Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΝΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΩ..
- Anthimos
- Moderator
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΝΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΩ..
Παιρνω αφορμη απο την ωραια αυτη φραση που ποσταρε ο φιλος marinos.a
Πραγματικα υπαρχει τεραστια διαφορα. οταν το κυνηγι παψει να εχει σαν αυτοσκοπο την συγκομιδη κρεατος, οταν ξεπεραστουν τα συμπλεγματα του τυπου οσα πιο πολλα πιασω τοσο πιο "αντρας" ειμαι , θα αντιληφθουμε την ουσια του κυνηγιου.
Πολυ λιγοι μη κυνηγοι μπορουν ν αντιληφθουν πια δυναμη σε τραβα ξημερωματα απο την θαλπωρη του κρεβατιου σου καταχειμωνο για να βγεις στο παγωμενο βουνο να παρεις 2 περδικες η μια μπεκατσα ή μερικες τσιχλες.
Πραγματι το κυνηγι ασκει μια μοναδικη γοητεια στους οπαδους του.
Για μενα ειναι η προκληση του να βγω σ ενα στοιχειο ξενο για μενα πια, την φυση, και να καταφερω σε συνεργασια με τα σκυλια μου να βρω και να νικησω το θηραμα που ειναι σε απολυτη αρμονια και προσαρμοσμενο στη φυση. Δηλαδη ν αποδειξω οτι καταφερα κι εγω να γινω ενα με την φυση, εκπαιδευσα σωστα τα σκυλια μου, σκοπευσα σωστα και κερδισα.
Πολλοι μη κυνηγοι δεν γνωριζουν πόσο δυσκολο ειναι και τι χρειαζεται για να καρπωθεις ενα λαγο η μια αγρια περδικα.
Τα σχολια σας ποια ειναι κατα τη γνωμη σας η διαφορα του κυνηγω απο το φονευω??
Πραγματικα υπαρχει τεραστια διαφορα. οταν το κυνηγι παψει να εχει σαν αυτοσκοπο την συγκομιδη κρεατος, οταν ξεπεραστουν τα συμπλεγματα του τυπου οσα πιο πολλα πιασω τοσο πιο "αντρας" ειμαι , θα αντιληφθουμε την ουσια του κυνηγιου.
Πολυ λιγοι μη κυνηγοι μπορουν ν αντιληφθουν πια δυναμη σε τραβα ξημερωματα απο την θαλπωρη του κρεβατιου σου καταχειμωνο για να βγεις στο παγωμενο βουνο να παρεις 2 περδικες η μια μπεκατσα ή μερικες τσιχλες.
Για μενα ειναι η προκληση του να βγω σ ενα στοιχειο ξενο για μενα πια, την φυση, και να καταφερω σε συνεργασια με τα σκυλια μου να βρω και να νικησω το θηραμα που ειναι σε απολυτη αρμονια και προσαρμοσμενο στη φυση. Δηλαδη ν αποδειξω οτι καταφερα κι εγω να γινω ενα με την φυση, εκπαιδευσα σωστα τα σκυλια μου, σκοπευσα σωστα και κερδισα.
Πολλοι μη κυνηγοι δεν γνωριζουν πόσο δυσκολο ειναι και τι χρειαζεται για να καρπωθεις ενα λαγο η μια αγρια περδικα.
Τα σχολια σας ποια ειναι κατα τη γνωμη σας η διαφορα του κυνηγω απο το φονευω??
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Re: Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΝΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΩ..
η διαφορα τουλαχιστο για μενα ειναι του "μπαμ"Anthimos έγραψε:
δλδ το να παω στην φασα και να παιξω λαγο, ε και? εχορτασα ζε εν το καταλαβα? εγεμοσε το ψυγειο με 2-3kg κρεας???οχι ακουσα 1 μπαμ παραπανω. ζινο το μπαμ ομως ηταν το μπαμ του φονια ζε οχι του κυνηγου γιατι ζινο το μπαμ εχει μεγαλη διαφορα που το μπαμ που ακουστικε την ωρα που παιζεις την φασα! ζινο το μπαμ εχει μεγαλη διαφορα που το μπαμ που εν να καμει το οπλο μου την ωρα που να παιξω τον λαγο στην εποχη του !!! γιατι εν να παω να τον πιασω και να ειμαι χαρουμενος και οχι φοβιτσιασμενος αν με ειδε κανενας!!!
γιατι οσπου να παω σπιτι εν να πιαω το μισο σινκενολοι να γορασουν κρεμι8κια για να τους καμω τον λαο!
η το να παω στες ζικλες ζε να παιξω 1 σπινουι και να φιο να το αφικο ζιαμε, η ενα κουρκουτα 1 θερκο μια κουκουβαγια! ζινο το μπαμ που ακουετε εν μπαμ του φονια!!! γιατι στην ουσια με ζινο το μπαμ αφερεσες μια ζωη ασκοπα και ανοφελα και αφτο ονομαζεται φονος!
- marinos.a
- Site Admin
Η διαφορά δεν είναι σε ένα ή δυο αριθμημένα σημεία. Είναι θέμα συνολικής εικόνας ή αν προτιμάς κουλτούρας.
Σεβασμός προς το περιβάλλον… ευτυχώς ακούω όλο και περισσότερους μοντέρνους κυνηγούς να μιλούν για αυτό το σεβασμό αλλά μέχρι που είσαι διαθέσιμος να φτάσεις? Μαζεύεις τα φυσίγγια σου? Θα μάζευες τα φυσίγγια άλλων?
Χθες αγόρασα ένα μαγνήτη που επιμηκύνεται όπως την αντένα για να μεν κουνοσιηλιαζω και να μαζεύω ΟΛΑ τα φυσίγγια.
Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι την επομένη φορά που θα πάω στο Λιθροδοντα θα κάμω σιηόνι το ποστουι που έχει 1000 κάλυκες.
Επήαμε κυνήγι με ένα δικό μου. Τρώει το σάντουιτς του ματσιαζει το ασημόχαρτο τζαι πατ εσυρεν το μες τη γωνιά.
Δεν του είπα τίποτε ούτε έδηξα ενοχλημένος το παραμικρό. Απλά έσκυψα και το μάζεψα εγώ.
Ε δεν ξαναέριξε τίποτε όσες φορές πάμε μαζί. Δεν τον έπιασαν οι ευαισθησίες του. Απλά με σέβεται και έτσι σέβεται αυτό που σέβομαι
Σεβασμός προς το θήραμα… όχι μονό το καθάρισμα στο βουνό αλλά και το μαγείρεμα του.
Πρόπερσι εκαλεσα κάτι φιλαράκια σπίτι μου να τους μαγειρέψω κυνήγι –φτερωτά διότι λαγούς γιοκ-.
-μα εννα μας ταΐσεις περτικους λαλεί ο παίχτης
-εν τρώω πουλιά λαλεί η κοκόνα (no comment)
-ρε ελάτε και θα σας κανονίσω
Μια ωραία συνταγή με ωραία παρουσίαση και ένα ωραίο κρασί και τα κοπελιά ενομισαν ήταν σε Chalet στη Γαλλία
Το θήραμα δε εκαμαν το γιαομα. Και κάθε χρόνο εκαθιερώθηκε
Τώρα αμα ακούν κυνήγι δεν στραομουτσουνιαζουν
Σεβασμός προς το περιβάλλον… ευτυχώς ακούω όλο και περισσότερους μοντέρνους κυνηγούς να μιλούν για αυτό το σεβασμό αλλά μέχρι που είσαι διαθέσιμος να φτάσεις? Μαζεύεις τα φυσίγγια σου? Θα μάζευες τα φυσίγγια άλλων?
Χθες αγόρασα ένα μαγνήτη που επιμηκύνεται όπως την αντένα για να μεν κουνοσιηλιαζω και να μαζεύω ΟΛΑ τα φυσίγγια.
Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι την επομένη φορά που θα πάω στο Λιθροδοντα θα κάμω σιηόνι το ποστουι που έχει 1000 κάλυκες.
Επήαμε κυνήγι με ένα δικό μου. Τρώει το σάντουιτς του ματσιαζει το ασημόχαρτο τζαι πατ εσυρεν το μες τη γωνιά.
Δεν του είπα τίποτε ούτε έδηξα ενοχλημένος το παραμικρό. Απλά έσκυψα και το μάζεψα εγώ.
Ε δεν ξαναέριξε τίποτε όσες φορές πάμε μαζί. Δεν τον έπιασαν οι ευαισθησίες του. Απλά με σέβεται και έτσι σέβεται αυτό που σέβομαι
Σεβασμός προς το θήραμα… όχι μονό το καθάρισμα στο βουνό αλλά και το μαγείρεμα του.
Πρόπερσι εκαλεσα κάτι φιλαράκια σπίτι μου να τους μαγειρέψω κυνήγι –φτερωτά διότι λαγούς γιοκ-.
-μα εννα μας ταΐσεις περτικους λαλεί ο παίχτης
-εν τρώω πουλιά λαλεί η κοκόνα (no comment)

-ρε ελάτε και θα σας κανονίσω
Μια ωραία συνταγή με ωραία παρουσίαση και ένα ωραίο κρασί και τα κοπελιά ενομισαν ήταν σε Chalet στη Γαλλία
Το θήραμα δε εκαμαν το γιαομα. Και κάθε χρόνο εκαθιερώθηκε
Τώρα αμα ακούν κυνήγι δεν στραομουτσουνιαζουν

Si vis pacem, para bellum
- Nikos
Γειά σας παιδιά
Προσέξατε καμιά φορά τι γράφει πάνω στην άδεια κυνηγιού;;;
Προσέξατε καμιά φορά τι γράφει πάνω στην άδεια κυνηγιού;;;
- marinos.a
- Site Admin
την ανανεώνω από το internet και δεν έχει την πίσω σελίδα.
-
- Full Member
Μαρίνο απο που αγόρασες τον μαγνήτη?
-
- Full Member
δίδεται αδια να πυροβολι και να φονευι..........
- marinos.a
- Site Admin
andreas76 έγραψε:Μαρίνο απο που αγόρασες τον μαγνήτη?
όλοι οι εργαλειάδες έχουν, επίσης και τα DIY. Leroy Merline, super home centre, Ellinas ktl.
- marinos.a
- Site Admin
Αυτή είναι κλινική (νομικήστικη) γραφή.spyros bettinsoli έγραψε:δίδεται αδια να πυροβολι και να φονευει..........