομο με την αισθητική και κυρίως το κλείσιμο των φυσιγγίων μου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι "ο ήλιος δεν βγαίνει για όλους" και κατα συνέπεια ρελιάσματα τύπου Rottweil ή ακραία αρέλιαστα φυσίγγια δεν έχουν θέση και παρουσίαση εδώ μέσα.
Παρακαλώ όλα τα μέλη να κάνουν τις παρουσιάσεις τους χωρίς κανένα ενδοιασμό.Αν κάποιοι θέλουν να βελτιωθούν ευχαρίστως εγώ προσωπικά να θέσω τον εαυτό μου αρωγό, εάν όχι δεν βλέπω τον λόγο εφόσον είναι ικανοποιημένοι εκ του αποτελέσματος , να μην παρουσιάζουν τη δουλειά τους.
Γηράσκω αεί διδασκόμενος...
Ειναι κανόνας αδιάψευστος, οτι και μεχρι τα βαθιά μας γεράματα, κατι θα έχουμε να μάθουμε, ασχέτως της έντονης ενασχόλησης μας με καποιο θεμα..!!!!!
Ειναι γεγονός, οτι λίγα ειναι τα μέλη που θα παραθέσουν φωτογραφίες απο τις ιδιογομωτικες τους κατασκευές, η αισθητική τα τελευταία χρονια, εχει μπει για τα καλα στο παιχνίδι και ενας απλός ιδιογομωτής, που γεμίζει απλά και πρακτικά, εχει κατα καποιο τροπο απομονωθεί, νομιζομενος οτι.....οτι λάμπει ειναι και χρυσός....!!!!!
Δεν ειναι έτσι όμως, πολλα πράγματα στην καθημερινότητα μας, λάμπουν, αλλα στην πραγματικότητα ειναι σκουπίδια, ενω απεναντίας κατι που δεν προσφέρει οπτικό οφθαλμολουτρο, τυγχάνει να ειναι και πραγματικός χρυσός.
Στην δικη μας περίπτωση, τα αρέλιαστα φυσιγγια, τα οποία, στην παραγματηκοτητα προτειμόνται απο την μεγαλητερη μερίδα των ιδιογομωτών και οχι μονο, αφου υπάρχουν και παραδείγματα απο μεγαθήρια, κατασκευαστικά εργοστάσια, που ακόμη και σήμερα χρυσοπληρωνονται τα φυσιγγια τους, δικαίως πάντα, έχοντας αποδήξει στο πέρασμα του χρόνου, την αξία τους.

Θα παραθέσω και ενα εργοστασιακό φυσιγγιο του 1970, παραθέτοντας ταυτόχρονα την ιστορία του, η οποία και ειναι άμεσα συνδεδεμένη με την Κυπρο, αφου η Κυπρος εχει να επιδείξει μεγάλες αξίες και βάσεις, απο τους παλαιούς ιδιογομωτες.
Περιπου το 1969 λοιπόν, οι γνωστή σε όλους μας Sellier & Bellot, κάλεσε για κυνηγι έναν Κύπριο ιδιογομωτή.
Το κυνηγι αφορούσε, σκίουρος οι οποίοι και ηταν στις κορυφές πολυ μεγάλων κυπαρισσιών και πεύκων. Τα φυσιγγια που δόθηκαν, ηταν τα γνωστά Black star της S&B, (φυσιγγια 35γρ. αν θυμαμε καλά), μετα τις πρώτες βολες λοιπόν, οι σκιουροι κατέβαιναν σχεδόν, διαλυμενοι και κομματιασμενοι αφου τα φυσιγγια αυτα ηταν γνωστά για την δύναμη τους. Αυτο δεν άρεσε στον Κύπριο καλεσμενο, ο οποίος την επόμενη μέρα, πηγε νωρίς στο εργοστάσιο, όπου ζήτησε και έφτιαξε κάποια φυσιγγια, στα 28γρ., με Nobel 78(νομίζω) και χαμηλή εώς αργή ταχύτητα. Οι τσεχοσλοβακοι του είπαν πως τα ζώα ηταν πολυ ψηλα και πως δεν θα τα σκότωνε το φυσιγγιο, στην πραγματικότητα όμως, όλοι έμεναν με το στόμα ανοικτό, οταν σε καθε τους βολη οι σκιουροι κατέβαιναν σηδερωμενοι και παρα την ακαριαια καταβολής τους.
Την επόμενη χρονια η Sellier & Bellot, κυκλοφόρησε το χαρτινο TORTORELLA.

