Προσηκωματαααα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
LOUIS SETTER
Full Member

Re: Προσηκωματαααα

Δημοσίευση από LOUIS SETTER »

lagomania έγραψε:Ρε κοπελια μονο εγω αντιμετωπιζω τουτο το προβλημα εν εχει ετσι πραμα φετος προσηκωνουνται που πολλα μακρια ρε γμτ εδω και 4 εξορμησεις προσηκωνουνται με αποτελεσμα ουτε οι σκοποι καταφερνουν να πεξουν τους λαους.. Σημερα παρεα 7 ατομα εκλεισαμεν το τοπο εγω καβαλα στα σκυλια μολις τα κατεβαζουμε που το αυτοκυνητο διπλα που το αυτοκυνητο κοτσιρολαουα φρεσκα φρεσκα μαλαη για κανενα μισαωρο φτανουμε σε ενα πυκνοτοπο βρισκουμε την μονη αδεια και οι σκυλοι αρκεφκουν καταδιωξη αλλα λαος γιοκ. Βρισκουμε αλλη μαλαη φκαλω τους τα κουνια περκι εν προσηκωστοι και ο αλλος μετα πυο 45 λεπτα αλλη μονη αδεια και οι σκυλοι αρκεφκουν καταδιωξη παλε λαος γιοκ.. απογευμα επια στις φασσες :lol: εδω και 4 εξορμησεις σχεδον παρολοια περιστατικα συμβαινει και σε εσας ρε κοπελια τουτο? να προσηκωνουνται?
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΥΝΗΓΙ . ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΙΛΕ ΝΑ ΠΑΤΕ 25 ΑΤΟΜΑ ΝΑ <<ΚΛΕΙΣΕΤΕ>> ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑ ΒΟΥΝΟ , ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΛΛΟ 10 ΑΤΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΒΟΥΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΤΡΑΧΟΠΕΙΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑ , ΕΑΝ ΒΟΥΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΕΤΕ . :D :D :D :D
ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΩΣΤΑ ?????
ΣΩΣΤΑ .
:) :) :)
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Την ζημιά την μεγάλη την έκαμε η εισαγωγή σκύλων ανιχνευτών....που κάμνει το κυνήγι όπως το κυνήγι της αλεπούς, η μεγαλύτερων ζώων..
Το σωστό κυνήγι και που ταιριάζει στα δεδομένα της Κύπρου, δεδομένου και του λίγου θηράματος είναι με σκύλους φέρμας...

Φίλε θα διαφωνήσω μαζί σου , όποια φυλή σκύλων και να χρησιμοποιάς εάν είναι σωστά εκπαιδευμένοι και δουλεύεις σωστ΄'α με τα ζώα σου ούτε καταστροφή κάνεις και απολαμβάνεις το κυνήγι σου. Την καλύτερη ιχνηλασία της ζωής μου την είδα απο Γερμανικό δείκτη νομίζεις ότι εάν απαγορευτούν οι ιχνηλάτες θα πωλήνουν ο λαοί ή δέν θα προσηκώνουνται? Το πρόβλημα είναι τα ανεξέλεχτα ζώα στο βουνό και τα κοπάθκια με σκύλους. Και 100 πουτολ να παίρνω κυνήγι θα σηκώνω λαούς. Η λύση είανι να τηρείτε αυστηρά το 1-2 σκύλοι ανα κυνηγό( ούτος αλλιώς εάν οι σκύλοι σου είανι καλοί δέν μπορείς να κουμαντάρεις περισσότερους) και να σταματήσουν τόυτες οι κρεατοσσυλογικές συμπεριφόρές
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
AndreasDr

Δημοσίευση από AndreasDr »

LOUIS SETTER έγραψε:
lagomania έγραψε:Ρε κοπελια μονο εγω αντιμετωπιζω τουτο το προβλημα εν εχει ετσι πραμα φετος προσηκωνουνται που πολλα μακρια ρε γμτ εδω και 4 εξορμησεις προσηκωνουνται με αποτελεσμα ουτε οι σκοποι καταφερνουν να πεξουν τους λαους.. Σημερα παρεα 7 ατομα εκλεισαμεν το τοπο εγω καβαλα στα σκυλια μολις τα κατεβαζουμε που το αυτοκυνητο διπλα που το αυτοκυνητο κοτσιρολαουα φρεσκα φρεσκα μαλαη για κανενα μισαωρο φτανουμε σε ενα πυκνοτοπο βρισκουμε την μονη αδεια και οι σκυλοι αρκεφκουν καταδιωξη αλλα λαος γιοκ. Βρισκουμε αλλη μαλαη φκαλω τους τα κουνια περκι εν προσηκωστοι και ο αλλος μετα πυο 45 λεπτα αλλη μονη αδεια και οι σκυλοι αρκεφκουν καταδιωξη παλε λαος γιοκ.. απογευμα επια στις φασσες :lol: εδω και 4 εξορμησεις σχεδον παρολοια περιστατικα συμβαινει και σε εσας ρε κοπελια τουτο? να προσηκωνουνται?
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΥΝΗΓΙ . ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΙΛΕ ΝΑ ΠΑΤΕ 25 ΑΤΟΜΑ ΝΑ <<ΚΛΕΙΣΕΤΕ>> ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑ ΒΟΥΝΟ , ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΛΛΟ 10 ΑΤΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΒΟΥΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΤΡΑΧΟΠΕΙΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑ , ΕΑΝ ΒΟΥΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΕΤΕ . :D :D :D :D
ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΩΣΤΑ ?????
ΣΩΣΤΑ .
:) :) :)
μεταξύ σοβαρού και αστείου +1000
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
Άβαταρ μέλους
nik
Full Member

Δημοσίευση από nik »

Πριν 2 εβδομάδες πήγαμε με τον πατέρα μου για μανιτάρια. 'Ηταν Σάββατο και επειδή είχαμε δουλειά κατα το μεσημέρι πήγαμε πολύ πρωί. Τα αυτοκίνητα - διπλοκάμπινα με τους σκύλους που βρήκαμε στον δρόμο ήταν περισσότερα απο ότι την Κυριακη. Λέει μου και ο παπάς μου "Ρε μα έχει κυνηγι σήμερα. που παν τουτοι ουλοι".
Ακόμα και τα Σάββατα τα βουνά (εκεί που θα κυνηγήουμε την Κυριακή δηλαδή) εν γεμάτα σκυλους. Προσηκώνεται ή εν προσηκώνεται ο λαός....
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Φετος γενικα δεν βρηκα σταθερη συμπεριφορα στο λαγο.( οχι πως αλλες φορες ειναι απλα ειναι πιο προβλεψιμη)

Στις αρχες της σεζον, με την παρεα που ειχα περσυ και κυνηγησα και φετος μαζι τους 2 εξοπρμησεις, να δουμε αν θα πετυχει( που δεν πετυχε :lol: ), οσοι λαγοι πηραμε ηταν σηκωτοι, οι δυο δε κτυπηθηκαν μεστην μονη.

Μετα που αλλαξε ο καιρος, το αντιθετο, και αν και κυνηγω με φερμας, πηρα μεχρι τωρα 4 φερμες σε αδειες μονες.

Οχι χτες, την περασμενη Κυριακη, πεντε λεπτα πανω στο κρεμμο η σκυλα φερμαρισμενη και μια μεγαλη μονη, αδεια, που μεσα εβραζες τραχανα, εχογλαζε, πραγματικα μου γυρισε και για το σκυλι και για μας που σκοτωθηκαμε να παμεν να πιασουμε θεση.

Οσο για τον φιλο τον λαγομανιακ, φιλε οπως κυνηγατε, εν νομιζω να μεν εβλεπετε τους λαους, αφου πατε οπως λαλεις μια ομαδα ποδοσφαιρου χαζιριν, .......δες μηπως τα σκυλια σου εν φαβλαταες........μεν παρεξηγας, ετσι λαλουν τους σκυλους ιχνηλατες που ενθουσαιζονται, λασσουν λασσουν αλλα ο λαος ενεν τζιαμε, απλα πανω στον ενθουσιασμο τους, σε μια μαλαη, πελλανισκουν τους τοπους.Ειναι και αυτο ενα ενδεχομενο, και μαλιστα χρηζει διορθωσεις, αλλιως θα χεις προβλημα.

