ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Απίθανος 78
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Best χαρτουτσιες σημερα ειδικα η καφε.
D20-1.50×28-v9-616-fiocchi-68.50-bior ψιλη-τελικο 58.10 καφε.
AS-1.40×28-v9-616-fiocchi-68.50 τελικο 58.00 μαυρηΕικόναΕικόναΕικόνα

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
antonis13
Full Member

Δημοσίευση από antonis13 »

Γεια σας παιδιά. Εδώ και 2-3 μήνες άρχισα και εγώ να γεμίζω. Εκαρπωθηκα και τα πρώτα πουλιά με τα δικά μου φυσίγγια. Πράγματι πολλά όμορφο το συναίσθημα! Έκαμα πολλές δοκιμές μόνος μου σε χαρτόνια και καταλόγους και εμελέτησα πολλά και τούτο το φορουμ και άλλα πριν αρχίσω να γεμίζω, για να είμαι όσο πιο σίγουρος πως τηρώ τουλάχιστον τους κανόνες ασφαλείας. Να ευχαριστήσω και το μέλος του φόρουμ που με προσωπικά μυνήματα ασχολήθηκε πολλά μαζί μου και εβοήθησε με σε πολλές απορίες μου. Ευχαριστώ φίλε!
Να ρωτήσω ενα δυο πραγματακια. Επροσεξα πως τα φυσιγγια που έριξα αφήναν λίγα υπολλείματα πυρίτιδας στην κάννη (παραπάνω από εργοστασιακά φυσίγγια). Πιο συγκεκριμένα το σετ ήταν Α1 χ 1,60-1,62 χ 33g σε κάλυκα Nsi και τάππα bior. 10,50 χιλιοστά ελεύθερου χώρου και κλεισμένο στα 11χιλ.
Σε άλλο σετ με D20 δεν παρατήρησα να μένουν υπολλείματα στις καννες. Που οφείλεται αυτό???

Επίσης, τα 3 σετ που δοκίμασα μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση από άποψη κατανομής αλλά όπως είδα σε καταλόγους υστερούσαν σε διατρηση σε σύγκριση με τα εργοστασιακά. Στο κυνήγι πηρα 4 φάσσες και ήμουν ιδιαίτερα ευστοχος αλλά όλες τους έπεσαν ζωντανές έχοντας τουλάχιστον 3 σκάγια η κάθεμια πάνω τους και το συνδύασα στο μυαλό μου με την μειωμένη διάτρηση. Πως μπορώ να αυξήσω την διάτρηση εκτός από το να χρησιμοποιήσω πιο χοντρά ή πιο σκληρά σκάγια?? Αυξάνοντας τις πιέσεις?
Απίθανος 78
Full Member

Αντωνη οταν λες εκλεισες στα 11χλ εννοεις οτι απο 68.50 που ειναι ο nsi πηγες στα 57.50? Αν ναι τοτε εχεις ηδη αυξημενες πιεσεις μιας και ο ε.χ σου ηταν στα 10.5 χλ πραμα που σημαινει οτι επρεπε να εισαι πανω απο 58.00 και καπου στα 58.50+.

antonis13
Full Member

Δημοσίευση από antonis13 »

Απίθανος 78 έγραψε:Αντωνη οταν λες εκλεισες στα 11χλ εννοεις οτι απο 68.50 που ειναι ο nsi πηγες στα 57.50? Αν ναι τοτε εχεις ηδη αυξημενες πιεσεις μιας και ο ε.χ σου ηταν στα 10.5 χλ πραμα που σημαινει οτι επρεπε να εισαι πανω απο 58.00 και καπου στα 58.50+.

Ναι φίλε αυτό εννοώ. Έκοψα τους κάλυκες στα 68 για να έχουν όλοι το ίδιο ύψος και έκλεισα στα 57 με 57,20. Κάπου διάβασα πως αν έχω ελεύθερο χώρο 10-11χλ θα πρέπει να κλείνω 10 με 10,5 χλ κάτω και αν έχω ελεύθερο χώρο 12-13 θα πρέπει να κλείνω 11 με 11,5 χλ πιο κάτω? Καλά τα λέω? Βρίσκετε να έχω ψηλές πιέσεις όπως έκλεισα εγώ? Παρεπιπ΄τόντως χρησιμοποιοώ τις τάππες bior και τα πιστονακια z2m.
Eπίσης αν μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος σε αυτά που ρώτησα προηγουμένως, 1. Που ωφείλονται τα υπολλείματα πυρίτιδας στην κάννη? και 2. Πώς μπορώ να αυξήσω την διάτρηση του φυσιγγίου μου?
Απίθανος 78
Full Member

