Τι εννοείς χαμηλότερες και ψηλότερες;andreas78 έγραψε:Σπύρο, στις χαμηλότερες μετρήσεις, θα ειναι 6-8 πόδια, στις ψηλότερες 17-20 πόδια..!!!!spyrosspyrou851 έγραψε:Στο βίντεο που έβαλε ο Γιώργος λέει 6-8 πόδια, που σημαίνει 1.8μ-2.43μ.
STRINGER VICTORY 34gr & MIRAGE 30gr
- spyrosspyrou851
Re: STRINGER VICTORY 34gr & MIRAGE 30gr
Ανθιμε, επ´ ουδενή, αυτο που βλέπουμε σε ενα χαρτόνι, δεν ειναι η πραγματικότητα. Αυτό όμως δεν σημαινει οτι δεν θα πρεπει να κανουμε τις δοκιμες μας, για να εχουμε μια κάποια γνώση στο κατα πόσο θα εχουμε μια λογική και επαρκή κατανομή, στις αποστάσεις που πυροβολουμε.Anthimos έγραψε:giorgos80 έγραψε:στο θεμα μας ρεεεεεεεεεεε.
http://www.fieldandstream.com/blogs/gun ... peed-video
Τέλειο βιντεο Γιωργο, ευχαριστουμε που το μοιραστηκες
Ενισχυει αυτο που πιστευα παντα οτι δηλαδη η ατρακτος των σκαγιων ειναι τρισδιαστατη και η ψυχαναγκαστικη αναλυση μια αποτυπωσης σκαγιων σε ενα πινακα δεν μπορει να ειναι η "απολυτη" απάντηση εαν ενα φυσιγγιο ειναι καλο η όχι αν αφηνει κενα ή όχι
Πρεπει επιτελους να μαθουμε να αναγνωριζουμε την αναγκη για οπλο στα μετρα μας και να παραδεχομαστε οτι καλλικωνουμε ,και κανενας δεν ειναι τελειος και αν φευγουν φτερα και δεν πεφτει πιο πολλες πιθανοτητες εχει να μην ειμασταν κεντρο και σωστοι στην βολή παρα να φταιει ενα φυσιγγιο

Η κατανομη πέραν απο τρισδιάστατη, εχει και μια άμεση σχέση με την άτρακτο των σκαγιων της.
Ο συνταγματάρχης Gerald Βurrard, εχει δώσει έναν τύπο, που μπορει να μετρηθεί η απώλεια στην συγκέντρωση της κατανομής ενος φυσιγγίου.
Ονομάζεται Shotstring factor και ισούται 80% της ατρακτου επί ταχύτητα στόχου •/• ταχύτητα σκαγιων.

Αυτος ο αριθμός, μετέπειτα, θα βρεθεί απο πίνακα και έχοντας είς´ γνώση την συγκέντρωση στο χαρτόνι βολης, θα μπορει κάποιος να βρει ενα ποσοστό που θεωρητικά ειναι η απώλεια συγκέντρωσης, σε έναν κινούμενο στόχο, λόγο της ατρακτου των σκαγιων.