Εικόνα

Για τον φιλο Ζακυνθινό, επίσης που του αρέσουν τα 2", αυτο ειναι ~60χιλ., :D
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

Οι σωστές βάσεις έρχονται απο τα 100 και πλέον χρονια, βλητικων επαληθευσεων, ερευνών και βιβλιογραφίας απο επιστήμονες που αφιέρωσαν την ζωή τους σε αυτο και παρα την σύγχρονη τωρα εποχή, δεν εχουν διαψευθεί....
...
Ναι μεν, αλλά, φίλε μου! ;)

Μην ανατρέχετε σε βλητικούς που έκαναν τις έρευνές τους μόνον με εργοστασιακά όπλα και μόνον με εργοστασιακά φυσίγγια, χωρίς να γνωρίζουν τις πρακτικές αρχές του εσκεμένα λανθασμένου και παραμετροποιημένου πειραματεισμού, διότι απλά ο κύριος Antonio Granelli [επαγγελματίας βλητικός, κυνηγός, ιδιογομωτής, αρθρογράφος και συγγραφέας] μπορεί να καταρίψει τις περισσότερες από τις παγιομένα λανθασμένες θεωρίες τους με απλά και με πρακτικά λόγια! Προσωπικά εάν είναι να πιστέψω κάποιον βλητικό, θα πιστέψω μόνο τον Granelli και αυτό μετά από δικές μου επαληθεύσεις, διότι τους αγγλοαμερικάνους τους παραβλέπω και ούτε θέλω να ακούσω, αλλά ούτε και θέλω να γνωρίζω, διότι προσωπικά τους θεωρώ κλάσεις κατώτερους του Granelli! 8-)

Το απλούστερο παράδειγμα που μπορώ να φέρω εδώ πέρα, είναι το βύσμα, η μισόταπα και η μάλλινη τάπα, όπως και ότι το 3* τσοκ θα δίνει ασταμάτητα διαφορετικά αποτελέσματα με βύσματα και μισόταπες ενώ αυτό θα αναιρεθεί σε τεράστιο βαθμό από τις μάλληνες! ;)

Επειδή ασχολούμαι ασταμάτητα με την εφαρμοσμένη μηχανική ακριβείας σχεδόν για 14 χρόνια και επειδή έχω πάει σε πολλά εργοστάσια και γνωρίζω τις πρακτικές τους...πιστεύω ότι μπορώ να έχω γνώμη και άποψη και προσωπικά πιστεύω επίσης ότι σχεδόν όλες οι εταιρείες μετράνε πρώτα τα τυχόν κέρδη και έπειτα τις τυχόν επιδόσεις!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Μετά από μια γρήγορη δοκιμή τα μίνι φυσίγγια είναι αποτελεσματικά μέχρι τα 28μ με 3 τσοκ και κάτω έκανα ακόμη λίγα για την άλλη εβδομάδα που θα πάω στο σκοπευτήριο και θα πάνε και κάποια στο κανονάκι ;)
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
andreas78

Αγαπητε Νίκο,
Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό. ?
Ακομα και ενα εργοστασιακό φυσιγγιο, για να κατασκευαστεί πέρασε απο το στάδιο της δοκιμασίας, με η χωρίς εσκεμμένα λανθασμένο στήσιμο, ετσι ώστε να έρθει κάποιος και να πει πως αυτη η πυριτιδα, με αυτη τη γομωση σε αυτο το βυσμα ειναι σχετικά ιδανική. Ο βλητικος σταθμός ειναι κανονας στις βιβλιογραφιες.
Εκτός βέβαια και αν η γραμματική σου με εχει μπερδέψει.

Για το τσοκ τώρα, βρισκω λιγο άτοπη την αναφορα σου. Η όνομαστικη ορολογια του τσοκ εχει αξία μονο στους κατασκευαστές. Ο κυνηγός ενδιαφέρεται μονον για την κατανομή εκείνη, που θα του αποφέρει τα αναλογα σκάγια, με την ανάλογο άνοιγμα και στην αναλογη αποσταση, για το θήραμα που ο ιδιος κυνηγα και στην αποσταση που το κυνηγα. Σε εμενα μπορει να ειναι με 4* και μαλλινο, σε εσενα με 3* και βυσμα και σε κάποιον αλλο κατι διαφορετικό, παντα στην ιδια απόσταση.
Αυτο δεν το λέει ένας, αλλά πολλοι βλητικοι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”