Η διατρητικοτητα οφειλεται στην ταχυτητα του φυσιγγιου εκτος απο το νουμερο του σκαγιου. Αν εχεις υψηλες ταχυτητες τοτε θα εχεις εκτος απο υψηλες πιεσεις και το λεγομενο overkill. Δηλ θα εχεις διαμπερες τραυμα με αποτελεσμα να μην εχεις ακαριεα καταβολη.
Οσο για τους αριθμους που ανεφερες αλλο το 10 χλ αλλο το 11 κοκ. Αν εχεις 11 χλ τοτε θα κλεισεις στα -10.5χλ με ενα ξεβαθο ρελι και στα 12χλ στα -11.5χλ.
Με καλυκα 68.00 και -10.5 χλ επρεπε να εισαι 58.00 περιπου. Οσο για τα υπολοιματα πυριτιδας αποτι θυμαμαι ο κωνσταντινος αναφερε σε καποιον φιλο για την ιδια περιπτωση το βαθος χαραξης του μαχαιριου. Κοιταξε οταν χαραζεις με το μαχαιρι να εχεις γυρω στα 7-7.5 χλ.
Αν κανω καπου λαθος σιγουρα καποιος φιλος θα μπει στην κουβεντα

andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Καλός όρισες Αντώνη στην παρέα μας,
Κάθε αρχή και δύσκολη φίλε, κανένας μας δεν τα ήξερε απο την γέννηση του... ;) :D
Θες να μας παραθέσεις το σετάπ σου λίγο πιο αναλυτικά.;
Γράψε το καψουλι, το νούμερο σκαγιών και με τι στροφείο έκλεισες, πέραν τις δοσολογίας και των διαστάσεων του κάλυκα.
Απίθανος 78
Full Member

andreas78 έγραψε:Καλός όρισες Αντώνη στην παρέα μας,
Κάθε αρχή και δύσκολη φίλε, κανένας μας δεν τα ήξερε απο την γέννηση του... ;) :D
Θες να μας παραθέσεις το σετάπ σου λίγο πιο αναλυτικά.;
Γράψε το καψουλι, το νούμερο σκαγιών και με τι στροφείο έκλεισες, πέραν τις δοσολογίας και των διαστάσεων του κάλυκα.
Ο παλιως ειναι αλιως[emoji12]

Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

Απίθανος 78 έγραψε:Η διατρητικοτητα οφειλεται στην ταχυτητα του φυσιγγιου εκτος απο το νουμερο του σκαγιου. Αν εχεις υψηλες ταχυτητες τοτε θα εχεις εκτος απο υψηλες πιεσεις και το λεγομενο overkill. Δηλ θα εχεις διαμπερες τραυμα με αποτελεσμα να μην εχεις ακαριεα καταβολη.
Οσο για τους αριθμους που ανεφερες αλλο το 10 χλ αλλο το 11 κοκ. Αν εχεις 11 χλ τοτε θα κλεισεις στα -10.5χλ με ενα ξεβαθο ρελι και στα 12χλ στα -11.5χλ.
Με καλυκα 68.00 και -10.5 χλ επρεπε να εισαι 58.00 περιπου. Οσο για τα υπολοιματα πυριτιδας αποτι θυμαμαι ο κωνσταντινος αναφερε σε καποιον φιλο για την ιδια περιπτωση το βαθος χαραξης του μαχαιριου. Κοιταξε οταν χαραζεις με το μαχαιρι να εχεις γυρω στα 7-7.5 χλ.
Αν κανω καπου λαθος σιγουρα καποιος φιλος θα μπει στην κουβεντα

Φίλε σε χαιρετώ, όταν μιλαμε για υψηλές ταχύτητες με επακόλουθο το overkill πια ταχύτητα θεωρείς το όριο που δεν πρέπει να ξεπερνιέται ?
Open mind for a different view.
Απίθανος 78
Full Member

Δεν ειμαι και ο πλεον εξπερτ αλλα πανω κατω στα 400μ.δ.
Αλλα εξαρταται και αποτο θυραμα και απο τις αποστασεις αλλα και τον καιρο. Υπαρχουν περιπτωσεις που χρειαζεσαι πιο γρηγορα φυσιγγια απο αλλες.
Εγω πχ εκανα χτεςκατι 26ρακια και εκανα λαθος στην πυρυτιδα με σποτελεσμα να αυξησω τες ταχυτητες κατα πολυ και φανηκε σημερα που πηγαιναν τα πουλια(στρουθοι) 50 και 100 μετρα να πεσουν. Ακομα και σε πεζουνι μου εκανε over kill

Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

Απίθανος 78 έγραψε:Δεν ειμαι και ο πλεον εξπερτ αλλα πανω κατω στα 400μ.δ.
Αλλα εξαρταται και αποτο θυραμα και απο τις αποστασεις αλλα και τον καιρο. Υπαρχουν περιπτωσεις που χρειαζεσαι πιο γρηγορα φυσιγγια απο αλλες.
Εγω πχ εκανα χτεςκατι 26ρακια και εκανα λαθος στην πυρυτιδα με σποτελεσμα να αυξησω τες ταχυτητες κατα πολυ και φανηκε σημερα που πηγαιναν τα πουλια(στρουθοι) 50 και 100 μετρα να πεσουν. Ακομα και σε πεζουνι μου εκανε over kill

Σαν το πεζουνι που αναφέρεσαι είχε 3 σκάγια κατάστηθα διαμπερές τραύμα και δεν ήταν σεκκο ?
Open mind for a different view.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”