ΦΑΣΣΑ- ΤΡΥΓΟΝΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Re: ΦΑΣΣΑ- ΤΡΥΓΟΝΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

Δημοσίευση από LAGOS »

Dimitris έγραψε:
Athos 1978 έγραψε:Κυνήγι φάσσας στα ορεινά με διευρυμένο αυλό :?

Προσεχώς στα περίπτερα :)

Β725

Ναι!!! Πώρωση :!:

Πετάξετε τα! Οι διευρυμένοι αυλοί δεν σκοτώνουν!!! :D
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Τέλειωσε η πρώτη εξόρμηση της φάσας και παρόλη την τεράστια ταλαιπωρία που περάσαμε, τέλος καλό :) , όλα καλά :) και από θέμα υγείας πρώτιστα, αλλά και από θέμα κάρπωσης :) . Τεράστια ταλαιπωρία διότι αναγκαστήκαμε να μείνουμε στα πόστα από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και τις 1830 της Κυριακής. Τελικά επιστρέψαμε πείσω στα σπίτια μας μετά τις 10+30 το βράδυ. Είμαστε 3 άτομα όπως πάντα ( ο κουμπάρος ο Κούλης , ο Σταύρος και εγώ.) με συνολική κάρπωση 42 πουλιά (31 φάσες και 11 αρκοπεζουνα). Εγώ προσωπικά πηρά 10 φάσες και 5 αρκοπέζουνα. Η περιοχή που πήγαμε ήταν σε φυσικό φαγητό (βίκος). Είχαμε πάρει τα 2α πόστα στη γραμμή και αυτό μας βγήκε σε καλό, διότι όπως υπολογίσαμε βάση του δελτίου καιρού ο αέρας που θα σηκωνόταν μετά το μεσημέρι 3-4αρι και με κατεύθυνση δυτικός θα ανάγκαζε τα πουλιά να παίρνουν τη ποταμοσιά και να περνούν πρώτα από εμάς και μετά από την πρώτη γραμμή, η οποία δούλεψε καλύτερα το πρωί. Έτσι και έγινε , ενώ τα πουλιά το πρωί έρχονταν από την απαγορευμένη, η πρώτη γραμμή παρόλο που έριξε αρκετές τουφεκιές τα πουλιά που καρπώθηκαν ήταν λίγα επειδή τα πουλιά ήταν σε αρκετό ύψος. Το απόγευμα όμως λογο της μεγάλης ζέστης και της κούρασης των πουλιών αυτά πετούσαν σε πιο χαμηλό ύψος και περνούσαν πρώτα από τα δικά μας πόστα. Κάτι που επηρέασε ΟΛΟΥΣ τους κυνηγούς στη περιοχή μας ήταν δυο εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες , το πρωι με σχεδόν 90% υγρασία, 25°c και σχεδόν άπνοια και το απόγευμα με τη ζέστη στους 37°c χωρίς υγρασία με αέρα ζεστό 3-4 μποφόρ. Άλλα φυσίγγια το πρωί και διαφορετικά το απόγευμα. Το πρωί χρησιμοποιήσαμε φυσίγγια γυρω από 32-36γρ και το απόγευμα οι περισσότεροι κατέβηκαν στα 28-29-30γρ. Αυτά για όσους τους ενδιαφέρουν οι καιρικές συνθήκες. Δεν θέλω να παρασύρω κανένα νεαρό κυνηγό να υιοθετήσει τις επισημάνσεις μου :) . Φυσικά πρώτιστο είναι η σκόπευση μας και μετά όλα τα άλλα και αυτό μην το ξεχνάτε. ;)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

