Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Δημοσίευση από BAIKAL TEAM »

Χρυσανθε μου ειδα το και μου εχει ζαβωσει το σιασι!!! :lol:

Μιλουμε μες στην χλιδη...νομιζω αν κυμουμαι καλα ηταν αγριογουρουνο στην ζωγραφια που ειχε το οπλο??

Οσο για τις χαρτουτσιες νομιζεις εσιει χαρτουτσια που εν εδοκιμασα??? :lol:

Ασπρη και Πρασινη φιλε εν καμνει μια καμνει η άλλη...και καλοκαιρι μου αρεσει η special και η gem 32...γιαυτο ειπα να τις πιασω αφου εν ετσι κατασταση ακομα...29% υγρασια εκει που κυνηγουσα...ελεος χειμωνα καιρο!!!
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Ναι ρε φιλε αρκοχοιρους ετσι θυμουμαι τζιε εγω.

Θελεις μιαν φωτογραφια μου να κολλησεις πανω? :lol: :lol: :lol:
Αρκος εν ειμαι αλλα σιοιρος εγινικα σιουρα :lol:
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Laurona έγραψε:Ναι ρε φιλε αρκοχοιρους ετσι θυμουμαι τζιε εγω.

Θελεις μιαν φωτογραφια μου να κολλησεις πανω? :lol: :lol: :lol:
Αρκος εν ειμαι αλλα σιοιρος εγινικα σιουρα :lol:
xaxaxaxa!!!!ο ι ειμαστεν οκ ρε φιλε...ε φασσες που κυνηγω...ο ι χοιρες!!!! :lol: :lol: :lol:
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Λοττες λαλουμεν τους θυληκους χοιρους ρε , οχι χοιρες.
Μονο να τρωεις τα λουκανικα εισαι :lol:

Αμα βαλεις φωτο μου στο οπλο, ουτε θυληκο κουνουπι εν θα ρεξει που διπλα σου :lol:
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Laurona έγραψε:Λοττες λαλουμεν τους θυληκους χοιρους ρε , οχι χοιρες.
Μονο να τρωεις τα λουκανικα εισαι :lol:

Αμα βαλεις φωτο μου στο οπλο, ουτε θυληκο κουνουπι εν θα ρεξει που διπλα σου :lol:

χαχαχαχα!!!Χρυσανθε ουτε που καπρους ξερω...ουτε που θυληκες χηρες!! :D
εσυ βαρτην φωτο σου πας το οπλο σου...κυνηγα ότι θελεις...και εμενα απλα φερμου 2 κιλα λουκανικα...να σου μαθω να τρωεις!!! :lol:
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Δημοσίευση από canastas »

Σχετικα με τις φασσες παιδες φετος εχει πουλια.Καμετε αναγνωρισεις και θα χαρειτε το κυνηγι σας.
Εαν επεζα τες φασες που δωκαν πανω μου φετος στις πανιες θα χα σιγουρα 8-10 πουλια και μιλουμε για αφοβα πουλια.

Φίλε μου αν επιτρέπετε για εντα περιόχες μιλας...???? δεν ρωτω να μου πεις συγκεκριμένο τόπο αν δεν θέλεις απλά αν μπορεις να μου πεις επαρχία ή αν θες στείλε μου π.μ. .... σε ευχαριστω

Υ.Γ. : απλα σε ρωτω γτ θελω να διασταυρωσω κατι πληροφοριες
THE BEST THERE IS
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

BAIKAL TEAM έγραψε:
Anthimos έγραψε:Χαρας ευαγγέλια για τους Φασσαρηδες . πρεπει να εχει ξεκινησει η καθοδος των αποδημιτικων φασσων . Σημερα το πρωι ειδα ενα τεραστιο κοπαδι στην απαγορευμενη Αγ Ιωαννη Μαλουντας προς Φραγμα Κληρου

Οταν λεω τεραστιο εννοω καμια 300-400 πουλια το πιο λιγο

Συνηθως εκει περιφερεται ενα κοπαδι 30 -40 πουλια του τόπου
Να σου πω την αληθεια Ανθιμε...εγω δεν πειστηκα ποτε μου ότι ερχονται πουλλια από εξω...μπορει καποια κοπαδια που είναι κρυμμενα πιο ψηλα, σε νεκρες...σε απαγορευμένες...και λογο καιρικων συνθηκων η πιεσης να τυχει να βρεθουν τζιθκιασμενα σε επιτρεπομενη και γινεται το ελα να δεις στο κυνηγι...!και φυσικα ολοι μιλανε για αποδημιες και Τουρκουες...

Παντως καμμια φορα που ερχεται κανενας και μου λεει επαιξα Τουρκου ρε φιλε..είναι απλα πουλια μικρα χωρις δαχτυλίδια η πουλια αρκετα μεγαλα με παραξενες αποχρωσεις πιο σκουρες και γω δεν το θεωρω αποδημια...

Μπορει να εχω λαθος φυσικα...αλλα τοσα χρονια που κυνηγαω φασσα...ποτε μου δεν πειστικα για αποδημιες
Λεωνιδα εαν σου πει καποιος οτι το ειδε με τα ματια του θα πιστεις?

Το ειδα εγω φιλε πριν αρκετα χρονια!

Απο ενεκαθεν οταν παντρευτηκα την γυναικα μου (1989) ο πεθερος μου δεινως κυνηγος με πολλα παρασημα μπορω να πω..απο τους λιγους της περιοχης...και αυτο το λεω απο μαρτυριες της ιδιας μου τησ γυναικας μου...γιατι παραμιλουσαν οταν ερχοταν απο το κυνηγι στο σπιτι...το ποια απο τις 4 κορες του θα καθαρηζε το θηραμα.......οπου και το διαπιστωσα και εγω στη πορεια οπου κυνηγισαμε αρκετα χρονια μαζι....τωρα σταματησε...μου ελεγε οτι οταν κανει πολυ κακοκαιρια η τουρκια οτι ερχονται φασσες στη κυπρο και οτι εχει χτυπησει καποιες φορες...εγω ωντας νεος τοτε και σχεδον στα αρχικα σταδια ακομα της κυνηγετικης μου πορειας δεν ειχα δει τετοιο φαινομενο καθολου.....βεβαια για να δεις αυτο το φαινομενο πρεπει να βρεθεις οπως καταλαβαινεις στη βορεια πλευρα του νησιου και οχι οπουδηποτε!

Ειχε πεθανει λοιπον η γιαγια της Γυναικας μου οπου επιστρεψαμε απο το κοιμητηριο και καθομασταν στη βεραντα του σπιτιου και τα λεγαμε....ηταν καπως βροχερος ο καιρος και μαλιστα ηταν και ημερα κυνηγιου...τεταρτη!

Οπως καθομασταν στη βεραντα του σπιτιου που ειναι στο κεντρο του χωριου...δεν εχει πιο κεντρο....και κουβεντιαζαμε γυρνα και μου λεει....θυμασε τι σου ειπα....απορημενος και εγω χωρις να κολλαει η κουβεντα στις προιγουμενεσ που λεγαμε του λεω...τι μου ειπες.......μου λεει δες προς τη θαλασσα και θα καταλαβεις....

Ετσι πραγμα ειλικρινα ειμαι στα 49 δεν εχω ξανα δει ποτε μου....και δεν νομιζω να ξανα δω....κοπαδια των 400-500 πουλιων το ενα μετα το αλλο με διαφορα 2-3 λεπτων να μπαινουν ακριβως απο το Δασουδι του καμπινκ να περνουν μπροστα απο το σπιτι περιπου ενα 200-300μ και σε υψος το ιδιο και να παιρνουν πορεια προς την ανατολη.....

Νηστικος τοτε εγω του κυνηγιου σαν προταρης ακομα του λεω...εχεις 2 οπλα,φευγουμε τωρα.....ετσι χοντρα κοφτα να παμε κυνηγι.....μου λεει αυτα τα πουλια που βλεπεις δεν κοβονται με τιποτα....μενουν καποιες μερες στο νησι καθως οι μετακινησεις τους ειναι συνεχομενες για τροφη και μετα αμεσος και παλι πισω μολις φτιαξει λιγο ο καιρος.....μεχρι που και αυτος τοσα χρονια κυνηγος στις περιοχες αυτες ποτε του δεν εκανε μεγαλα νουμερα με αυτα τα πουλια....αυτα!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
BAIKAL TEAM έγραψε:
Anthimos έγραψε:Χαρας ευαγγέλια για τους Φασσαρηδες . πρεπει να εχει ξεκινησει η καθοδος των αποδημιτικων φασσων . Σημερα το πρωι ειδα ενα τεραστιο κοπαδι στην απαγορευμενη Αγ Ιωαννη Μαλουντας προς Φραγμα Κληρου

Οταν λεω τεραστιο εννοω καμια 300-400 πουλια το πιο λιγο

Συνηθως εκει περιφερεται ενα κοπαδι 30 -40 πουλια του τόπου
Να σου πω την αληθεια Ανθιμε...εγω δεν πειστηκα ποτε μου ότι ερχονται πουλλια από εξω...μπορει καποια κοπαδια που είναι κρυμμενα πιο ψηλα, σε νεκρες...σε απαγορευμένες...και λογο καιρικων συνθηκων η πιεσης να τυχει να βρεθουν τζιθκιασμενα σε επιτρεπομενη και γινεται το ελα να δεις στο κυνηγι...!και φυσικα ολοι μιλανε για αποδημιες και Τουρκουες...

Παντως καμμια φορα που ερχεται κανενας και μου λεει επαιξα Τουρκου ρε φιλε..είναι απλα πουλια μικρα χωρις δαχτυλίδια η πουλια αρκετα μεγαλα με παραξενες αποχρωσεις πιο σκουρες και γω δεν το θεωρω αποδημια...

Μπορει να εχω λαθος φυσικα...αλλα τοσα χρονια που κυνηγαω φασσα...ποτε μου δεν πειστικα για αποδημιες
Λεωνιδα εαν σου πει καποιος οτι το ειδε με τα ματια του θα πιστεις?

Το ειδα εγω φιλε πριν αρκετα χρονια!

Απο ενεκαθεν οταν παντρευτηκα την γυναικα μου (1989) ο πεθερος μου δεινως κυνηγος με πολλα παρασημα μπορω να πω..απο τους λιγους της περιοχης...και αυτο το λεω απο μαρτυριες της ιδιας μου τησ γυναικας μου...γιατι παραμιλουσαν οταν ερχοταν απο το κυνηγι στο σπιτι...το ποια απο τις 4 κορες του θα καθαρηζε το θηραμα.......οπου και το διαπιστωσα και εγω στη πορεια οπου κυνηγισαμε αρκετα χρονια μαζι....τωρα σταματησε...μου ελεγε οτι οταν κανει πολυ κακοκαιρια η τουρκια οτι ερχονται φασσες στη κυπρο και οτι εχει χτυπησει καποιες φορες...εγω ωντας νεος τοτε και σχεδον στα αρχικα σταδια ακομα της κυνηγετικης μου πορειας δεν ειχα δει τετοιο φαινομενο καθολου.....βεβαια για να δεις αυτο το φαινομενο πρεπει να βρεθεις οπως καταλαβαινεις στη βορεια πλευρα του νησιου και οχι οπουδηποτε!

Ειχε πεθανει λοιπον η γιαγια της Γυναικας μου οπου επιστρεψαμε απο το κοιμητηριο και καθομασταν στη βεραντα του σπιτιου και τα λεγαμε....ηταν καπως βροχερος ο καιρος και μαλιστα ηταν και ημερα κυνηγιου...τεταρτη!

Οπως καθομασταν στη βεραντα του σπιτιου που ειναι στο κεντρο του χωριου...δεν εχει πιο κεντρο....και κουβεντιαζαμε γυρνα και μου λεει....θυμασε τι σου ειπα....απορημενος και εγω χωρις να κολλαει η κουβεντα στις προιγουμενεσ που λεγαμε του λεω...τι μου ειπες.......μου λεει δες προς τη θαλασσα και θα καταλαβεις....

