Αγραφοι κανονες για το κυνηγι

nature
Full Member

Re: Αγραφοι κανονες για το κυνηγι

Δημοσίευση από nature »

Εδώ μιλάμε για άγραφους νόμους παιδιά μην τα μπλέκουμε με την νομοθεσία.

Ουτε εγώ συμφωνώ με το μοίρασμα του λαού. Μου ακούγεται πολύ "κρεατοσυλογή". Άρεσε μου πολλά η φράση του LAGOS "με τι μούτρα να πάρεις σπίτι μισό λαό?" Πολύ cult κατάσταση. Αν έχεις και μωρά που περιμένουν το λαό, άτε να τους εξηγήσεις τι έγινε...... :D

Σε κάθε περίπτωση όταν τον λαγό ξεφώλιασαν και καταδιώκουν ιχνηλάτες σκύλοι δεν δικαιούσαι να πυροβολήσεις. Αυτή είναι η δική μου προσωπική άποψη. Καταδίωξη δεν σημαίνει μόνο να τον τρέχουν από πίσω 40-50 μέτρα. Δυστυχώς γίνεται το αντίθετο στην Κύπρο. Η κυνηγετική παιδεία που λέγαμε. Στην παρέα έχουμε ιχνηλάτες, τα προηγούμενα χρόνια έχει συμβεί να πυροβολήσουν άλλοι λαγό που σήκωσαν και καταδίωκαν τα δικά μας σκυλιά. Οι φίλοι μου ποτέ δεν είπαν τίποτε (εγώ έλειπα τις πρώτες εξορμήσεις). Αν συμβεί και φέτος εγώ θα πάω στο κυνηγό που τον πυροβόλησε να του πω εντελώς φιλικά χαλάλι σου ο λαός φίλε μου αλλά θα του κάνω μια παρατήρηση ότι δεν έπρεπε να πυροβολήσει. Φιλικά όχι με καβγάδες γιατί αν είναι όντως κυνηγός θα καταλάβει το point μου. Το λαγό σε καμία περίπτωση εν θα το πιάσω, ανήκει σε αυτόν που τον πυροβόλησε. Καλό είναι να αρχίσουμε να μιλάμε όλοι όπου βλέπουμε λανθασμένες συμπεριφορές.

Τώρα 2 άγραφοι νόμοι που μου τους μετέφεραν ο πατέρας και ο παππούς μου και που μου έρχονται έτσι γρήγορα στο μυαλό είναι ότι:

- ποτέ δεν πυροβολάμε θήραμα που κάθεται. Δίνουμε πάντα το περιθώριο στο θήραμα να ξεφύγει.

- σκοτώνουμε αμέσως το χτυπημένο θήραμα με ευθανασία.

Καλό βράδυ
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

sotiris!129 έγραψε:μα δεν ειναι για τον κυνηγο που δινεις το μισο λαγο... τον μισο λαγο τον δινεις στον κοπο που εκαμε ο σκυλος και γιατι εκαμε καλα την δουλεια του και εφκαλε τον, ο κυνηγος ο αλλος θα παρει τον αλλο μισο γιατι εσιμαθκιασε καλα κατι που δεν εκαμε ο μαστρος του σκυλου και επαιξεν τον!
αρα 50%του σκυλου που εκαμε καλη δουλεια και 50%του κυνηγου που εσιμαθκιασε σοστα!
σκεφτου να φκαλει ο σκυλος 2 λαους ζε να βλεπει να τους πιανουν αγνωστοι, εν να γυρισει να ακασει τον μαστρο του!
Φίλε Σωτήρη μεν το λέεις για αστείο γιατί άκουσα τέτοια περίπτωση...
Επίσης κάποιου φίλου που του έβγαλαν λαγό τα σκυλιά του και τον κτύπησε άλλη παρέα και ήταν αμφίβολη φάση απ'οτι μου είπαν... η άλλη παρέα τον πήρε χωρίς να αφήσει τον σκύλο που τον έβγαλε να χαρεί τον λαγό παρα μόνο τον τραβολογούσε.... ο σκύλος έκανε καιρό να κυνηγήσει, ήταν λες και κρατούσε μουτρα του μάστρου του....
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

koursaros21 έγραψε:ακομα ενα πραμα που θεωρω το αυτονοητο(αν και δυστυχως πολλοι οχι) ειναι στο κυνηγι φασσας η τζικλας να πιαννεις το ποστο αλλου ή ακομα χειροτερα να πιεννεις και να στεκεσε μπροστα του...
ετυχεν μας πολλες φορες να πιεννουμε που τα μαυρα μεσανυχτα σε ενα τοπο που εθεωρουσαμε εν καλος να τρωμεν την κρυαδα τζιε τσουπ μολις εξημερωνε εκατεβεννεν ενα κοπελλι ερκετουν εστεκετουν μπροστα μας, τελια διπλα μας τζιε εσηιεν τζιε απετηση...αποτελεσμα να φεφκουμε..οι λογομαχιες μεταξυ 2 που βαστουν οπλα παντα πρεπει να αποφευγονται νομιζω...
ετυχεν μας πολλες φορες επισης να παμε τζιε νε εβρουμε αλλους τζιαμε που επιεναμε και εννοειτε αλλασαμε τοπο...

