Sergios έγραψε:Οτι πω φίλε Άθω είναι αποκλειστικά προσωπική άποψη μπορεί να είμαι και λάθος έκαμα και ένα διάλογο με τον φίλο Λεύκιο an θέλει να συμμετέχει και ο φίλος Σάββας.....Δοκίμασα απο περιέργια πρίν καμπόσο καιρό το ΜΚ70 vs Browning 625 Citori σε χαρτόνια το Browning με τσοκ 4* έκαμε μια όμορφη διασπορά για 15 μέτρα όμως πολύ ανοικτή ενώ το ΜΚ70 στην κυριολεξία άνοιξε τρύπα στη μέση με πιό στενή αλλά όμορφη διασπορά εξίσου....με την πρώτη ευκαιρία που θα ξανακάμω δοκιμή θα βάλω φότοςAthos 1978 έγραψε:Σέργιε μου χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου η με οποιοδήποτε άλλο που δεν συμπαθεί τους διευρύμενους αυλούς.Sergios έγραψε:Είχα το κι εγώ φίλε μου....επούλησα το όμως σε καμιά περίπτωση δέν θυμίζει κλασσικό Browning (κλειδιά , ανυψωμένη ρίγα) εξαρτάται και για ποιό σκοπό το θέλεις εγώ δεν μπορούσα να συνιθήσω την ρίγα ούτε είμαι φίλος του αυλού 18.7.....μετά από δοκιμές που έκαμα....μήν επηρεαστείς όμως από μένα ο καθένας έχει προσωπική γνώμη...
Μιας και έκαμες δοκιμές και καταλέξεις με αποδείξεις σε αυτό το συμπέρασμα,
πες και σε μένα αν έχεις την καλοσύνη τα αποτελέσματα τον δοκιμών σου εδώ η σε προσωπικό μήνυμα .
Πάντα φιλικά Αθως .
Και τώρα σαν πανούργος νούς που είμαι και όλα τα αμφισβητώ ελέω των παλιών προδιαγραφών περι όπλων κάμνω τον εξής διάλογο με τον εαυτό μου....
Η browning έκαμε τα όπλα της με διευριμένους αυλούς και είπε ότι μείωσε το λάκτισμα και έκαμε διασπορές χωρίς κενά....
Ερωτώ εγώ εκαρτέρα με εμένα ας πούμε η Browning τον ττοπουζοκυπραίο με 100 πόσα χρόνια ιστορία να κάμω εγώ τον έξυπνο? και λέω ότι ο καθένας βλέπει με τα γιαλιά που φορεί με ένα πείραμα καθαρά Φυσικής θα σας προβληματίσω λίγο...αν πιάσω ένα λάστιχο και ανοίξω το νερό θα τρέχει όπως τρέχει να θεωρήσω πώς είναι 18.7....αν κλείσω το λάστιχο και κάμω το 18.4 άρα το αποτέλεσμα στο νερό είναι οτι θα τρέχει πιό μακριά και το λάστιχο θα έχει την ανάλογη πίεση προς τα πίσω....
Σε ένα αντικείμενο όπως το όπλο ναί μεν η Browning μείωσε το κλώτσημα αλλά μείωσε και τη δύναμη της ντουφεκιάς μπορεί σε μικρές διαφορές αλλά αυτή η μικρή διαφορά είναι που θα μου σκοτώσει το πουλί...
Όσο για τη διασπορά του 18.7 στα 15 μέτρα που πάει ομοιόμορφη....στα 50 μέτρα αν κάμω όβερκιλλ πιστεύω θα μου αφήσει πιό πολλά κενά παρά ένα όπλο με αυλούς 18.4...
Συμπερασματικά όπως όλοι βλέπουν με έξυπνο τρόπο του πώς να πουλήσουν , όλες οι εταιρίες , βασίστηκαν στον σκοπευτή που θα παίξει ένα κοντέινερ φυσίγγια να μέν πονοκεφαλιάζει και στον δίσκο που θα σπάσει πολύ εύκολα με διασπορά που δέν αφήνει κενά που αλλάζει όπλα συνέχεια.... ενώ ο κυνηγός κρατά ένα όπλο για πόσα χρόνια και ρίχνει συγκεκριμένο αριθμό φυσιγγίων με ένα 18.4 πόοοοοσο να πονοκεφαλιάσει.....Η φάσσα, ο λαγός, ο πέρτικος στην απόσταση θέλουν ττοππουζιά να πέσουν θέλουν καρδιά....ένεν δίσκος που αν φάει ένα σκάι στη μέση εννα λίσει.....
Αυτά αποτελούν προσωπική άποψη για μένα.....δέν έχω κανένα συμφέρον να επηρεάσω κανέναν....όλοι έχουμε νοημοσύνη για να καταλάβουμε να περιεργαστούμε το κάθε αντικείμενο....
Πάντα με σεβασμό προς όλους......
Φίλε Σέργιε σε χαιρετώ , επειδή κατάλαβα ότι είσαι άνθρωπος του παζαριού δλδ σαν εμένα τζε τα χέρια σου πιάνουν , σε παρακαλώ αν δεν έχεις ένα απλό παχύμετρο σπίτι σου η στην δουλειά εβρε ένα και δες με τα ματιά σου πια είναι η διαφορά από 18,4 σε 18,7 .
Τα 0,3 του μιλιμετρου είναι ακριβώς 5 εσωτερικές σελίδες του αγαπημένου μας περιοδικού shoot&hunt,
εάν ήταν λάστιχο του νερού όπως ωραία το έθεσες εσύ νομίζεις ήταν να καταλάβεις τίποτε πάνω στην πίεση με την διαφορά του 0,3 ?
Κυνηγώ εδώ και 20 χρόνια με όπλα beretta με αυλούς 18,4 & 18,3 και τα τελευταία 2 χρόνια απέκτησα όπλο miroku με 18,7 αυλούς που το χρησιμοποιώ σχεδόν ανελλιπώς, η μόνη διάφορα που βρίσκω είναι αν τα παρομοίαζα με γυναίκες το miroku θα ήταν Εγγλέζα άνοστη ενώ το beretta μια όμορφη Λευκορωσίδα