Κώστα όσο πιο πίσω κοιτάζει κάποιος, τοσο πιο όμορφα και αξιόλογα πράγματα βλέπει και θαυμάζει..!!!
Για τα φυσιγγια αυτα των 50,8χιλ., εχω διαβάσει οτι απαγορευόταν να μπουν σε μεγαλητερες θαλαμες διότι για κάποιο λόγο έβγαζαν πολυ ψηλότερες πιέσεις και θερμοκρασίες, νομίζω δεν μπορούσαν να ρίξουν την θερμοκρασια με συνεπακόλουθο την αύξηση των πιέσεων...Αν και το εχω δει σε βιβλιογραφία εντούτοις δεν είμαι σίγουρος για τον λόγο...
Προσωπική άποψη πάντα την οποία και εχω αναφερει και στον Χρήστο σε παρομοια συζήτηση, θα θεωρούσα λογικο τα 64,5χιλ., ή και τα 63,5., το μάξιμουμ. Πέραν αυτών και λόγο των σύγχρονων πλέον όπλων(θαλαμες,κώνοι,αυλοί), εχω την εντύπωση οτι αλλάζουν πολλοί παράγοντες σε σχέση με τις παραγομενες πιέσεις, ταχυτητες, προοδευτικότητα πυριτιδας κ.α. που μπορει να μην γνωρίζουμε.
Το χάρτινο φυσιγγιο της S&B Tortorella που κατέχω, ειναι κλεισμένο στα 56,4χιλ., αλλα δεν είμαι σίγουρος αν ειναι όντως εργοστασιακό, παρα και το εργοστασιακό χαρτάκι της Sellier στο κλεισιμο. Αν γνωρίζεις τις πραγματικές,εργοστασιακες του διαστάσεις θα βοηθούσε, δεν βρήκα χρόνο να το ψάξω.