Οσο για τον τροπο που κυνηγατε, για μενα ειναι και λαθος και καταστρεπτικος και δεν μιλω για σενα προσωπικα αλλα για ολους οσους υοθετουν αυτην την μεθοδο, η αλλιως πεταλλον.

Οι λαοι φετος οπως ξαναπα, εχουν πολυ πιο ανυσηχη συμπεριφορα και γενικα πιο απροβλεπτη.

Εγω κυνηγω με ενα φιλο τωρα παγανια, και εχουμε ενα αλλο παιδι στο δρομο, οχι για σκοπο αλλα γιατι κυνηγαει φτερωτο γενικα και δεν θελουμε να του το στερουμε αφου κανουμε παρεα.

3 ατομα λοιπον, δυο σκυλοι, ελαχιστες επιτυχιες, ΑΛΛΑ χαιρεσε τα σκυλια σου, και ενας λαγος αξιζει δεκα πο τουτους που λαλεις εσυ οτι φκαλετε, αλλα εν θωρειτε.

Φυσικα εν και εχουμε σκυλια τρατες οπως εσεις, ουτε αποκλειστικα λαγοσκυλα, αλλα ξερουμε οτι αν δοκουμε πανω του, εχουμε πολλες πιθανοτητες να τον φερμαρουν.

Ετσι τουλαχιστον προσπαθουμε, χωρις να ενοχλουμε ουτε αλλους , ουτε να πιεζουμε το θηραμα και αν παιξουμεν επεξαμεν.

Δεν το αφηνουμεν στην τυχη, αλλα οτι και να πεις, δεν εχουμε σκυλια που να μας δινουν τηνς αυτοπεπειθηση οτι εν αφηκαμεν τιποτε πισω.

Που την αλλην παλε, ειπα σου εμεις ευχαρισκιομαστε το ετσι. και μεσα στην παγανια μας, αν πιαμεν και καμια φραγκολινουα, η περτικουι κα ειδικα καμια πεκατσουα φερμαριστα, πιστεψε με χαιρουμαστε ντο σαντα και εν λαος.

Η φερμα οτι και να ενι :lol:
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
lagomania
Full Member

Δημοσίευση από lagomania »

κοπελια δεχουμε τις παρατηρησεις σας για το τροπο κυνηγιου της παρεας μου αλλα να πω κατι παιρνουμε 3 σκυλους σπανια παραπανω και δεν κανουμε και νουμερα ουτε τρατες εν τα σκυλια μας ουτε τιπτοα απλα ειναι ικανα λαγοσκυλα γιατι φκαλω τα πολλα συχνα εξω και μαθαινουν κτλ ΑΜΑΝ παιξουμε 1-2 λαους σε μια περιοχη φευκουμε που την περιοχη και παμε αλλου σπανια εν να παρουμε περισσοτερους απο 3-4 λαγους. Τωρα για το φιλο Λαουρονα φιλε δεν εννοω αυτο να λασουν μαλαης πολλα κτλ απλα η ιχνηλασια τους ειναι μεθοδικη(γιουρα εχω) και μολις φτανουν στα τελευταια πατηματα του λαγου αυξανουν ταχυτητα οχι πολυ ομως φτανω τα ανετα απλα μετα αρκεφκουν καταδιωξη σε προσηκωμενο λαο τις περισσοτερες φορες βρισκω την κουτση αμαν δω τα σκυλια να καμνουν ετσι κοιταξω και βρισκω την κουτση του λαγου ουτε οι σκοποι βλεπουν τους λαγους και αν τους δουν θα ειναι απο πολυ μακρια εχτος βολης.
Άβαταρ μέλους
nik
Full Member

Δημοσίευση από nik »

Laurona έγραψε:Φετος γενικα δεν βρηκα σταθερη συμπεριφορα στο λαγο.( οχι πως αλλες φορες ειναι απλα ειναι πιο προβλεψιμη)

Στις αρχες της σεζον, με την παρεα που ειχα περσυ και κυνηγησα και φετος μαζι τους 2 εξοπρμησεις, να δουμε αν θα πετυχει( που δεν πετυχε :lol: ), οσοι λαγοι πηραμε ηταν σηκωτοι, οι δυο δε κτυπηθηκαν μεστην μονη.

Μετα που αλλαξε ο καιρος, το αντιθετο, και αν και κυνηγω με φερμας, πηρα μεχρι τωρα 4 φερμες σε αδειες μονες.

