ΜΠΕΚΑΤΣΑ !

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
πανικος

Re: ΜΠΕΚΑΤΣΑ !

Δημοσίευση από πανικος »

Anthimos έγραψε:
πανικος έγραψε:μια απορια.ο λαμπρατορ μου που φερνει μονο οτι πυροβολησω θα μπορει να ερθει μαζι μου?
αλλη ερωτηση αν καποιος εχει καθαροαιμο σκυλλο φερμας χωρις χαρτια πως θα αποδειξη οτι ειναι φερμας ο σκυλλος?

Φιλε αν με ρωτας ο Λαμπραντορ σαν επαναφορεας θα επρεπε να σε συνοδευει σε ολα τα κυνηγια
Αμα εχεις καθαροαιμο χωρις χαρτια μπορεις να πας στον ομιλο φυλης σου να τον αξιολογησει ενας κριτης και να σου βγαλει πιστοποιητικό.
Επαναφορεας ειναι ανθιμε καιθελω να κυνηγα μαζι μου ολοχρονα οπως το ειπες.γιατι να κυνηγω τραχηλα τζικλα ορτυκι και ο σκυλλος να ειναι σπιτι? Λαγο δεν ξερει να φερμαρει και να τον δει μπροστα του ουτε γυριζει να τον δει.καθεται διπλα μου και βλεπει τον ουρανο για πουλια.ορτυκι με συνοδεια σκυλλου απο λιοπετρι πρεπει να παω τερσεφανου η πιο κοντινη αποσταση και εκει να κανω τι στα ασπροχωραφα.
Μακαρι να μπορω απο φετος να τον παιρνω αλλα δεν το πιστευω δυσκολη υποθεση για την κυπρο ολα αυτα ;)
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

ο καθενας εχει στο μυαλο του το πως θελει να κυνηγα, απο τι θηραμα μεχρι τι τροπο μεχρι τι ρατσα σκυλου θα εχει ως συντροφο.....αν θελεις να δουλευκει μες την πυρα περνε τον αναγνωρισεις μες τη πυρα....μια δυο τρεις θα συνηθισει κ θα δουλευκει μες τη πυρα!ο υπερπληθυσμος των σκυλων μπορει με λιγη δουλεια απο τις αρμοδιες υπηρεσιες να ελεγχθει οπως επισης κ ο αριθμος των ποσων σκυλων εχει ο καθενας στις εξορμισεις.....εγω δεν θελω σεμιναρια ουτε αγωνες ουτε διαγωνισμους θελω ενα συντροφο στο βουνο να καμνω το κεφι μου Κ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ Κ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 2 ΗΤΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ κ το σωστο κυνηγοσκυλο ειναι στο μυαλο του καθενου διαφορετικη εικονα....( προσωπικα εχω 7....2 ιχνηλατες, 1 φερμας, 3 διασταυρωμενους φερμας κ ακομα 1 σαλονιου, ολοι με ηλεκτρονικη ταυτοτητα κ βιβλιαριο υγειας στο βουνο πανε παντα 2....) γιατι να μπω στο κυκλο των διαγωνισμων,αγωνων, σεμιναριων οταν δεν το θελω;;; πρεπει να μην κυνηγω μπεκατσα η λαγο γιατι δεν εχω τον αναλογο σκυλο;;; αν καποιος θελει να παει να κυνηγισει με μασταρτολυκο (εν κ της μοδας τωρα :) ) ας παει κ ας τρυπησει τα ποδια του οπως λεεις....φτανει να μην σηκωσει ο λυκος τον λαο κ να τον βαλει μες τη βουρκα.....εκει ειναι το προβλημα, εκει ειναι που πρεπει να εχουμε παιδεια ( οπως ειπε κ ο ανθιμος).....εγω εκεινο που ηθελα να σημειωθει ειναι οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γινει διαχωρισμος των κυνηγων η να γινει το κυνηγι για λιγους καθως κ ευκαιρια τσεπωματος ευρω απο αλλους!!!!![/quote]

Φίλε αν αφήσουμε το κυνήγι στο πώς ο καθένας θέλει να το έχει στο μυαλό του ποτέ δέν θα δούμε άσπρη μέρα γιατί απλά ο καθένας θα κάνει ότι θεωρεί σωστό. Άρα μπορεί στο τέλος να έχουμε 50 000 διαφορετικές αντιλήψεις του τι είναι σωστό και τι λάθος.Αλλος να έχει 50 σκύλους για να κάνουν διώξη ένα λαγό υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το σωστό κυνήγι άλλος ότι με με 10 άλλος με μπαστάρτους και πάει λέγοντας όταν μιλάμε για παιδεία πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και για τι πράγμα μιλάμε. Άλλο να είμαι ζωόφυλος άλλο να είμαι λαγοκυνηγός άλλο να είμαι κυνηγός πουλιών και άλλο να έιμαι all around. Με την ίδια λογική δημιουργείτε μια πίστα για ράλλυ και δέν πρέπει να τεθούν κριτήρια για τα αυτοκίνητα που θα μπάινουν μέσα αλλά να μπαίνουν όλοι γιατί όλοι έχουν άδεια οδήγησης. Προσωπικά έχω 2 μπαστάρτους που απέκτησα πρίν απο 12 χρόνια και ένα καθαρόαιμο ιχνηλάτη. Προσωπικά όμως πιστεύω ότι εγώ δικαιούμε πολύ λιγότερο το συγκεκριμένο κυνήγι απο κάποιον ο οποίος είναι κάτοχος ενός σκύλου φέρμας . Κυνήγησα την μπεκάτσα στο εξωτερικό με σκυλιά φέρμας και βιντεογράφησα και το ανάλογο dvd http://www.youtube.com/watch?v=OYJgaAqFzGc παρακολούθησα αγώνες μπεκάτσας στην Κύπρο και ατέλειωτες ώρες απο ταινίες στο εξωτερικό ενώ διάβασα πάρα πολλά άρθρα σχετικά με το συγκεκριμένο κυνήγι. Παρόλα αυτά διαπιστώνων ότι τα σκυλιά μου δέν είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο κυνήγι παρότι φερμάρουν και τα 2 τα ημίαιμα. Αν βγώ στου βουνό πολύ πιθανό αντι μπεκάτσα να μου σηκώσουν περδίκια ή λαγό γιατί ποτέ μου δέν ασχολήθηκα συστηματικά με το κυνήγι μπεκάτσας εκτος απο μεμονομένες τυχαίες συναντήσης. Απο την άλλη υπάρχουν άτομα που τα τελευταία χρόνια επιδίδονται μανειωδός στο συγκεκριμένο κυνήγι και τις περισσότερες φορές μέχρι να έρθουν τα πουλιά το κυνήγι τελειώνει αλλά αυτοί συνεχίζουν και με εκπαιδευτικά και αγώνες. Το μπεκατσοκυνήγι έχει μια μεγάλη προϊστορία και αξίζει σεβασμού . Αν είναι να το ξεφτελύσουμε απλά για σκοπόυς κάρπωσης τότε χάνει την ουσία του. Αν είναι να πηγαίνει ο καθένας με σκυλιά τα οποία θα χαλάνε το κυνήγι των σωστών μπεκατσοκυνηγών και πάλι δέν υπάρχιε λόγο να δοθεί. Προτιμώ να υπάρχει σωστά στημένο έστω και εάν δέν το δικαιούμε τώρα και μια μέρα να γίνω εάν το επιθυμώ και εγώ κατάλληλος μπεκατσοκυνηγός.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

Σωστος ο admin η μπεκατσα αξιζει να κυνηγιεται με τα καταλληλα σκυλια με τον καταλληλο τροπο και απο τους καταλληλους κυνηγους.ωραια ολα αυτα και ισως να ισχυουν σε ενα καταλληλο τοπο με τους καταλληλους κυνηγους.δυστυχως στην κυπρο ειμαστε ακαταλληλοι για κατι τετοιο ακομα.ο καθενας θα κανει οτι του καυλωσει γιατι απλα τα ξερουμε ολα και ισχυει ο νομος της μιζας του κουμπαρου της ατιμωρησιας .θα λεμε του κουμπαρου γραψε μου το σκυλλο φερμας και θα κραταμε το ποιστοποιητικο ασχετο ο σκυλλος αν ειναι chihuahua :D
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

Kαι εμας που κυνηγαμε με καθαροαιμους ιχνηλατες μα ςτα χαλανε αυτοι που κυνηγουν με πουλοςκυλα αρα οπως και να κανουμε παντα καποιοι θα μας χαλανε το κυνηγι ητε περδικας ητε μπεκατςας ητε λαγου γιατι ο τοπος μας ειναι μικρος για να ικανοποιηςει τον τροπο που κυνηγα καθε κυνηγος.
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

dimitris savva έγραψε:Kαι εμας που κυνηγαμε με καθαροαιμους ιχνηλατες μα ςτα χαλανε αυτοι που κυνηγουν με πουλοςκυλα αρα οπως και να κανουμε παντα καποιοι θα μας χαλανε το κυνηγι ητε περδικας ητε μπεκατςας ητε λαγου γιατι ο τοπος μας ειναι μικρος για να ικανοποιηςει τον τροπο που κυνηγα καθε κυνηγος.
Εσου κανονισε το σαββατο να βρεθουμε να εμπλουτισουμε τες ικανοτητες μας στο σκοπευτηριο και φερε και την καμερα :lol:
Οσο για πουλοσκυλλα ιχνηλατες τσοπανοσκυλα κτλ ο καθενας εχει δικιο.για μενα το σωστο ειναι να δικαιουτε μονο ο λαμπρατορ να τα επαναφερει για να μην τα χανουμε και να τρων οι ποντικες να πολληνισκουν :D
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

ΜΠΕΚΑΤΣΑ !

