STOP ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ

Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Re: STOP ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από marinos.a »

... και μέχρι να εκπονηθεί καινούρια μέθοδος εγώ εισηγούμαι να γίνεται ποιο εντατική "αστυνόμευση" των χώρων απελευθέρωσης κατά την πρώτη εξόρμηση ούτως ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο της άκρατης κρεατοσυλλογης. Εχω δει απίστευτες υπερβολές τη πρώτη Κυριακή και είναι κρίμα να συνεχίζει.

Τώρα αναφορικά με τις ποτίστρες, τώρα που βγαίνουμε έξω είναι καλά να έχουμε ένα-δυο 20λιτρα μπιτόνια με νερό μέσα στο αυτοκίνητο ούτος ώστε άμα εντοπίσουμε στραγγισμένες να βάζουμε λίγο νερό. Στο χωριό μου έχω ένα χωραφάκι που έχει μια φυσική πηγή και παλιά την “πείραζε” ο πατέρας μου για να βγάζει νερό αλλά τώρα θα αναλάβω τα ηνία μάλλον εγώ.
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Anthimos έγραψε:Η απελευθέρωση θηραμάτων σε μια κοινωνία όπου σχεδόν το 7% ασχολειται με το κυνηγι ειναι επιβεβλημένη αναγκη....εγω θα έλεγα STOP στις απελευθερώσεις θηραμάτων όπως γινονται τωρα...να γινουν μελέτες και εκ νέου οι απελευθερώσεις να μπουν κατω απο νέα διαδικασία πιο μελετημένη και προσεκτική. ΟΧΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΛΟΥΒΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣιγουρα τα περδικια που απελευθέρωσαν αυτη την εβδομάδα το 50% θα το φαν οι αλεπούδες, σιγουρα οι πλυθησμοι αυτοι κουβαλουν αρρωστειες και μπορει να κολλησουν τα αγρια...

Εγω εισηγουμαι προσεκτικες απελευθερωσεις , περιπου όπως το μοντελο των Ελλαδιτων συναδελφων που παραθέτει ο LOUIS SETTER , δηλαδη 30 με 40 πουλια ανα περιοχη και σε περιοχες που να μην ειναι πολύ κοντα σε αγριους πληθυσμους. Νομιζω αυτη τη πρακτικη εφαρμοζει η επαρχια Λαρνακας.
Επιπλεον να γίνεται απελευθέρωση μετα τη λήξη του κυνηγίου πάλι επιλεκτικά.Υποστηρίζω φανατικα να γίνουν εισαγωγές νεων ειδων καταλληλα για πιο ξηρα κλιματα, και καλυτερη διαχειρηση των βιοτοπων ...ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΕΣ....
Φίλε, αυτό το λέμε χρόνια. Όμως βλέπεις να γίνεται κάτι?

Ναί, ίσως με προσεκτική μελέτη, σχεδιασμό και εφαρμογή να δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, ειδικά στην κατάσταση που βρισκόμαστε σίγουρα.

Όμως απο τη στιγμή που κανένας δεν είναι διατεθιμένος ή δεν έχουμε τις γνώσεις να το κάνουμε, εγώ προσωπικά προτιμώ να τα σταματήσουμε όλα όπως γίνονται σήμερα και να βγούμε έξω να σπείρουμε, να καθαρίσουμε πηγές, να προσέξουμε τους βιότοπους μας, να φέρουμε νέα είδη και μετά να προχωρήσουμε πάρακάτω. Εξάλλου δεν θέλει και πολύ γνώση να σπέρνεις και να καθαρίζεις πηγές.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Savvas έγραψε:
Anthimos έγραψε:Η απελευθέρωση θηραμάτων σε μια κοινωνία όπου σχεδόν το 7% ασχολειται με το κυνηγι ειναι επιβεβλημένη αναγκη....εγω θα έλεγα STOP στις απελευθερώσεις θηραμάτων όπως γινονται τωρα...να γινουν μελέτες και εκ νέου οι απελευθερώσεις να μπουν κατω απο νέα διαδικασία πιο μελετημένη και προσεκτική. ΟΧΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΛΟΥΒΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣιγουρα τα περδικια που απελευθέρωσαν αυτη την εβδομάδα το 50% θα το φαν οι αλεπούδες, σιγουρα οι πλυθησμοι αυτοι κουβαλουν αρρωστειες και μπορει να κολλησουν τα αγρια...

Εγω εισηγουμαι προσεκτικες απελευθερωσεις , περιπου όπως το μοντελο των Ελλαδιτων συναδελφων που παραθέτει ο LOUIS SETTER , δηλαδη 30 με 40 πουλια ανα περιοχη και σε περιοχες που να μην ειναι πολύ κοντα σε αγριους πληθυσμους. Νομιζω αυτη τη πρακτικη εφαρμοζει η επαρχια Λαρνακας.
Επιπλεον να γίνεται απελευθέρωση μετα τη λήξη του κυνηγίου πάλι επιλεκτικά.Υποστηρίζω φανατικα να γίνουν εισαγωγές νεων ειδων καταλληλα για πιο ξηρα κλιματα, και καλυτερη διαχειρηση των βιοτοπων ...ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΕΣ....

