ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ

Απάντηση
miky55

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ

Δημοσίευση από miky55 »

ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΘΗΡΑΜΑ.ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΙΚΛ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .ΕΒΛΕΠΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ.ΘΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΣΕ 5-6 ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΩΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΔΑΡΩΝΑΝ Ο ΜΠΙΚΛ ΤΑ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕ ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΙΓΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΛΗΣ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΙΧΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΕΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΤΟ ΜΥΡΙΖΩΝΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑΝΟΠΕΡΠΑΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΕΡΜΑΡΟΥΝ (ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΒΟΛΗΣ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΥΛΟ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΟΜΩΣ. ;)
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Συμφωνουμε αλλα και παλι εξαρταται απο το καθε σκυλο και ποσο εξυπνος και εκπεδευμενος ειναι στο να βοηθα τον κυνηγο. Σιγουρα η φαση της φερμας ειναι ολα τα λεφτα!

Παλε εφταιξαν οι beagle! :lol: :lol:
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

miky55 έγραψε:ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΘΗΡΑΜΑ.ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΙΚΛ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .ΕΒΛΕΠΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ.ΘΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΣΕ 5-6 ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΩΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΔΑΡΩΝΑΝ Ο ΜΠΙΚΛ ΤΑ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕ ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΙΓΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΛΗΣ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΙΧΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΕΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΤΟ ΜΥΡΙΖΩΝΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑΝΟΠΕΡΠΑΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΕΡΜΑΡΟΥΝ (ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΒΟΛΗΣ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΥΛΟ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΟΜΩΣ. ;)
Κυριε μιχαλη δεκτον αυτο που λες αλλα δεν δεχομαι καμια απολυτη προσεγγιση περι του θεματος... Και εγω κυνηγω με ποιντερ και η φερμα ειναι φερμα αλλα κυνηγησα και χρονια με σπανιελ και ειδα φασεις ανεπαναλυπτες. Και τα δυο ειδη σκυλλων εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

οπως και να εχει ακομα ενα πλανο σημερα σε φραγκολινα ;)
και τα tips της :lol:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

kypros έγραψε:
miky55 έγραψε:ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΘΗΡΑΜΑ.ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΙΚΛ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .ΕΒΛΕΠΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ.ΘΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΣΕ 5-6 ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΩΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΔΑΡΩΝΑΝ Ο ΜΠΙΚΛ ΤΑ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕ ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΙΓΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΛΗΣ.
Κυριε μιχαλη δεκτον αυτο που λες αλλα δεν δεχομαι καμια απολυτη προσεγγιση περι του θεματος... Και εγω κυνηγω με ποιντερ και η φερμα ειναι φερμα αλλα κυνηγησα και χρονια με σπανιελ και ειδα φασεις ανεπαναλυπτες. Και τα δυο ειδη σκυλλων εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.

Τωρα τζαι κανονιζω σε εσενα :lol: :lol: :lol: ....θα πω της Μπαλου τι ειπες λαλω σου το :D
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Anthimos έγραψε:
kypros έγραψε:
miky55 έγραψε:ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΘΗΡΑΜΑ.ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΙΚΛ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .ΕΒΛΕΠΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ.ΘΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΣΕ 5-6 ΠΟΥΛΙΑΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑΝΟΠΕΡΠΑΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΕΡΜΑΡΟΥΝ (ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΒΟΛΗΣ.

Τωρα τζαι κανονιζω σε εσενα :lol: :lol: :lol: ....θα πω της Μπαλου τι ειπες λαλω σου το :D
Αφου ξερεις οτι ειμαι δικαιος ανθρωπος! Και τα δυο εχουν την χαρη τους!
Υγ. Η μπαλου παροτι σκυλος φερμας εντουτις εχει phd στην ιχνηλασια της μαλαης και δεν φερμαρει φαντασματα! Αρα μην θεωρεις την καθηγητρια τον κανονα!( τωρα πες της οτι θελεις)!
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

sotiris!129 έγραψε:οπως και να εχει ακομα ενα πλανο σημερα σε φραγκολινα ;)
ρε σότο μα "ινταλος" βγάλεις έτσι φωτό να σε πάρω μαζί μου να τραβάς καμια ρε "εφκαλα" και εγώ ένα video κανένα 30 σε "φραγγολινες" αλλα εν ξέρω πως να το επεξεργαστώ
EPANIEL POWER
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

APOLLON_1 έγραψε:
sotiris!129 έγραψε:οπως και να εχει ακομα ενα πλανο σημερα σε φραγκολινα ;)
ρε σότο μα "ινταλος" βγάλεις έτσι φωτό να σε πάρω μαζί μου να τραβάς καμια ρε "εφκαλα" και εγώ ένα video κανένα 30 σε "φραγγολινες" αλλα εν ξέρω πως να το επεξεργαστώ
ε Απολλον μου αφου σε ουλα τα θεματα εγιναν μου ουλοι με τες παροιμιες να σου πω και εγω μιαν που τερκαζει :roll: ...
Μπρικια κολαμε? :lol:
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Πολυ ωραία η συζήτηση που εχει δημιουργηθεί και θα ήθελα και εγω να πω την γνώμη μου.
Πολλοί απο εμάς έχουμε την εντύπωση πως ενα σκυλί φέρμας απλα τρέχει και φερμαρει, αυτο ειναι λάθος, η φέρμα ειναι ένα σημείο απο την όλη "ιεροτελεστία".
Η φραγγολίνα ειναι ενα θήραμα που δεν συγχωρεί ούτε το πιο μικρό λάθος απο ένα σκύλο, τα νεαρά ή και άπειρα σκυλιά φέρμας, κατα την συνάντηση τους μαζί της είτε θα την πιέσουν κάνοντας την να σηκωθεί είτε θα μείνουν πολυ πίσω δίνοντας της το περιθώριο να κάνει τα 100άρια της.
Ενας έμπειρος σκύλος φέρμας καθώς θα αντιληφθεί την αναθυμίαση της και θα την επιβεβαιώσει, θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα προς το μέρος της προσπαθώντας να την καθηλώσει στο έδαφος, αυτό γίνεται εφικτό όταν ο σκύλος εχει βρει την οριακή απόσταση του θηραματος με αυτόν, λίγο πιο κοντά και το θήραμα σηκώνεται, λίγο πιο πίσω και το θήραμα αρχίζει το 100άρι, κάθε φορά που το θήραμα θα προσπαθήσει να ποδαρωσει ο σκύλος με έντονο και αποφασιστικό ποντάρισμα το καθηλώνει στο έδαφος, κάνοντας το να πιστέψει πως σε περίπτωση που σηκωθεί θα το πιάσει και αναγκάζεται να μένει καθηλωμένο προσπαθώντας να εχει συνεχή οπτική επαφή με τον θηρευτή του.
Τα λεγόμενα μου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και ενα έμπειρο σκυλί φέρμας να πέσει θύμα στις ορέξεις της ή....π.χ. ενός κοπαδιού απο πέρδικες που θα λόγο της έντονης αναθυμιασης είτε θα διστάσει να ποντάρει και τα πουλιά θα την κάνουν, είτε θα τα πιέσει ξεσηκώνοντας τα ή και σε μια χιλιοκυνηγημένη μπεκατσα που θα κάνει τα πάντα να μην τον αφήσει να την καθηλώσει.
Γι'αυτο είμαι της άποψης πως τα θηράματα ποδαρώνουν πέραν του κανονικού μόνο όταν ο σκύλος μας τους το επιτρέπει!!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

andreas78 έγραψε:Πολυ ωραία η συζήτηση που εχει δημιουργηθεί και θα ήθελα και εγω να πω την γνώμη μου.
Πολλοί απο εμάς έχουμε την εντύπωση πως ενα σκυλί φέρμας απλα τρέχει και φερμαρει, αυτο ειναι λάθος, η φέρμα ειναι ένα σημείο απο την όλη "ιεροτελεστία".
Η φραγγολίνα ειναι ενα θήραμα που δεν συγχωρεί ούτε το πιο μικρό λάθος απο ένα σκύλο, τα νεαρά ή και άπειρα σκυλιά φέρμας, κατα την συνάντηση τους μαζί της είτε θα την πιέσουν κάνοντας την να σηκωθεί είτε θα μείνουν πολυ πίσω δίνοντας της το περιθώριο να κάνει τα 100άρια της.
Ενας έμπειρος σκύλος φέρμας καθώς θα αντιληφθεί την αναθυμίαση της και θα την επιβεβαιώσει, θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα προς το μέρος της προσπαθώντας να την καθηλώσει στο έδαφος, αυτό γίνεται εφικτό όταν ο σκύλος εχει βρει την οριακή απόσταση του θηραματος με αυτόν, λίγο πιο κοντά και το θήραμα σηκώνεται, λίγο πιο πίσω και το θήραμα αρχίζει το 100άρι, κάθε φορά που το θήραμα θα προσπαθήσει να ποδαρωσει ο σκύλος με έντονο και αποφασιστικό ποντάρισμα το καθηλώνει στο έδαφος, κάνοντας το να πιστέψει πως σε περίπτωση που σηκωθεί θα το πιάσει και αναγκάζεται να μένει καθηλωμένο προσπαθώντας να εχει συνεχή οπτική επαφή με τον θηρευτή του.
Τα λεγόμενα μου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και ενα έμπειρο σκυλί φέρμας να πέσει θύμα στις ορέξεις της ή....π.χ. ενός κοπαδιού απο πέρδικες που θα λόγο της έντονης αναθυμιασης είτε θα διστάσει να ποντάρει και τα πουλιά θα την κάνουν, είτε θα τα πιέσει ξεσηκώνοντας τα ή και σε μια χιλιοκυνηγημένη μπεκατσα που θα κάνει τα πάντα να μην τον αφήσει να την καθηλώσει.
Γι'αυτο είμαι της άποψης πως τα θηράματα ποδαρώνουν πέραν του κανονικού μόνο όταν ο σκύλος μας τους το επιτρέπει!!
Φιλε Αντρεα συμφωνω μαζι σου ωστοσο πιστευω οτι καποιες φορες δεν εξαρταται απο το σκυλο για το ποσο θα ποδαρωσει το θηραμα οπως και συ ειπες για χιλιοκυνηγημενη μπεκατσα, εγω λεω για αγρια περδικια που ελεγχουν την περιοχη και μολις παρκαρεις τροπος που λεγειν χανονται, αλλα και για φραγκολινες που ειτε χανονται ειτε καμνουν λαβυρινθο και μετα την κανουν. Εξαρταται και τι περιοχη, τι περιοδος ειναι και ποσο παλιο ειναι το θηραμα.

Ωσο πιο εμπειρος και καλος ο σκυλος τοσο πιο λιγα λαθη θα κανει.

Επισης καποτε η πιεση του σκυλου λειτουργει υπερ του αποτελεσματος ασχετα αν δεν εχει φερμα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ”