no 7 , νο 6 ι νο 5 σκαι για περδικα

sotiris!129

Re: no 7 , νο 6 ι νο 5 σκαι για περδικα

Δημοσίευση από sotiris!129 »

φιλε μου ο καθενας οτι θελει παιζει φυσικα αλλα εγω προσοπικα το 4 βρισκω το λιγο υπερβολικο,
εγω πχ παιζω 6no στην πρωτη κανη και 5no στην 2ρη κανη
spyros bettinsoli
Full Member

Δημοσίευση από spyros bettinsoli »

έλα ρε σοτιρη τι γινεσε. ο λογοσ που ειναι ιπερβολικο το 4 μαζι με το 6?
Άβαταρ μέλους
chrysanthos
Full Member

Δημοσίευση από chrysanthos »

4 MB Dual Power 36gr(18n+18t) / (6 + 3 №) τις Β&Ρ(baschieri & pellagri) παιζω τη δευτερη με τσιοκ 1 καποτε στο λαο, τουτες οι χαρτουτσιες με διπλο σκαϊ μονο στο πικνο σε ετσι περιπτωσεις καμνουν νομιζω, αποψη μου...

Στο περτιτζι 31,5gr 6№ ιδιογωμοση ή 32gr 7№ olympia gem με τσιοκ 2 πρωτη βολη, δευτερη βολη με τσιοκ 1 33,5gr 5№ ιδιογωμοση ή 35gr 5№ τις Β&Ρ(baschieri & pellagri).
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

4ρη εν νουμερο που παιζουν οι λααριες που εν ζωω ο λαος ζε εν 2-3 kg, ενο το περτιζι ποσον ενει? μονο και μονο με τουτι την λογικη το θεορω καπως "χοντρο" σκαι για το περτιζι.. στην ουσια ζε το 5no δεν διαφερη και πολι ομως επιδη εν μικτο το κυνηγι μας και ποτε δεν ξερεις ποτε εν να πεταχτει ο φκιακας μπροστα σου, χρισημοπιο το 5 στην 2ρη βολη... αλιος θα χρησιμοπιουσα μονο 6ρη.
ειδηκα την πρωτη κυριακη που κυμηγοι ειναι παρα πολλοι στα βουνα και τα θηραματα τσουφονουν και τες περισοτερες βολες τες κανεις κοντινες ειναι κριμα να καταστρεφεις το θυραμα...
φισικα οπως εξαναπα ο καθενας εχει τα δικα του "γουστα" και κυνηγα σε διαφορετικες περιοχες που εχουν διαφορετικες απετισις!
Άβαταρ μέλους
o kalamaras
Full Member

Δημοσίευση από o kalamaras »

spyros bettinsoli έγραψε:φιλε καλαμαρα στην προτη δηλ.(4) δεν εχω προβλημα 8α εχω και 7 και 6 νο μαζι μ. στην δευτερη δηλ. (2) σκευτουμε να βαλω 4-6 μιχτο χορισ το 5 νο μεσα αλλα δεν την δοκιμασα
Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο chrysanthos ότι τα μεικτά ίσως να είναι καλά για το πυκνό. Ότι δηλ. δεν κρατάνε απαραίτητα συγκέντρωση, ίσως μάλλον που σκορπάνε τα σκάγια πιο γρήγορα. Ασε που σε μια μακρινή βολή θα φτάσουν πρώτα τα 4αρια και μετά από 10μ θα ακολουθούν τα 6αρια. Ειδικά αυτά με διαφορά 2 νούμερα. Αυτά είναι θεωρητικά όμως. Περί ορέξεως...... Μπορεί να έχεις και επιτυχίες. Δοκίμασε κανένα. Δε χάνεις και τίποτα σπουδαίο... το πολύ πολύ 1 περδίκι... :D
Έχω κάνει μια δοκιμή σε χαρτί με διάφορα Νο σκαγιών κ με μεικτά 7/6. Τα μεικτά δεν έδωσαν την καλήτερη συγκέντρωση. Θα δω αν βρω τα στοχεία-φωτο θα τα βάλω αυριο.
Φιλικά
Χρήστος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος o kalamaras την 19 Οκτ 2011, 21:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

οπως ελεγε και ο παπους μου ''δως του λαου με το σκλινιτζι τζε του περτικου με το βολιτζι'' ;) ;)
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Δημοσίευση από LAGOS »

