Ουτε εγώ συμφωνώ με το μοίρασμα του λαού. Μου ακούγεται πολύ "κρεατοσυλογή". Άρεσε μου πολλά η φράση του LAGOS "με τι μούτρα να πάρεις σπίτι μισό λαό?" Πολύ cult κατάσταση. Αν έχεις και μωρά που περιμένουν το λαό, άτε να τους εξηγήσεις τι έγινε......

Σε κάθε περίπτωση όταν τον λαγό ξεφώλιασαν και καταδιώκουν ιχνηλάτες σκύλοι δεν δικαιούσαι να πυροβολήσεις. Αυτή είναι η δική μου προσωπική άποψη. Καταδίωξη δεν σημαίνει μόνο να τον τρέχουν από πίσω 40-50 μέτρα. Δυστυχώς γίνεται το αντίθετο στην Κύπρο. Η κυνηγετική παιδεία που λέγαμε. Στην παρέα έχουμε ιχνηλάτες, τα προηγούμενα χρόνια έχει συμβεί να πυροβολήσουν άλλοι λαγό που σήκωσαν και καταδίωκαν τα δικά μας σκυλιά. Οι φίλοι μου ποτέ δεν είπαν τίποτε (εγώ έλειπα τις πρώτες εξορμήσεις). Αν συμβεί και φέτος εγώ θα πάω στο κυνηγό που τον πυροβόλησε να του πω εντελώς φιλικά χαλάλι σου ο λαός φίλε μου αλλά θα του κάνω μια παρατήρηση ότι δεν έπρεπε να πυροβολήσει. Φιλικά όχι με καβγάδες γιατί αν είναι όντως κυνηγός θα καταλάβει το point μου. Το λαγό σε καμία περίπτωση εν θα το πιάσω, ανήκει σε αυτόν που τον πυροβόλησε. Καλό είναι να αρχίσουμε να μιλάμε όλοι όπου βλέπουμε λανθασμένες συμπεριφορές.
Τώρα 2 άγραφοι νόμοι που μου τους μετέφεραν ο πατέρας και ο παππούς μου και που μου έρχονται έτσι γρήγορα στο μυαλό είναι ότι:
- ποτέ δεν πυροβολάμε θήραμα που κάθεται. Δίνουμε πάντα το περιθώριο στο θήραμα να ξεφύγει.
- σκοτώνουμε αμέσως το χτυπημένο θήραμα με ευθανασία.
Καλό βράδυ