ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ

Άβαταρ μέλους
Laurona

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ

Δημοσίευση από Laurona »

Εν πελλος αφου ηρτεν και εκαμα του τον πασ το τζακιν και εφαμεν που μισο και ηταν μελιν ο ευλοιμενος :lol:

οχι αν σας περνα παιξετε τζιε εσεις :lol:

Περνα σας ομως εν σας περνα :lol:
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

sotiris!129 έγραψε:
marinos.a έγραψε:
'petros' έγραψε:Εαν εχει εστο και 1 απο εμας που θα εκαμνε αυτο το πραγμα
απο την αλλη, ο καθένας απο το δώμα του όπως θελει κατεβαίνει
ρε Μαρινο μα ζινο το παπαγαλο ακομα να τον φιις???
κομα γμ τη πτν μου κομα.
Si vis pacem, para bellum
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

καλα ρε φιλε εν απιστευτο! που επιες κυνηγι ως τωρα και εν ετσι μαυρα χαλια?
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

marinos.a έγραψε:
'petros' έγραψε:Εαν εχει εστο και 1 απο εμας που θα εκαμνε αυτο το πραγμα
Εγώ δεν θα τους χτυπούσα.
Μου έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με αλλού είδους θηράματα να χτυπήσω αυτά που δικαιούμαι και να σταματήσω.
Μου έχει τύχει και με πέρδικες πρόπερσι να παίξω 5 πρώτη Κυριακή τζαι να τον διπλώσω.

Τζαι μάλιστα ικανοποιεί με να το καμνω διότι νιώθω οτι εχω αυτοέλεγχο και δεν καταντώ σαν εκείνους τους κυνηγούς που λαλούν οι άλλοι οτι είμαστε.

απο την αλλη, ο καθένας απο το δώμα του όπως θελει κατεβαίνει
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΑΡΙΝΟ.
ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ.
ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

'petros' έγραψε: Εγω προσωπικα θα τον κτυπουσα και τον 3ο και τον 4ο εαν εβρισκα και οποιος θελει ας με κατακρινει...
Φίλε εδώ κάνεις μεγάλο λάθος,
Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά άτομα εδώ που σέβοντε το θεσμό του κότα και το νόμο, και σωστό είναι να το τηράμε όλοι.
Ο όποιος ξεπερνά το κότα πράτει λάθος απέναντι στους συνάδελφους που τηρουν το θεσμό. λες και τους "κλέβεις" κάτι που θα δικαιούνται. και τότε αδικίτε ο νόμιμος που είναι και μεγάλη αδικία...
Από την άλλη εσύ πιστεύειες στην τύχη, υπάρχουν όμως και άτομα που δεν είναι θέμα τύχης αλλά ικανοτήτων. ιδιαίτερα στο φτερώτό ορισμένοι μπορούν να ξεπεράσουν το κότα αρκετά συχνά, ασχετο αν το πράττουν ή όχι.
απαιτάς απο αυτούς να το σέβοντε για να υπάρχει και αρκετό θήραμα για εσένα ,και εσύ το θεωρείς σαν θέμα τύχης.
Αν ζήσεις και κυνηγίσεις σε μια χώρα όπου όλοι σέβοντε το θεσμό και το νόμο, και υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις θα δείς ότι το θεωρούν μεγάλη ασέβεια, δυστηχώς εδώ είναι κάτι το φυσιολογικό.
Νομίζω ότι είσαι νέος σχετικά κυνηγός, και ελπίζω ότι σιγά σιγά θα αλλάξεις άποψη.

Αριστέ, στα πρώτα τεύχη του περιοδικού, δημοσίευσες ένα άρθρο για τα 5 στάδια του κυνηγού.
Μπορείς σε παρακαλώ να το ανεβάσιες κάπου?
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

sotiris!129 έγραψε:ακριβος γιαυτο που σου λαλο επιδη εν θεμα τυχης !!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Σωτήρη, έκατσε πάνω σου πραγματικά,
ελπίζω ο Λάκης να τα πιέννει καλά, και έυχομαι σου να τα πάεις και καλά την Κυριακή πέρκει ανεβεί λίο το ηθικό σου.
Με μαραζώνεις και εννά γυρίσει ο τροχός......
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Τα πέντε στάδια του κυνηγού

Το κυνήγι ως άθλημα προϋποθέτει ένα κυνηγό που κατανοεί και σέβεται το θήραμα, ακολουθεί τους νόμους, και συμφωνεί ότι δε θα κάνει χρήση μεθόδων που θα του δώσουν αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι του θηράματος.
Ο αθλητής κυνηγός κατανοεί πως ένα επιτυχημένο κυνήγι δεν προϋποθέτει την επίτευξη του ορίου κάρπωσης. Σε τελική ανάλυση είναι δική μας απόφαση. Το κυνήγι πρέπει να αποτελεί μια θετική εμπειρία για την οποία αισθανόμαστε υπερήφανοι. Πρακτικές όπως το κυνήγι ζώων μέσα από κινούμενο όχημα, ο πυροβολισμός των πουλιών στο έδαφος ή στο κλαρί δεν θεωρούνται αποδεκτές. Πρόκειται για μια ισορροπία που πρέπει να ορίσετε ανάμεσα σε σας και το θήραμα κατά τρόπο ώστε να μην σας παρέχεται αθέμιτο πλεονέκτημα.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε συγκυνηγούς μπορεί να θολώσει την κρίση μας και να οδηγήσει σε ανεύθυνη κυνηγετική συμπεριφορά και άστοχες επιλογές. Ο ανταγωνισμός μπορεί να οδηγήσει σε βεβιασμένες βολές χωρίς να έχει προηγηθεί επιβεβαίωση του στόχου μας και η ασφάλεια της βολής, όπως και να μας εξωθήσει σε δύσκολες μακρινές βολές, έξω απ’ το βεληνεκές μας. Μην επιτρέψετε στον ανταγωνισμό να οδηγήσει σε εμπειρίες για τις οποίες θα αισθανθείτε άσχημα.

Μελέτες αποδεικνύουν πως κάθε κυνηγός περνά από διαφορετικά στάδια ανάλογα με το επίπεδο και τις ικανότητές του. Μερικά από αυτά τα στάδια μπορεί να εξωθήσουν τον ανεύθυνο κυνηγό σε λάθος αποφάσεις. Να θυμάστε πως το ότι υπάρχουν τα πέντε αυτά στάδια δεν σημαίνει πως θα περάσετε και από τα πέντε, ούτε ότι θα τα περάσετε με τη σειρά. Όλοι στοχεύουμε να φθάσουμε το στάδιο του αθλητή. Αυτό το στάδιο βοηθά να εξασφαλίσουμε πως θα υπάρχει κυνήγι και για τις μελλοντικές γενιές
Στάδιο 1ο: Ο Οπλοφόρος

Ο κυνηγός επιδιώκει την καταξίωση τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους. Συνήθως αυτό σημαίνει πολλές βολές προς επίτευξη του σκοπού. Η υπερβολική προθυμία να πατήσουμε τη σκανδάλη μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις. Συνήθως οι κυνηγοί που βρίσκουν το χρόνο να κάνουν εξάσκηση στη σκοποβολή διέρχονται γρήγορα απ' αυτό το στάδιο.

Στάδιο 2ο: Το Όριο

Η επιτυχία καθορίζεται με την εξασφάλιση του επιτρεπόμενου ορίου σε κάθε κυνηγετική έξοδο, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχημένες βολές. Όσο συντομότερα συνειδητοποιήσει ο κυνηγός πως η εξασφάλιση του ορίου δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας επιτυχίας, τόσο πιο γρήγορα θα διέλθει απ' αυτό το στάδιο.

Στάδιο 3ο: Το Τρόπαιο

Η ποιότητα υπερισχύει της ποσότητας. Οι κυνηγοί σ' αυτό το στάδιο επικεντρώνονται στο κυνήγι ενός συγκεκριμένου θηράματος και είναι πρόθυμοι να συγκρατήσουν τις βολές τους σε άλλα θηράματα γνωρίζοντας πως θα ήταν επιτυχείς. Η πρόκληση έγκειται στο να φέρουν το συγκεκριμένο αυτό θήραμα στο βεληνεκές τους. Απαιτείται προσοχή ώστε η επιθυμία θήρευσης του συγκεκριμένου θηράματος να μην οδηγεί σε ανεύθυνες συμπεριφορές.

Στάδιο 4ο: Η Μέθοδος

Σ' αυτό το στάδιο ο κυνηγός ενδιαφέρεται περισσότερο για τον τρόπο που κυνηγά και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί. Κάποιο επιλέγουν πρωτόγονες μεθόδους ανώ άλλοι τις πλέον σύγχρονες. Σ' αυτό το στάδιο ο κυνηγός πρέπει να έχει επίγνωση των δυνατοτήτων του, είτε χρησιμοποιεί πρωτόγονα ή πρωτοποριακά μέσα. Ο σκοπός είναι η άμεση θανάτωση του θηράματος και όχι ο βασανισμός που επιφέρει ο τραυματισμός.

Στάδιο 5ο: Το Άθλημα

Η επιτυχία προσμετράται πλέον απ' τη συνολική εμπειρία του κυνηγιού συμπεριλαμβανομένων, της εκτίμησης για τη φύση, της κατανόησης του τρόπου ζωής και των συνηθειών του θηράματος, της διαδικασίας του κυνηγιού καθώς και την ύπαρξη συγκυνηγών με τους οποίους μοιράζονται αυτές οι εμπειρίες. Οι κυνηγοί σε αυτό το στάδιο εμπλέκονται σε δράσεις διαχείρησης του φυσικού περιβάλλοντος και στην καθοδήγηση των νέων στη φύση. Σε αυτό το στάδιο η επιτυχία δεν εξαρτάται από τη θήρευση ή όχι θηραμάτων.
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Δεν εκαταλαβες τη ουσια στο θεμα ''τυχης'' που αναφερα στο σωτηρη.
Tο να το διαβαζουμε ειναι 1 να το πραξουμε εκεινη την στιγμη ειναι το θεμα και παλι δεν το νομιζω.
Οσο εαν ειμαι νεος κυνηγος μπορει να ειμαι που τους λιγους πιστευω που κρατουσα οπλο δικο μου απο 15-16 καλος η κακος, και βαζω τον εαυτο μου στους τυχερους που εζησαν πιο γρηγορα δικες τους εμπειριες.
Αλλα οπως ειπα αυτη ειναι η γνωμη μου και μεν φοβαστε δεν προκειται να παω κοντρα σε κανενα ;) γιατι το πιστευω και το εχω δει πολλες φορες με τα ιδια μου τα ματια αλλα δεν παυει να υπαρχουν και οι μηδαμηνες εξερεσεις
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
AndreasDr

Δημοσίευση από AndreasDr »

dangerous έγραψε:φιλε πανικο με ολο το σεβασμο

αλλα καποιος με κυνηγετικη παιδεια και σκεπτομενος με σεβασμο απεναντι στο θηραμα και γενικα σε οτι εχει να καμει με το κυνηγι μας δεν θελει και πολλα για να καταλαβει αν ειναι λαθος ή σωστο..

εδω δεν εχει να κανει ουτε με κοκκινοχ..ουτε με παφιτες ουτε με λευκ...

εδω ειναι θεμα διαχειρισης...
μπραβο τους και συγχαριτηρια στον οποιονδηποτε μερακλη καταφερνει να βγαλει σκυλια τρατες...ομως σκεφτου αν στην συγγεκριμενη περιοχη παιξεις 10 15 λαγους σκεφτου ποση ζημια κανεις στην εν λογω περιοχη..δεν παμε για το κρεας δηλαδη αν παιξουμε 1-2-3 λαους εν θα γελασουμε δεν θα καμουμε το κεφι μας...αν το θεσουμε μαθηματικα το θεμα αν καρπωθεις 2 απο τους 16 λαγους σημαινει οτι θα εχεις να παιζεις θηραμα για ακομα 8 εξορμησεις..και εκτος αυτου δινεις το δικαιωμα και σε αλλους συνκυνηγους να καρπωθουν θηραμα...

το να βαζεις στοιχηματα κατι χιλιαδες κατω στο τραπεζι για το ποιος θα παιξει τους πιο πολλους τοτε ξεφευγουμε απο την απλοτητα και την αγνοτητα του κυνηγιου..
+10000
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
spyros bettinsoli
Full Member

Δημοσίευση από spyros bettinsoli »

ereski mou pou petasete o sotiris kai sirni tis atakes tou akoma na to piaeis gmt. empirazei 3erw ta pertitzia ftixasta :lol: :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”