'petros' έγραψε:οπως ελεγε και ο παπους μου ''δως του λαου με το σκλινιτζι τζε του περτικου με το βολιτζι'' ;) ;)
Ωραίος ο παππούς σου φίλε μου. Πολλά σωστή η κουβέντα του.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Χαιρετώ την παρέα, για θέμα Νο σκαγιών συμφωνώ με κάποιους ότι η επιλογή των σκαγιών εξαρτάται από τον τρόπο που κυνηγά κάποιος το περδίκι. Αν δηλαδή κυνηγά με σκύλο φέρμας που συνήθως η πρώτη βολή είναι μεταξύ 15 και 25 μέτρα και η δεύτερη βολή 30 και 40 μέτρα τότε θα συμφωνήσω με τον φίλο Καλαμαρά δηλαδή Νο7 στην πρώτη και Νο6 στη δεύτερη. Ένα φυσ. 32γρ Νο 7 έχει 385 σκάγια ενώ ένα αντίστοιχο φυσ. Νο 6 έχει 305 σκάγια. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος πόση περισσότερη πιθανότητα έχει να κτυπήσει το περδίκι ακόμη και με κύλινδρο *****( εδώ να αναφέρω ότι στα 25 μέτρα περίπου το ποσοστό συγκέντρωσης για κύλινδρο είναι 60% που σημαίνει 231 σκάγια για Νο7 και 183 σκάγια για Νο6 , μιλούμε για 44 περισσότερα σκάγια και μιλούμε για μια σημαντική διαφορά. Τώρα αν το κυνήγι γίνεται χωρίς σκύλο τότε λογικά θα αυξάνεται και η απόσταση του ξεπετάγματος του περτικου δηλ κοντά στα 25- 30 μέτρα που λογικά το Νο6 για πρώτη( με επιθυμητό το **** τσοκάρισμα) και επίσης Νο6 για δεύτερη που η βολή θα γίνεται γύρω στα35- 45 μέτρα. Επιθυμητό τσοκάρισμα *** η **. Εδώ θα αναφέρω ότι το Νο6 νούμερο είναι δοκιμασμένο σε απόσταση ακόμη και 50 μέτρα με τσοκάρισμα *** και ποιο στενό μπορεί να καταβάλει το συγκεκριμένο θήραμα έχει δηλ. την απαιτούμενη ενέργεια. Για Νο5 στην δεύτερη βολή εγώ προσωπικά δεν θα συνιστούσα διότι ένα 32γρ. Νο5 έχει 248 σκάγια δηλ. 60 σκάγια λιγότερα από το αντίστοιχο Νο6. Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι σε τέτοιες οριακές αποστάσεις χρειαζόμαστε μια καλή, πυκνή κατανομή για να πετιχουμε τουλάχιστο 2 η 3 τραύματα για να έχουμε πιθανότητα καταβολής του θηράματος. Για τον φίλο Κύπρο που λέγει για αποστάσεις πέραν των 35 μ βρήκε αρκετά καλό τον συνδυασμό το φουλ τσόκ με το Νο4 σκαι, σεβαστή η άποψη του αλλά εγώ θα του πω το εξής για προβληματισμό. Ένα φουλ τσόκ δίδει στα 40 μ συγκέντρωση περίπου58%, δηλ. για σκάγια Νο4 εχομε 191Χ58%=111 σκάγια ενώ για το Νο6 εχομε 305Χ58%=177 σκάγια. Δηλ. έχουμε 66 σκάγια περισσότερα. Δεν είναι μια αρκετά υπολογίσημη διαφορά?
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Καλή σας μέρα,

το έχω πει και σε άλλη ενότητα στο παρελθόν και θα το επαναλάβω ίσως πιάσει λίγο τόπο.

Οποιαδήποτε βολή πέραν των 35 μέτρων δεν σας τιμά καθόλου ούτε σαν κυνηγούς ούτε σαν αθλητές. Αντιθέτως σας βάζει στην ίδια κατηγορία με τους κρεατοσυλλέκτες.

Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
o kalamaras
Full Member

Δημοσίευση από o kalamaras »

virtualgreek έγραψε:Καλή σας μέρα,

το έχω πει και σε άλλη ενότητα στο παρελθόν και θα το επαναλάβω ίσως πιάσει λίγο τόπο.

Οποιαδήποτε βολή πέραν των 35 μέτρων δεν σας τιμά καθόλου ούτε σαν κυνηγούς ούτε σαν αθλητές. Αντιθέτως σας βάζει στην ίδια κατηγορία με τους κρεατοσυλλέκτες.

Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Είναι πραγματικά κρίμα να τουφεκάμε πέραν των 35μ. Εκτός του ότι μας γεμίζει με απορία, απογοήτευση και αίσθημα αποτυχίας. Μα γιατί έφυγε κουτσόφτερο?! Τι δεν έκαμα καλά. Ένοιξε τα φτερά και πήγε και έπεσε στο άλλο βουνό και που να παω να το βρω?! κ.α. τέτοια.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”