Έλεγχος επιβλαβών

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
πανικος

Re: Έλεγχος επιβλαβών

Δημοσίευση από πανικος »

αγαπητοι συναδελφοι ολοι γραψαμε την γνωμη μας για το ποιος φταιει η τι πρεπει να γινει για τα καταραμενα τουτα τα επιβλαβη.τωρα για ερευνες και επιστημονικα εγω προσωπικα εζαλιστικα που τα διαβασα τουτα ουλα που εγραφτηκαν.μια ειναι η ουσια πρεπει επιτελους κατι να γινει για την καταπολεμηση τους και σιγουρα ολοι ειμαστε υπευθυνοι για αυτο αλλα πισω απο εμας υπαρχουν καποιοι που πληρωνοντε για αυτο σε πολλα τμηματα οπως η θηρα το υγειονομειο το τμημα γεωργιας γιατι δεν αφορα μονο τους κυνηγους το προβλημα αλλα και τους αγροτες.
πριν χρονια εδω στην αμμοχωστο υπηρχε η υπηρεσια καταπολεμησης ποντικας που ειχε εκτακτους υπαλληλους και μονιμους που η δουλεια τους ηταν μονο να καταπολεμουν την ποντικα δεν ξερω σε πιο τμημα ανηκαν αλλα τωρα εδω και λιγα χρονια καταργησαν αυτο το τμημα ,ποιοι δεν ξερω.
εδω και 4-5 χρονια καθε μαιο εδιναν 1 βδομαδα κυνηγι κορακοειδων σε κυνηγετικους συλλογους οπου εξορμουσαμε σε ομαδες το καταργησαν και αυτο,ποιοι δεν ξερω.
καποιος αξιωματουχος φταιει σιγουρα που βρισκετε σε λαθος θεση σε καποιο τμημα, ποιος δεν ξερω.
αυτο που ξερω ειναι οτι εγεμωσαν οι τοποι επιβλαβη τζε εμεις οι επιστημονες οι κυνηγοι και απλοι ανθρωποι μαλλωνουμε μες τα φορουμ οπως τους μ...λκες.ενωθειτε καλυτερα να βρουμε επιτελους τον αρμοδιο και ας συγκεντρωθουμε να διαμαρτυρηθουμε ολοι μαζι για την κατασταση αυτη.τωρα απο που θα αρχισει αυτη η διαμαρτυρια σε ποιους πρεπει να απευθυνθουμε γραψετε την γνωμη σας να δουμε απο που να αρχισουμε ;)
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

Anthimos έγραψε:Η αποψη μου ειναι ότι ναι γίνονται επιστημονικές μελέτες απο το ταμειο θήρας αλλα υπάρχει αδυναμία στο να γινει πρακτική εφαρμογη .
Δηλαδη , ενω υπάρχουν επιστημονικα καταρτισμενα ατομα και φυσικα και ατομα με μερακι στο Ταμείο Θηρας και υλοποιούν μελέτες και προγραμματα δεν εξαργυρωνουμε αποτελέσματα. Δηλαδη το ταμειο θηρας δεν φαινεται να ειναι παραγωγικο.
Το να συνταξεις μια επιστημινικη μελέτη για τον γενετικο φαινοτυπο της Κυπριακης περδικας chukarn σιγουρα εχει υποβοηθητικο ρολο στη διαχειριση αλλα ταυτοχρονα η πρακτικη εμπειρεια δεκάδων χρονων δεν θα έπρεπε να θέτει σε εφαρμογη τεχνικες ανάπτυξης των θηραμάτων.? :?:
Για παράδειγμα, Ο τρόπος απελευθέρωσης περδικας . Για δεκαετίες βλέπουμε το φαινόμενο να απελευθερωνονται κατα εκατοντάδες περδικες σε κλουβες μια εβδομάδα πριν το κυνηγι. ΚΑθε χρονο καθε χρονο καθε χρονο. Ποια επιστημονική μελέτη χρειαζεται για να δει το Ταμειο Θηρας ότι αυτη η πρακτική ειναι λάθος?? Αφου καθε χρονο το βλέπουμε με τα ματια μας ότι ο τρόπος αυτο δεν έχει αποτελέσματα . Αφου υπαρχει επιστημονικό προγραμμα καταμέτρησης πληθυσμων γιατι απελευθερωνουν πουλια εκει που ήδη υπάρχει αγριος πληθυσμος. Γιατι δεν απελευθερωνουν τμηματικα μικρους πληθυσμούς σε περιοχές φτωχές σε θηραμα
Αντιλαμβανομαστε όλοι πληρως τις δυσκολιες που αντιμετωπίζει το σχετικα υποστελεχομένο ταμειο θηρας και τα οικονομικά προβλήματα αλλα πραγματικα ειναι ενοχλητικό να μην βλέπουμε αποτελέσματα σε αυτονόητα πράγματα.
Αυτος ειναι ο κυριος λόγος που ο κοσμος βαλλει κατα του ταμειου θήρας.
Ειμαι υπέρ του εθελοντισμου για προγραμματα ελεγχου επιβλαβων και δεν με χαλά καθολου να ξοδέψω 10 και 20 ευρω να βάλω δολωματα και παγιδες για τις ποντίκες αλλα θέλω να δω ΕΡΓΑκαι απο αυτους που δινω τα λεφτα μου για να κάνουν αυτη τη δουλεια. Αν κάνουν δεν το γνωριζω . Ας μου στειλουν ενα μυνημα στο κινητο για το τι κάνουν ας προκυρηξουν ένα προγραμμα μετα απο επιστημονική μελέτη και να συμμετεχουν όσοι θέλουν σε εθελοντική βαση .Τα στοιχεια και τηλέφωνα όλων μας τα έχουν απο τις αδειές!!!
Το να μην βλεπουμε τίποτε όμως ή να γίνονται 10 πραματα τον χρονο και να μην τα ξέρει κανένας ειναι σταγονα στον ωκεανό.

Τα καθηκοντα του ταμειου θήρας
ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΝΘΗΜΟΣ.
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Φιλε Admin οπως εχεις πει
:arrow: Έχουμε γράψει πολλές φορές άρθρα στο περιοδικό και σε εφημερίδες που καυστηριάζουμε θέματα ενάντια στις αποφάσεις και τις πράξεις τόσο της θήρας όσο και της Κ.Ο.Κ, όταν κάτι είναι λάθος το λέμε.

Οι ιδιοι δεν γνωριζουν οτι κατι ειναι λαθος στις αποφασεις τους και πρεπει να ξεσηκωνομαστε να τους ανοιξουμε τα ματια????

Πέρσι έτσι εποχή γράψαμε ένα άρθρο για τον τρόπο που ανοίγει και κλείνει μια περιοχή, αυτό το άρθρο ενόχλησε πολύ τους παράγοντες της Κ.Ο.Κ φέτος άλλαξαν κάποια πράγματα.

Δεν Γνωριζουν τους παραγωντες οι οποιοι χρειαζονται για να κλεισουν μια περιοχη και παλι πρεπει να φωναξουμε για να τα διορθωσουν???? Με το να στελνουν μια επιστολη και να ζητανε απο κυνηγετικους συλογους καθε χρονο να προτεινουν περιοχες της περιοχης τους να κλεισουν δεν γινετε σωστη δουλεια.Τι δηλαδη περιμενουν απο καποιο συλογο να υποδειξει μια περιοχη και να ερθουν να την απαγορευσουν αυτοι πρεπει να πανε στη περιοχη να δουν που υπαρχει το προβλημα και με ποιο τροπο να βοηθησουν να αυξησουν το θηραμα και οχι με μια ταπελλα τελος τζε αναθεμα και αν πολυνουν η οχι

Γράψαμε για τις μηχανούες και ενοχλήθηκε η θήρα ότι δεν ακολουθεί σωστή πολιτική φέτος ασκήθηκε περισσότερη πίεση.

Παλι να τους δειξουμε τι επρεπε να καμουν γιατι δεν ακουν τα μηχανουθκια που βουιζουν τους τοπους

Και σου λεω ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΤΑΤΕ αλλα εχουν πολυ δρομο να καλυψουν και πανε 1 βημα μπροστα και 3 πισω για αυτο μην κανετε πως δεν καταλαμβαινετε και να προσπαθειτε να τους καλυψετε στις ελλειψεις που εχουν σαν υπηρεσια αυτη ειναι η δουλεια τους κυριοι και αυτοι επελεξαν να κανουν αυτο το επαγγελμα δεν τους εβαλα εκει ουτε εγω ουτε κανενας αλλος.

Απλα ηβραν τα καλα της ψυχης τους εκει να καμνουν και ολοι απο μια 2η δουλεια και ολα μελι γαλα
(Περι κινδυνων συμφωνω οτι πολλες φορες φερνουν σε κινδυνο και τις οικογενειες τους αλλα οπως ειπα αυτοι επελεξαν να κανουν αυτη τη δουλεια και οχι εγω)

Οποιον ρωτησεις στις επαρχιες που ειναι καπως ''καλυτεροι γνωστες'' (χωρις να υποβιβαζω τους υπολοιπους) των προβληματων περι διαχειρησης της αγριας ζωης και για το ποιος ευθυνετε για την μειωση θηραματων μαντεψτε σε ποιους απευθυνονται εκτος απο λαθροθηρες γιατι αραγε μηπως δεν βλεπουν και δεν γνωριζουν απο πρωτο χερι??
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Φίλε Πέτρο , μην πέρνεις τα γραφώμενα και αν τα ερμηνεύεις όπως νομίζεις ότι είναι σωστά, να σε ρωτήσω κάτι επειδή καποιοι άνθρωποι είναι σε μια θέση δέν πρέπει ή δέν δικαιούντια να κάνουν λάθος??? Το σημαντικό είναι ότι αυτά που γράφουμε και που λέμε εισακούγονται. Μην υποτιμάς και μην υποβαθμίζεις χωρίς να είσαι 100% σίγουρος για τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Να σου πώ ένα παράδειγμα είσαι υπέρ η όχι τις απελευθέρωσεις ορτυκιών στο άγριο. Αν το έπραττε αυτό η κ.ο.κ και η θήρα και γεμίζαμε ορτύκια και όλοι πέζαμε απο 100 κάθε χρόνο θα λέγαμε ΜΠΡΑΒΟ τους ρε πολλά σωστή απόφαση. Εάν όμως τα ορτύκια εκτόπιζαν τα περδίκια και είχαμε μια μείωση του άγριου πλυθησμού 50% θα λέγαμε τι εγκληματίες που είναι , Μια απόφαση ποτέ δέν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος πώς θα βγεί. Κανεις δέν είναι τόσο σοφός να ξέρει τα πάντα. όλοι κάνουμε λάθοι και το σημαντικό είναι απο τα λάθη μας να μαθαίνουμε και να παραδειγματιζόμαστε. Θα προτιμούσες να μην άκούγονταν οι εισηγήσεις μας ????όσο για τις μηχανούες ασκήθηκε περισσότερη πίεση όχι επειδή τωρά τις άκουσαν αλλά επειδή κατάλαβαν ότι μια μικρή μερίδα ανθρώπων σε αυτό τον τόπο και επαναλαμβάνω μικρή είναι ενάντια και θέλουν κάτι να γίνει.

Πάλι αφήνεις υπονοούμενα ότι ευθύνεται η υπηρεσία θήρας για την μείωση των θηραμάτων εξήγα μου ρε φίιλε εσύ που μιλάς με τον κ΄σομο στην ύπαιθρο να μας πείς με ποιόν τρόπο η υπηρεσία μειώνει το θήραμα. Με τις σπορές που κάνει, με τις ποτίστρες, με τις περιπολίες , με τις πυρασφάλιες .εξήγα μου γιατί εμένα αυτό το πράγμα δέν το χωράει ο νούς μου. Απλά αρκετοί στην ύπαιθρο αντί να δέρνουν τον γάρο δέρνουν το σάμα.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Lykoshillos

Δημοσίευση από Lykoshillos »

Κατ' αρχήν συμφωνό τόσο με τον Anthimo, όσο και με τον "petro".

Δεύτερο, φίλε nature και φίλε Laurona με την αποστασιοποίηση σας, το μόνο που κάνετε είναι να ενθαρύνεται αυτούς που σας θέλουν μακριά. Το σύστημα δεν πρόκειται να σταματήσει. Μόνο αν βρεθούν δυο τρεις να μπαίνουν εμπόδιο μπορεί να γίνει κάτι, αλλιώς κλαύτα. Προσωπικά μόνο αν με διώξουν θα σταματήσω να υπερασπίζομε αυτό που αγαπώ, αλλά τότε το βάρος θα είναι δικό τους.

Φίλε admin αυτό που είπα "να τα τριψεις στα μουτρα τους" εννούσα σε ΟΣΟΥΣ έχουν μερίδιο ευθύνης, αλλά φαίνεται ότι απ' έχει μούγια μουγιάζετε. Φυσικά μιας και άνοιξες το θέμα δεν νομίζω να συμφέρει κανένα να ξεκινήσουμε να λέμε που φταίει η Υπηρεσία Θήρας. Αν δεν φταίει ο άμεσα υπεύθυνος τότε ποιος φταιει? Εσύ που ξέρεις πέντε πράγματα παραπάνω πε μας να δούμε ποιος είναι ο γάδαρος και ποιο το σάμα. Να σου θυμίσω την υπόθεση του Στατού!!!!! Και μεν μου πεις ότι δεν φταίει η Υπηρεσία αλλά είχαν πλάτες. Τότε έπρεπε η Υπηρεσία να παραιτηθεί σύσσωμη και να αναλάβουν άλλοι που δεν σηκώνουν πλάτες.

Το είπα και πριν αλλά φαίνεται ότι μας συμφέρει απαντούμε. Η κατάσταση ειναι ΠΟΛΥ ΣΑΠΙΑ για να λέμε ότι δεν φταιει η Υπηρεσία και να την υπερασπιζόμαστε με τόσο ΣΘΕΝΟΣ μόνο και μόνο γιατί εργοδοτηθήκαν οι φίλοι μας εκεί.
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Δεν αφηνω υπονοουμενα οτι φταιει η υπηρεσια θηρας το λεω αμεσα ΝΑΙ ΦΤΑΙΕΙ γιατι μενει ΑΠΡΑΧΤΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.Πιο πανω ο φιλος ανθιμος αναφεθηκε στις απελευθερωσεις περδικας

Το να συνταξεις μια επιστημινικη μελέτη για τον γενετικο φαινοτυπο της Κυπριακης περδικας chukarn σιγουρα εχει υποβοηθητικο ρολο στη διαχειριση αλλα ταυτοχρονα η πρακτικη εμπειρεια δεκάδων χρονων δεν θα έπρεπε να θέτει σε εφαρμογη τεχνικες ανάπτυξης των θηραμάτων.? :?:
Για παράδειγμα, Ο τρόπος απελευθέρωσης περδικας . Για δεκαετίες βλέπουμε το φαινόμενο να απελευθερωνονται κατα εκατοντάδες περδικες σε κλουβες μια εβδομάδα πριν το κυνηγι. ΚΑθε χρονο καθε χρονο καθε χρονο. Ποια επιστημονική μελέτη χρειαζεται για να δει το Ταμειο Θηρας ότι αυτη η πρακτική ειναι λάθος?? Αφου καθε χρονο το βλέπουμε με τα ματια μας ότι ο τρόπος αυτο δεν έχει αποτελέσματα . Αφου υπαρχει επιστημονικό προγραμμα καταμέτρησης πληθυσμων γιατι απελευθερωνουν πουλια εκει που ήδη υπάρχει αγριος πληθυσμος. Γιατι δεν απελευθερωνουν τμηματικα μικρους πληθυσμούς σε περιοχές φτωχές σε θηραμα

Αποσπασμα απο μελετη του ταμειου θηρας
We suggest
that restocking plans can explain admixture at least between
Paphos and Larnaka populations. Hadjisterkotis (1999)
found that survival of radio-marked chukars released in the
wild was very low in Cyprus: 44% after 10 days and only
2% after 100 days. Although we agree that majority of
released chukars do not enter the wild breeding populations,
our results suggest that genetic analysis of captive chukars
must be taken before they are used in restocking plans.

Γιατι τοσα χρονια δεν βλεπουμε καμια αλλαγη σε αυτο το τομεα εκαναν τοσες μελετες και παλι τιποτα
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ?????????????

2. θεμα ποτηστρες δωσμου την ευκαιρια να σου δειξω και φωτογραφικο υλικο μεχρι το σαββατο για τις ποτηστρες που τοποθετησε το ταμειο θηρας
Ολες οφκερες και πολλες σπασμενες
Θα τους πιανω τηλ καθε 3 μηνες να πηγαινουν να καμνουν τη δουλεια τους εγω και εσυ????????
ΠΟΙΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

3.ΣΠΟΡΕΣ
Το μονο που κανουν ειναι να δωσουν το σπορο κανουν τις σπορες ατομα των περιοχων επι πληρωμης και ερχονται με το GPS να μετρησουν την εκταση των σπορων
Και οταν δεις τις περιοχες που γινονται οι σπορες θα γελας στο πιο τελειο και προσβασιμο σημειο για λαθροθηρες
Σπορες δεν ειναι μονο η ποσοτητα σε μια περιοχη αλλα και η τοποθεσια πρεπει να γινονται σε σημεια που υπαρχει προβλημα αλλα ως επι το πληστο γινονται εκει που βολευει
Πηγαινε κυριε με τους εθελοντες σου σε μια περιοχη με τραχτουι και καμε 1-2 λωριδες μεσα στο δασος 10 μετρα να δεις που θα αυξηθει και το θηραμα και θα μειωθουν οι θανατοι των λαγων απο λαθροθηρες στους δρομους που δεν θα βγαινουν στο δρομο και να αναζητουν τροφη για ωρες και να γινονται ευκολος στοχος

3.ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ??? τι ειναι αυτο εχει περιοχες που ειναι σε γνωση τους το τι γινετε τα βραδια εαν ειδαν περιπολιες ειδα και εγω
Τωρα θα μου πεις οτι ειναι λιγο το προσωπικο ε και 1 φορα το μηνα επρεπε να κανουν την περιπολια τους και εαν δουν οτι υπαρχουν περιπτωσεις λαθροθηριας να πανε και 2-3 φορες και να στησουν μπλοκα
Σε μια περιπολια θα εβλεπαν και τις ποτηστρες εαν ειναι γεματες,γερες και καθαρες κατι που δεν βλεπουμε πολυ συχνα

4.Στο θεμα για απελευθερωσεις ορτυκιων σε μια περιοχη δεν ειμαι εναντιων με την εννοια οτι ολα θα γινουν οπως πρεπει Δηλ.
α)να το κανουν πειραματικα αφου κανουν την μελετη τους στη περιοχη
β)Να παρατηρησουν εαν αυτα τα 2 ειδη περδικα-ορτυκι μπορουν να συμβιωσουν στην ιδια περιοχη
γ)θεματα φαγητου και νερου εαν μπορουν να καλυψουν τις αναγκες και των 2 μαζι
δ)Να δουν αυξησεις οι μειωσεις των 2 πλυθησμων με την ενταξη νεου ειδους
Και πολλα αλλα
Τοτε ΝΑΙ ειμαι μαζι τους και θα τους πω και μπραβο αν καταφερουν να τα αυξησουν και να μπορεσουν να συμβιωσουν αυτα τα 2 ειδη.
Εαν ομως βλεπουν για μια δεκαετια οτι δεν μπορουν να τα κανουν να συμβιωσουν και η περδικα χαθει απο την περιοχη η το αντιθετο με το ορτυκι τοτε να σταματησουν και οχι να απελευθερωνουν καθε χρονο 1 εβδομαδα πριν το κυνηγι 200-300 περδικια η ορτυκια για να καλυψουν τα λαθοι τους.
Απλα σταματας και βρισκεις την αιτια και την λυση και συνεχιζεις παρακατω δεν μενεις απρακτος και τα ριχνουμε ολα στους λαθροθηρες.
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

Δική τους, λένε, η ασφάλεια

Οι Βρετανοί μάς πήραν όπλα και κυριαρχία στην τελετή στο Κούριο

Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι η η ασφάλεια στην τελετη ανάληψης της κυπριακής προεδρίας στο Κούριο είναι δική τους ευθύνη.Λευκωσία: Απλοί θεατές θα είναι στην ουσία οι Κύπριοι αστυνομικοί, που θα παραστούν στην τελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας στις 5 Ιουλίου στο Κούριο. Αυτό τους ανακοίνωσε χθες ο αρχηγός Αστυνομίας των βρετανικών Βάσεων, αφήνοντας άναυδη την ηγεσία της κυπριακής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, χθες κατά την παρουσίαση του πλάνου για την τελετή ανάληψης της Προεδρίας, στο Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων της ΜΜΑΔ, ο αρχηγός Αστυνομίας των Βάσεων Ντέιβιντ Κέλλι, απευθυνόμενος στους Κύπριους αστυνομικούς παρόντος του αρχηγού Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι ουδείς αστυνομικός της Δημοκρατίας θα επιτρέπεται να οπλοφορεί. Όπως ανέφερε παραστατικά, «είτε σας αρέσει είτε όχι, θα είσαστε εκεί ως πολίτες, όπως είμαι εγώ τώρα εδώ». Στις αντιδράσεις ορισμένων ότι θα δημιουργηθούν κενά ασφάλειας πολύ υψηλών προσκεκλημένων, ο κ. Κέλλι απάντησε με τη βρετανική ψυχρότητα: Δεν είναι δική μας η απόφαση να κάνετε τη διοργάνωση στο Κούριο.

Μετά τη δήλωση αυτή δημιουργείται μείζον θέμα, αφού από πλευράς κυβέρνησης δηλωνόταν ότι την ευθύνη στους αρχαιολογικούς χώρους όπως και στο Κούριο την έχει η Δημοκρατία, γι' αυτό και επιλέγηκε η συγκεκριμένη περιοχή για να σταλεί αυτό το μήνυμα.

ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΑΖΙΝΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ :(
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

'petros' έγραψε:Δεν αφηνω υπονοουμενα οτι φταιει η υπηρεσια θηρας το λεω αμεσα ΝΑΙ ΦΤΑΙΕΙ γιατι μενει ΑΠΡΑΧΤΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.Πιο πανω ο φιλος ανθιμος αναφεθηκε στις απελευθερωσεις περδικας

Αποσπασμα απο μελετη του ταμειου θηρας
We suggest
that restocking plans can explain admixture at least between
Paphos and Larnaka populations. Hadjisterkotis (1999)
found that survival of radio-marked chukars released in the
wild was very low in Cyprus: 44% after 10 days and only
2% after 100 days. Although we agree that majority of
released chukars do not enter the wild breeding populations,
our results suggest that genetic analysis of captive chukars
must be taken before they are used in restocking plans.

Γιατι τοσα χρονια δεν βλεπουμε καμια αλλαγη σε αυτο το τομεα εκαναν τοσες μελετες και παλι τιποτα
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ?????????????

ο λόγος που δέν βλέπουμε φίλε αλλαγή και πρέπει να το χωνέψουμε είανι γιατί οι πλειοψηφία των κυνηγών θέλει τους πέρτικους της κλούβας και το έυκολο θήραμα . Πάλι βλέπετε την έρευνα αποσπασματικά!!! Εάν αφήσω στο βουνό 500 περδίκια απο αυτά μόνο ένα 10% έχει πιθανότητες να επιζήσει και εάν απο αυτό ένα 10% αναπαραχθεί τότε μονο 1 περδίκη θα γεννήσει άρα τα περδίκια που απελευθερώνονται είναι μονο για θέμα κάρπωσης κάτι που εγώ προσωπικά είμαι εναντίων αλλά πολύς κόσμος υπέρ. Τώρα σε ένα άλλο παράδειγμα κάποιοι σύλλογοι και κυνηγοί ενεργεί και με όρεξη πιάνουν τα περδίκια και με την μέθοδο της κινητής κλούβας σε 2-3 βδομάδες τα βοηθούν να μάθουν να επιβιώνουν. Αλλά και πάλι λόγω έλειψης προσωπικού χωρίς την άμμεση εμπλοκή των κυνηγών η δύναμη της υπηρεσίας δέν μπορεί να το εφαρμόσει σε όλους τους πυρίνες αυτό.

2. θεμα ποτηστρες δωσμου την ευκαιρια να σου δειξω και φωτογραφικο υλικο μεχρι το σαββατο για τις ποτηστρες που τοποθετησε το ταμειο θηρας
Ολες οφκερες και πολλες σπασμενες
Θα τους πιανω τηλ καθε 3 μηνες να πηγαινουν να καμνουν τη δουλεια τους εγω και εσυ????????
ΠΟΙΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

όλων μας , το ξαναλέω με 65 άτομα προσωπικό δέν μπορούν να καλύπτουν όλες τις ανάγκες
3.ΣΠΟΡΕΣ
Το μονο που κανουν ειναι να δωσουν το σπορο κανουν τις σπορες ατομα των περιοχων επι πληρωμης και ερχονται με το GPS να μετρησουν την εκταση των σπορων
Και οταν δεις τις περιοχες που γινονται οι σπορες θα γελας στο πιο τελειο και προσβασιμο σημειο για λαθροθηρες
Σπορες δεν ειναι μονο η ποσοτητα σε μια περιοχη αλλα και η τοποθεσια πρεπει να γινονται σε σημεια που υπαρχει προβλημα αλλα ως επι το πληστο γινονται εκει που βολευει
Πηγαινε κυριε με τους εθελοντες σου σε μια περιοχη με τραχτουι και καμε 1-2 λωριδες μεσα στο δασος 10 μετρα να δεις που θα αυξηθει και το θηραμα και θα μειωθουν οι θανατοι των λαγων απο λαθροθηρες στους δρομους που δεν θα βγαινουν στο δρομο και να αναζητουν τροφη για ωρες και να γινονται ευκολος στοχος

Φίλε πάλι αφήνεις υπονοούμενα και κατηγορίες εναντίων της υπηρεσίας ότι εξυπηρετεί το έργο των λαθροθήρων, εάν έχει στοιχεία σε προκαλώ να τα αποκαλύψεις αλλιώς να μην μπαίνεις σε ατεκμηρίωτες κατηγορίες , νομίζεις ότι μόνο εσύ βγαίνεις έξω, είμαστε κάθε μέρα έξω, απο την μια λές πήγαινε κύριε με τους εθελοντές σου, ποιούς εθελοντές???? εκείνοι που θέλουν πάνε και βοηθάνε , εγώ δέν ξέρω κανένα σύλλογο ή οργανωμένη ομάδα που ζήτησε σπόρο ή οδηγίες και δέν τους δόθησαν

3.ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ??? τι ειναι αυτο εχει περιοχες που ειναι σε γνωση τους το τι γινετε τα βραδια εαν ειδαν περιπολιες ειδα και εγω
Τωρα θα μου πεις οτι ειναι λιγο το προσωπικο ε και 1 φορα το μηνα επρεπε να κανουν την περιπολια τους και εαν δουν οτι υπαρχουν περιπτωσεις λαθροθηριας να πανε και 2-3 φορες και να στησουν μπλοκα
Σε μια περιπολια θα εβλεπαν και τις ποτηστρες εαν ειναι γεματες,γερες και καθαρες κατι που δεν βλεπουμε πολυ συχνα

Κάθε μήνα το δελτίο στο΄που της υπηρεσίας υπάρχουν απο 40-50 καταγγελείες έξω απο τα εξώδικα αυτά πως γινονται απο το γραφείο. ??Και πάλι αφήνεις υπονοούμενα ότι γνωρίζουν ότι διαπράττετε λαθροθηρία και δέν κάνουν τίποτα? Λοιπόν επειδή να λέμε κουβέντες μέσο φόρουμ είναι εύκολο πράγμα εγώ πάλι σε προκαλώ να με πάρειις τηλέφωνο στο περιοδικό 25577750 σε όποια επαρχία και εάν είσαι να μου πέις συγκεκριμένα πράγματα -καταγγελείες και να δούμε εάν ευσταθούν εάν αντιμετωπίζοντια ή όχι. Βλέπουμε ένα αυτοκίνητο την νύχτα μεσα σε ένα χωματόδρομο και λέμε α επήγαν στο λαό αλλά ούτε τηλέφωνο παίρνουμε να καταγγείλουμε ούτε τίποτα απλά περιμένουμε ως δια μαγείας η υπηρεσία να είναι πανταχού παρούσα.

4.Στο θεμα για απελευθερωσεις ορτυκιων σε μια περιοχη δεν ειμαι εναντιων με την εννοια οτι ολα θα γινουν οπως πρεπει Δηλ. (αυτό ήταν παράδειγμα για να δείξουμε ότι δέν υπάρχει πάντοτε ομόφωνη απόψη απο όλους)α)να το κανουν πειραματικα αφου κανουν την μελετη τους στη περιοχη
β)Να παρατηρησουν εαν αυτα τα 2 ειδη περδικα-ορτυκι μπορουν να συμβιωσουν στην ιδια περιοχη
γ)θεματα φαγητου και νερου εαν μπορουν να καλυψουν τις αναγκες και των 2 μαζι
δ)Να δουν αυξησεις οι μειωσεις των 2 πλυθησμων με την ενταξη νεου ειδους
Και πολλα αλλα
Τοτε ΝΑΙ ειμαι μαζι τους και θα τους πω και μπραβο αν καταφερουν να τα αυξησουν και να μπορεσουν να συμβιωσουν αυτα τα 2 ειδη.
Εαν ομως βλεπουν για μια δεκαετια οτι δεν μπορουν να τα κανουν να συμβιωσουν και η περδικα χαθει απο την περιοχη η το αντιθετο με το ορτυκι τοτε να σταματησουν και οχι να απελευθερωνουν καθε χρονο 1 εβδομαδα πριν το κυνηγι 200-300 περδικια η ορτυκια για να καλυψουν τα λαθοι τους.
Απλα σταματας και βρισκεις την αιτια και την λυση και συνεχιζεις παρακατω δεν μενεις απρακτος και τα ριχνουμε ολα στους λαθροθηρες.

Μέσα σε μια δεκαετία όμως οι μισοί θα τους κατηγορούν ότι άφησαν τα ορτύκια και οι άλλοι μισοί ότι δέν αφήνουν αρκετά- κατι παρόμοιο με τα περδίκα. Άρα φίλε παραδέχεσαι και εσύ ότι κάποια πράγματα θέλουν και χρόνο και προγραμματισμό και πειραματισμό όπου μπορεί να προκύψουν και λάθος εκτιμήσεις. Επιπρόσθετα πώς είναι δυνατό να ζητάμε απο 65 επαναλαμβάνω 65 άτομα ανα το Παγκύπριο να κάνουν όλες αυτές τις δουλειές στο ακαίρεο και εμείς που είμαστε οι άμμεσα ενδιαφερώμενοι να γύρνουμε πίσω και να λέμε πληρώνο €85 το χρόνο άδεια έπρεπε να τα βρίσκω όλα έτοιμα.

Η δουλειά η δική μου τουλάχιστο μέσο του περιοδικού της ιστοσελίδας και της εφημερίδας όπου αρθρογραφό είναι να τους λέμε τα λάθη , της ελλείψης και τις παραβλέψεις τους για να μπορούν και αυτοί αν γινονται καλύτεροι και να τους βοηθάμε να ανταπεξέρχονται στο δύσκολο έργο. Τωρά με το να λέμε εμείς εν κάμνουμε τίποτε εν δική τους δουλειά ας τα φκάλουν πέρα οι μόνοι χαμένοι στην υπόθεση είμαστε εμείς. Οι περισσότεροι που είναι πολύ ενάντια στην υπηρεσία θήρας είναι πολές φορές λογικα΄οι ίδιοι οι παράνομοι. Έγραψε με γιατί ήμουν 10 μέτρα μές την απαγορευμένη, έγραψε με γιατί εκρατούσα μηχανούϊ έγραψε με γιατί είχα 9 σχίλους μαζί μου. Αντι να πάει να πιάσει τσίνους που παίζουν τους λαούς την νύχτα έπιασε με εμενα επειδη έπεξα 5 φραγκολίνες και πάει λέγοντας, πόσες και πόσες φορές ακούσαμε αυτά τα πράγματα. Τελικά ακόμη και όταν λαθροθηρούμε φταίει η υπηρεσία θήρας.!! Ο καθένας μπορεί να βγάλει τις απόψεις του. Το ποιό εύκολο πράγμα που έχουμε να κάνουμε όμως σαν κυνηγοί είναι να βάλουμε μαι ποντικοπαγίδα, να καθαρίσουμε μαι πηγή να καταγγείλουμε κάποιον που λαθροθηρά. Εάν το κάναμε όλοι αυτό τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

bravo ρε Αρηστε εκαληψες με ακριβος με την κοκκινη παραγραφο
προσεχουμε για να εχουμε, πρεπει να σταματισουμε την νοοτροπια του "ε σιγα εν ο 1ς λαος που ετσιλισα? εν το 1 περτιζι παραπανω που επαιξα?" και να αντηστραφει στο μιαλο μας ως "εν η μια χαρτουτσια παραπανω που εν να παιξω!!!" και να εβεσθιτοπιιθουμε λιγο στο θεμα συνεπιας του να παταμε την σκανδαλη, δεν ειναι το 1 μπαμ παραπανω ουτε το κρεας που θα καρποθουμε που κανει εναν καλο κυνηγο να ξεχωριζει, αλλα το να μπορεσει να αντιμετοπισει το θυραμα στο βιοτοπο του να κουραστει να απολαφσει την ιχνηλασια και ολα τα αλλα πρην τον πυροβολισμο και οχι ενα μπαμ στην μεση του χωματοδρομου!
οταν απετουμε απο 65 ατομα να κανουν ολα αυτα σκεφτειτε τι περιμενουν αυτα τα 65 ατομα απο εμας που ειμαστε 50 000!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Lykoshillos έγραψε:Κατ' αρχήν συμφωνό τόσο με τον Anthimo, όσο και με τον "petro".

Δεύτερο, φίλε nature και φίλε Laurona με την αποστασιοποίηση σας, το μόνο που κάνετε είναι να ενθαρύνεται αυτούς που σας θέλουν μακριά. Το σύστημα δεν πρόκειται να σταματήσει. Μόνο αν βρεθούν δυο τρεις να μπαίνουν εμπόδιο μπορεί να γίνει κάτι, αλλιώς κλαύτα. Προσωπικά μόνο αν με διώξουν θα σταματήσω να υπερασπίζομε αυτό που αγαπώ, αλλά τότε το βάρος θα είναι δικό τους.

Φίλε admin αυτό που είπα "να τα τριψεις στα μουτρα τους" εννούσα σε ΟΣΟΥΣ έχουν μερίδιο ευθύνης, αλλά φαίνεται ότι απ' έχει μούγια μουγιάζετε.
Κάποιος όμως ένας ίσως πιο νεαρός κυνηγός δέν θα μπορούσε να καταλάβει ποιόν εννοούσες για αυτό έπρεπε να γίνει διευκρίνηση

Φυσικά μιας και άνοιξες το θέμα δεν νομίζω να συμφέρει κανένα να ξεκινήσουμε να λέμε που φταίει η Υπηρεσία Θήρας. Αν δεν φταίει ο άμεσα υπεύθυνος τότε ποιος φταιει? Εσύ που ξέρεις πέντε πράγματα παραπάνω πε μας να δούμε ποιος είναι ο γάδαρος και ποιο το σάμα. Να σου θυμίσω την υπόθεση του Στατού!!!!! Και μεν μου πεις ότι δεν φταίει η Υπηρεσία αλλά είχαν πλάτες. Τότε έπρεπε η Υπηρεσία να παραιτηθεί σύσσωμη και να αναλάβουν άλλοι που δεν σηκώνουν πλάτες.

Αν εννοείς την υποθεση του στατού με τους λαγούς παραμονή του κυνηγίου που καταγγέλθηκαν στην υπηρεσία την Δευτέρα το πρωί την γνωρίζω πολύ καλά. Γνωρίζω επίσης και ποσες φορές την συγκεκριμένη βδομάδα ανακόπηκαν αυτά τα άτομα για έλεγχο και γλιστρούσαν μέσα απο τα παραθυράκια του νόμου που θέλει αν κλείσει το νέο νομοσχέδιο . Έχω και εγώ την υποψία μου ότι 2-3 άτομα μέσα απο την υπηρεσία ίσως να είναι σάπια και ότι πρέπει να απομονωθούν και να πολεμηθούν αλλά όχι όλοι η υπηρεσία!
Το είπα και πριν αλλά φαίνεται ότι μας συμφέρει απαντούμε. Η κατάσταση ειναι ΠΟΛΥ ΣΑΠΙΑ για να λέμε ότι δεν φταιει η Υπηρεσία και να την υπερασπιζόμαστε με τόσο ΣΘΕΝΟΣ μόνο και μόνο γιατί εργοδοτηθήκαν οι φίλοι μας εκεί.
Αν έκαναν όλοι το καθήκον τους όπως οι φίλοι μας και εάν ηξερες και εσύ τι απειλές τι ώρες άφιλοκερδός τρώνε κάθε μέρα τι αγώνα δίδουν οι φίλοι μας για να κυνηγάς καλύτερα εσύ και εγώ θα ήθελες και εσύ να τους δίδεις κουράγιο να συνεχίσουν τον αγώνα τους και δέν θα τους αποθάρυνες με τα γραφώμενα σου . Το πιό εύκολο πράμα είναι να πόύμε δέν δουλέυει κανένα , δέν υπάρχει ελπίδα εν ούλα τελειωμένα και να ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΗ - ΕΠΙΒΛΑΒΗ”