Ετσι πραγμα ειλικρινα ειμαι στα 49 δεν εχω ξανα δει ποτε μου....και δεν νομιζω να ξανα δω....κοπαδια των 400-500 πουλιων το ενα μετα το αλλο με διαφορα 2-3 λεπτων να μπαινουν ακριβως απο το Δασουδι του καμπινκ να περνουν μπροστα απο το σπιτι περιπου ενα 200-300μ και σε υψος το ιδιο και να παιρνουν πορεια προς την ανατολη.....

Νηστικος τοτε εγω του κυνηγιου σαν προταρης ακομα του λεω...εχεις 2 οπλα,φευγουμε τωρα.....ετσι χοντρα κοφτα να παμε κυνηγι.....μου λεει αυτα τα πουλια που βλεπεις δεν κοβονται με τιποτα....μενουν καποιες μερες στο νησι καθως οι μετακινησεις τους ειναι συνεχομενες για τροφη και μετα αμεσος και παλι πισω μολις φτιαξει λιγο ο καιρος.....μεχρι που και αυτος τοσα χρονια κυνηγος στις περιοχες αυτες ποτε του δεν εκανε μεγαλα νουμερα με αυτα τα πουλια....αυτα!!!
Σολωνα μου αυτό μου ελεγε ακριβως παντα ο μακαρίτης ο πατερας μου...προσφυγας από την Λαπηθο μου μιλουσε συνεχεια για τις αποδημιες των πουλιων αυτων...αλλα και παλι όταν τις πετυχαίναμε καμμια εξορμιση μαζι...παλι το ιδιο μου ελεγε...εν Τουρκουες.

Απλα εγω στα 36 μου χρονια...ποτε μου δεν συνδιασα αυτό το φαινομενο με πουλια που καρπωθηκα απροσμενα από μπουλούκια που ειχε τυχει να πετυχω...

Προς Θεου δεν είμαι ειδήμονας στις μεταναστεύσεις ουτε μπορω να πω μετα βεβαιότητας ότι δεν υπαρχει τετοιο φαινομενο...απλα εγω δεν το ειδα...και όταν καποιοι παλιοι μου ειπαν ε Τουρκουες τουτες που επαιξαμε...εγω απλα εβλεπα πουλια μικρα/νεαρα αφου όπως ξερουμε αυτό το πουλι δινει πολλες γεννες το χρονο...

Μακαρι να υπαρχει και οντως να γινεται αποδημια...αλλα εγω που εδώ και αρκετο καιρο βλεπω τις πορειες των πουλιων εχω αντιληφθεί πως τα πουλια είναι αρκετα φετος σε συγκριση με άλλες χρονιες...και ισως σιγα σιγα να αρχιζουν να βγαινουν απο τις απαγορευμενες προς ευρεση τροφης η από τις νεκρες ζωνες οπου εκει τα πουλια είναι πραγματικα παρα πολλα...

Τι να πω...εσεις ειστε παλιότεροι κυνηγοι και σιγουρα κατι θα ξερετε περισσοτερο από μενα
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

canastas έγραψε:Σχετικα με τις φασσες παιδες φετος εχει πουλια.Καμετε αναγνωρισεις και θα χαρειτε το κυνηγι σας.
Εαν επεζα τες φασες που δωκαν πανω μου φετος στις πανιες θα χα σιγουρα 8-10 πουλια και μιλουμε για αφοβα πουλια.

Φίλε μου αν επιτρέπετε για εντα περιόχες μιλας...???? δεν ρωτω να μου πεις συγκεκριμένο τόπο αν δεν θέλεις απλά αν μπορεις να μου πεις επαρχία ή αν θες στείλε μου π.μ. .... σε ευχαριστω

Περιοχες ημιορεινης λεμεσου κ ημιορεονα μεταξυ λεμεσου παφου φιλε

Hunting is passion......
Passion is point......
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Δημοσίευση από canastas »

Laurona έγραψε:
canastas έγραψε:Σχετικα με τις φασσες παιδες φετος εχει πουλια.Καμετε αναγνωρισεις και θα χαρειτε το κυνηγι σας.

Περιοχες ημιορεινης λεμεσου κ ημιορεονα μεταξυ λεμεσου παφου φιλε

Σε ευχαριστώ φίλε Laurona
THE BEST THERE IS
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”