Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;
Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!
Υλικά για δύο άτομα :
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!
Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!!

Καλή μας όρεξη!!
Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!