ΔΙΛΗΜΜΑ!!!!!

Απάντηση
sotiris NIKOLAOU

Re: ΔΙΛΗΜΜΑ!!!!!

Δημοσίευση από sotiris NIKOLAOU »

admin έγραψε:Ρε Σωτήρι μου ένα πράμα όμως δέν μετρά ότι κυνηγάς μόνο σε περιοχές που ξέρεις καθηνερινά αν πάς σε άγνωστη σου περιοχή θα έχεις τις ίδιες επιτυχίες νομίζεις? ένας καλός λαγοκυνηγός που σέβεται τα σκυλιά του ιδιαίτερα όταν θέλει να πηγαίνει έξω όπου και να πηγαίνει και να έχει ευκαιρίες για το θήραμα που κυνήγά τότε δέν αποσυντονίζει το σκυλί του με περδίκια
φιλε κυνηγό την περιοχή μου και τα χωρια μου όμως προχθές είμαστα φλάσου πάμε και κουτραφά τόπους όμως που τους κάνω πολλές αναγνωριστικές ολόχρονα πάω και αγια μαρίνα και κάτω μονη και ορούντα και athoupoli
μέχρι και ψημολόφου για να καταλάβεις αν το σκυλί μάθει στο λαγό το μονο που θα τον επηρεάσει είναι η "φρακολινα" το "παρδικι" δεν θα του δόση καν σημασία δηλαδή θα πιάσει malai τις "φρακολινας" αλλα χωρίς να τις κλάψει και θα το καταλάβεις ότι εν "φρακολινα" στο λαγό θα ρίξει ένα κλάψιμο και θα ξέρεις ότι είσαι σε φρέσκα malai τότε δεν θα βαρέσω πέρδικα όχι για να μην αποσυντονίσω τα σκυλιά απλά μην βρεθώ με αντίο όπλο και ο lagos μου στέλλει χαιρετίσματα
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Ειμαι κυνηγιετικα ρατσιστης...Ετσι με εκαναν οι αλλοι...

Και Δεν αξιζει να συζητουμε με γυφτους...δυστηχως υπαρχουν παρα πολλοι. Και κακος υπαρχει η νοοτροπια οτι το κυνηγι ειναι για ολους. Σε ολο το κοσμο κυνηγι επιτρεπετε να πανε οι λιγοι ,αυτοι που ξερουν να το εκτιμουν και να το εξασκουν.Στη κυπρο παει ο καθε αθκιασερος με το τζην, το σκουλαριτζι, το κοτσουι και το ψηλομενο διπλοκαμπινο πιντομενος που το κλαπ επειδη ειπε του ο αλλος να αγορασει σχιπεττο. Και εν το λαλουν σχιπεττο....ονομαζεται οπλο και για να το κρατας πρεπει να εχεις και μια κυνηγιετικη μορφωση.

Δυστιχως εχω πικραν πειρα ...κινδυνευσα να σκοτωθω προσπαθωντασ να προλαβω ενα κλεφτη που εγυρισε οπλο προσ τον συγκινηγω μου για να πιασει το λαγο, εσπασα το ποδι μου σε αλλη περιπτωση... πλεον δεν μιλω σε κανενα στο βουνο πλην των συγκηνυγων μου, αποφευγω συναντηεις με αλλες παρεες και αλλαζω πορεια και δεν ρισκαρω να παω κυνηγι με κανενα που δεν εχει περασει τα τεστσ που εχω μεσα μου πρωτα και να εχω πιστει οτι μπορω να κυνηγισω μαζι του.

