ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2013 – 14 !!!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2013 – 14 !!!

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Georgios έγραψε: Φίλε παρόλο που δεν κυνήγησα πολλές ώρες ήταν υπερ αρκετές για σήμερα! Δεν είναι το πολύ θήραμα που θα πάρει κάποιος, αλλά η ποιότητα του κυνηγετικής του εξόρμησης ! :)
Γιωργο η κρεατοσυλλογη και οι υπερβολες ειναι αλλο πραγμα και μια επιτυχημενη εξωρμηση αλλο !
δυστιχος η ευτυχως οι αρηθμοι καθοριζουν το αν καποια κυνηγετικη εξωρμηση πηγε καλα η οχι , γιατι αλλο το να περασες καλα με τους φιλους σου που πηγες και αλλο το "κυνηγι" να πηγε καλα και να εκανες αυτο που πηγες εκει να κανεις ... Κυνηγι !
σιγουρα ολοι μας καθε προι οταν ξεκιναμε για το βουνο εχουμε αυτη την αγωνια (οχι αγχος) του αν θα εχει θηραμα η οχι και αν η επιλογη τοπου αλλα και ποστου ηταν σωστη και μας αποφερει το επιθυμητο αποτελεσμα !
Γιατι στην ουσια αυτο ειναι που καθοριζει μια καλη ποιοτηκα κυνηγετικα εξωρμηση, η σωστη επιλογη τοπου και ποστου !
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
Georgios
Full Member

Δημοσίευση από Georgios »

sotiris!129 έγραψε:
Georgios έγραψε: Φίλε παρόλο που δεν κυνήγησα πολλές ώρες ήταν υπερ αρκετές για σήμερα! Δεν είναι το πολύ θήραμα που θα πάρει κάποιος, αλλά η ποιότητα του κυνηγετικής του εξόρμησης ! :)
Γιωργο η κρεατοσυλλογη και οι υπερβολες ειναι αλλο πραγμα και μια επιτυχημενη εξωρμηση αλλο !
δυστιχος η ευτυχως οι αρηθμοι καθοριζουν το αν καποια κυνηγετικη εξωρμηση πηγε καλα η οχι , γιατι αλλο το να περασες καλα με τους φιλους σου που πηγες και αλλο το "κυνηγι" να πηγε καλα και να εκανες αυτο που πηγες εκει να κανεις ... Κυνηγι !
σιγουρα ολοι μας καθε προι οταν ξεκιναμε για το βουνο εχουμε αυτη την αγωνια (οχι αγχος) του αν θα εχει θηραμα η οχι και αν η επιλογη τοπου αλλα και ποστου ηταν σωστη και μας αποφερει το επιθυμητο αποτελεσμα !
Γιατι στην ουσια αυτο ειναι που καθοριζει μια καλη ποιοτηκα κυνηγετικα εξωρμηση, η σωστη επιλογη τοπου και ποστου !
Για μένα φίλε Σωτήρη οι αριθμοί είναι αδιάστατοι ! Δηλαδή δεν είναι οι αριθμοί που καθορίζουν το πόσο "κυνηγός" είναι κάποιος! Και όχι δεν πήγα με φίλους , αλλά με τον Πατέρα μου, επειδή η συντροφιά στο κυνήγι σε κρατά σε εγρήγορση και σε συνεργασία με τον διπλανό σου! Δηλώνω οτι το κυνήγι για μένα είναι τρόπος ζωής και όχι μια σκοπευτική ικανότητα ! Απολαμβάνω το κυνήγι (όχι με άγχος βέβαια), αλλά με την ένταση που βγάζω κάθε φορά που θα ακούσω ενα τσικ της τζίκλας, ενα φουρ του πέρτικου, το ξεπέταγμα του λαγού! Η επιλογή της τοποθεσίας που θα κυνηγήσουμε κάποιες φορές δεν μπορεί να μας δώσει πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα! Κι όμως είσαι εκεί στη φύση , το απολαμβάνεις! Όσα θηράματα κι αν περάσουν , όσα κι αν καρπωθείς , όλοι εξακολουθούμε να είμαστε κυνηγοί!
S@v-v@s
Full Member

Δημοσίευση από S@v-v@s »

E κοπελια σαν να και εξαφανίστηκαν οι τσίκλες τις τελευταίες μέρες? Εν καιρός να τα διπλώσουμε?
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

