ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Κώστα ψάχνω να βρω την G2000 άλλα δεν την έχει κανένας!!

Είπα να κάνω και εγώ μια αποχή και με πήρατε από τον λεμο χαχαχα. Χρίστο 1,25-1,20 νο10 πιστονακι κιληλι για 24γ σε έμενα δουλεύει πολύ καλά σε κοντινές απόστασής μέχρι τα 25 μέτρα από εκεί και πέρα δεν μου άρεσε, από 25+ βάζω τάπα με βρόμη και 3 τσοκ όμως στα 24 γραμμαρια vo8 και 13 χιλ κενο.
Aντρέα με το βύσμα Spark μέχρι τα 35 μέτρα γαζώνουν τα 24 γρ!!! και χωρίς Buffer !!!
Τέλος της εβδομάδας θα παω να πάρω !! :)
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Θα ήθελα την άποψη και των υπολοίπων σε ένα θέμα:
Για το αστέρι σε 70άρι κάλυκα λένε ότι στο στρογγυλό βάζουμε ακριβώς το ίδιο setup αλλά σε 65άρι...μπορώ να κατέβω σε 60άρι για στρογγυλό?

Ναι αυτή είναι μια επικρατούσα άποψη προκειμένου να έχουμε μια αφετηρία με κάποια σωστή συμπεριφορά.Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έιναι και ένας γενικός κανόνας αφου οι πυρίτιδες έχουν τις ιδιαιτερότητες τους.
Θα μπορούσες να κατέβεις σε 60 χιλ αφου και τώρα στην Βρεττανία υπάρχουν εν χρήσει απίστευτα πλαγιόκαννα με θαλάμες 2 1/2 ιντσών με χρήση αντίστοιχων καλύκων.Εδώ όμως θα πρέπει να προσάρμόσεις τα φορτία και τις προοδευτικότητες των χρησιμοποιούμενων πυρίτιδων.
Νομίζω ότι σε φορτιο 1 oz είναι η επιβεβλημένη χρήση τους.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Θα ήθελα την άποψη και των υπολοίπων σε ένα θέμα:
Για το αστέρι σε 70άρι κάλυκα λένε ότι στο στρογγυλό βάζουμε ακριβώς το ίδιο setup αλλά σε 65άρι...μπορώ να κατέβω σε 60άρι για στρογγυλό?

...... πλαγιόκαννα με θαλάμες 2 1/2 ιντσών με χρήση αντίστοιχων καλύκων.Εδώ όμως θα πρέπει να προσάρμόσεις τα φορτία και τις προοδευτικότητες των χρησιμοποιούμενων πυρίτιδων.
Νομίζω ότι σε φορτιο 1 oz είναι η επιβεβλημένη χρήση τους.
Διορθώνω...
...με θαλάμες 2 ιντσών ...
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

51mm???
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

vti-chris έγραψε:51mm???
Χωρίς διάθεση διαφήμισης ...

http://www.gunandknifeclassics.gr/index ... &Itemid=61
(παρατηρήστε την σφραγίδα 2" πάνω στα κλειδιά του όπλου στις κάννες)

Απλα για να δούμε όλοι μας ότι κάποια πράγματα έχουν εντελώς περιθωριοποιηθεί χωρίς να υπάρχει λόγος .Επειδή είχα την τύχη να κυνηγήσω με ένα παρόμοιο 2 ιντσο δίκαννο δεν θα άλλαζα με τίποτε το balance και την αίσθηση που σου χαρίζει ένα τέτοιο όπλο, δίνοντας σου την ψευδαίσθηση ότι κυνηγάς με όπλο μικρότερου διαμετρήματος, έχοντας όμως όλα τα πλεονεκτήματα του cal12 και κάνοντας χρήση "τετράγωνων" γομώσεων 24~28 γρ.Ολα αυτά τα αριστουργήματα του προηγούμενου αιώνα βασίζονται πάνω στο κανόνα του κλασματικου αριθμού 1/96 και της εξίσωσης ΒΑΡΟΣ ΓΟΜΩΣΗΣ= ΒΑΡΟΣ ΟΠΛΟΥ/96.
Albert Einstein
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Κώστα όσο πιο πίσω κοιτάζει κάποιος, τοσο πιο όμορφα και αξιόλογα πράγματα βλέπει και θαυμάζει..!!!