Παραχωρω αμεσως οπιοδιποτε θηραμα διεκδικιθει (αρα αδικα) ´η τραυματιστει ( αρα δικαια) απο αλλον και το σβηνω απο την μνημη μου. Το κυνηγι για μενα ειναι τροπος ζωης και κανενα θηραμα δεν αξιζει να πεσεις στο επιπεδο οπιοδηποτε ανοφελου ...ξερω οτι κυνηγω στην premier leaque του κυπριακου κυνηγιου και δεν πεφτω στο επιπεδο οποιουδηποτε παιχτη του αγροτικου που υπουλα προσπαθει να διεκδικησει ως δικο του καπια απο τα πολυαριθμα μου " γκολ" . Απλα του το δινω και προχωρω, δεν αξιζει την παραμικρη σταγονα ενεργειας. ...στην καθημερινοτητα μου ειμαι φοβερα κοινονικος....κυνηγιετικα καθολου...

Καμια συζητηση...στην παρεα μας και μονο....πιστεψετε με δεν αξιζει η εμπειρια της εμπλοκης ουτε για ελεφαντα
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
andreas mouzouras
Full Member

Δημοσίευση από andreas mouzouras »

Πολυ σωστος ο φιλος Κυπρος αφου στο κυνηγι παμε για δικη μας ευχαριστηση και για να περασουμε μια ομορφη μερα με την παρεα μας, οταν εμεις ειμαστε ησυχοι με τη συνηδηση μας θα αφησουμε τον καθε παραποττη να νομιζει οτι μας εγελασε. Στο τελος ξυριζουν το γαμπρο, και το ποιο πιθανο ειναι εμεις να επιστρεψουμε σπιτι με μια καλη καρπωση σχεδον ολες τις εξορμησεις και ο Μ.......Σ να μηνει με το με το γελασιαρικο το περτιτζι!!
Ο κυνηγός σέβεται το φυσικό περιβάλλον επειδή το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Eμεις να ειμαστε ενταξει. Εκεινοι δεν γελουν κανενα αλλο, μονο τον εαυτο τους.
Σκεφτειτε οτι μιλουμε για ενα πουλι, ενα ζωο ενα κομματι κρεας.
Δεν πρεπει να παρασυρομαστε για ετσι "μικρα" πραγματα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

τα πραγματα εν απλα πολλα απλα
κυνηγι παμε για να ηρεμησουμε με την γαληνη της φυσης!
που την στιγμη που καπιως σπαζει τουτι την γαληνη και μου χαλα την μερα μου με νευρα για τον Α Β λογο, ναι εκαμε μου νευρα να ειναι ετοιμος να υποστει τις συνεπειες τον πραξεων του ! ετσι εκαταλαβα εχτες, εν επαιξα 2-3 σκυλους να φκαλω τα νευρα μου και εχαλασα που το πρωι την μερα μου και μετα ηταν ουλλα σκατα !!!
αν το ηξερα που πρην 1000 φορες να μεν επειενα κυνηγι και να χασω μιαν εξωρμιση παρα να παω ζε να ερτω πισω μεσα στα νευρα!
ε Ανθιμε αν επαθενα ετσι πραμα εγω 3 πραματα εμπορουσαν να γινουν,
1) να πιασω τον περτικο να τον πεταξω ψυλα και να τον παιξω 2 φορες να γινει κομαθκια παρα να του τον δοκω!
2) να πιασω τον περτικο να τον πεταξω οσπου φτανει η κουταλα μου και να του πω ατε πιας τους σκυλους σου εβρε τον και αν τον εβρεις χαλαλι σου!
3) να αθκιασω την βουρκα να του τα δοκω ουλα μα ουλα οτι ειχα μεσα θηραματα φαγια ακομα και τα νερα και να του ελαλουν "τουτα χαλαλι σου τον περτικο τουτο ομως εν τον πιανεις!" και αν του εβαρουσαν ας τα επιανε!
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