Οχι χτες, την περασμενη Κυριακη, πεντε λεπτα πανω στο κρεμμο η σκυλα φερμαρισμενη και μια μεγαλη μονη, αδεια, που μεσα εβραζες τραχανα, εχογλαζε, πραγματικα μου γυρισε και για το σκυλι και για μας που σκοτωθηκαμε να παμεν να πιασουμε θεση.

Οσο για τον φιλο τον λαγομανιακ, φιλε οπως κυνηγατε, εν νομιζω να μεν εβλεπετε τους λαους, αφου πατε οπως λαλεις μια ομαδα ποδοσφαιρου χαζιριν, .......δες μηπως τα σκυλια σου εν φαβλαταες........μεν παρεξηγας, ετσι λαλουν τους σκυλους ιχνηλατες που ενθουσαιζονται, λασσουν λασσουν αλλα ο λαος ενεν τζιαμε, απλα πανω στον ενθουσιασμο τους, σε μια μαλαη, πελλανισκουν τους τοπους.Ειναι και αυτο ενα ενδεχομενο, και μαλιστα χρηζει διορθωσεις, αλλιως θα χεις προβλημα.

Οσο για τον τροπο που κυνηγατε, για μενα ειναι και λαθος και καταστρεπτικος και δεν μιλω για σενα προσωπικα αλλα για ολους οσους υοθετουν αυτην την μεθοδο, η αλλιως πεταλλον.

Οι λαοι φετος οπως ξαναπα, εχουν πολυ πιο ανυσηχη συμπεριφορα και γενικα πιο απροβλεπτη.

Εγω κυνηγω με ενα φιλο τωρα παγανια, και εχουμε ενα αλλο παιδι στο δρομο, οχι για σκοπο αλλα γιατι κυνηγαει φτερωτο γενικα και δεν θελουμε να του το στερουμε αφου κανουμε παρεα.

3 ατομα λοιπον, δυο σκυλοι, ελαχιστες επιτυχιες, ΑΛΛΑ χαιρεσε τα σκυλια σου, και ενας λαγος αξιζει δεκα πο τουτους που λαλεις εσυ οτι φκαλετε, αλλα εν θωρειτε.

Φυσικα εν και εχουμε σκυλια τρατες οπως εσεις, ουτε αποκλειστικα λαγοσκυλα, αλλα ξερουμε οτι αν δοκουμε πανω του, εχουμε πολλες πιθανοτητες να τον φερμαρουν.

Ετσι τουλαχιστον προσπαθουμε, χωρις να ενοχλουμε ουτε αλλους , ουτε να πιεζουμε το θηραμα και αν παιξουμεν επεξαμεν.

Δεν το αφηνουμεν στην τυχη, αλλα οτι και να πεις, δεν εχουμε σκυλια που να μας δινουν τηνς αυτοπεπειθηση οτι εν αφηκαμεν τιποτε πισω.

Που την αλλην παλε, ειπα σου εμεις ευχαρισκιομαστε το ετσι. και μεσα στην παγανια μας, αν πιαμεν και καμια φραγκολινουα, η περτικουι κα ειδικα καμια πεκατσουα φερμαριστα, πιστεψε με χαιρουμαστε ντο σαντα και εν λαος.

Η φερμα οτι και να ενι :lol:
Φίλε μου εσένα αρέσκει σου η φέρμα σε άλλους (και εμένα) η ιχνηλασία.

Ο καθένας απολαμβάνει το κυνήγι του όπως του αρέσει. (Σε σωστά πάντα πλαίσια)

Στην Ελλάδα οι φίλοι λαγοκυνηγοί κυνηγάνε τον λαγό μόνο με ιχνηλάτες και θεωρούν unfair να κυνηγάτε ο λαγός με σκύλους φέρμας γιατι έχει πιο λίγες πιθανότητες να διαφύγει ( ο κυνηγός είναι έτοιμος , πέρνει θέση , και ξέρει που κάθεται ο λαγός).