Ναί, ίσως με προσεκτική μελέτη, σχεδιασμό και εφαρμογή να δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, ειδικά στην κατάσταση που βρισκόμαστε σίγουρα.

Όμως απο τη στιγμή που κανένας δεν είναι διατεθιμένος ή δεν έχουμε τις γνώσεις να το κάνουμε, εγώ προσωπικά προτιμώ να τα σταματήσουμε όλα όπως γίνονται σήμερα και να βγούμε έξω να σπείρουμε, να καθαρίσουμε πηγές, να προσέξουμε τους βιότοπους μας, να φέρουμε νέα είδη και μετά να προχωρήσουμε πάρακάτω. Εξάλλου δεν θέλει και πολύ γνώση να σπέρνεις και να καθαρίζεις πηγές.
φιλοι μου το θεμα ειναι οτι η υπηρεσια θηρας τοποθετα 2-3 ποτηστρες για παραδειγμα σε περιοχες που κατα τις μελετες τους πρεπει να βαλουν νερο (που δεν ειναι στις πληστες φορες η καλυτερη τοποθεσια, αυτο ειναι αλλο θεμα)
Αυτες τις ποτηστρες ειναι υποχρεωση τους να τις καθαριζουν και να τις γεμιζουν και εαν οχι παρτε τηλεφωνο μαθετε ποιος ειναι ο υπευθυνος της περιοχης και ενημερωστε τον να προβει σε ενεργειες το οποιο εκανα σε 2-3 φορες.
Στην περιπτωση που ο κυνηγετικος συλλογος της περιοχης ερχετε και τοποθετα ποτηστρες που τον τροφοδοτα η υπηρεσια θηρας κατοπιν ετησης(ποτηστρα, βαρελι 100 λιτρων η και 1 τονου, λαστιχα μεχρι και τον εσκαφεα που βγαζει το λακκο για το βαρελι εαν ειναι χωστη η ποτηστρα) τοτε ειναι υποχρεωση του κυνηγετικου συλλογου να τις καθαριζει και να τις γεμιζει το οποιο κανουν περιπου 1 φορα το χρονο με τα μελη τους μεσα του απριλη περιπου.
Ακομα οι κυνηγετικοι συλλογοι ετουντε και περνουν αναλογο αριθμο σακκους με σπορους (σιταρι,κλιθαρι,βικο,φακι,ρεβιθι και λιπασμα)και σπερνουν σε διαφορες περιοχες για ολα τα θηραματα με πολυ επιτυχια οταν βρεξει φυσικα
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

'petros' έγραψε:
Savvas έγραψε:

φιλοι μου το θεμα ειναι οτι η υπηρεσια θηρας τοποθετα 2-3 ποτηστρες για παραδειγμα σε περιοχες που κατα τις μελετες τους πρεπει να βαλουν νερο (που δεν ειναι στις πληστες φορες η καλυτερη τοποθεσια, αυτο ειναι αλλο θεμα)
Αυτες τις ποτηστρες ειναι υποχρεωση τους να τις καθαριζουν και να τις γεμιζουν και εαν οχι παρτε τηλεφωνο μαθετε ποιος ειναι ο υπευθυνος της περιοχης και ενημερωστε τον να προβει σε ενεργειες το οποιο εκανα σε 2-3 φορες.
Στην περιπτωση που ο κυνηγετικος συλλογος της περιοχης ερχετε και τοποθετα ποτηστρες που τον τροφοδοτα η υπηρεσια θηρας κατοπιν ετησης(ποτηστρα, βαρελι 100 λιτρων η και 1 τονου, λαστιχα μεχρι και τον εσκαφεα που βγαζει το λακκο για το βαρελι εαν ειναι χωστη η ποτηστρα) τοτε ειναι υποχρεωση του κυνηγετικου συλλογου να τις καθαριζει και να τις γεμιζει το οποιο κανουν περιπου 1 φορα το χρονο με τα μελη τους μεσα του απριλη περιπου.
Ακομα οι κυνηγετικοι συλλογοι ετουντε και περνουν αναλογο αριθμο σακκους με σπορους (σιταρι,κλιθαρι,βικο,φακι,ρεβιθι και λιπασμα)και σπερνουν σε διαφορες περιοχες για ολα τα θηραματα με πολυ επιτυχια οταν βρεξει φυσικα
Φίλε δεν είπα ότι αυτό δεν γίνεται σήμερα.