sotiris!129 έγραψε:τα πραγματα εν απλα πολλα απλα
κυνηγι παμε για να ηρεμησουμε με την γαληνη της φυσης!
που την στιγμη που καπιως σπαζει τουτι την γαληνη και μου χαλα την μερα μου με νευρα για τον Α Β λογο, ναι εκαμε μου νευρα να ειναι ετοιμος να υποστει τις συνεπειες τον πραξεων του ! ετσι εκαταλαβα εχτες, εν επαιξα 2-3 σκυλους να φκαλω τα νευρα μου και εχαλασα που το πρωι την μερα μου και μετα ηταν ουλλα σκατα !!αν το ηξερα που πρην 1000 φορες να μεν επειενα κυνηγι και να χασω μιαν εξωρμιση παρα να παω ζε να ερτω πισω μεσα στα νευρα!ε Ανθιμε αν επαθενα ετσι πραμα εγω 3 πραματα εμπορουσαν να γινουν,
1) να πιασω τον περτικο να τον πεταξω ψυλα και να τον παιξω 2 φορες να γινει κομαθκια παρα να του τον δοκω!
2) να πιασω τον περτικο να τον πεταξω οσπου φτανει η κουταλα μου και να του πω ατε πιας τους σκυλους σου εβρε τον και αν τον εβρεις χαλαλι σου!
3) να αθκιασω την βουρκα να του τα δοκω ουλα μα ουλα οτι ειχα μεσα θηραματα φαγια ακομα και τα νερα και να του ελαλουν "τουτα χαλαλι σου τον περτικο τουτο ομως εν τον πιανεις!" και αν του εβαρουσαν ας τα επιανε!
Σωτηρη, σε οσους επεριεγραψα τα περιστατικα που μου ειχαν συμβει εμενα ( και μιλω για λαγους που μυ επιασαν χωρις καν εκεινοι να ειναι μες την φαση) ουλοι ελεαν μου "επρεπε να μην ημουν εγω τζε ηταν να τον παιξω επι τοπου και αλλα τετια παρομια". Εγω ομως που ημουν εκει και που εμπηκα στη διαδικασια να διεκδικισω το θηραμα που χτυπησα με καυγαδες και συζητησεις, σου λεω οτι δεν υπαρχει χειροτερο συναισθημα απο αυτο που νιωθεις προσπαθωντας απο την μια να βρεις το δικαιο σου απεναντι σε ενα ευκαιριακο τυφεκιοφορο και απο την αλλη να μην ξερεις οσπου τα νευρα σου και εκεινου αντεχουν χωρις τον κινδυνο να εμπλακη το οπλομστο καυγα.

Οποτε πιστεψε με....¨κρυανε¨ απο τωρα μες το νου σου και οπως ειπα σε ολους τους επειδοξους τιμωρους κατα καιρους... ¨να ευχεσαι να μην σου τυχη φιλε μού¨ διοτι μεγαλο βουκκο βαλε, μεγαλο λοον μεν πεις...
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

ε κυπρο ειδες με και απο κοντα εσυ, φενουμε σου για κοπελουι που φκενω ευκολα εχτος ελεχου, η που ειμαι σοματικα ικανος για καβγαδες κτλ?
ομως στην συκεκριμενη περιπτοση εχτες την Τεταρτη εν φανταζεσαι πως ενιοσα το να παιξω ενα σκυλο δεν μου ηταν τιποτα την συνκεκριμενη στιγμη 100 μετρα μονο να ημουν πιο κοντα και 30 χαρτουτσιες που ειχα πανω μου ηταν να φιουν ανετα...
ο συνκεκριμενος brack ηταν ο "δασκαλος" του σκυλου μου, ειδα τον να μεγαλονει που κουταβι, ηταν παντα ο σκυλος ονειρο για μενα ! τωρα που ο παπας του κολλητου μου επιασε ιχνηλατες εδοσε τον σκυλο του γιου του και ειναι η πρωτη χρονια που το κοπελουι εχει τον δικο του σκυλο αν και ο πατερας του εχει 10 ποτε δεν ηθελε να εχει αυτος 1 γιατι ειχε ενα ατυχες γεγονος οταν ηταν παιδι και τωρα μετα που τοσα χρονια που τον πεισαμε να παρει 1 να γινοταν αυτο την 2ρη εξωρμιση μαζι του???
το να βλεπω ζινο το σκυλο 6 χρονον τωρα , ενα αλογο, σωστο τερας να το καταδιωκει μια μαντρα κοπροσκυλα που αν δεν ηταν 15 και ηταν 5 ηταν να τους φαει αμασητους ηταν ο χειροτερος τροπος να ξεκινησει η μερα μου!
αν ηταν ο σκυλος μου σιγουρα 150% ηταν να παιχτουμε ζιαμε!
και αναρωτιεμαι τουτοι οι "αθρωποι" εχτος που ειναι παρανομο 3 ατομα να κυκλοφορουν 15 σκυλους στο κυνηγι πως μπορουν να κυνηγισουν αφου παντα στο κυνηγι βρισκουν αλλους κυνηγους με σκυλους?
δηλαδη καθε 10 λεπτα μουνταρουν και 1 σκυλο η μαλωνουν με 1 κυνηγο?
δηλαδη εν σοβαρα πραματα τουτα?
δεν ειναι θεμα μαγκιας το να επαιζα 2-3 σκυλους για να φκαλω τα νευρα μου, αλλα το γεγονος πως αν στην θεση του σκυλου μπορει να ηταν το μωρο μου, γιατι ο σκυλος του καθενος τουτο ειναι το μωρο του, τοτε ναι ετσι θα αντιδουσα, θα πρωστατευα το μωρο μου οπως μπορουσα! και ειναι η μονη λυση που μπορει καποιος να σκεφτει ζινη την ωρα!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