Και εμείς είμαστε 3 άτομα και κυνηγάμε με 2 ιχνηλάτες και απολαμβάνουμε κάθε στιγμη της ιχνηλασίας. Ήτε βρουμε ήτε δεν βρούμε. Και το θήραμα έχει και αυξημένες πιθανότητες διαφυγής.
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Φιλε μου δεν κατακρινα τα παιδια που κυνηγουν με ιχνηλατες ,ειπα την γνωμη μου για τις μεγαλες παρεες και στον φιλο τον Λαγομανια για τα σκυλια του για να δει μηπως εχουν το προβλημα που ειπα πιο πανω, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ειπα κατι κακο.

Δεν ειπα τιποτε κακο στον ανθρωπο, ουτε πηρα θεση εναντιων τον ιχνηλατων, πιστεψε με εχω φιλους με ιχνηλατες που τους θωρεις και χαιρεσε και για εκεινους και για τους σκυλους τους.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

φιλε μου λαγομανια! φενεσε καλο παιδακι αλλα εχω μια μεγαλη απορεια που εγω προσοπικα δεν μπορω να καταλαβω σαν ατομο! στες ζικλες εγω παραπανω που 30-40 λεπτα μονοτοπα αποκλειεται να μινω, ποσο μαλον να κατσω μεσα στο δρομο και να κρατο τσιλιες ΑΝ φκαλουν οι σκυλοι τον λαγο και ΑΝ περασι που ζιαμε που εν να ειμαι να τον εκτελεσο ΑΝ τον κουτσισω! δηλαδη σοβαρα τωρα εσυ οκ καταλαβενω το εισαι μαζι με τους σκυλους σου περπατας δρονεις κουραζεσαι με λια λογια κανεις οτι κανω και εγω και ο οποιος διποτε αλλος ΚΥΝΗΓΟΣ ! οι αλλοι τι κανουν απλα στεκουν μεσα στο δρομο και μπενουν μεσα στο αυτοκινητο ζε φκενουν πουπανω σου σε καθε βουνο? απλα για να σου βαλω μερικα ??? μεσα στο μιαλο σου που εγω ως ατομο ΔΕΝ βρισω σοστα!
Άβαταρ μέλους
nik
Full Member

Δημοσίευση από nik »

Εχθές πήγαμε σε μιά περιοχή για κυνήγι που γνωρίζαμε ότι έχει 1-2 λαγούς. Κατεβήκαμε απο τον δρόμο μέσα σε κάτι κρεμάλια ( 3 άτομα - 2 σκυλιά ) και τα σκυλιά μας μετά απο 10 λεπτά βρήκαν πρωινή μαλαή. Ξαφνικά σταματούν δίπλα στο αυτοκίνητο μας 2 διπλοκάμπινα , κατεβαίνουν 8 άτομα στάθηκαν πάνω στον δρόμο μας έβλεπαν και συζητούσαν. Λέεί μου ο αδελφός μου ¨Ρε μα πέρκει να κατεβουν δαμέ τουτοι¨. Όσπου να καταλάβουμε τι γίνεται κατεβάζουν καμιά 20ρκα σιήλους ( μέτρησα 17) και κατεβάινουν δίπλα μας. Πανικός. Εμείς σταματήσαμε να δούμε τι θα κάνουν γιατί έτσι και αλλιώς δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε. 5 άτομα σε τους σκύλους μέσα στα κρεμάλια και 3 άτομα σκοποί πάνω στον δρόμο όλοι με ασυρματους. Περνουν μπροστά μας , εμείς σταματήσαμε λίγο και αλλάξαμε πορεία, βγάλουν ένα λαγό τα σκυλιά, οι 5 που ήταν με τους σκύλους ούτε που τον είδαν και τελικά μετά που 2-3 λεπτά ο λαγός βγήκε στον δρόμο και έπεξεν τον ένας σκοπός 100 μέτρα μπροστά. Βάλει τον μες την βούρκα και συνεχίζουν. Λες και δεν έγινε τίποτε. Ούτε να το χαρούν , ούτε να επιβραβεύσουν τα σκυλιά , ούτε να κάνουν την πλάκα τους, τίποτα...Συλογή κρέατος...Η ποσότητα μετρα για αυτούς... Πώς να γλυτώσει το θήραμα? Εννοείται πως εμείς φύγαμε απο το πρωι απο την περιοχή. Αν και έμαθα απο που ήταν η παρέα αυτή δεν θα πω για να μην παρεξηγηθώ... Πάντως τους ενδιέφερε μόνο ο αριθμός...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ”