ο καθενας εχει στο μυαλο του το πως θελει να κυνηγα, απο τι θηραμα μεχρι τι τροπο μεχρι τι ρατσα σκυλου θα εχει ως συντροφο.....αν θελεις να δουλευκει μες την πυρα περνε τον αναγνωρισεις μες τη πυρα....μια δυο τρεις θα συνηθισει κ θα δουλευκει μες τη πυρα!ο υπερπληθυσμος των σκυλων μπορει με λιγη δουλεια απο τις αρμοδιες υπηρεσιες να ελεγχθει οπως επισης κ ο αριθμος των ποσων σκυλων εχει ο καθενας στις εξορμισεις.....εγω δεν θελω σεμιναρια ουτε αγωνες ουτε διαγωνισμους θελω ενα συντροφο στο βουνο να καμνω το κεφι μου Κ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ Κ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 2 ΗΤΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ κ το σωστο κυνηγοσκυλο ειναι στο μυαλο του καθενου διαφορετικη εικονα....( προσωπικα εχω 7....2 ιχνηλατες, 1 φερμας, 3 διασταυρωμενους φερμας κ ακομα 1 σαλονιου, ολοι με ηλεκτρονικη ταυτοτητα κ βιβλιαριο υγειας στο βουνο πανε παντα 2....) γιατι να μπω στο κυκλο των διαγωνισμων,αγωνων, σεμιναριων οταν δεν το θελω;;; πρεπει να μην κυνηγω μπεκατσα η λαγο γιατι δεν εχω τον αναλογο σκυλο;;; αν καποιος θελει να παει να κυνηγισει με μασταρτολυκο (εν κ της μοδας τωρα

) ας παει κ ας τρυπησει τα ποδια του οπως λεεις....φτανει να μην σηκωσει ο λυκος τον λαο κ να τον βαλει μες τη βουρκα.....εκει ειναι το προβλημα, εκει ειναι που πρεπει να εχουμε παιδεια ( οπως ειπε κ ο ανθιμος).....εγω εκεινο που ηθελα να σημειωθει ειναι οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γινει διαχωρισμος των κυνηγων η να γινει το κυνηγι για λιγους καθως κ ευκαιρια τσεπωματος ευρω απο αλλους!!!!![/quote]
Φίλε αν αφήσουμε το κυνήγι στο πώς ο καθένας θέλει να το έχει στο μυαλό του ποτέ δέν θα δούμε άσπρη μέρα γιατί απλά ο καθένας θα κάνει ότι θεωρεί σωστό. Άρα μπορεί στο τέλος να έχουμε 50 000 διαφορετικές αντιλήψεις του τι είναι σωστό και τι λάθος.Αλλος να έχει 50 σκύλους για να κάνουν διώξη ένα λαγό υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το σωστό κυνήγι άλλος ότι με με 10 άλλος με μπαστάρτους και πάει λέγοντας όταν μιλάμε για παιδεία πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και για τι πράγμα μιλάμε. Άλλο να είμαι ζωόφυλος άλλο να είμαι λαγοκυνηγός άλλο να είμαι κυνηγός πουλιών και άλλο να έιμαι all around. Με την ίδια λογική δημιουργείτε μια πίστα για ράλλυ και δέν πρέπει να τεθούν κριτήρια για τα αυτοκίνητα που θα μπάινουν μέσα αλλά να μπαίνουν όλοι γιατί όλοι έχουν άδεια οδήγησης. Προσωπικά έχω 2 μπαστάρτους που απέκτησα πρίν απο 12 χρόνια και ένα καθαρόαιμο ιχνηλάτη. Προσωπικά όμως πιστεύω ότι εγώ δικαιούμε πολύ λιγότερο το συγκεκριμένο κυνήγι απο κάποιον ο οποίος είναι κάτοχος ενός σκύλου φέρμας . Κυνήγησα την μπεκάτσα στο εξωτερικό με σκυλιά φέρμας και βιντεογράφησα και το ανάλογο dvd
http://www.youtube.com/watch?v=OYJgaAqFzGc παρακολούθησα αγώνες μπεκάτσας στην Κύπρο και ατέλειωτες ώρες απο ταινίες στο εξωτερικό ενώ διάβασα πάρα πολλά άρθρα σχετικά με το συγκεκριμένο κυνήγι. Παρόλα αυτά διαπιστώνων ότι τα σκυλιά μου δέν είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο κυνήγι παρότι φερμάρουν και τα 2 τα ημίαιμα. Αν βγώ στου βουνό πολύ πιθανό αντι μπεκάτσα να μου σηκώσουν περδίκια ή λαγό γιατί ποτέ μου δέν ασχολήθηκα συστηματικά με το κυνήγι μπεκάτσας εκτος απο μεμονομένες τυχαίες συναντήσης. Απο την άλλη υπάρχουν άτομα που τα τελευταία χρόνια επιδίδονται μανειωδός στο συγκεκριμένο κυνήγι και τις περισσότερες φορές μέχρι να έρθουν τα πουλιά το κυνήγι τελειώνει αλλά αυτοί συνεχίζουν και με εκπαιδευτικά και αγώνες. Το μπεκατσοκυνήγι έχει μια μεγάλη προϊστορία και αξίζει σεβασμού . Αν είναι να το ξεφτελύσουμε απλά για σκοπόυς κάρπωσης τότε χάνει την ουσία του. Αν είναι να πηγαίνει ο καθένας με σκυλιά τα οποία θα χαλάνε το κυνήγι των σωστών μπεκατσοκυνηγών και πάλι δέν υπάρχιε λόγο να δοθεί. Προτιμώ να υπάρχει σωστά στημένο έστω και εάν δέν το δικαιούμε τώρα και μια μέρα να γίνω εάν το επιθυμώ και εγώ κατάλληλος μπεκατσοκυνηγός.