sotiris!129 έγραψε:Γιωργο και λοιποι η γραμμη που διαχωριζει την κρεατοσυλλογη και απο μια καλη κυνηγετικη εξωρμηση ειναι αρκετα λεπτη , παρολα αυτα δεν υπαρχει κανεις ΑΛΛΑ κανεις απο εμας ειδικα σε αυτο το κυνηγι της τσιχλας που το προι οταν θα παει κυνηγι στο πισω μερος του μυαλου του δεν εχει στοχο ενα καλο αριθμο πουλιων ,γιαυτο αλλωστε και παντα βαζουμε στο αμαξι 1-2 πακετα παραπανω μπας και ειναι η μερα που ξυμερωνει ειναι η τυχερη μας μερα !
Μια καλη κυνηγετικα εξωρμηση για ΜΕΝΑ οφειλεται καθαρα και μονο απο εμας και τις επιλογες που θα παρουμε
τοπο , ποστο , ωρα , θηραμα , συνκυνηγους , επιλογη φυσιγγιον και πολλα αλλα που στο τελος της μερας ειναι καθοριστικα για το αποτελεσμα .
Αν καποιος αποτυχει εστω και σε 1 απο αυτα το αποτελεσμα θα ειναι μια μετρια εως κακη εξωρμηση που για μενα οταν γινεται ξερω καθαρα πως φταιω εγω και μονο εγω !
Θεωρω απλα παρηγορια στον αρρωστο να πω απλα δεν ειχε θηραμα η οποια διποτε αλλη δικαιολογια απλα για να ξεγελασω των εαυτο μου ...
Αν δεν εχει θηραμα εκει που θα παω φταιω καθαρα και μονο εγω αφου εγω διαλεξα να παω σε αυτην την περιοχη ...
αν καλικοσω εγω φταιω που δεν σημαδεψα καλητερα , αν ξυφτερισω εγω φταιω που δεν ημουν πανω στο θηραμα η που δεν επειασα τες καταλληλες χαρτουτσιες κτλ κτλ !
Σιγουρα η τυχη παιζει αρκετο ρολο στο κυνηγι αλλα δεν μπορεις να εισαι παντα τυχερος και ουτε ενα επαναλαμβανομενο αποτελεσμα ονομαζεται τυχη
Φίλε εν μέρει είσαι σωστός σε αυτά που αναπτύσσεις στις πρώτες σου 2 παραγράφους πιο πάνω! Απλά το κυνήγι δεν είναι ένας εξαναγκασμός , ούτε ο καθένας εδώ μέσα (και όχι μόνο) έχει την πολυτέλεια να γυρεύκει που το πρωί ως τη νύχτα τις τζίκλες που ενα πέξει την επομένη!
Η ποιότητα του κυνηγού φαίνεται στην παιδεία που έχει κάποιος εν ώρα δράσης ! Δηλαδή να πέζει πουλιά εντός βολής , να είναι προσεχτικός για να μην τραυματίσει άλλους συνκυνηγούς, καλές σκοπευτικές ικανότητες και τα λοιπά! Είτε έχει θήραμα είτε δεν έχει, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και επίσης αυτό είναι σχετικό! Ασπούμε ο άσυλα κυνηγός θα περπατήσει , θα ιδρώσει , θα κτυπήσει για να βρει και να καρπωθεί το θήραμα! Καποιος άλλος ίσως να μην έχει την πολυτέλεια του χρόνου και απλά πάει το γυρό του και ότι κανει και μετά λαλει δόξα σοι ο Θεός! Κάποιος άλλος μπορεί να πάει απλά για να χαλάσει το κυνήγι των υπολοίπων! Κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι έπαιξεν , ενώ δεν έπαιξε! Όλα είναι μες το παιχνίδι... Επίσης η τύχη είναι βασικός παράγοντας στο κυνήγι!