Χειμώνας 2013-14
- kypros
Re: Χειμώνας 2013-14
Να ερτουν τζηκλες και τιποτε αλλο εν θελουμε. Αν ειναι οντως τοσο χαλια το ενδημικο φετος εγω θα το γυρισω σε μηκτο περπατητο! 7,5 και στις δυο και ουλλο αρκατζια και οτι πετασει- τζηκλα, μαυροπουλλος, περδικι, μπεκατσα- οτι τυχει. Αν το εκαμναμε περσυ στο ενδημικο τουντο πραμα θα επαιζαμε που 500 τζηκλες ος το τελος του δεκεβρη
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
kypros έγραψε:Να ερτουν τζηκλες και τιποτε αλλο εν θελουμε. Αν ειναι οντως τοσο χαλια το ενδημικο φετος εγω θα το γυρισω σε μηκτο περπατητο! 7,5 και στις δυο και ουλλο αρκατζια και οτι πετασει- τζηκλα, μαυροπουλλος, περδικι, μπεκατσα- οτι τυχει. Αν το εκαμναμε περσυ στο ενδημικο τουντο πραμα θα επαιζαμε που 500 τζηκλες ος το τελος του δεκεβρη
Οι με το περατσι στες τσικλες γιατι μασα τες!

- Georgios
- Full Member
Ασχολούμαι αρκετά με το θέμα
Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή είναι ξεκάθαρο πως η μέση θερμοκρασία αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία 100 χρόνια και παράλληλα μειώνεται και η βροχόπτωση σύμφωνα με τα παρακάτω links που παρουσιάζει η μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου:
1) Μέση ετήσια θερμοκρασία (chart) http://www.moa.gov.cy/moa/ms/ms.nsf/a20 ... 004_GR.pdf
2) Μέση ετήσια βροχόπτωση (chart)
http://www.moa.gov.cy/moa/MS/MS.nsf/All ... penelement
Μπορείτε να μελετήσετε αναλυτικά τα charts πιο πάνω και να συμπεράνετε εύκολα πως πάντα υπήρχαν οι ανομβρίες αλλά και οι πολυομβρίες στο νησί... Επίσης υπάρχουν και κανονικές χρονίες βροχοπτώσεων... Το ζήτημα ποιο είναι όμως ? Η σύχνοτητα με την οποία γίνονται οι ανομβρίες αλλά και η τάση της μείωσης της βροχόπτωσης ανά τριακονταετία... Νομίζω ο μέσος ορος ανά τριακονταετία τα λέει όλα... Μείωση της μέσης βροχόπτωσης κατα 40 mm την τριακονταετία 1971-2000 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη...
Όσον αφορά για το φετινό χειμώνα πιστεύω πως γενικά θα έχουμε ένα 70-80 % της κανονικής βροχόπτωσης ή κοντά στα κανονικά για το τρίμηνο Δεκέμβρης - Φλεβάρης... Γενικά για το υδρομετεωρολογικό έτος 2014-2015 η βροχόπτωση πιστεύω θα κυμανθεί κοντά στο 80-85 %...Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.. Είναι πολύ δύσκολο μετά από μια αρκετά σοβαρή ανομβρία πέρσι (περίοδος 2013-2014) να έχουμε πολυομβρία... Αυτό το λέω βάση στατιστικών αφού στις 7-8 σοβαρές ανομβρίες που είχαμε τα τελευταία 100 χρόνια περίπου η αμέσως επόμενη χρονιά κυμαινόταν στο 80-90 % της κανονικής και μόνο σε 1 περίπτωση πατήσαμε το 105 % της κανονικής (περίοδος 2008-2009) μετά από τον καταστροφικό χειμώνα του 2007-2008
Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή είναι ξεκάθαρο πως η μέση θερμοκρασία αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία 100 χρόνια και παράλληλα μειώνεται και η βροχόπτωση σύμφωνα με τα παρακάτω links που παρουσιάζει η μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου:
1) Μέση ετήσια θερμοκρασία (chart) http://www.moa.gov.cy/moa/ms/ms.nsf/a20 ... 004_GR.pdf
Μπορείτε να μελετήσετε αναλυτικά τα charts πιο πάνω και να συμπεράνετε εύκολα πως πάντα υπήρχαν οι ανομβρίες αλλά και οι πολυομβρίες στο νησί... Επίσης υπάρχουν και κανονικές χρονίες βροχοπτώσεων... Το ζήτημα ποιο είναι όμως ? Η σύχνοτητα με την οποία γίνονται οι ανομβρίες αλλά και η τάση της μείωσης της βροχόπτωσης ανά τριακονταετία... Νομίζω ο μέσος ορος ανά τριακονταετία τα λέει όλα... Μείωση της μέσης βροχόπτωσης κατα 40 mm την τριακονταετία 1971-2000 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη...
Όσον αφορά για το φετινό χειμώνα πιστεύω πως γενικά θα έχουμε ένα 70-80 % της κανονικής βροχόπτωσης ή κοντά στα κανονικά για το τρίμηνο Δεκέμβρης - Φλεβάρης... Γενικά για το υδρομετεωρολογικό έτος 2014-2015 η βροχόπτωση πιστεύω θα κυμανθεί κοντά στο 80-85 %...Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.. Είναι πολύ δύσκολο μετά από μια αρκετά σοβαρή ανομβρία πέρσι (περίοδος 2013-2014) να έχουμε πολυομβρία... Αυτό το λέω βάση στατιστικών αφού στις 7-8 σοβαρές ανομβρίες που είχαμε τα τελευταία 100 χρόνια περίπου η αμέσως επόμενη χρονιά κυμαινόταν στο 80-90 % της κανονικής και μόνο σε 1 περίπτωση πατήσαμε το 105 % της κανονικής (περίοδος 2008-2009) μετά από τον καταστροφικό χειμώνα του 2007-2008
- spyrosspyrou851
Αρκετά νερά στη Λάρνακα σήμερα, όπου τζαι να σαι άκου ξανά τον κουμπάρο πάλε:
https://www.youtube.com/watch?v=48MHfwSUIsQ&t=50s
https://www.youtube.com/watch?v=48MHfwSUIsQ&t=50s
- kypros
Για τζηκλες ενηξερω ακομα ρε φιλε αλλα τα τριονια παντως μασα τα και φτηνει.σου τζε τα κοκκαλα !!!!AU-79 έγραψε:kypros έγραψε:Να ερτουν τζηκλες και τιποτε αλλο εν θελουμε. Αν ειναι οντως τοσο χαλια το ενδημικο φετος εγω θα το γυρισω σε μηκτο περπατητο! 7,5 και στις δυο και ουλλο αρκατζια και οτι πετασει- τζηκλα, μαυροπουλλος, περδικι, μπεκατσα- οτι τυχει. Αν το εκαμναμε περσυ στο ενδημικο τουντο πραμα θα επαιζαμε που 500 τζηκλες ος το τελος του δεκεβρη
Οι με το περατσι στες τσικλες γιατι μασα τες!

Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- MARIOSE
Καλημέρα φίλε Γιώργο. Αρκετά ενδιαφέρον αυτά που έγραψες! Απλά επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, θα ήθελα να προσθέσω ότι κατά τη δική μου άποψη όλα έχουν πλέον αλάξει (θερμοκρασία, ρεύματα αέρα κτλ) γιαυτό και συμπεράσματα ή συγκρίσεις είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς. Ακόμα και ο τρόπος που βρέχει έχει αλλάξει. Σιονόνει τα σε 5 λεπτά τζιαί μετά χάνεται...Georgios έγραψε:Ασχολούμαι αρκετά με το θέμα

- Georgios
- Full Member
Καλημέρα φίλε Μάριε... Αποδεχτή η άποψη σουMARIOSE έγραψε:Καλημέρα φίλε Γιώργο. Αρκετά ενδιαφέρον αυτά που έγραψες! Απλά επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, θα ήθελα να προσθέσω ότι κατά τη δική μου άποψη όλα έχουν πλέον αλάξει (θερμοκρασία, ρεύματα αέρα κτλ) γιαυτό και συμπεράσματα ή συγκρίσεις είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς. Ακόμα και ο τρόπος που βρέχει έχει αλλάξει. Σιονόνει τα σε 5 λεπτά τζιαί μετά χάνεται...Georgios έγραψε:Ασχολούμαι αρκετά με το θέμα
Όσον αφορά για το φετινό χειμώνα πιστεύω πως γενικά θα έχουμε ένα 70-80 % της κανονικής βροχόπτωσης ή κοντά στα κανονικά για το τρίμηνο Δεκέμβρης - Φλεβάρης... Γενικά για το υδρομετεωρολογικό έτος 2014-2015 η βροχόπτωση πιστεύω θα κυμανθεί κοντά στο 80-85 %...Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.. Είναι πολύ δύσκολο μετά από μια αρκετά σοβαρή ανομβρία πέρσι (περίοδος 2013-2014) να έχουμε πολυομβρία... Αυτό το λέω βάση στατιστικών αφού στις 7-8 σοβαρές ανομβρίες που είχαμε τα τελευταία 100 χρόνια περίπου η αμέσως επόμενη χρονιά κυμαινόταν στο 80-90 % της κανονικής και μόνο σε 1 περίπτωση πατήσαμε το 105 % της κανονικής (περίοδος 2008-2009) μετά από τον καταστροφικό χειμώνα του 2007-2008δυστυχώς για εμάς έρχονται σύντομα μεγάλες αλλαγές πιστεύω...

- MARIOSE
Μπράβο φίλε! Πραγματικά είσαι ψαγμένος! Δυστυχώς δεν έχω fb αλλά τρά έβαλες με στον πειρασμό!Georgios έγραψε:Καλημέρα φίλε Μάριε... Αποδεχτή η άποψη σουMARIOSE έγραψε:[quote=" πάνω και να συμπεράνετε εύκολα πως πάντα υπήρχαν οι ανομβρίες αλλά και οι πολυομβρίες στο νησί... Επίσης υπάρχουν και κανονικές χρονίες βροχοπτώσεων... Το ζήτημα ποιο είναι όμως ? Η σύχνοτητα με την οποία γίνονται οι ανομβρίες αλλά και η τάση της μείωσης της βροχόπτωσης ανά τριακονταετία... Νομίζω ο μέσος ορος ανά τριακονταετία τα λέει όλα... Μείωση της μέσης βροχόπτωσης κατα 40 mm την τριακονταετία 1971-2000 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη...
Όσον αφορά για το φετινό χειμώνα πιστεύω πως γενικά θα έχουμε ένα 70-80 % της κανονικής βροχόπτωσης ή κοντά στα κανονικά για το τρίμηνο Δεκέμβρης - Φλεβάρης... Γενικά για το υδρομετεωρολογικό έτος 2014-2015 η βροχόπτωση πιστεύω θα κυμανθεί κοντά στο 80-85 %...Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.. Είναι πολύ δύσκολο μετά από μια αρκετά σοβαρή ανομβρία πέρσι (περίοδος 2013-2014) να έχουμε πολυομβρία... Αυτό το λέω βάση στατιστικών αφού στις 7-8 σοβαρές ανομβρίες που είχαμε τα τελευταία 100 χρόνια περίπου η αμέσως επόμενη χρονιά κυμαινόταν στο 80-90 % της κανονικής και μόνο σε 1 περίπτωση πατήσαμε το 105 % της κανονικής (περίοδος 2008-2009) μετά από τον καταστροφικό χειμώνα του 2007-...... Αν ενδιαφέρεσαι να μαθαίνεις περισσότερα για τον καιρό έχω δική μου σελίδα στο fb (group - Cyprus Weatheronline) με το οποίο ενημερώνω τον κόσμο μέσα από καθημερινές προβλέψεις (σχεδόν καθημερινές), μετρήσεις, στατιστικά, αλλά και την τάση του καιρού που μελετάω καθημερινά μέσα από διάφορα μετεωρολογικά μοντέλα και χάρτες ! Όσον αφορά το συμπέρασμα που έβγαλα για φέτος είναι βάση και των σημαδιών από τα ανεπίσημα μηναλλάγια , αλλά και από στατιστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας ... Τώρα για την κίνηση των αέριων μαζών και των χαμηλών πιέσεων και όλα τα σχετικά, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε την κίνηση τους λόγω μεγάλης αβεβαιότητας! Μια ασφαλής πρόβλεψη διαρκεί περίπου 1 βδομάδα... Οι βροχές που βλέπουμε τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο είναι βροχές τύπου showery precipitation , δηλαδή έντονη καταιγιδοφόρα δραστηριότητα με συνήθως έντονη βροχή που διαρκεί από 10 λεπτά μέχρι κάτι ώρες.. Δεν είναι νερά του χειμώνα αυτά ... Τα καλά νερά που επηρεάζουν περισσότερες περιοχές στην Κύπρο με μεγαλύτερη διάρκεια ξεκινούν από τα μέσα του Οκτώβρη συνήθως και διαρκούν μέχρι τα μέσα του Απρίλη...

Εκτός από τις βροχές με ενδιαφέρουν πολύ και οι ανέμοι και αν έχεις και σε αυτό τον τομέα προβλέψεις θα με ενδιέφερε! Ευχαριστώ πάντως φίλε και εύχομαι να μας βγάλει όλους ψεύτες ο καιρός και να βρέξει πολύ

- Georgios
- Full Member
Μακάρι να κάμει ρεκορ βροχοπτώσεων φίλε μου για να έχουμε και καλή αναπαραγωγή για τις επόμενες χρονιές ! 

- Georgios
- Full Member
Ευχαριστώ φίλε, να σαι καλάΠανικος Setter έγραψε:έγινα μέλος στην ομάδα
πολύ καλή η δουλειά σου φιλε , μπράβο