S@v-v@s έγραψε:E κοπελια σαν να και εξαφανίστηκαν οι τσίκλες τις τελευταίες μέρες? Εν καιρός να τα διπλώσουμε?
Εμείναν για μένα 2 εξορμήσεις (Κυριακή, Δευτέρα). Το καλό μου τζιαμέ που πάω βρίσκω αρκοπέζουνα τζαι θα ποσκολειστώ αν εν εξαφανισμένες πάλε, οι τζίκλες πράγματι ελάχιστες την προηγούμενη Κυριακή.
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Γιωργο και λοιποι η γραμμη που διαχωριζει την κρεατοσυλλογη και απο μια καλη κυνηγετικη εξωρμηση ειναι αρκετα λεπτη , παρολα αυτα δεν υπαρχει κανεις ΑΛΛΑ κανεις απο εμας ειδικα σε αυτο το κυνηγι της τσιχλας που το προι οταν θα παει κυνηγι στο πισω μερος του μυαλου του δεν εχει στοχο ενα καλο αριθμο πουλιων ,γιαυτο αλλωστε και παντα βαζουμε στο αμαξι 1-2 πακετα παραπανω μπας και ειναι η μερα που ξυμερωνει ειναι η τυχερη μας μερα !
Μια καλη κυνηγετικα εξωρμηση για ΜΕΝΑ οφειλεται καθαρα και μονο απο εμας και τις επιλογες που θα παρουμε
τοπο , ποστο , ωρα , θηραμα , συνκυνηγους , επιλογη φυσιγγιον και πολλα αλλα που στο τελος της μερας ειναι καθοριστικα για το αποτελεσμα .
Αν καποιος αποτυχει εστω και σε 1 απο αυτα το αποτελεσμα θα ειναι μια μετρια εως κακη εξωρμηση που για μενα οταν γινεται ξερω καθαρα πως φταιω εγω και μονο εγω !
Θεωρω απλα παρηγορια στον αρρωστο να πω απλα δεν ειχε θηραμα η οποια διποτε αλλη δικαιολογια απλα για να ξεγελασω των εαυτο μου ...
Αν δεν εχει θηραμα εκει που θα παω φταιω καθαρα και μονο εγω αφου εγω διαλεξα να παω σε αυτην την περιοχη ...
αν καλικοσω εγω φταιω που δεν σημαδεψα καλητερα , αν ξυφτερισω εγω φταιω που δεν ημουν πανω στο θηραμα η που δεν επειασα τες καταλληλες χαρτουτσιες κτλ κτλ !
Σιγουρα η τυχη παιζει αρκετο ρολο στο κυνηγι αλλα δεν μπορεις να εισαι παντα τυχερος και ουτε ενα επαναλαμβανομενο αποτελεσμα ονομαζεται τυχη
karatzaferis11
Full Member

Δημοσίευση από karatzaferis11 »

Re swtiri eisai to apolito paradeigma kreatosillekti
Άβαταρ μέλους
Georgios
Full Member

Δημοσίευση από Georgios »

sotiris!129 έγραψε:Γιωργο και λοιποι η γραμμη που διαχωριζει την κρεατοσυλλογη και απο μια καλη κυνηγετικη εξωρμηση ειναι αρκετα λεπτη , παρολα αυτα δεν υπαρχει κανεις ΑΛΛΑ κανεις απο εμας ειδικα σε αυτο το κυνηγι της τσιχλας που το προι οταν θα παει κυνηγι στο πισω μερος του μυαλου του δεν εχει στοχο ενα καλο αριθμο πουλιων ,γιαυτο αλλωστε και παντα βαζουμε στο αμαξι 1-2 πακετα παραπανω μπας και ειναι η μερα που ξυμερωνει ειναι η τυχερη μας μερα !
Μια καλη κυνηγετικα εξωρμηση για ΜΕΝΑ οφειλεται καθαρα και μονο απο εμας και τις επιλογες που θα παρουμε
τοπο , ποστο , ωρα , θηραμα , συνκυνηγους , επιλογη φυσιγγιον και πολλα αλλα που στο τελος της μερας ειναι καθοριστικα για το αποτελεσμα .
Αν καποιος αποτυχει εστω και σε 1 απο αυτα το αποτελεσμα θα ειναι μια μετρια εως κακη εξωρμηση που για μενα οταν γινεται ξερω καθαρα πως φταιω εγω και μονο εγω !
Θεωρω απλα παρηγορια στον αρρωστο να πω απλα δεν ειχε θηραμα η οποια διποτε αλλη δικαιολογια απλα για να ξεγελασω των εαυτο μου ...
Αν δεν εχει θηραμα εκει που θα παω φταιω καθαρα και μονο εγω αφου εγω διαλεξα να παω σε αυτην την περιοχη ...
αν καλικοσω εγω φταιω που δεν σημαδεψα καλητερα , αν ξυφτερισω εγω φταιω που δεν ημουν πανω στο θηραμα η που δεν επειασα τες καταλληλες χαρτουτσιες κτλ κτλ !
Σιγουρα η τυχη παιζει αρκετο ρολο στο κυνηγι αλλα δεν μπορεις να εισαι παντα τυχερος και ουτε ενα επαναλαμβανομενο αποτελεσμα ονομαζεται τυχη
Φίλε εν μέρει είσαι σωστός σε αυτά που αναπτύσσεις στις πρώτες σου 2 παραγράφους πιο πάνω! Απλά το κυνήγι δεν είναι ένας εξαναγκασμός , ούτε ο καθένας εδώ μέσα (και όχι μόνο) έχει την πολυτέλεια να γυρεύκει που το πρωί ως τη νύχτα τις τζίκλες που ενα πέξει την επομένη!
Η ποιότητα του κυνηγού φαίνεται στην παιδεία που έχει κάποιος εν ώρα δράσης ! Δηλαδή να πέζει πουλιά εντός βολής , να είναι προσεχτικός για να μην τραυματίσει άλλους συνκυνηγούς, καλές σκοπευτικές ικανότητες και τα λοιπά! Είτε έχει θήραμα είτε δεν έχει, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και επίσης αυτό είναι σχετικό! Ασπούμε ο άσυλα κυνηγός θα περπατήσει , θα ιδρώσει , θα κτυπήσει για να βρει και να καρπωθεί το θήραμα! Καποιος άλλος ίσως να μην έχει την πολυτέλεια του χρόνου και απλά πάει το γυρό του και ότι κανει και μετά λαλει δόξα σοι ο Θεός! Κάποιος άλλος μπορεί να πάει απλά για να χαλάσει το κυνήγι των υπολοίπων! Κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι έπαιξεν , ενώ δεν έπαιξε! Όλα είναι μες το παιχνίδι... Επίσης η τύχη είναι βασικός παράγοντας στο κυνήγι! ;)
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

karatzaferis11 έγραψε:Re swtiri eisai to apolito paradeigma kreatosillekti
υπαρχει και η αλλη σκεπτικη του ... απον τα φτανει ο αλουπος καμει τα κρεμασταρκα

και με αυτη την επικη ατακα φτανουμε στο κρισιμο ερωτημα , ποιος απο εσας τους κυνηγοπαπαρες δεν θα χτυπουσε αν ειχε την ευκαιρια 20-30+ ζικλες ?
ποσοι απο σας αραγε αν ειχατε την ευκαιρια δεν θα παιζατε 5-6+ φασσες ?
ποσο μαλλον αν αυτο το θηραμα το κερδισαται πανηγυρικα στο εδαφος του !
Δες αυτο το βιντεο απο την περασμενη κυνηγετικη μου εξωρμηση ξανα και ξανα μεχρι να καταλαβεις (και αν καταλαβεις) την λεπτη γραμμη που ελεγα ενως κρεατοσυλεκτη με μια επιτυχημενη εξωρμηση !
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Γιωργο επειδη μου αρεσει το σκεπτικο σου και επειδη εισαι νεος και παθιασμενος με το κυνηγι ειναι ο μονος λογος που ακομη γραφω , γιαυτο θα σου κανω μια ερωτηση και σκεψου καλα πρην απαντησης
πρην καμια 10ρια εξωρμησεις με πηρε ο συντροφος σε μια εντελος αγνωστη για μενα περιοχη, ημασταν μονοι μας σε ακτινα 200-300 μετρων , ενω απο την αλλη μερια του βουνου οπου ηταν ενας ελαιονας στην πλαγια του βουνου γινοταν πανηγυρι !
Οι ζικλες περνουσαν απο μπροστα μας μεσα στα πευκα ... καπελιαζαν την κορυφη του βουνου και εβγεναν μεσα στην πλαγια με τες ελιες... οσες λοξοδρομουσαν και εβγαιναν εξω απο τα πευκα παιζαμε εμεις !
οταν τελειωσε το ποφυσημα αρχησα να σκαναρω την αγνωστη για μενα περιοχη ... περπατησα περασα απο την περιοχη με τους 10δες κυνηγους περπατητος με το οπλο ανοιχτο ειδα τα ποστα τους 1-1 εκανα ολοκληρο γυρο του βουνου και ξαναπηγα στο συντροφο
Τες επομενες 2-3 εξωρμησεις εκανα το ιδιο πραγμα επαιζα 3-4 ποφυσημα και μετα εκανα αυτη την βολτα 1 ωρας χωρις να παιζω ουτε 1 ζικλα απλα για να ελεξω και να μαθω την περιοχη
πρην 4 εξωρμησης Πυντομενος απο το club ειπα να τους την καμω ...
Παω βγαινω στο ποστο που τα πουλια της περιοχης περνουσαν για να παν στον ελαιονα και αρχηζω πολεμο (δυστιχος πυντομενος απο το club εκανα το ενα καλιζι μετα το αλλο) και τα 20-30 οπλα της περιοχης αφου δεν επαιζα ζικλα και τα πουλια περνουσαν απο εμενα επαιξαν απο 5-6 ζικλες και κανεις δεν μου εδωσε σημασια ...
Επομενη εξωρμηση απο το προι σταθηκα στο ιδιο ποστο η ωρα 6 , η πρωτες ντουφεκιες ειδη ακουγωνταν και στο βουνο επικρατουσε πανικος γιατι 2 παρεες των 5-6 ατομως αποφασησαν να κυνηγισουν στην ιδια περιοχη και στο τελος μαλλωσαν για τα ποστα τους κτλ κτλ (αλλο λιω να παιχτουν)
Δεν εδωσα συμμασια αφου κανεις δεν ηταν στο ποστο που ειχα βρει ...βλεπεις εκει δεν ηταν ποστο μεχρι που πηγα εγω !
Στο τελος της μερα αναγκασα ενα βουνο να περνει ματι εμενα και να τρεχουν να μου κοντεψουν πολλοι ακομη και στα 10 μετρα μπροστα μου (χωρις ομως αποτελεσμα) , 20-30 κυνηγοι που ηταν στην περιοχη δεν σταυρωσαν ζικλα αφου ολα τα πουλια της περιοχης επρεπε να περασουν απο εμενα για να παν πανω τους και δεν ειχαν την τυχη της περασμενης εξωρμησης ... επαιξαν ολοι απο 0-1-2 πουλια και αυτα ηταν επειδη περνουσαν απο επανω μου οταν εγω πηγενα να πιασω τες ζικλες που ειχα παιξει !

διαβασε καλα αυτα που εγραψα και απαντησε μου στην ερωτηση που θα σου κανω....
ποιος φτεει που δεν επαιξαν ζικλα , εγω η αυτοι ?
karatzaferis11
Full Member

Δημοσίευση από karatzaferis11 »

sotiris!129 έγραψε:
karatzaferis11 έγραψε:Re swtiri eisai to apolito paradeigma kreatosillekti
υπαρχει και η αλλη σκεπτικη του ... απον τα φτανει ο αλουπος καμει τα κρεμασταρκα

και με αυτη την επικη ατακα φτανουμε στο κρισιμο ερωτημα , ποιος απο εσας τους κυνηγοπαπαρες δεν θα χτυπουσε αν ειχε την ευκαιρια 20-30+ ζικλες ?
ποσοι απο σας αραγε αν ειχατε την ευκαιρια δεν θα παιζατε 5-6+ φασσες ?
ποσο μαλλον αν αυτο το θηραμα το κερδισαται πανηγυρικα στο εδαφος του !
Δες αυτο το βιντεο απο την περασμενη κυνηγετικη μου εξωρμηση ξανα και ξανα μεχρι να καταλαβεις (και αν καταλαβεις) την λεπτη γραμμη που ελεγα ενως κρεατοσυλεκτη με μια επιτυχημενη εξωρμηση ![/quo te]

File swtiri epeidi den valoume fwtografies gia na foumistoume to ti epexame h posa agrelia esinaxame den simenei oti den pezoume eimai 18 xronia kinigos osa tzai na pexeis en nomizw na ftaseis pote tis epoxes pou eziza oute tous arithmous pouliwn kai lagwn pou epiasa sta xeria mou
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”