ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

ε φιλε και εγώ πάω αναβάσεις πρωινές ώρες κάποτε αλλα εντάξει ξημερώνει και μετά :lol: :lol:
EPANIEL POWER
Hunting Maniac
Full Member

Δημοσίευση από Hunting Maniac »

APOLLON_1 έγραψε:ε φιλε και εγώ πάω αναβάσεις πρωινές ώρες κάποτε αλλα εντάξει ξημερώνει και μετά :lol: :lol:
Φίλε, οι ''αναβάσεις'' με σβηστά φώτα εντός επιτρέπονται!!!! Τωρά οι φίλοι που κάνουν ''αναβάσεις'' εκτός ας προσέχουν λίο που πάνε για να μην φαν καμιά αδέσποτη!!!!! :D
Άβαταρ μέλους
GRIGORIS
Full Member

Δημοσίευση από GRIGORIS »

Hunting Maniac έγραψε:
APOLLON_1 έγραψε:ε φιλε και εγώ πάω αναβάσεις πρωινές ώρες κάποτε αλλα εντάξει ξημερώνει και μετά :lol: :lol:
Φίλε, οι ''αναβάσεις'' με σβηστά φώτα εντός επιτρέπονται!!!! Τωρά οι φίλοι που κάνουν ''αναβάσεις'' εκτός ας προσέχουν λίο που πάνε για να μην φαν καμιά αδέσποτη!!!!! :D
Αναβάσεις νύχτα... sorry κοπέλια μα ειναι σαν να τρίφετε την κκελέ σας πας την ματσούκα του βοσκού. Όταν δείς αθρώπους του νόμου και βουράς να φύγεις έτσι ώρες σε έτσι τόπους σημαίνει ή λαθροθηράς ή χασσικλις ή εγληματίας είσαι, κάτι παράνομο τελοσπάντων
Λαγός χωρίς σκύλο, Αρσενικός χωρίς β@@ο!!!
Hunting Maniac
Full Member

Καλημέρα συνάδελφοι. Μετά από μια εφιαλτική χθεσινή μέρα στην αναγνώριση για φάσσες, είπα σήμερα να πάω μια βόλτα με σκύλους να ξεμουδιάσω λίγο αφού οι αναγνωρίσεις για φάσσες για τους νόμιμους είναι απλά περιττά έξοδα. Πήγα λίγο στο Ακακι κατά τις 6, αλλά μόλις σταμάτησα το αυτοκίνητο κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Το θερισμένο στο οποίο παρκάρω συνήθως ήταν γεμάτο από ίχνη από αυτοκίνητα, οπότε υπέθεσα τι έγινε. Δεν πρόλαβα να κατεβάσω τους σκύλους και στα 10 μέτρα ο ένας σκύλος φέρμαρε για λίγο και μετά μπήκε σε ενα θάμνο και ήρτε πίσω με ένα περδίκι. Του το πήρα αμέσως γιατί ο νους μου πήγε στην ψευδοπανώλη. Ωστόσο, η αρρώστια του τελικά ήταν μια σηπεθκιά κάτω από το φτερό!!! Προφανώς ήταν πληγωμένο και μπήκε στα χόρτα, αλλά τα κοπέλλια που το κτύπησαν δεν είχαν χρόνο να κατεβούν από το αυτοκίνητο!!!!!! Τελικα αυτοί οι αλήτες κατάφεραν και σήμερα να μου χαλάσουν την μέρα. Οπως χθες με την σκοτωμένη φάσσα στην μέση του δρόμου στα Κατύδατα, έτσι και σήμερα με το σκοτωμένο περδίκι στο Ακάκι. Και κατά τα άλλα το Ταμείο Θήρας μας λέει κάνει εκστρατείες και ξέρω εγώ!!!!!΄Συνάδελφοι πρέπει να το πάρουμε απόφαση, για να έχουν αποθρασυνθεί κάποιοι σε τέτοιο βαθμό σημαίνει νιώθουν ασφάλεια, οπότε προφανώς κάποιοι τους κάνουν πλάτες. Οπότε εμείς οι βλάκες πληρώνουμε άδεια και τόσα άλλα έξοδα απλά για να κόβουμε βόλτες στα βουνά άπραγοι, ενώ κάποιοι άλλοι καρπώνονται ότι εμείς δικαιούμαστε. Πιστεύω ότι σαν κυνηγοι είναι καιρός να άσκήσουμε ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση για να ενδυναμώσει ουσιαστικά τον Ουλαμό της ΜΑΑΔ ο οποίος φαίνεται είναι η μόνη απειλή για τους λαθροθήρες. Προφανώς μόνο αν στείλουν 2-3 στον αγυριστό θα αρχίσουν να προβληματίζονται οι υπόλοιποι για να ξαναβγούν έξω!!!!
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

δεν έχει σωτηρια η κατάσταση

βασικά, σε κορυφαίο και πολύ γνωστό μαγαζί στην Κύπρο...

η συζήτηση ήταν για τες φάσσες - σε μια φάση λαλεί ο ένας,,, έστειλα το μιτση σπίτι να φέρει φάσσες, περίμενε να σου δώσω τζίε εσένα!!!!!!!!!!!!!!

μετά άλλο άτομο παλι να συζητά με τον τύπο τζιαμε και να σχολιάζει το όπλο του, που έχει ιμάντα να κρεμαζετε και να του λαλεί.....τούτο είναι για τους δισκούς της νύχτας, ξέρεις εσύ..... :o :o :o :o

επεσαν τα μουτρα μου χαμε που το κακο μου και εφια...
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Hunting Maniac
Full Member

Phinix έγραψε:δεν έχει σωτηρια η κατάσταση

βασικά, σε κορυφαίο και πολύ γνωστό μαγαζί στην Κύπρο...

η συζήτηση ήταν για τες φάσσες - σε μια φάση λαλεί ο ένας,,, έστειλα το μιτση σπίτι να φέρει φάσσες, περίμενε να σου δώσω τζίε εσένα!!!!!!!!!!!!!!

μετά άλλο άτομο παλι να συζητά με τον τύπο τζιαμε και να σχολιάζει το όπλο του, που έχει ιμάντα να κρεμαζετε και να του λαλεί.....τούτο είναι για τους δισκούς της νύχτας, ξέρεις εσύ..... :o :o :o :o

επεσαν τα μουτρα μου χαμε που το κακο μου και εφια...
Φίλε εδώ σε συγκεκριμένα καταστήματα υπάρχει εμπορία όλων των ειδών για την παρανομία αλλά κάποιοι παρέχουν ηψηλή προστασία! Πρόσφατα ένας κουμπάρος μου ήθελε να πάρει φλοπέρ για να το έχει στο εξοχικό του για ασφάλεια (δεν είναι καν κυνηγός). Πήρε τηλέφωνο γνωστό καταστηματάρχη στην Λευκωσία και αυτός χωρίς ΚΑΝ να τον γνωρίζει, τον ρώτησε αν το θέλει με σιγαστήρα!!!!!!!!!!!!!!! Τωρά υπάρχει αμφιβολία ότι ο τύπος νιώθει προστασία ή όχι???? Τόσο καιρό δεν ειδε κανένας το κενό που υπάρχει στη νομοθεσία για τα αεροβόλα με αποτέλεσμα συγκεκριμένοι ''έμποροι'' να πωλούν ημιαυτόματα τα οποία μπορεί να γίνει αντιληπτό τι ζημιά μπορούν να κάνουν!! Και όμως αυτοί οι κυριοι είναι στο απυρόβλητο επειδή έχουν προσβάσεις παντού. Και μετά μιλάμε για ''κράτος''!!!
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

εμενα δεν με προβληματίζει η λαθροθηρία διότι είτε το θέλετε είτε όχι θα υπάρχει πάντα στην κύπρο ζούμε όλοι τους ξέρουν όλους και όλοι προσέχουν όλους δεν θα αλλάξει ποτε είναι η "νοτροπια" του κυπραίου ξέρεις κάποιον ράις μπροστά θέλεις δουλειά πρέπει να ξέρεις κάποιον είναι όλοι με τα μέσα και ναι αν "εθελαν" τους λαθροθήρες τους μεγάλους θα τους είχαν κλεισμένους μέσα πριν πολλά χρονια αλλα δυστυχώς δεν μπορούν να τους κλείσουν μέσα γιατί άλλοι τους "προστατεουν" όπως γίνετε πάντα άρα τι το ψάχνετε πάντα θα υπάρχει το κακό
EPANIEL POWER
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

Απο kynoclub.gr

Από την θηροφυλακή ξεκίνησαν τις οικονομικές περικοπές η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες. Και αυτό παρά το γεγονό και κατά γενική ομολογία, ότι θα έπρεπε όχι μόνο να μην γίνουν περικοπές στην θηροφύλαξη αλλά αντίθετα να ενισχυθεί περισότερο . Οι περικοπές που εφαρμόζονται εδω και αρκετό καιρό περιλαμβάνουν μείωση μισθών κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των θηροφυλάκων, πλαφόν στην κατανάλωση καυσίμων και ουσιαστική κατάργηση των ”κυριακάτικων” με ότι αυτό συνεπάγεται… Σε μια εποχή που αναμένεται έξαρση της λαθροθηρίας λόγω οικονομικών συνθηκών (ένας λαγός πωλείται ακόμα και 100 ευρώ) και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες κυνηγοί αναμένεται να βγουν στα κυνηγοτόπια χωρίς κυνηγετική άδεια είναι μέγα λάθος οι θηροφύλακες να μην μπορούν να διαφυλάξουν τον θηραματικό πλούτο λόγο έλλειψης καυσίμων. Τα περίπου 200 ευρώ που διατίθενται ανά θηροφύλακα και αυτοκίνητο δεν αρκούν ούτε για τις μισές μέρες του μήνα αφού οι περισσότεροι θηροφύλακες είναι υποχρεωμένοι να εποπτεύουν εκτάσεις μεγαλύτερες των 200 ή 400.000 στρεμμάτων! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι μικροί Σύλλογοι στους οποίους είναι τοποθετημένοι οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τα δικά τους λειτουργικά τους έξοδα όπως ενοίκια, ΔΕΗ κ.λ.π. οπότε αδυνατούν να ‘’φουλάρουν’’ εξ ιδίων τα άδεια ρεζερβουάρ. . Αυτή η οικονομική ανέχεια έχει κάνει όλους αυτούς τους μικρούς Κυνηγετικούς Συλλόγους απόλυτα εξαρτώμενους από τις διοικήσεις των πλούσιων Ομοσπονδιών που κατά το δοκούν μοιράζουν οικονομικές ”ενισχύσεις”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισθοί των θηροφυλάκων είναι πάνω -κάτω 650 ευρώ…
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

Απο αυτο το κειμενο μπορουμε να δουμε και να καταλαβουμε πώς ειναι η κατασταση οσο αφορα κ τα δικα μας..με το υφισταμενο προσωπικο αλλα και τους περιορισμους σε καυσιμα δεν μπορουν να ειναι πανταχου παρων..
Καταλαβαινω την πικρια ολων για οσα γραφτηκαν πριν τα ιδια ελεα κ γω μεχρι που ρωτησα να δω τι συμβαινει..με ενα δυο αυτοκινητα μπορουν να καλυψουν ολοκληρη επαρχια;ειναι δυσκολο το εργο τους αν τους βοηθησουμε θα βοηθηθουμε..
Οταν στην ΕΦ ζητουν απο τα γραφεια κινησεως να καταναλωνουν 40 λιτρα ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ σκεφτητε τι συμβαινει στο ταμειο..αν δειτε κατι οτιδηποτε καταγγειλετε το υπαρχει τροπος ακομα κ ανωνυμα..το φορουμ εδωσε μας τροπους κ λυσεις με γνωριμιες..
Ειχα κ γω φιλοι μ υποψην μια υποθεση αλλα δυστυχως δεν εχω στοιχεια να δωσω εν πληροφορια π ατομο ασχετο με το κυνηγι επισκεπτη στην γειτονια που πρεπει να περιμενω αν κ οταν ξαναρτει να ρωτησω αν ξερει πιο πολλες πληροφοριες..
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Η Παροχή συγκεκριμένων πληροφοριών είναι βασικό στοιχείο για να μπορούν να υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να πιαστούν οι λαθροθήρες. Για παράδειγμα ..βλέπουμε ένα αυτγοκίνητο διπλοκάμπινο σε μια απαγορευμένη και πυροβολή. Κάποιος μπορεί να πιάσει τηνθήρα και να πεί. 'ένα διπλοκάμπινο εν μές την απαγορευμένη δαμέ στον προφήτη Ηλία και πάιζει σχιπεθκιές' αυτή η πληροφορία είναι αρκετά αόριστη και δύσκολα μπορεί κάποιος να κάνει εύκολα έλεγχο. Αν όμως ήταν . Στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στα σύνορα π.χ απαγορευμένης επιτρεπώμενης με κατεύθυνση τον λυθροδόντα υπάρχει ένα κόκκινο διπλοκάμπινο μάρκας χχχχχ με αρ εγγραφής χχχχχσ και κυνηγούν με στημένα τα όπλα μέσα απο το αυτοκίνητο τότε τα πράγματα θα ήσαν πολύ ποιό εύκολα γιατί και εκεί να μην τοπυς κόψουν έχουν την περιγραφή και μπορεί να τους σταματήσουν ποιό κάτω. Η αν κάποιος λαθροθηρά συστηματικά, μπορούμε να πούμε στην περιοχή χχχ κάθε κυριακή η ώρα 7 ένα διπλοκάμπινο χρώματος χχχχ κάνει αυτή την διαδρομή μάλλον για λαγό. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνουμε πολύ την ανεπαρκεί λόγω προσωπικού αστυνόμευση
Προσέχουμε...για να έχουμε
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”