Για τα φυσιγγια αυτα των 50,8χιλ., εχω διαβάσει οτι απαγορευόταν να μπουν σε μεγαλητερες θαλαμες διότι για κάποιο λόγο έβγαζαν πολυ ψηλότερες πιέσεις και θερμοκρασίες, νομίζω δεν μπορούσαν να ρίξουν την θερμοκρασια με συνεπακόλουθο την αύξηση των πιέσεων...Αν και το εχω δει σε βιβλιογραφία εντούτοις δεν είμαι σίγουρος για τον λόγο... :roll:
Προσωπική άποψη πάντα την οποία και εχω αναφερει και στον Χρήστο σε παρομοια συζήτηση, θα θεωρούσα λογικο τα 64,5χιλ., ή και τα 63,5., το μάξιμουμ. Πέραν αυτών και λόγο των σύγχρονων πλέον όπλων(θαλαμες,κώνοι,αυλοί), εχω την εντύπωση οτι αλλάζουν πολλοί παράγοντες σε σχέση με τις παραγομενες πιέσεις, ταχυτητες, προοδευτικότητα πυριτιδας κ.α. που μπορει να μην γνωρίζουμε.

Το χάρτινο φυσιγγιο της S&B Tortorella που κατέχω, ειναι κλεισμένο στα 56,4χιλ., αλλα δεν είμαι σίγουρος αν ειναι όντως εργοστασιακό, παρα και το εργοστασιακό χαρτάκι της Sellier στο κλεισιμο. Αν γνωρίζεις τις πραγματικές,εργοστασιακες του διαστάσεις θα βοηθούσε, δεν βρήκα χρόνο να το ψάξω.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

andreas78 έγραψε:Κώστα όσο πιο πίσω κοιτάζει κάποιος, τοσο πιο όμορφα και αξιόλογα πράγματα βλέπει και θαυμάζει..!!!

Για τα φυσιγγια αυτα των 50,8χιλ., εχω διαβάσει οτι απαγορευόταν να μπουν σε μεγαλητερες θαλαμες διότι για κάποιο λόγο έβγαζαν πολυ ψηλότερες πιέσεις και θερμοκρασίες, νομίζω δεν μπορούσαν να ρίξουν την θερμοκρασια με συνεπακόλουθο την αύξηση των πιέσεων...Αν και το εχω δει σε βιβλιογραφία εντούτοις δεν είμαι σίγουρος για τον λόγο... :roll:
Προσωπική άποψη πάντα την οποία και εχω αναφερει και στον Χρήστο σε παρομοια συζήτηση, θα θεωρούσα λογικο τα 64,5χιλ., ή και τα 63,5., το μάξιμουμ. Πέραν αυτών και λόγο των σύγχρονων πλέον όπλων(θαλαμες,κώνοι,αυλοί), εχω την εντύπωση οτι αλλάζουν πολλοί παράγοντες σε σχέση με τις παραγομενες πιέσεις, ταχυτητες, προοδευτικότητα πυριτιδας κ.α. που μπορει να μην γνωρίζουμε.

Το χάρτινο φυσιγγιο της S&B Tortorella που κατέχω, ειναι κλεισμένο στα 56,4χιλ., αλλα δεν είμαι σίγουρος αν ειναι όντως εργοστασιακό, παρα και το εργοστασιακό χαρτάκι της Sellier στο κλεισιμο. Αν γνωρίζεις τις πραγματικές,εργοστασιακες του διαστάσεις θα βοηθούσε, δεν βρήκα χρόνο να το ψάξω.
Οχι δεν γνωρίζω κάτι για τον συγκεκριμένο τύπο S.B.
Συμφωνώ με όσα αναφέρεις Σε ότι αφορά τα 2ιντσα φυσίγγια δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με θαλάμες 65 και 67 χιλ.Απο εκει και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει σκοπιμότητα χ΄ρησης τους σε θαλάμες 70 χιλ και άνω.
Η χρήση ενός φυσιγγίου μήκους 60 χιλ σίγουρα είναι εκτός στανταρτ και θέλει ΄ψάξιμο και προσαρμογή αν κάποιος επιμένει ντε και καλά να κάνει χρηση.Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.
Albert Einstein
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Δυστυχώς δεν μπορω να θυμηθώ επ´ ακριβώς την αναφορα σε αυτα τα φυσιγγια αλλα μια και εχει αναφερθεί, θα προσπαθήσω να βρω την βιβλιογραφία και να την αναλύσουμε, φενεται και ειναι ωραία συζήτηση....
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Κώστα οι spark είναι οι πιο συγκεντρωτικοί ή υπάρχουν και άλλοι με καλύτερη στα 24γρ??

Φιλούι ο Παν. έφερε και spark??
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

vti-chris έγραψε:Κώστα οι spark είναι οι πιο συγκεντρωτικοί ή υπάρχουν και άλλοι με καλύτερη στα 24γρ??

Φιλούι ο Παν. έφερε και spark??
Απο την δική μου εμπειρια και απο ότι μέχρι τώρα (κυρίως εξ Ιταλίας) έχω δοκιμάσει νομίζω ότι δίνουν τις πιο σφιχτές συγκεντρώσεις.Ισως και το ότι έιναι διπέταλοι (δυο πτερύγια) παίζει το ρόλο του.
Albert Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”