Απλώς είπα ότι παρά να πετάσσουμε τα λεφτά στις απελευθερώσεις περδικιών είναι καλύτερα να αυξηθεί το φαΐ και το νερό των άγριων θηραμάτων, με σωστό και επαγγελματικό τρόπο έτσι ώστε μακροχρόνια να ωφεληθούν όλα τα είδη.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Άβαταρ μέλους
AndreasDr

Δημοσίευση από AndreasDr »

καλησπέρα κοπελια, εχτες ήμουν σε μια περιοχή των Λευκάρων με τους σκύλλους και απο την ώρα που εκάτεβικα που το αυτοκίνητο κάθε 50-100 μέτρα έβρισκα βουνάρι τα φτερά των περτιτσιών, ήταν να σπάσω να καταλαβώ τι γίνεται. Να μεν τα πολυλογώ, τελικά ήβρα ότι είχε κλούβα του ταμείου θήρας (όφκερη) και σε παγανιά 30 λεπτών έφκαλα 2 αλουπούς και ένα που είδα να μπένει σε μια τρύπα. Το συμπερασμα μου ΄είδα τα ευρώ μου που έδωκα για την άδεια σε ένα μάτσο φτερά και 3 αλουπους καλοταισμένους΄.

*και δεν κυνηγώ περδίκια.
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

AndreasDr έγραψε:καλησπέρα κοπελια, εχτες ήμουν σε μια περιοχή των Λευκάρων με τους σκύλλους και απο την ώρα που εκάτεβικα που το αυτοκίνητο κάθε 50-100 μέτρα έβρισκα βουνάρι τα φτερά των περτιτσιών, ήταν να σπάσω να καταλαβώ τι γίνεται. Να μεν τα πολυλογώ, τελικά ήβρα ότι είχε κλούβα του ταμείου θήρας (όφκερη) και σε παγανιά 30 λεπτών έφκαλα 2 αλουπούς και ένα που είδα να μπένει σε μια τρύπα. Το συμπερασμα μου ΄είδα τα ευρώ μου που έδωκα για την άδεια σε ένα μάτσο φτερά και 3 αλουπους καλοταισμένους΄.

*και δεν κυνηγώ περδίκια.
αν το εγραφες μες το facebook ηταν να σου καμω like!!!
ετσι επαθα και εγω οταν εκοντεψα σε 1 κλουβα ειδα τα euro μου να ΜΕΝ καμουν φτερα! τα περτιζια δεν εξεραν να πετουν!!! σαν τα αφικουν το σαββατο την νυχτα τουλαχιστο να μεν τα φαν οι αλουποι ζε να τα παιξουν ζινοι που τα κυνηγουν!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

ρε κοπέλια όταν συναντάτε τέτοια περιστατικά βγάζετε φωτογραφίες ή ακόμη vindeo τούτα τα πράματα εν σοβαρά στοιχειά αποδείξεις-η αν εν Λεμεσό πιάστε με τηλέφωνο να έρτω επιτόπου :!:
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
AndreasDr

Δημοσίευση από AndreasDr »

admin έγραψε:ρε κοπέλια όταν συναντάτε τέτοια περιστατικά βγάζετε φωτογραφίες ή ακόμη vindeo τούτα τα πράματα εν σοβαρά στοιχειά αποδείξεις-η αν εν Λεμεσό πιάστε με τηλέφωνο να έρτω επιτόπου :!:

Φίλε η περιοχή είναι στο δρόμο Λεύκαρα-Μαθιάτη, 3-4 χλμ μετά τα Λεύκαρα στα δεξιά και συνορεύει με μία απαγορευμένη εδώ και χρόνια. Όποιος θέλει μπορεί να πάει να το επιβεβαιώσει, οι αλουποί τσιπάνο εν τόσο άνετοι που μπορεί να πέρνουν και πόζα να τους φκάλει ο κόσμος φωτογραφία :lol:
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Άριστε μου νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σε πιάσει κανένας τηλέφωνο. Πιάστην καμερούα σου και πήγενε όπου έχει κλούβα ρε φίλε.

Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα τα συναντώ εδώ και χρόνια έξω που κάθε κλούβα σε σημείο που βάλλω τον σταυρό μου πρίν κατεβάσω τους σκύλλους που τα αυτοκίνητο να μην έβρω πέρτικους της κλούβας.

Ο λόγος είναι γιατί κατάστρεψα 3-4 σκύλλους, όταν τους επιάναν που βούρου και τρώαν τους. Και άτε μετά να τους επαναφέρεις πίσω στη μαλαή του λαού.
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Anthimos έγραψε:Η απελευθέρωση θηραμάτων σε μια κοινωνία όπου σχεδόν το 7% ασχολειται με το κυνηγι ειναι επιβεβλημένη αναγκη....εγω θα έλεγα STOP στις απελευθερώσεις θηραμάτων όπως γινονται τωρα...να γινουν μελέτες και εκ νέου οι απελευθερώσεις να μπουν κατω απο νέα διαδικασία πιο μελετημένη και προσεκτική. ΟΧΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΛΟΥΒΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣιγουρα τα περδικια που απελευθέρωσαν αυτη την εβδομάδα το 50% θα το φαν οι αλεπούδες, σιγουρα οι πλυθησμοι αυτοι κουβαλουν αρρωστειες και μπορει να κολλησουν τα αγρια.....
Συμφωνώ και πρόσθετων ότι απελευθερώσεις αφου γινονται για καρπωση μόνο μπορούν να γίνονται και κατα την διάρκεια της σεζόν
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”