sotiris NIKOLAOU έγραψε:
admin έγραψε:Ρε Σωτήρι μου ένα πράμα όμως δέν μετρά ότι κυνηγάς μόνο σε περιοχές που ξέρεις καθηνερινά αν πάς σε άγνωστη σου περιοχή θα έχεις τις ίδιες επιτυχίες νομίζεις? ένας καλός λαγοκυνηγός που σέβεται τα σκυλιά του ιδιαίτερα όταν θέλει να πηγαίνει έξω όπου και να πηγαίνει και να έχει ευκαιρίες για το θήραμα που κυνήγά τότε δέν αποσυντονίζει το σκυλί του με περδίκια
φιλε κυνηγό την περιοχή μου και τα χωρια μου όμως προχθές είμαστα φλάσου πάμε και κουτραφά τόπους όμως που τους κάνω πολλές αναγνωριστικές ολόχρονα πάω και αγια μαρίνα και κάτω μονη και ορούντα και athoupoli
μέχρι και ψημολόφου για να καταλάβεις αν το σκυλί μάθει στο λαγό το μονο που θα τον επηρεάσει είναι η "φρακολινα" το "παρδικι" δεν θα του δόση καν σημασία δηλαδή θα πιάσει malai τις "φρακολινας" αλλα χωρίς να τις κλάψει και θα το καταλάβεις ότι εν "φρακολινα" στο λαγό θα ρίξει ένα κλάψιμο και θα ξέρεις ότι είσαι σε φρέσκα malai τότε δεν θα βαρέσω πέρδικα όχι για να μην αποσυντονίσω τα σκυλιά απλά μην βρεθώ με αντίο όπλο και ο lagos μου στέλλει χαιρετίσματα

Αυτό λέμε φίλε μέχρι να σταθεροποιηθεί το σκυλί και να ξέρει ότι εν λαγό που κυνηγά αν του παίξεις περτικους εν ζημιά που του κάνεις.Κάποιοι εν πάσεις ολη μέρα έξω στα βουνά και πολύ ΄δύσκολα απο εσένα μπορούν να στρώσουν ένα σκυλί, ακόμη πιο δύσκολα να μαρκάρουν λαγούς και να βοηθήσουν τα σκυλιά στο κυνήγι να εντοπίσουν . Αν τους παίζουν περδίκια μόνο ζημιά μπορούν να τους κάνουν αυτό δέν το λέω για να το μάθεις εσύ αλλά ίσως για να λυθεί η απορία σε κάποια νεαρότερα μέλη που έχουν την απορία αν παίζουμε πέρτικους κατά το λαγοκυνήγι ή όχι.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

