Δεν αφηνω υπονοουμενα οτι φταιει η υπηρεσια θηρας το λεω αμεσα ΝΑΙ ΦΤΑΙΕΙ γιατι μενει ΑΠΡΑΧΤΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1
.Πιο πανω ο φιλος ανθιμος αναφεθηκε στις απελευθερωσεις περδικας
Το να συνταξεις μια επιστημινικη μελέτη για τον γενετικο φαινοτυπο της Κυπριακης περδικας chukarn σιγουρα εχει υποβοηθητικο ρολο στη διαχειριση αλλα ταυτοχρονα η πρακτικη εμπειρεια δεκάδων χρονων δεν θα έπρεπε να θέτει σε εφαρμογη τεχνικες ανάπτυξης των θηραμάτων.?

Για παράδειγμα,
Ο τρόπος απελευθέρωσης περδικας . Για δεκαετίες βλέπουμε το φαινόμενο να απελευθερωνονται κατα εκατοντάδες περδικες σε κλουβες μια εβδομάδα πριν το κυνηγι. ΚΑθε χρονο καθε χρονο καθε χρονο. Ποια επιστημονική μελέτη χρειαζεται για να δει το Ταμειο Θηρας ότι αυτη η πρακτική ειναι λάθος?? Αφου καθε χρονο το βλέπουμε με τα ματια μας ότι ο τρόπος αυτο δεν έχει αποτελέσματα . Αφου υπαρχει επιστημονικό προγραμμα καταμέτρησης πληθυσμων γιατι απελευθερωνουν πουλια εκει που ήδη υπάρχει αγριος πληθυσμος. Γιατι δεν απελευθερωνουν τμηματικα μικρους πληθυσμούς σε περιοχές φτωχές σε θηραμα
Αποσπασμα απο μελετη του ταμειου θηρας
We suggest
that restocking plans can explain admixture at least between
Paphos and Larnaka populations. Hadjisterkotis (1999)
found that survival of radio-marked chukars released in the
wild was very low in Cyprus: 44% after 10 days and only
2% after 100 days. Although we agree that majority of
released chukars do not enter the wild breeding populations,
our results suggest that genetic analysis of captive chukars
must be taken before they are used in restocking plans.
Γιατι τοσα χρονια δεν βλεπουμε καμια αλλαγη σε αυτο το τομεα εκαναν τοσες μελετες και παλι τιποτα
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ?????????????
2.
θεμα ποτηστρες δωσμου την ευκαιρια να σου δειξω και φωτογραφικο υλικο μεχρι το σαββατο για τις ποτηστρες που τοποθετησε το ταμειο θηρας
Ολες οφκερες και πολλες σπασμενες
Θα τους πιανω τηλ καθε 3 μηνες να πηγαινουν να καμνουν τη δουλεια τους εγω και εσυ????????
ΠΟΙΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ
3.ΣΠΟΡΕΣ
Το μονο που κανουν ειναι να δωσουν το σπορο κανουν τις σπορες ατομα των περιοχων επι πληρωμης και ερχονται με το GPS να μετρησουν την εκταση των σπορων
Και οταν δεις τις περιοχες που γινονται οι σπορες θα γελας στο πιο τελειο και προσβασιμο σημειο για λαθροθηρες
Σπορες δεν ειναι μονο η ποσοτητα σε μια περιοχη αλλα και η τοποθεσια πρεπει να γινονται σε σημεια που υπαρχει προβλημα αλλα ως επι το πληστο γινονται εκει που βολευει
Πηγαινε κυριε με τους εθελοντες σου σε μια περιοχη με τραχτουι και καμε 1-2 λωριδες μεσα στο δασος 10 μετρα να δεις που θα αυξηθει και το θηραμα και θα μειωθουν οι θανατοι των λαγων απο λαθροθηρες στους δρομους που δεν θα βγαινουν στο δρομο και να αναζητουν τροφη για ωρες και να γινονται ευκολος στοχος
3.ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ??? τι ειναι αυτο εχει περιοχες που ειναι σε γνωση τους το τι γινετε τα βραδια εαν ειδαν περιπολιες ειδα και εγω
Τωρα θα μου πεις οτι ειναι λιγο το προσωπικο ε και 1 φορα το μηνα επρεπε να κανουν την περιπολια τους και εαν δουν οτι υπαρχουν περιπτωσεις λαθροθηριας να πανε και 2-3 φορες και να στησουν μπλοκα
Σε μια περιπολια θα εβλεπαν και τις ποτηστρες εαν ειναι γεματες,γερες και καθαρες κατι που δεν βλεπουμε πολυ συχνα
4.Στο θεμα για απελευθερωσεις ορτυκιων σε μια περιοχη δεν ειμαι εναντιων με την εννοια οτι ολα θα γινουν οπως πρεπει Δηλ.
α)να το κανουν πειραματικα αφου κανουν την μελετη τους στη περιοχη
β)Να παρατηρησουν εαν αυτα τα 2 ειδη περδικα-ορτυκι μπορουν να συμβιωσουν στην ιδια περιοχη
γ)θεματα φαγητου και νερου εαν μπορουν να καλυψουν τις αναγκες και των 2 μαζι
δ)Να δουν αυξησεις οι μειωσεις των 2 πλυθησμων με την ενταξη νεου ειδους
Και πολλα αλλα
Τοτε ΝΑΙ ειμαι μαζι τους και θα τους πω και μπραβο αν καταφερουν να τα αυξησουν και να μπορεσουν να συμβιωσουν αυτα τα 2 ειδη.
Εαν ομως βλεπουν για μια δεκαετια οτι δεν μπορουν να τα κανουν να συμβιωσουν και η περδικα χαθει απο την περιοχη η το αντιθετο με το ορτυκι τοτε να σταματησουν και οχι να απελευθερωνουν καθε χρονο 1 εβδομαδα πριν το κυνηγι 200-300 περδικια η ορτυκια για να καλυψουν τα λαθοι τους.
Απλα σταματας και βρισκεις την αιτια και την λυση και συνεχιζεις παρακατω δεν μενεις απρακτος και τα ριχνουμε ολα στους λαθροθηρες.