LEFKIOS έγραψε:Τέλειωσε η πρώτη εξόρμηση της φάσας και παρόλη την τεράστια ταλαιπωρία που περάσαμε, τέλος καλό :) , όλα καλά :) και από θέμα υγείας πρώτιστα, αλλά και από θέμα κάρπωσης :) . Τεράστια ταλαιπωρία διότι αναγκαστήκαμε να μείνουμε στα πόστα από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και τις 1830 της Κυριακής. Τελικά επιστρέψαμε πείσω στα σπίτια μας μετά τις 10+30 το βράδυ. Είμαστε 3 άτομα όπως πάντα ( ο κουμπάρος ο Κούλης , ο Σταύρος και εγώ.) με συνολική κάρπωση 42 πουλιά (31 φάσες και 11 αρκοπεζουνα). Εγώ προσωπικά πηρά 10 φάσες και 5 αρκοπέζουνα. Η περιοχή που πήγαμε ήταν σε φυσικό φαγητό (βίκος). Είχαμε πάρει τα 2α πόστα στη γραμμή και αυτό μας βγήκε σε καλό, διότι όπως υπολογίσαμε βάση του δελτίου καιρού ο αέρας που θα σηκωνόταν μετά το μεσημέρι 3-4αρι και με κατεύθυνση δυτικός θα ανάγκαζε τα πουλιά να παίρνουν τη ποταμοσιά και να περνούν πρώτα από εμάς και μετά από την πρώτη γραμμή, η οποία δούλεψε καλύτερα το πρωί. Έτσι και έγινε , ενώ τα πουλιά το πρωί έρχονταν από την απαγορευμένη, η πρώτη γραμμή παρόλο που έριξε αρκετές τουφεκιές τα πουλιά που καρπώθηκαν ήταν λίγα επειδή τα πουλιά ήταν σε αρκετό ύψος. Το απόγευμα όμως λογο της μεγάλης ζέστης και της κούρασης των πουλιών αυτά πετούσαν σε πιο χαμηλό ύψος και περνούσαν πρώτα από τα δικά μας πόστα. Κάτι που επηρέασε ΟΛΟΥΣ τους κυνηγούς στη περιοχή μας ήταν δυο εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες , το πρωι με σχεδόν 90% υγρασία, 25°c και σχεδόν άπνοια και το απόγευμα με τη ζέστη στους 37°c χωρίς υγρασία με αέρα ζεστό 3-4 μποφόρ. Άλλα φυσίγγια το πρωί και διαφορετικά το απόγευμα. Το πρωί χρησιμοποιήσαμε φυσίγγια γυρω από 32-36γρ και το απόγευμα οι περισσότεροι κατέβηκαν στα 28-29-30γρ. Αυτά για όσους τους ενδιαφέρουν οι καιρικές συνθήκες. Δεν θέλω να παρασύρω κανένα νεαρό κυνηγό να υιοθετήσει τις επισημάνσεις μου :) . Φυσικά πρώτιστο είναι η σκόπευση μας και μετά όλα τα άλλα και αυτό μην το ξεχνάτε. ;)
Mπραβο φιλε Λευκιε...η κουραση παει μεσα :)
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Πολλά ωραία φίλε Λεύκιε! 8-)
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