ADMIN ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ DVD. ;)
ΚΥΝΗΓΙ ΜΙΚΤΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΙΧΝΙΛΑΤΕΣ.
ΛΑΓΟΙ-ΠΕΡΔΙΚΕΣ-ΦΡΑΝΚΟΛΙΝΕΣ-ΤΣΙΚΛΕΣ-ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ
:?
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
HUNTER
Full Member

Δημοσίευση από HUNTER »

Οι περισσοτεροι νεοι κυνηγοι στην κυπρο ειναι κυνηγοι του ιντερνετ της θεωρειας του αρθρου μιας εφημεριδας κτλπ. Δυστηχος φιλοι μου ειναι η πικρη αληθεια. Οτι διαβαση ο καθε ενας σε θεωριες οτι βιντεο δει στο γιουτουπ ερχετε με ΚΑΜΑΡΗ τσε ξεφουρνιζει μας το. Μαλιστα οι περισσοτεροι στα ονειρα τους τα βλεπουν ως δικες τους εμπειριες και πλαθουν σεναρια πραγματικα μεσα απο τα αρθρα που εχουν διαβαση και τα βιντεο που εχουν δει. Δεν λεω οτι ειναι λαθος να διαβαζουμε (παντα σωστα αθρα και οχι οτι εγραπσε ο καθε κεντηκελενης). δεν σημαινει ομως οτι διαβασουμε η οτι δουμε ειναι σωστο η οτι μπορει να εφαρμωστη στα δεδομενα της κυπρου. Αλλο το θηραμα, εδαφος κτλπ της ελλαδας αλλο της ιταλιας αλλο της ισπανιας και αλλο της ΚΥΠΡΟΥ.

Πισω στο θεμα μας.
Οι σωστοι λαγοκυνηγοι στην κυπρο ειναι μετρημενοι πανω στα δακτυλα μας , και ναι η καρπωση εχει να κανει με ενα καλο λαγοκυνηγο γιατι στην τελικη ειναι η καρπωση που μας δεινει την ευχαριστηση και την επιβραβευση. Μια καλη λαγοπαρεα τω 3-4 ατομων κατεμενα πρεπει να καρπωθει 30+ λαγους τη σεζον για να ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΜΟΝΟ ΛΑΓΟ. Αναλογη 7-8 λαγους ανα ατομο. Εγω λεω εαν για παραδειγμα πεξω 4 - 5 λαγους 20 περτικους 5 -6 φασσες 2-3 ορτυκια τσε καμια πικατσουα με τα ιδια σκυλια δεν θα ειμαι ευχαριστημενος? Με κανει λαθος κυνηγο οπως πολλοι λετε? Ο παππους μου ο προππαπους μου τσε οι δικοι σας ηταν αχαπαροι που εκαμναν μικτο κυνηγη με μπασταρτοσκυλλους? Μην μου πειτε οτι τωρα κυνηγουμε με καθαροαιμους και τα δεδομενα αλλαξαν. Ειναι οπως μαθεις το σκυλλο να κυνηγα. δεν δεχωμε οτι αν παιξεις περτικο του ιχναλατη θα τον καταστρεπσης. Οταν ξερει και εχει βγαλει λαγους τοτε ποτε δεν θα ξεχασει. Οταν υπαρχει μαλαη τοτε θα τη ακολουθηση. Τσε περτικος να πετασει τσε πεκσεις τον σε λιγα λεπτα θα στραφει πισω να συνεχισει την μαλαη που αφησε ατελιωτη.

ετσι και για να να προλαβω ορισμενους που θα πουν οτι ειμαι κρεατοσυλλεχτης, ειμαι μελος του φορουμ απο το 2010 και δεν εχω αναρτηση ουτε μια φωτογραφια με θηραμα ουτε ενα ποστ να πω τη επαικσα. το κρατω για τον εαυτο μου και μονο, οχι γιατι δεν καρπονωμε θηραμα αλλα γιατι δεν εχω την αναγγη να πεισω κανενα οτι ειμαι καλος κυνηγος.

Φιλικα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”