ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
- Savvas
- Full Member
ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
Σε συνάρτηση με το προηγούμενο θέμα που άνοιξα "STOP ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΏΣΕΙΣ" νομίζω ότι είναι η συνέχεια και θα οφελέση πάρα πολύ το κυνήγι μας για πολλούς και διάφορους λόγους. Απόψεις λοιπόν.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
- Anthimos
- Moderator
Re: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
Ρε Σαββα μου αν σταματήσουν τις απελευθερώσεις τζαι διπλασιάσουν την αδεια, εχεις εμπιστοσύνη οτι θα διαχειριστούν τα λεφτα σωστα και αν ναι που εισηγησαι να τα αξιοποιησουν ?? 

Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
-
- Full Member
αν καμουν ετσι πραμα στο τελος οι μισοι εν να φκαλλουν αδεια και τπτ αλλο δε θα επηφερει
- Savvas
- Full Member
Σίγουρα Άνθιμε μου δεν έχω καμία εμπιστοσύνη αλλά προτιμώ να γίνει έστω και μία προσπάθεια παρά να μείνουμε στην υφιστάμενη κατάσταση που για μένα είναι οριακή και στο έλεος του θεού. Και ευτυχώς που ο θεός μας βοήθησε τα τελευταία 2-3 χρόνια και είχαμε φυσική αύξηση των πλυθησμών των άγριων περδικιών.Anthimos έγραψε:Ρε Σαββα μου αν σταματήσουν τις απελευθερώσεις τζαι διπλασιάσουν την αδεια, εχεις εμπιστοσύνη οτι θα διαχειριστούν τα λεφτα σωστα και αν ναι που εισηγησαι να τα αξιοποιησουν ??
Και νομίζω είναι στο χέρι μας (όλων των κυνηγών) να ορίσουν τα κατάλληλα άτομα, τρόπους, μεθοδολογία έτσι ώστε να μειωθεί η κακή διαχείρηση από κάποιους επιτήδιους, που δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί στην νήσο Κύπρο.
Ως το που εισηγούμε να αξιοποιηθούν τα λεφτα νομίζω η καλύτερη λύση είναι σε φαγητό, νερό, προστασία και άλλα πολλά που μπορούν να γίνουν για την φυσική αύξηση των άγριων πλυθησμών. Αυτό το στηρίζω στην διαπίστωση μου ότι οι κυνηγότοποι μας είναι αρκετά φτωχοί και σε φαΐ και σε νερό. Να μην πω για προστασία.
Τα πράγματα δεν είναι ίδια με πριν 20 χρόνια που οι περισσότεροι είχαν ένα περβολούι ή μία καλιέργεια και υπήρχε σε αυθονία φαγητό και νερό για όλα τα θηράματα. Με την τρομερή τάση της αστιφυλίας έχουν γεριμώση τα πάντα και πολύ φοβάμε ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα όταν φύγει και η γενιά των παππούδων μας.
Και φυσικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η θέση σου για εισαγωγή νέων θηραμάτων.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
- Savvas
- Full Member
Φίλε, μόνο και μόνο που θα μείνουν οι μισοί θα γίνουν πολλά πράγματα και θα επιφέρει ΤΕΡΑΣΤΙΑ οφέλη.682 έγραψε:αν καμουν ετσι πραμα στο τελος οι μισοι εν να φκαλλουν αδεια και τπτ αλλο δε θα επηφερει
Πρώτον και σημαντικότερο, θα μείνουν όσοι πραγματικά αγαπούν το κυνήγι και το βλέπουν περισσότερο σαν χόμπι παρά οτιδήποτε άλλο. Και δεν χρειάζεται εξήγηση για το τι θα επιφέρει αυτό.
Επίσης, θα μειωθή η συμφόρηση και η πίεση που προκαλείται σε ορισμένες περιοχές με αποτέλεσμα την καθολική εξαφάνιση όλων των θηραμάτων απο αυτή. Γιατί σε μία περιοχή με κλούβα δεν πάνε μόνο τα ήμερα αλλά όλα.