εν που τα πραματα που θελω να πιστευω εν αυτονοητα και για θεμα σαβασμου προς τον αλλο κυνηγο αλλα και για θεμα προστασιας...
ΦΙΛΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΦΑΣΣΑ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΠΟΣΤΟ ΠΟΥ Η ΩΡΑ 1.00 ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΚΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ "ΕΧΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΥΜΑΙ ΔΑΜΕ" ΤΙ ΚΑΜΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ? ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ 50 ΜΕΤΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΚΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΣΕΒΟΥΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΝ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ???
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

Τωρα που ακουσα για το μοιρασμα του λαγου στα δυο εβαλα και ππαλα και τσιγκελι στο αυτοκινητο :lol:
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

AU-79 έγραψε:Τωρα που ακουσα για το μοιρασμα του λαγου στα δυο εβαλα και ππαλα και τσιγκελι στο αυτοκινητο :lol:
:D :D :D :D :D :D :D
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Παίδες σας χαιρετώ,

Εγώ νομίζω ότι το θέμα με τους ιχνηλάτες έχει παραγίνει.
Δηλαδή εάν οι ιχνηλάτες που τον έβγαλαν το καταδιώκουν 1 χιλιόμετρο, οι κυνηγοί που θα βρεθούν μπροστά στο λαγό σε όλη τούτη την διαδρομή, να τον χαιρετούν και να τον αφήνουν;
Καλά οι σκύλλοι των κυνηγών αυτών εν έχουν ψυσιή, εν θα σύρουν μαράζι;
Ρε παιδιά η Κύπρος εν μια παθκιά, ειδικά τις πρώτες εξορμήσεις διούμε ο ένας πας τον άλλο. Πού να πάεις τζιαί να είσαι μόνος σου;
Από την άλλη, είναι και κάποιοι περήφανοι 'συνάδελφοι κυνηγοί', πού ότι ξεπεταχτεί από την περιοχή είναι δικό τους (επειδή ο σκύλος τους εκράταν την μαλαή εν δικό τους). Καλά οι άλλοι όλοι κυνηγοί να φύουν, να παρετήσουν, οι σκύλοι των άλλων εν πιάνουν μαλαές, επειδή υπάρχει στην περιοχή μια μεγάλη παρέα που κυνηγά και οι σκύλλοι τους εκρατούσαν μαλαή, όλοι οι άλλοι να εξαφανιστούν;

Δεν ισιοπεδώνω τα πράγματα, αλλά επειδή μου έτυχε κάτι παρόμοιο είμαι λίγο απότομος.

Παντού και πάντοτε θα πρέπει να πρυτανεύει η λογική. Εγώ εκφράζω προσωπικές απόψεις και δεν έχω τίποτα με κανένα. Πάντως συμφωνώ ότι το μοίρασμα του λαγού, το όποιο το ανακαλύψαν οι παππούδες μας κυνηγοί, είναι η σολομόντιος λύση που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και να αποτρέψει ένα καυγά.

Χαιρετώ,
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

master έγραψε:Παίδες σας χαιρετώ,

Εγώ νομίζω ότι το θέμα με τους ιχνηλάτες έχει παραγίνει.
Δηλαδή εάν οι ιχνηλάτες που τον έβγαλαν το καταδιώκουν 1 χιλιόμετρο, οι κυνηγοί που θα βρεθούν μπροστά στο λαγό σε όλη τούτη την διαδρομή, να τον χαιρετούν και να τον αφήνουν;
Καλά οι σκύλλοι των κυνηγών αυτών εν έχουν ψυσιή, εν θα σύρουν μαράζι;
Ρε παιδιά η Κύπρος εν μια παθκιά, ειδικά τις πρώτες εξορμήσεις διούμε ο ένας πας τον άλλο. Πού να πάεις τζιαί να είσαι μόνος σου;
Από την άλλη, είναι και κάποιοι περήφανοι 'συνάδελφοι κυνηγοί', πού ότι ξεπεταχτεί από την περιοχή είναι δικό τους (επειδή ο σκύλος τους εκράταν την μαλαή εν δικό τους). Καλά οι άλλοι όλοι κυνηγοί να φύουν, να παρετήσουν, οι σκύλοι των άλλων εν πιάνουν μαλαές, επειδή υπάρχει στην περιοχή μια μεγάλη παρέα που κυνηγά και οι σκύλλοι τους εκρατούσαν μαλαή, όλοι οι άλλοι να εξαφανιστούν;

Δεν ισιοπεδώνω τα πράγματα, αλλά επειδή μου έτυχε κάτι παρόμοιο είμαι λίγο απότομος.