LEFKIOS έγραψε:Τέλειωσε η πρώτη εξόρμηση της φάσας και παρόλη την τεράστια ταλαιπωρία που περάσαμε, τέλος καλό :) , όλα καλά :) και από θέμα υγείας πρώτιστα, αλλά και από θέμα κάρπωσης :) . Τεράστια ταλαιπωρία διότι αναγκαστήκαμε να μείνουμε στα πόστα από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και τις 1830 της Κυριακής. Τελικά επιστρέψαμε πείσω στα σπίτια μας μετά τις 10+30 το βράδυ. Είμαστε 3 άτομα όπως πάντα ( ο κουμπάρος ο Κούλης , ο Σταύρος και εγώ.) με συνολική κάρπωση 42 πουλιά (31 φάσες και 11 αρκοπεζουνα). Εγώ προσωπικά πηρά 10 φάσες και 5 αρκοπέζουνα. Η περιοχή που πήγαμε ήταν σε φυσικό φαγητό (βίκος). Είχαμε πάρει τα 2α πόστα στη γραμμή και αυτό μας βγήκε σε καλό, διότι όπως υπολογίσαμε βάση του δελτίου καιρού ο αέρας που θα σηκωνόταν μετά το μεσημέρι 3-4αρι και με κατεύθυνση δυτικός θα ανάγκαζε τα πουλιά να παίρνουν τη ποταμοσιά και να περνούν πρώτα από εμάς και μετά από την πρώτη γραμμή, η οποία δούλεψε καλύτερα το πρωί. Έτσι και έγινε , ενώ τα πουλιά το πρωί έρχονταν από την απαγορευμένη, η πρώτη γραμμή παρόλο που έριξε αρκετές τουφεκιές τα πουλιά που καρπώθηκαν ήταν λίγα επειδή τα πουλιά ήταν σε αρκετό ύψος. Το απόγευμα όμως λογο της μεγάλης ζέστης και της κούρασης των πουλιών αυτά πετούσαν σε πιο χαμηλό ύψος και περνούσαν πρώτα από τα δικά μας πόστα. Κάτι που επηρέασε ΟΛΟΥΣ τους κυνηγούς στη περιοχή μας ήταν δυο εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες , το πρωι με σχεδόν 90% υγρασία, 25°c και σχεδόν άπνοια και το απόγευμα με τη ζέστη στους 37°c χωρίς υγρασία με αέρα ζεστό 3-4 μποφόρ. Άλλα φυσίγγια το πρωί και διαφορετικά το απόγευμα. Το πρωί χρησιμοποιήσαμε φυσίγγια γυρω από 32-36γρ και το απόγευμα οι περισσότεροι κατέβηκαν στα 28-29-30γρ. Αυτά για όσους τους ενδιαφέρουν οι καιρικές συνθήκες. Δεν θέλω να παρασύρω κανένα νεαρό κυνηγό να υιοθετήσει τις επισημάνσεις μου :) . Φυσικά πρώτιστο είναι η σκόπευση μας και μετά όλα τα άλλα και αυτό μην το ξεχνάτε. ;)
ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΛ ΒΕΒΑΙΑ....ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ...ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΙΓΟΥΡΑ...ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΥΚΙΕ ΜΟΥ!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Πάντα μάτσες Λεύκιε μου, πάντα μάτσες :D :D
beagle-pointer
Full Member

Δημοσίευση από beagle-pointer »

κοπέλια πότε δικαιούμαστε(ημερομηνίες) να παίρνουμε σκύλους για κυνηγί ορτυκιού?
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κατά κανόνα δεν επιτρέπεται ο σκύλος παρά μόνον σε συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. Λάρνακα στην περιοχή Σοφτάδες, Αμμόχωστο δεν επιτρέπεται κτλ).
Άβαταρ μέλους
kyriakos304

Δημοσίευση από kyriakos304 »

MARIOSE έγραψε:Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κατά κανόνα δεν επιτρέπεται ο σκύλος παρά μόνον σε συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. Λάρνακα στην περιοχή Σοφτάδες, Αμμόχωστο δεν επιτρέπεται κτλ).
Welcome to Banana Republic!

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Καλύτερα ένα θήραμα λιγότερο παρά ένας φίλος….
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

MARIOSE έγραψε:Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κατά κανόνα δεν επιτρέπεται ο σκύλος παρά μόνον σε συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. Λάρνακα στην περιοχή Σοφτάδες, Αμμόχωστο δεν επιτρέπεται κτλ).
σωστα μαριε μου.εδω στην αμμοχωστο δεν εχουμε σκυλλους :o πριν 3-4 χρονια οταν τηλεφωνησα στην θηρα και τους ειπα εχω λαμπραδορ για επαναφορα και να μου σηκωνει κανενα ορτυκι δεν ξερει απο λαγους κτλ μου ειπαν απαγορευεται .ρωτησα που να τον παιρνω αφου ειμαι απο αμμοχωστο μου ειπαν ο πιο κοντινος τοπος που επιτρεπεται η συνοδεια σκυλλου ειναι τερσεφανου :oops:
φετος πηρα αλλο σκυλλακι 5 μηνων τωρα το αρχισα με ορτυκι καθημερινα και βρισκετε σε πολυ καλο δρομο αρχισε να φερμαρει επαναφορα κτλ.τωρα στις καθημερινες τα δειλινα θελω να τον παιρνω μαζι μου μια ωρα το απογευμα να μαθει με αγρια ορτυκια τουφεκια κτλ εδω στο χωριο.αν ερθει θηρα και μου πει απαγορευεται η περιοχη με σκθλλο και βαλουν και 300 ευρω προστιμο εγω τι πρεπει να κανω :!:
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”