ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
- thanos1981k
- Full Member
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
μεταξη των παρακατω μηχανων ιδιογομωσης ποια μου συστηνεται να παρω;
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand

ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
-
- Full Member
mec 9000 νομιζω θανο μου ειναι κορυφη 

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
-
- Full Member
ΤΗΝ ΜΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗthanos1981k έγραψε:μεταξη των παρακατω μηχανων ιδιογομωσης ποια μου συστηνεται να παρω;
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
-
- Full Member
Φίλε εαν γεμίζεις για το κυνήγι κυρίως και περιστασιακά για σκοπευτήριο, τότε η Cortini είναι με διαφορά η καλύτερη και πιο ποιοτική επιλογή.thanos1981k έγραψε:μεταξη των παρακατω μηχανων ιδιογομωσης ποια μου συστηνεται να παρω;
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
Για πιο μαζική παραγωγή θα επέλεγα την RCBS Grand αφού είναι με διαφορά πιο ποιοτική και αξιόπιστη επιλογή από την MEC9000GN.
H OMV Simply είναι σχετκά νέα κατασκευή που σίγουρα χρειάζεται βελτιώσεις.
Εξαρτάται από τα κριτήριά σου.
Οι συγκεκριμένες επιλογές σου δεν είναι στην ίδια χρηστική κατηγορία.
-
- Full Member
nike powder έγραψε:ΤΗΝ ΜΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗthanos1981k έγραψε:μεταξη των παρακατω μηχανων ιδιογομωσης ποια μου συστηνεται να παρω;
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
Φίλε με ποιο κριτήριο η MEC είναι καλύτερη, μπορείς σε παρακαλώ να το δικαιολογήσεις?
Έχεις χρησιμοποιήσει ή γνωρίζεις τις άλλες μηχανές?
- thanos1981k
- Full Member
γεμιζω για κυνηγι με τροποποιημενες μονοβασικες & διβασικες πυριτιδες απο 32~36gr οσο για το σκοπευτηριο θα κρατησω αυτη που ειδη εχωHercules έγραψε:Φίλε εαν γεμίζεις για το κυνήγι κυρίως και περιστασιακά για σκοπευτήριο, τότε η Cortini είναι με διαφορά η καλύτερη και πιο ποιοτική επιλογή.thanos1981k έγραψε:μεταξη των παρακατω μηχανων ιδιογομωσης ποια μου συστηνεται να παρω;
omv simply
mec 9000 gn
cortini bicombi
rcbs grand
Για πιο μαζική παραγωγή θα επέλεγα την RCBS Grand αφού είναι με διαφορά πιο ποιοτική και αξιόπιστη επιλογή από την MEC9000GN.
H OMV Simply είναι σχετκά νέα κατασκευή που σίγουρα χρειάζεται βελτιώσεις.
Εξαρτάται από τα κριτήριά σου.
Οι συγκεκριμένες επιλογές σου δεν είναι στην ίδια χρηστική κατηγορία.

ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
-
- Full Member
Η cortini τι τιμη εχει?
- thanos1981k
- Full Member
-
- Full Member
Εχω Cortini και Mec 9000.Η ΜΕΚ ειναι η βασίλισσα αν ξανά γεμίζεις χρησιμοποιημένους κάλυκες ,φυσικά με κάποιες τροποποιήσεις μπορεί να κλείνεις και καινούριους κάλυκες .Το θεμα με την Μεκ ειναι οτι πρέπει να έχεις τραπανο με βάση ώστε να ρελιάζεις.Με την Κορτινι δεν χρειαζεσε τραπανο για ρέλιασμα γιατί έχει μοτέρ με στροφείο ,αλλα ειναι πιο χρονοβόρα διαδικασία στο γέμισμα.Εγώ χρησιμοποιώ την Μεκ για τα φυσιγγια του σκοπευτηρίου γιατί χρειάζομαι περισσότερη ποσότητα και την Κορτινι για τα φυσιγγια του κυνηγίου.Από θέμα ποιότητας είναι και οι δυο οτι καλύτερο υπάρχει στην αγορά.
- ksap_000
- Full Member
Πιστεύω πως σαν τη ΜΕΚ δεν υπάρχει άλλη. Αυτό που λες για χρησιμοποιημένους κάλυκες είναι σωστό γιατί είναι μηχανή reload (αναγόμωσης).chr34 έγραψε:Εχω Cortini και Mec 9000.Η ΜΕΚ ειναι η βασίλισσα αν ξανά γεμίζεις χρησιμοποιημένους κάλυκες ,φυσικά με κάποιες τροποποιήσεις μπορεί να κλείνεις και καινούριους κάλυκες .Το θεμα με την Μεκ ειναι οτι πρέπει να έχεις τραπανο με βάση ώστε να ρελιάζεις.Με την Κορτινι δεν χρειαζεσε τραπανο για ρέλιασμα γιατί έχει μοτέρ με στροφείο ,αλλα ειναι πιο χρονοβόρα διαδικασία στο γέμισμα.Εγώ χρησιμοποιώ την Μεκ για τα φυσιγγια του σκοπευτηρίου γιατί χρειάζομαι περισσότερη ποσότητα και την Κορτινι για τα φυσιγγια του κυνηγίου.Από θέμα ποιότητας είναι και οι δυο οτι καλύτερο υπάρχει στην αγορά.
Όσον αφορά το ρέλιασμα το θεωρώ άχρηστο ειδικά σε χρησιμοποιημένους κάλυκες καθώς πέρα από την αισθητική δεν αποδίδει σταθερότητα στα φυσίγγια. Μόλις βρώ χρόνο θα σου αναλύσω το σκεπτικό μου.