ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από thanos1981k »

μεταξη των παρακατω μηχανων ιδιογομωσης ποια μου συστηνεται να παρω;
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
WOODPIGEONHUNTER
Full Member

Δημοσίευση από WOODPIGEONHUNTER »

mec 9000 νομιζω θανο μου ειναι κορυφη ;)
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

thanos1981k έγραψε:μεταξη των παρακατω μηχανων ιδιογομωσης ποια μου συστηνεται να παρω;
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
ΤΗΝ ΜΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ
Hercules
Full Member

Δημοσίευση από Hercules »

thanos1981k έγραψε:μεταξη των παρακατω μηχανων ιδιογομωσης ποια μου συστηνεται να παρω;
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
Φίλε εαν γεμίζεις για το κυνήγι κυρίως και περιστασιακά για σκοπευτήριο, τότε η Cortini είναι με διαφορά η καλύτερη και πιο ποιοτική επιλογή.

Για πιο μαζική παραγωγή θα επέλεγα την RCBS Grand αφού είναι με διαφορά πιο ποιοτική και αξιόπιστη επιλογή από την MEC9000GN.

H OMV Simply είναι σχετκά νέα κατασκευή που σίγουρα χρειάζεται βελτιώσεις.

Εξαρτάται από τα κριτήριά σου.

Οι συγκεκριμένες επιλογές σου δεν είναι στην ίδια χρηστική κατηγορία.
Hercules
Full Member

Δημοσίευση από Hercules »

nike powder έγραψε:
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
ΤΗΝ ΜΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Φίλε με ποιο κριτήριο η MEC είναι καλύτερη, μπορείς σε παρακαλώ να το δικαιολογήσεις?

Έχεις χρησιμοποιήσει ή γνωρίζεις τις άλλες μηχανές?
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

Hercules έγραψε:
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
Φίλε εαν γεμίζεις για το κυνήγι κυρίως και περιστασιακά για σκοπευτήριο, τότε η Cortini είναι με διαφορά η καλύτερη και πιο ποιοτική επιλογή.

Για πιο μαζική παραγωγή θα επέλεγα την RCBS Grand αφού είναι με διαφορά πιο ποιοτική και αξιόπιστη επιλογή από την MEC9000GN.

H OMV Simply είναι σχετκά νέα κατασκευή που σίγουρα χρειάζεται βελτιώσεις.

Εξαρτάται από τα κριτήριά σου.

Οι συγκεκριμένες επιλογές σου δεν είναι στην ίδια χρηστική κατηγορία.
γεμιζω για κυνηγι με τροποποιημενες μονοβασικες & διβασικες πυριτιδες απο 32~36gr οσο για το σκοπευτηριο θα κρατησω αυτη που ειδη εχω ;)
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

Η cortini τι τιμη εχει?
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

AU-79 έγραψε:Η cortini τι τιμη εχει?
1150euro πληρης εκδοση
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
chr34
Full Member

Δημοσίευση από chr34 »

Εχω Cortini και Mec 9000.Η ΜΕΚ ειναι η βασίλισσα αν ξανά γεμίζεις χρησιμοποιημένους κάλυκες ,φυσικά με κάποιες τροποποιήσεις μπορεί να κλείνεις και καινούριους κάλυκες .Το θεμα με την Μεκ ειναι οτι πρέπει να έχεις τραπανο με βάση ώστε να ρελιάζεις.Με την Κορτινι δεν χρειαζεσε τραπανο για ρέλιασμα γιατί έχει μοτέρ με στροφείο ,αλλα ειναι πιο χρονοβόρα διαδικασία στο γέμισμα.Εγώ χρησιμοποιώ την Μεκ για τα φυσιγγια του σκοπευτηρίου γιατί χρειάζομαι περισσότερη ποσότητα και την Κορτινι για τα φυσιγγια του κυνηγίου.Από θέμα ποιότητας είναι και οι δυο οτι καλύτερο υπάρχει στην αγορά.
Άβαταρ μέλους
ksap_000
Full Member

Δημοσίευση από ksap_000 »

chr34 έγραψε:Εχω Cortini και Mec 9000.Η ΜΕΚ ειναι η βασίλισσα αν ξανά γεμίζεις χρησιμοποιημένους κάλυκες ,φυσικά με κάποιες τροποποιήσεις μπορεί να κλείνεις και καινούριους κάλυκες .Το θεμα με την Μεκ ειναι οτι πρέπει να έχεις τραπανο με βάση ώστε να ρελιάζεις.Με την Κορτινι δεν χρειαζεσε τραπανο για ρέλιασμα γιατί έχει μοτέρ με στροφείο ,αλλα ειναι πιο χρονοβόρα διαδικασία στο γέμισμα.Εγώ χρησιμοποιώ την Μεκ για τα φυσιγγια του σκοπευτηρίου γιατί χρειάζομαι περισσότερη ποσότητα και την Κορτινι για τα φυσιγγια του κυνηγίου.Από θέμα ποιότητας είναι και οι δυο οτι καλύτερο υπάρχει στην αγορά.
Πιστεύω πως σαν τη ΜΕΚ δεν υπάρχει άλλη. Αυτό που λες για χρησιμοποιημένους κάλυκες είναι σωστό γιατί είναι μηχανή reload (αναγόμωσης).
Όσον αφορά το ρέλιασμα το θεωρώ άχρηστο ειδικά σε χρησιμοποιημένους κάλυκες καθώς πέρα από την αισθητική δεν αποδίδει σταθερότητα στα φυσίγγια. Μόλις βρώ χρόνο θα σου αναλύσω το σκεπτικό μου.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”