φωτογραφιες απο τα κυνηγια 2010-2011

Απάντηση
lagomania
Full Member

Re: φωτογραφιες απο τα κυνηγια 2010-2011

Δημοσίευση από lagomania »

nature έγραψε:
admin έγραψε:Χθές οι λαοί εκάμνα κούρσες έν ήβραμε μια μαλαή στρωμένη. :D
Είναι η τρίτη εξόρμηση που χωρίς αποτέλεσμα προσπαθούμε να κτυπήσουμε λαγό σε μια περιοχή όπου οι μαλαές ξεκινούν από ένα σημείο και τελειώνουν στο ίδιο σημείο με απόλυτα κυκλικό σχήμα. Οι λαγοί δεν προσηκώνονται. Τελικά το πείσμα δεν θα μας βγει σε καλό έτσι παραδεχτήκαμε ήττα και δεν θα πάμε φέτος τουλάχιστον στην ίδια πλαγιά. Μέχρι τις 3 τελευταίες εξορμήσεις πάντα σηκώναμε έστω και ένα λαγό.

Το απόγευμα μια βόλτα με το κουτάβι και παραλίγο να μου τον ακκάσει φίνα......ενστικτωδώς μόλις άκουσα το ποφύσημα της και είδα το σκύλο να προσπαθεί να μυρίσει έτρεξα μακριά για να τον κάνω να με ακολουθήσει φωνάζοντας τον και έτσι και έγινε. Νομίζω αυτή η αντίδραση είναι η καλύτερη παρά να δοκιμάσουμε να προλάβουμε να την παίξουμε με το σκύλο μπροστά της.

Φιλε τουτο με τους λαγους τυχαινε μεχρι χθες με εμας ο λαος στην περιοχη που πηγαιναμεν τις τελευταιες 3 εξορμησης δεν εσηκωνετουν εσαντανοναι τα σκυλια και για 3 εξορμησεις δεν τον εσηκωναν. Αφηναμε τους σκυλους σε ενα τοπο κοντα στο δρομο και εβρισκαμεν τα κοτσιρα του ολογρεσκα και την μαλαη του μετα τα βοσκηματα που εκαμνε και ως τζιαμε εσαντανοναι τα σκυλια και εμεναν στην μαλαη του βοσκηματος του εν τον εμοτοπαθκιαζαν. Χθες πηγαμε παλι εκει η μαλαη πηγε ως τα βοσκηματα του παλι και εχαναν την οι σκυλοι λαλω εγω εν γινετε καπου πετασετε καμνει λια βηματα για να χανουν την μαλαη του τα σκυλια και μετα συνεχιζει κανονικα. Εκαμαμεν ενα κυκλο απο εκει που εχαναν τα σκυλια την μαλαη και την βρικαμε παλι μετα απο 40 μετρα απο το τοπο που την εχασαν τα σκυλια μετα απο 1μιση ωρα μαλαη εκατευθυνε μας παλι εκει που βρισκαμε την μαλαη του που εκατεβεναμεν το πρωι σε σχημα κυκλου και τον σηκωσαν τα σκυλια απο κατω που το δρομο σε ενα μικρο ισιοτοποι με πευκους και λια μαζουθκια. Εκτυπησα τον λαγο στο ξεφωλιασμα εγω μεγαλος αρσενικος λαγο ηταν. Κοντα στο γιατακι του ειχεν ακομα 5-6 παλια γιατακια του ιδιου του λαγου που σημαινει οτι αρκετο καιρο καθετε εκει ο λαγος που δεν τον υπολογιζει κανενας και ηταν πολυ εμπειρος ο μακαριτης :) καμε το τουτο που εκαμα εγω και εχεις να καμεις με εμπειρο και μεγαλο λαγο
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

demetris-demetriou έγραψε:Μίας και ανοίχτηκε η συζήτηση γνωρίζει κάποιος πόσο είναι το πρόστιμο αν κτυπήσεις αλεπού?
ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΖΕ ΠΑΗΣ ΠΟΞΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗ ΤΖΕ ΠΙΣΤΟΥ ΕΠΕΞΑ ΑΛΟΥΠΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΣ ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Marinos
Full Member

Δημοσίευση από Marinos »

Υπάρχει περιπτώσει να μάθει και σε ίχνη των νυφιτσών? επειδή είμαι σε τόπο που εν χοραφκια και όσον και να μεν το θέλουμε οι νυφίτσες εν κάμποσες μες τα χοραφκια.
Φορούμε ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ πάντα. Γιατί κάμνουμε το χόμπι μας, ΔΕΝ πάμε στον ανταρτοπόλεμο!!!!! Πίσω στες οικογένειες μας σόι και αβλαβείς!
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

ναι ειναι πολλα σιμαντικο να μα8εις το σκυλο σου πως ζινο το πραμα δεν το κυνηγας!
δλδ μολις τον δεις και πιασει μαλαι της νυφιτσας να του φοναζεις σαμπος ζε εκαμε το πιο μεγαλο λα8ος!
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

αυτη η σεζον οσπου παει και καλυτερα.
Αυτη τη φορα εκανα το χατηρι στον μικρο και πηρα το λαγο που μου πεταξε στα ποδια :D
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
Giorgos Aristotelous
Full Member

Δημοσίευση από Giorgos Aristotelous »

'petros' έγραψε:αυτη η σεζον οσπου παει και καλυτερα.
Αυτη τη φορα εκανα το χατηρι στον μικρο και πηρα το λαγο που μου πεταξε στα ποδια :D

Μπράβο κ.Πέτρο !!! Συγχαρητήρια :!: :!:
Η πέρδικα που προκαλεί
κι ύστερο κόβει τόπο
ψάχνει να βρεί τον κυνηγό
με το δικό της τρόπο
KYNIGOSDK
Full Member

Δημοσίευση από KYNIGOSDK »

'petros' έγραψε:αυτη η σεζον οσπου παει και καλυτερα.
Μπραβο συναδελφε καλοφαγωτος θηριο ειναι ;) Παντα τετοια :) ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Ευχαριστω φιλοι μου μακαρι να σας τυχαινουν παντα τετοια και σε εσας
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
635marios
Full Member

Δημοσίευση από 635marios »

η αλεπου δεν ειναι προστατευομενη ειναι θηρευσημη κατοπιν ειδικησ αδειασ .σε καμια χωρα τησ ευρωπαικησ ενωσησ δεν ειναι προστατευομενη.εκαταφεραν οι οικολογοι και επερασαν την στην κατηγορια αυτη γιατι δεν μπορουσαν να την κανουν απαγορευμενη .αν κρινουν οτι οι αριθμοι τουσ αυξηθικαν τοτε θα δωσουν αδεια στουσ θηροφυλακεσ να τισ παιζουν .δεν εξαρτατε ουτε που το ταμειο θηρασ .τουτοι εν να αποφασιζουν και τοτε η θηρα να τισ παιζει και επειδη ετσι πραμα δεν αποφασιστηκε ποτε τα τελευταια χρονια δεν νομιζω να παρουν ποτε αποφαση για ελεγχω του αριθμου τουσ .αφιστε την φυση απο μονη τησ λενε και τα ρυθμιζει .και μεχρι φιλοι μου να τα ρυθμιση η φυση εν θα μεινη τιποτε να κυνηγουμε .εγω προσωπικα αν δω μπροστα μου εν να την παιξω .
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

εν νομιζω να υπαρχει πιο ωραιο στολισμα!!!!!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”