ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015
- MARIOSE
Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015
Νομίζω ότι μαλλώνουμε με τα ρούχα μας...
Το αν είμαστε νομοταγείς ή όχι όλοι μας το γνωρίζουμε και δεν χρειάζεται ούτε διαφήμιση ούτε νεύρα. Όλοι μια παρέα είμαστε με τα καλά μας τζιαί τα κακά μας. Δεν είναι ανάγκη να δημιουργούμε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει...
Τα νεύρα και η αντιπαράθεση ποτέ δεν είχαν αποτέλεσμα. Αντίθετα ο σεβασμός, η αυτοκριτική αλλά και η ειλικρίνεια προσφέρουν λύσεις.
Το αν είμαστε νομοταγείς ή όχι όλοι μας το γνωρίζουμε και δεν χρειάζεται ούτε διαφήμιση ούτε νεύρα. Όλοι μια παρέα είμαστε με τα καλά μας τζιαί τα κακά μας. Δεν είναι ανάγκη να δημιουργούμε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει...
Τα νεύρα και η αντιπαράθεση ποτέ δεν είχαν αποτέλεσμα. Αντίθετα ο σεβασμός, η αυτοκριτική αλλά και η ειλικρίνεια προσφέρουν λύσεις.
- cynergy
- Full Member
Πατερ μου ετσι με έμαθε ο πατέρας μου να κυνηγω "για να εχει και αυριο" μου ελεγε.δεν θα συνεχισω τα ειρωνικα σου σχόλια
dont shoot fast...shoot good
-
- Full Member
Εγω προσωπικα δεν σκεφτουμε ουτε νομο ουτε τιποτε φτανει να ειμαι στο εαυτο μου ηθικα σωστος κτλ και 2 και 3 λαγους θα χτυπησει η παρεα μου αν βρουμε μαλαη ειμαστε 4 ατομα ποσοι απο εμας θα χτυπησουν ενα λαγο και θα σηκωστουν να φιουν η αν σηκωσουν αλλον δεν θα τον τουφεκισουν? οποιος το καμνει τουτο πραγματικα του φκαλω το καπελο. Ο φιλος Δημητρης καλα εκαμε και πυροβολησε και το δευτερο λαγο ασχετος αν δεν τον επιασε εν φκαλουμε τους σκυλους 22 μνες το χρονο και να μεν τους πεζουμε λαγους τζιαμε που πρεπει να εισαι σωστος να εισαι με το να χτυοησεις ενα λαγο παραπανω εν νομιζω να καμει παραπανο ζημια που εναν που να θερισει ουλλους την νυχτα
- Priest+++
- Full Member
Αγαπητέ μου cynergy εγώ γι'αυτο μιλούσα!!! Αυτός κατάλαβε! ΕΣΥ νομιζω παρεξήγησεςaxerkwtis1984 έγραψε: Λεφτερη το κοτα αλλαξε 3 περδικια δικαιουμαστε οπως επισης κ ενα λαγο μονο..κ γω χτες μολις τον επιασα κ ηταν πολλα νωρις 7:25 εμεινα μιση ωρα με ανοιχτο οπλο να τον χαρω κ εφυα..εμπορουσα να συνεχισω κ μπορουσε να ειχα ξανα τυχη αλλα δεν το ρισκαρα..το σεβασμος στο θηραμα εν ειναι μονο σλογκαν αλλα κ ο μονος τροπος για να εχουμε συνεχεια..

Istriano® reloaded
-
- Full Member
admin έγραψε:λαθος του συναδελφου που κτυπησε 4 περδικια αλλα οχι να υπαρχου 2 μετρα κ 2 σταθμα. ειδαμε βιντεο με συναδελφο να κτυπα 1 λαγο στην συνεχεια να πυροβολει 2 ασχετως πως δεν τον επιασε κ στην συνεχεια να συνεχιζει να κυνηγα για λαγο παλι ασχετως αν τον κτυπησε ο νεαρος και δεν ειδα κανενα να του πει οτι το κοτα ειναι 1 λαγος. παντως συγχαρητηρια για την αντιδραση οταν κτυπησε ο νεαρος τον λαγο. δειχνει επιπεδο κ κυνηγετικη παιδεια. εμεις 3 οπλα 2 περδικια. 1λαγος μας προσηκωστηκε και 1 καλλικωθηκε
Φίλε Νίκο στο περιοδικό το Hunt and Shoot που κυκλοφόρησε τεύχος 19 ΣΕΛΊΔΑ 26 υπάρχει ένα άρθρο αναφορικά με το ΚΟΤΑ. το οποίο καλό είναι να διαβάσεις και εσύ για να αντιληφθείς ότι αυτοί που πήραν την απόφαση για το ΚΟΤΑ πάλι θυματοποιούν τον νομοταγή και σωστό κυνηγό. Το εάν κάποιος έπαιξε 4 περδίκια ή 2 λαγούς ή εγώ προσωπικά το επικροτώ και τον χειροκροτώ, εάν τα κυνήγησε νόμιμα και ηθικά.Εάν όμως η 'παρεα' των 10 κυνηγών και 15 σκύλων με τους σκοπούς και τους θαλαμοφύλακες έπαιξε 7 λαγούς, ή οι σούπερ κυνηγοί του αυτοκινήτου έπαιξαν 2 περδίκια με την μέθοδο του στημένου σχπέτου εγώ προσωπικά το κακίζω και το αποδοκιμάζω. Προσωπικά ούτε του στάματος είμαι το οποίο με τα σημερινά δεδομένα για όσους μπορούν να περπατήσουν δέν εάινι σωστό να το κάνουν . Αυτοί οι κύριοι που διαχειρίζονται τα κυνηγετικά νήματα μας οδηγούν στην παρανομία και στην λαθροθηρία. Εξαναγκάζουν τον νόμιμο κυνηγό να παρανομήσει. Εάν εσύ ήσουν κυνηγός του λαγού και με το που καταίβενες απο το αυτοκίνητο χτυπούσες ένα λαγό θα τα μάζευες να πάς σπίτι σου.? Εγώ πάντος δέν θα το έκανα και δέν κρύβομαι πίσω απο το δάκτυλο μου. Ούτε εάν χτυπούσα 3 περδίκια την πρώτη Κυριακή σε παγανιά θα σταματούσα εάν ο αριθμός τους ήταν ικανοποιητικός.[/quote]
αγαπητε Αριστε αγοραζω το περιοδικο μανιακα αφου κατα την γνωμη μου ειναι το μονο περιοδικο που καλυπτει ολο το φασμα του κυνηγιου οποτε το αρθρο που μου λες το εχω διαβασει. τον συναδελφο δεν τον γνωριζω προσωπικα. απο τις κουβεντες στου στο φορουμ εχω καταλαβει οτι ειναι σωστος κυνηγος κ ανθρωπος. εθιξα το θεμα γιατι καποιοι επεσαν να φανε ενα αλλο συναδελφο (τον οποιο ουτε αυτον γνωριζω) ο οποιος χτυπησε κακως 4 περδικια. αν ειμουν στην θεση του κ. Δ. ΤΟ ΙΔΙΟ θα εκανα κ εγω. οσο για τις παρεες τω 10 και βαλε οπλοφορων με τα πολλα σκυλια για μενα ειναι η καταστροφη του κυνηγιου. εγω κυνηγω με ενα σκυλι, στην αρχη του ενδημικου περδικια κ στην συνεχεια μπεκατσες για τον λαγο ουδολως με ενδιαφερει
-
- Full Member
Ε ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΑΣ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ....ΝΟΜΙΖΩ ΕΞΙΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΜΙΣΗ
ΑΤΕ ΠΕΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΑΡΚΕΠΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΑΛΕ!!!ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΜΩ ΕΝΑ 2ΩΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!!!

- LAGOS
- Full Member
Διαβάζω τη συζήτηση και αναρωτιούμε.. Αμα είμαστε τόσο νομοταγής και ακολουθούμε όλοι κατα γράμμα τους νόμους μως κατάντησε έτσι το κυνήγι στο τόπο μας; Άμα η πσυντριπτική πλειοψηφία είμαστε τόσο νομοταγής πως γίνετε; Εκτός και αν μόνο οι νομοταγής έχουν πρόσβαση στο διαδύκτιο.
Και να θέσω και ένα ερώτημα; Εμείς στην παρέα είμαστε 3 άτομα και κάποτε 2 και κυνηγούμε αποκλειστικά κ μόνο λαγό. Ας υποθέσουμε οτι αύριο η ώρα 7 κτυπώ εγώ τον ένα λαγό που δικαιούμε. Τι πρέπει να κάνω; Πάω στο αυτοκίνητο και αφήνω τον σύντροφο μου μόνο του για να μην μπώ σε πειρασμό; Ή συνεχίζω κανονικά και απλά κρατώ το όπλο ανοικτό κ άδειο; Γιατί για μένα όσο παράνομο είναι να κτυπήσουν 2 άτομα 3-4 λαγόυς είναι και το να κτυπήσει 1 άτομο 2 λαγούς ´αςχετο αν η παρέα είναι 5 άτομα.Το ότι κάπιοι ερμηνεύουν το κότα όπως τους βολεύει για μένα είναι μεγάλη υποκρισία..
Και μια λαική ρήση που ταιριάζει γάντι: απον μπορει να δέρει τον γάδαρο δέρνει το σαμάρι..
Για να μην πω μια πιο χυδαία.. Βλέπει μας και κόσμος..
Και να θέσω και ένα ερώτημα; Εμείς στην παρέα είμαστε 3 άτομα και κάποτε 2 και κυνηγούμε αποκλειστικά κ μόνο λαγό. Ας υποθέσουμε οτι αύριο η ώρα 7 κτυπώ εγώ τον ένα λαγό που δικαιούμε. Τι πρέπει να κάνω; Πάω στο αυτοκίνητο και αφήνω τον σύντροφο μου μόνο του για να μην μπώ σε πειρασμό; Ή συνεχίζω κανονικά και απλά κρατώ το όπλο ανοικτό κ άδειο; Γιατί για μένα όσο παράνομο είναι να κτυπήσουν 2 άτομα 3-4 λαγόυς είναι και το να κτυπήσει 1 άτομο 2 λαγούς ´αςχετο αν η παρέα είναι 5 άτομα.Το ότι κάπιοι ερμηνεύουν το κότα όπως τους βολεύει για μένα είναι μεγάλη υποκρισία..
Και μια λαική ρήση που ταιριάζει γάντι: απον μπορει να δέρει τον γάδαρο δέρνει το σαμάρι..
Για να μην πω μια πιο χυδαία.. Βλέπει μας και κόσμος..
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
- cynergy
- Full Member
Με συγχωρείτε!Priest+++ έγραψε:Αγαπητέ μου cynergy εγώ γι'αυτο μιλούσα!!! Αυτός κατάλαβε! ΕΣΥ νομιζω παρεξήγησεςaxerkwtis1984 έγραψε: Λεφτερη το κοτα αλλαξε 3 περδικια δικαιουμαστε οπως επισης κ ενα λαγο μονο..κ γω χτες μολις τον επιασα κ ηταν πολλα νωρις 7:25 εμεινα μιση ωρα με ανοιχτο οπλο να τον χαρω κ εφυα..εμπορουσα να συνεχισω κ μπορουσε να ειχα ξανα τυχη αλλα δεν το ρισκαρα..το σεβασμος στο θηραμα εν ειναι μονο σλογκαν αλλα κ ο μονος τροπος για να εχουμε συνεχεια..
dont shoot fast...shoot good
- kypros
Den diavasa ola osa ipate giati ine polla. To siguro ine omos to kota prepei na mpeni kapou realistika kai na ine praktiko numero. To 3 perdikia kai enas lagos den ine realistiko kai oute praktiko eidika gia tin proto mera.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
Οι νόμοι γίνονται για να τηρούνται...ή μάλλον για την Κύπρο έπρεπε να ΕΠΙΒΆΛΛΟΝΤΑΙ ..
Πέρα απ΄ αυτό , όποιος παρανομεί πρέπει να είναι έτιμος να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του(εκτός αν έχει μέσον ή ζει στην Κύπρο), συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου!!!
Ο νόμος κάποτε έρχεται σε αντίθεση με την ηθική και λογική υπόσταση της πράξης...
Απο πλευράς ηθικής ένας λαγοκυνηγός αν κτυπήσει 2 λαγούς μόνος του όλη μέρα, ή ένα περδικοκυνηγός κτυπήσει 4 περδίκια με περπάτημα όλης της μέρας είναι ηθικά σωστό, μα όχι νομικά...
Ο αναμάρτητος,πρώτος τον λίθο βαλέτω... Είπε κάποιος κάποτε...
Πέρα απ΄ αυτό , όποιος παρανομεί πρέπει να είναι έτιμος να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του(εκτός αν έχει μέσον ή ζει στην Κύπρο), συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου!!!
Ο νόμος κάποτε έρχεται σε αντίθεση με την ηθική και λογική υπόσταση της πράξης...
Απο πλευράς ηθικής ένας λαγοκυνηγός αν κτυπήσει 2 λαγούς μόνος του όλη μέρα, ή ένα περδικοκυνηγός κτυπήσει 4 περδίκια με περπάτημα όλης της μέρας είναι ηθικά σωστό, μα όχι νομικά...
Ο αναμάρτητος,πρώτος τον λίθο βαλέτω... Είπε κάποιος κάποτε...
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
που καμνουν μαντορινια