Παντού και πάντοτε θα πρέπει να πρυτανεύει η λογική. Εγώ εκφράζω προσωπικές απόψεις και δεν έχω τίποτα με κανένα. Πάντως συμφωνώ ότι το μοίρασμα του λαγού, το όποιο το ανακαλύψαν οι παππούδες μας κυνηγοί, είναι η σολομόντιος λύση που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και να αποτρέψει ένα καυγά.

Χαιρετώ,
σε αυτο συνφονω και εγω... ενας ιχνηλατης μπορει να χασει τον λαγο 100-200 μετρα ζε να τον βουρα ακομα εγω σαν περπατω πας το βουνο εν να δω ενα λαο να βουρα εν να μεν τον παιξω γιατι μπορει ιστερα που 15 λεπτα μπορει να φανουν 5 ιχνηλατες που τον εβουρουσαν? ζε ατε ζε εν τον παιξω εγω η πιθανοτιτες αμαν εξομακρισε 1ς λαγος τοσο πολλα που σκυλους και ειναι και ατουφεκιστος ειναι πολλα λιγες να τον καρποθη η παρεα που τον εφκαλε!
επισης το κυνηγι αυτο με τους σκοπους πας τες μουτες τον αντιπυρινηκον το θεορω λαθος.... ειναι το ιδιο με το να κυνηγας περδικια μες τον χωματοδρομο...τουλαχιστο ετσι το βλεπω εγω!
γιατι αποτι εκαταλαβα για ετσι κυνηγι μιλατε οταν μιλατε για ιχνηλατες... ετυχε μου να δω και να βρεθω και μες την μεση μια φορα μιας τετειας παρεας
3 ατομα πας το βουνο με 15 σκυλους και πανω στην αντιπυρινηκη αλλο 7-10 ατομα να καρτερουν τους σκυλους να τον βγαλουν να αρκεψει να βουρα πανω και μολις φκει αντιπυρινηκη να τον θερισουν!
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 30 ΡΙΑ ΩΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΕΡΣΥΝΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΘΗΜΩΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ "ΝΟΥΜΕΡΑ".Ο ΛΑΓΟΣ ,Η ΠΕΡΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΑΓΓΟΛΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ.ΤΗΡΑΤΕ ΤΟ ΚΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΘΗΡΑΜΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΜΑΚΡΙΑ Η ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.ΚΑΝΕΝΑ ΘΗΡΑΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΗ ΤΟΣΟ ΟΣΟ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΩΤΗΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ Ή ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΜΑΣ.ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΡΟΥΧΑ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΟΤΑ.ΚΑΛΑ ΚΥΝΗΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

miky55 έγραψε:ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 30 ΡΙΑ ΩΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΕΡΣΥΝΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΘΗΜΩΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ "ΝΟΥΜΕΡΑ".Ο ΛΑΓΟΣ ,Η ΠΕΡΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΑΓΓΟΛΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ.ΤΗΡΑΤΕ ΤΟ ΚΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΘΗΡΑΜΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΜΑΚΡΙΑ Η ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.ΚΑΝΕΝΑ ΘΗΡΑΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΗ ΤΟΣΟ ΟΣΟ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΩΤΗΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ Ή ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΜΑΣ.ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΡΟΥΧΑ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΟΤΑ.ΚΑΛΑ ΚΥΝΗΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
NO COMMENT
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Tην Δευτέρα για μένα το πιο σημαντικό είναι να είμαστε παλι όλοι εδώ να μιλάμε έστω και αν είχαμε μια αποτυχημένη πρώτη εξόρμηση, έχουμε ακόμη 18 να τις απολαυσουμε με την ησυχία μας χαλαρά κοπέλια και αύριο η ώρα 2 στο καπιταλ θα έχουμε μεγάλο αφιέρωμα για το κυνήγι
Προσέχουμε...για να έχουμε
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”