- 'petros'
δηλαδη οι αλλοι μισοι που θα μεινουν θα ειναι ολοι τους οι ευαισθητοποιημενοι κυνηγοι να πουμε και οι υπολοιποι που δεν θα φκαλουν την αδεια ειναι οι κλουβατζιες γιατι μονο 2-3 εξορμισεις πανε μεχρι να χαθουν οι ορνιθες γυρο που τους πυρηνες???Savvas έγραψε:Φίλε, μόνο και μόνο που θα μείνουν οι μισοί θα γίνουν πολλά πράγματα και θα επιφέρει ΤΕΡΑΣΤΙΑ οφέλη.682 έγραψε:αν καμουν ετσι πραμα στο τελος οι μισοι εν να φκαλλουν αδεια και τπτ αλλο δε θα επηφερει
Πρώτον και σημαντικότερο, θα μείνουν όσοι πραγματικά αγαπούν το κυνήγι και το βλέπουν περισσότερο σαν χόμπι παρά οτιδήποτε άλλο. Και δεν χρειάζεται εξήγηση για το τι θα επιφέρει αυτό.
Επίσης, θα μειωθή η συμφόρηση και η πίεση που προκαλείται σε ορισμένες περιοχές με αποτέλεσμα την καθολική εξαφάνιση όλων των θηραμάτων απο αυτή. Γιατί σε μία περιοχή με κλούβα δεν πάνε μόνο τα ήμερα αλλά όλα.
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
- Savvas
- Full Member
Σήμερα αν έχεις π.χ. 20,000 ευαισθητοποιημένους κυνηγούς στις 48,000 που βγάζουν άδεια, αύριο θα έχεις 20.000 ευαισθητοποιημένους κυνηγούς στις 30,000 που θα βγάλουν άδεια.'petros' έγραψε:δηλαδη οι αλλοι μισοι που θα μεινουν θα ειναι ολοι τους οι ευαισθητοποιημενοι κυνηγοι να πουμε και οι υπολοιποι που δεν θα φκαλουν την αδεια ειναι οι κλουβατζιες γιατι μονο 2-3 εξορμισεις πανε μεχρι να χαθουν οι ορνιθες γυρο που τους πυρηνες???Savvas έγραψε:Φίλε, μόνο και μόνο που θα μείνουν οι μισοί θα γίνουν πολλά πράγματα και θα επιφέρει ΤΕΡΑΣΤΙΑ οφέλη.682 έγραψε:αν καμουν ετσι πραμα στο τελος οι μισοι εν να φκαλλουν αδεια και τπτ αλλο δε θα επηφερει
Νομίζω δεν είναι το ίδιο ποσοστό!!!
-
- Full Member
οι αλλοι μισοι εννοουσα οτι εν να πηγαινουν παρανομα κυνηγι και δεν θα τους ενδιαφεροι τπτ!
- 'petros'
συμφωνω απολυτα και το αλλο ποιος ειπε οτι δεν θα βγαλουν την αδεια και οι αλλοι οι μη 'ευαισθητοποιημενοι' κυνηγοι επειδη θα διπλασιαστει η τιμη. εγω σου οτι θα γινει το αντιθετο και θα βγαζουν μονο αυτοι αδεια...682 έγραψε:οι αλλοι μισοι εννοουσα οτι εν να πηγαινουν παρανομα κυνηγι και δεν θα τους ενδιαφεροι τπτ!
και οι αλλοι 18000 πιστευεις θα μενουν σπιτι ????
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
- Savvas
- Full Member
Φίλε αν σταματήσουν οι απελευθερώσεις και αυξηθεί το ποσό της άδειας με δεδομένο ότι μέρος αυτών των λεφτών θα πάει για καλύτερη προστασία του θηράματος, καθώς επίσης να γίνουν πιο αυστηρές-αποτρεπτικές οι ποινές έχεις την ιδέα ότι θα είναι πολλοί αυτοί που θα βγούν έξω να παρανομήσουν.'petros' έγραψε:συμφωνω απολυτα και το αλλο ποιος ειπε οτι δεν θα βγαλουν την αδεια και οι αλλοι οι μη 'ευαισθητοποιημενοι' κυνηγοι επειδη θα διπλασιαστει η τιμη. εγω σου οτι θα γινει το αντιθετο και θα βγαζουν μονο αυτοι αδεια...682 έγραψε:οι αλλοι μισοι εννοουσα οτι εν να πηγαινουν παρανομα κυνηγι και δεν θα τους ενδιαφεροι τπτ!
και οι αλλοι 18000 πιστευεις θα μενουν σπιτι ????