andreasana210326 έγραψε:ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.....
Η ΑΛΗ8ΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΛΙΓΕΣ ΤΖΙΚΛΕΣ.... ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ..... ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ 8ΕΜΑ ΟΙ ΤΖΙΚΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ. ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5-10 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΚΤΥΠΟΥΝ 10-15 ΤΖΙΚΛΟΥΕΣ (ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΤ ΕΣΠΑΣΑΜΑΣ ΟΙ ΤΖΙΚΛΕΣ ΦΕΤΟΣ)...ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ.
Χ8ΕΣ ΓΙΑ ΤΖΙΤΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΜΟΝΙΑΤΗ..........ΑΚΟΥΣΑ 5-6 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑ ΣΕ ΤΖΙΚΛΑ.
χωρις να θελω να ειμαι ουτε απολυτος αλλα ουτε μαντης κακων
Κατ εμενα το κυνηγι της ζικλας εχει τελειωσει, την τελευταια δεκαετια λεμε καθε περσυ και καλητερα ενω τα τελευταια 3-4 χρονια τα πραγματα ειναι τραγικα... σε μεμονωμενες περιπτωσεις κιριος στα παραλια τυχανει να παιχτουν λια πουλια με τον παραδοσιακο τροπο καρτερι και αυτο γιατι τα πουλια μπενουν εκεινη την ωρα, ενω στο ενσωτερικο του νησιου το καρτερι ζικλας σπανιζει πλεων! που και αν βρεθει ενα τετειο καρτερι θα ειναι σε απομερες περιοχες που οι κυνηγοι ειναι μυδαμινοι και τα πουλια μαζεβονται εκει γιατι η παρουσια ανθρωπου ειναι 0 και λιμπισαν στο μερος αυτο! σε ενα τετειο μερος τα πουλια τα κυνηγας 1 φορα και μετα λογο αυτου του κυνηγιου χανονται στην αναζητηση ενος αλλου ησυχου μερους!
Τροφη και νερο τα πουλια βρισκουν παντου, αφου τα βουνα ειναι γεματα αρκοελιουες και το νερο λογο καιρου τρεχει απο παντου ετσι τα πουλια με την πρωτη ενδειξη ανθρωπινης παρουσιας αλαζουν περιοχη χωρις κανενα δυσταγμο!
Η κυνηγετικη εξωρμιση ξεκεινα ως εξης:
προινο καρτερη οπου ολοι οι κυνηγοι βλεπουν 3-5 πουλια και κατα τες 6:30-7 τιποτε, αυτο γιατι τα πουλια με τους προινους πυροβολισμους ψαχνουν ενα μερος ησυχο, και εκει που εχει 2-3 ζικλες και καθουνται με το κελαιδιμα τους μαζεβουν και τα αλλα αναστατα πουλια της περιοχης, γιαυτο συνανταμε σε μια περιοχη 0 πουλια ενο σε μια παλουρα/αρκοελια/καρα 50! (τουλαχιστο ετσι μπορω να το ερμηνευσω εγω)
Χτες εκανα ενα ποταμο 1 φορα επαιξα τι επαιξα και αφισα πισω μου 3 ενομενες κονναρκες μηκους 15-20 μετρα που χωριζουν στην μεση 2 χωραφια
οταν ηρθε ο Αρτεμης το απογευμα καναμε ξανα ενα μερος του ποταμου και δεν βγαλαμε και κατι το ιδιετερο και του ειπα να παμε εκει στες 3 κονναρκες και να ειναι ιδιετερα προσεχτικος γιατι θα σηκωστουν πολλες!
μη γνωριζοντας την περιοχη καλα και μαλλον γιατι δεν με πολλοπιστεψε οταν η πρωτη ζικλα πετασε απο μακρια του 35-45 μετρα την πυροβολισε με αποτελεσμα να κοψει οφκερος και να φεφκουν συνεχεια πουλια που μεσα στα ποθκια του... εξαναγεμοσε και ακομα εφεφκαν και ευτυχως για αυτον καταφερε και επαιξεν 1 και 2 εγω... ενω τα υπολοιπα 20+ πουλια που εφιαν επειαν αμεσως πρως την απαγορευμενη περιοχη!
οσο αφορα το ζιταστρο σε αλλο επεισοδιο ...