Δημοσίευση από Γιατρός »

Αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της η παπαρολογία και η δήθεν ηθική για χάρη των ευροεκλογών. Ελπίζω να μην αρχίσουμε τα ίδια για χάρη του ποιος έχει δικαίωμα σε τι. Εσείς με τα σέττερ οργώνετε τα όλα για χάρη του ποιοτικού κυνηγίου. Εσείς με τα μέτρια εως κακά λαγοσκυλλα και αλογόσκυλλα εν αφήκατε λαγό.
Τωρά εννά φάει να κάτσει η μπεκάτσα.
Όλοι για πεζούνια και κανεί...
Τα κάλυψα όλα για να μεν μου τσακώνεστε....
Οοοοεεεεοοοο
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
ixnilatris paou paou
Full Member

Δημοσίευση από ixnilatris paou paou »

ρε κοπελια αν δωκουν ολοκληρη την κυπρο για μπεκατσα οπως διουν και την φασσα τον αυγουστο εν θα μεινει ουτε λαος ουτε περδικια...εχει κανενα που ενα του φερμαρει το λαο η το περδικι ο σκυλος του και εν θα το παιξει?τωρα να δωκουν μεμονομενες περιοχες που τες μπαζει και να εχει και θηροφυλακες σε καθε περιοχη αλη κουβεντα αλα ειμαι 100% σιουρος οτι αν δεν γινει με ελεχο και σκεψη θα καμει παραπανω κακο στα αλα θηραματα
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

ixnilatris paou paou έγραψε:ρε κοπελια αν δωκουν ολοκληρη την κυπρο για μπεκατσα οπως διουν και την φασσα τον αυγουστο εν θα μεινει ουτε λαος ουτε περδικια...εχει κανενα που ενα του φερμαρει το λαο η το περδικι ο σκυλος του και εν θα το παιξει?τωρα να δωκουν μεμονομενες περιοχες που τες μπαζει και να εχει και θηροφυλακες σε καθε περιοχη αλη κουβεντα αλα ειμαι 100% σιουρος οτι αν δεν γινει με ελεχο και σκεψη θα καμει παραπανω κακο στα αλα θηραματα
λαούς και πέρτικους πατάς τζιε στην τζίκλα τσιε στη φάσσα!!!! ο ανεγκέφαλος ο νηστικός και ο κρεατοσυλλέκτης θα παίξει παλε! ο συνηδητοποιημένος που σέβεται το θήραμα που κυνηγά και θέλει να το έχει και αύριο ΟΧΙ!
dimitris savva

πανικος έγραψε:
dimitris savva έγραψε:Kαι εμας που κυνηγαμε με καθαροαιμους ιχνηλατες μα ςτα χαλανε αυτοι που κυνηγουν με πουλοςκυλα αρα οπως και να κανουμε παντα καποιοι θα μας χαλανε το κυνηγι ητε περδικας ητε μπεκατςας ητε λαγου γιατι ο τοπος μας ειναι μικρος για να ικανοποιηςει τον τροπο που κυνηγα καθε κυνηγος.
Εσου κανονισε το σαββατο να βρεθουμε να εμπλουτισουμε τες ικανοτητες μας στο σκοπευτηριο και φερε και την καμερα :lol:
Οσο για πουλοσκυλλα ιχνηλατες τσοπανοσκυλα κτλ ο καθενας εχει δικιο.για μενα το σωστο ειναι να δικαιουτε μονο ο λαμπρατορ να τα επαναφερει για να μην τα χανουμε και να τρων οι ποντικες να πολληνισκουν :D
Oπως παμε Πανικουι μου εν μονο διςκους του λαου και της μπεκατςας και του περδικου που ενα βριςκουμε ςτη Κυπρο.
dimitris savva

Γιατρός έγραψε:Αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της η παπαρολογία και η δήθεν ηθική για χάρη των ευροεκλογών. Ελπίζω να μην αρχίσουμε τα ίδια για χάρη του ποιος έχει δικαίωμα σε τι. Εσείς με τα σέττερ οργώνετε τα όλα για χάρη του ποιοτικού κυνηγίου. Εσείς με τα μέτρια εως κακά λαγοσκυλλα και αλογόσκυλλα εν αφήκατε λαγό.
Τωρά εννά φάει να κάτσει η μπεκάτσα.
Όλοι για πεζούνια και κανεί...
Τα κάλυψα όλα για να μεν μου τσακώνεστε....
Οοοοεεεεοοοο
:!: :!: :!:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ”