ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ 30ΑΡΙ ΟΠΛΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ...Π.Χ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ....ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ (Σόλωνας)
Είπες ότι αν βάλουμε αυτά τα σημάδια θα χάσεις την μακριά σκοπευτική γραμμή. Πως θα την χάσεις ; Εκεί είναι. Έτσι ή αλλιώς την ώρα που είσαι επωμισμένος στο κυνηγετικό όπλο, προοπτικά βλέπεις μόνο στόχαστρο. Είπα το ποιο απλό πράγμα. Και τα δυο είδη στόχαστρων όταν είμαστε επωμισμένοι μας δίνουν (λόγο διαφορετικής διαμέτρου) το ίδιο οπτικό ερέθισμα. Ίσως κάτι άλλο να κάνει την διαφορά από τις κοντές στις μακριές κάνες και τούμπαλιν ; (μουζούρης)
Οι κατασκευαστές των μεγάλου μήκους στόχαστρων γνωρίζοντας ότι φέρνουν κατά 7 με 10 πόντους το στόχαστρο ποιο κοντά στο μάτι και θα φαίνονται υπερμεγέθης, μικραίνουν την διάμετρο τους. Η διάμετρος αυτών των στόχαστρων κυμαίνετε από 2,6 mm- 3.0mm, ενώ τα συνηθισμένα βιδωτά φωσφορούχα στόχαστρα 3,6mm-4,2mm. Στο τέλος της μέρας το οπτικό ερέθισμα είναι το ίδιο. (μουζούρης)
ΦΙΛΕ ΜΟΥΖΟΥΡΗ ΕΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ 24-26ΑΡΙΑ ΤΑ 2,6-3.00μμ...ΝΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ.... ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΟΥΜΕ ΜΕ 30ΑΡΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ...ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ! (Σόλωνας)
Το τι βολεύει τον καθένα σε στόχαστρο για να «σημαδεύει» είναι καθαρά θέμα προσωπικό. Οι εταιρίες έχουν τα στάνταρ τους, άλλη λίγο μικρότερο άλλη λίγο μεγαλύτερο. Εμένα τα περισσότερα μου όπλα έχουν την απλή μπίλια και δυο-τρία έχουν φωσφορούχα. Προσωπικά ούτε κρύο, ούτε βράστη. Κατά την φάση της σκόπευσης μου δεν νομίζω, να τα προσέχω και πολύ, η συγκέντρωση μου είναι στον στόχο. Σε κάποιες φάσεις (σπάνια) μπορεί. Από την άλλη κάποιοι έχουν τις προτιμήσεις τους και αυτό δεκτό, είναι και θέμα ψυχολογίας καμιά φορά.
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.... ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ...ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ....ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ! (Σόλωνας)
Το μεσαίο στόχαστρο Σόλωνα είναι εκεί σε κάποια σκοπευτικά όπλα, τα περισσότερα δεν έχουν, για εύκολη αναγνώριση από τον σκοπευτή την ώρα που κάνει εξάσκηση τις επωμίσεις του για να του δείξουν (εύκολα) πότε κάνει λάθος επώμιση. Στο πεδίο (πλείστες φορές) δεν έχουμε τον χρόνο να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις.
Η σωστή επώμιση και τα σωστά μέτρα κοντακιού θα σου ευθυγραμμίσουν το κυρίαρχο μάτι με την σκοπευτική σου γραμμή (κάνες). Μια γραμμή ορίζετε από δύο σημεία, και τα σημεία αυτά στο λειόκανο όπλο που ορίζουν την σκοπευτική σου γραμμή είναι και αυτά δύο, στόχαστρο και κυρίαρχο μάτι. Αύτά τουλάχιστον πρέπει να είναι

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.....ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ?
ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥΖΟΥΡΗ!

ΥΓ. Έτσι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και να μουν την πείτε, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΟΧΑΣΤΡΑ στο οπλουργείο μου. Σας προλαμβαίνω