Οπως βλεπεις, η βλητική μπορει και εχει να προσφέρει απεριόριστα θέματα προς συζήτηση. Μπορει να μας δώσει ποσοστά λανθασμένης σκόπευσης ανα τσοκ, μπορει να μας δώσει αυξομειώσεις πιεσεων αναλόγως θερμοκρασίας, ταχυτητες σε διάφορες αποστάσεις με βάση την αρχική και το μέγεθος των σκαγιων, μπορει να μας πει ποσο ψηλότερα απο το σημείο σκόπευσης θα τοποθετηθεί το κέντρο της κατανομής μας.....και παει λέγοντας, αλλα δεν παύει να ειναι ενα εξαιρετικό θεμα/ βιβλιο που όσα χρονια και να ζήσουμε δεν θα το μάθουμε/ διαβάσουμε ολο..ποτέ.
Γι'αυτο εάν αρχίσω και εγω να βρίσκω παράγοντες, που τυχόν να οφείλονται οι "αστοχίες" μου, δεν θα σταματήσω ποτε να γράφω...!!!!!!
Αλλα τον εαυτό μου, την σκοπευση μου, το όπλο μου, που ειναι η πραγματική αιτία, δεν θα τα φταίξω ποτε..!!!!!!!
Σήμ.,
Σπύρο, την άτρακτο μπορει να τη επηρεάσουν πολλοί παράγοντες οπως παραμορφώσεις σκαγιων, βαρος γομωσης, ποιότητα βυσματος και αλλα πολλα. Μια πολυ βαριά γομωση, σε ενα χαμηλού κόστους και ποιότητας φυσιγγιο, μπορει να δημιουργήσει άτρακτο μεχρι και 17-20 πόδια στα 36-40 μετρα...!!!
-
- Full Member
Πράγματι πολύ ωραίο το συγκεκριμένο βίντεο και ευχαριστούμε τα παιδιά που το εντόπισαν. Φυσικά σε αυτό το αθρο ο παρουσιαστείς δεν ήταν ΑΠΟΛΥΤΟΣ αν τα τελευταία σκάγια της ατράκτου δεν μπορούν να διορθώσουν ένα κάποιο μικρό σκοπευτικό λάθος προσκόπευσης. Ειπε χαρακτηριστικά MAYBE, κούνησε και το κεφάλι του δεξιά και αριστερά σαν να ήθελε να μας πει…ετσι και ετσι… ισως μπορεί σε κάποιες φορες να διορθώσει ένα μικρο σκοπευτικό λάθος. Στο τέλος όμως τόνισε ότι αυτό που πραγματικά διορθώνει ένα σκοπευτικό λάθος είναι το ανοιγμα της τουφεκίας παρά η ατρακτος των σκαγιών. Σε αυτό συμφωνώ και εγώ απόλυτα , γιαυτό και στο φίλο browning2 που του ανάφερα για το συγκεκριμένο φυσίγγιο του είπα κατά λέξη… εχει πιθανότητες να διόρθωση ίσως την μεγαλύτερη προσκόπευση. Σίγουρα τα πιο πάνω δεν είναι προϊόν από δικές μου δοκιμές διότι απλούστατα δεν εχω ουτε τα μέσα ουτε την τεχνογνωσία για να αποδείξω αν πράγματι αυτό μπορεί να γίνει. Μελετώντας ομως τους διάφορους αξιόλογους μελετητές, γνώστες σε θέματα βλητικής εχω παρει αυτές της πληροφορίες και απλως τις δίνω για προβληματισμό. Πάνω σε αυτό το θέμα ακριβώς βαζω αυτούσιο ένα κομμάτι από το βιβλίο Επιλογή φυσιγγίων , του γνωστού Ελληνα Σοφοκλή Κοσκινά ……….giorgos80 έγραψε:νομιζω κανενας σας δεν μπηκε στο κοπο να δει το βιντεο που στο λινκ που εβαλαLEFKIOS έγραψε:Οταν εισαι μπροστα απο το στόχο εστω και περισσοτερο απο τη κανονική αποσταση τοτε με αυτό το φυσίγγιο εχεις πιθανότητες να διορθωθει η μεγαλυτερη προσκοπευση. Δηλαδη η μακρια ατρακτος που σχηματιζεται 3-4 μετρα, τα πεισω σκαγια της ατρακτου που ακολουθουν κτυπουν το θηραμα παρόλο που προσκοπευση μου ηταν πιο μπροστά απο την κανονική.
φιλε Λευκιε θεωρησε οτι η ατρακτος σου εχει 20 μετρα μηκος και οτι το πρωτο σκαι βρισκεται σε 1 μετρο αποσταση
απο το πουλι.η ατρακτος κινειται καθετα στη διευθυνση του πουλιου με ταχυτητα 320 μετρα ενω το πουλι κινειται με 50χλμ.το τελευταιο σκαι θα φτασει στη θεση του πρωτου σκαγιου σε 0.06 δευτ. και το πουλι θα διανυσει σε αυτο το διαστημα 85 εκατοστα.
οποτε καλυτερα να σημαδευουμε καλυτερα παρα να περιμενουμε θαυματα
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η προσκόπευση δεν “πουλάει” ποτέ τον κυνηγό-σκοπευτή, ακόμη αν είναι παραπάνω από ότι χρειάζεται. Είναι προτιμότερο να ρίχνουμε πάντα μπροστά( ακόμη και αν μας ξεφεύγει λίγο παραπάνω από ότι πρέπει) ,παρα να μένει πείσω η τουφεκιά. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΓΟΜΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΡΑΚΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣΚΟΠΕΥΣΗ………
Bαση αυτου και για να ενισχυσω και λιγο τον Αγαπητό Ανθιμο, σε ολες μου τις αναφορές για δοκιμές φυσιγγιων σε σχεση με επιτυχίες και αποτυχίες τονιζω οτι ποσοστό 80% οφειλεται σε αλους παράγοντες( κοντακι, επομιση κλπ). και οχι στο φυσίγγιο. Αρα συμφωνω και εγώ στη επικεντρωση της λυσης αυτών των προβλημάτων πρωτα και μετα να ασχοληθώ με θεμα φυσίγγια.
Φίλε Λεύκιε,
Ο κ. Phil Bourjaily, λέει πως στην θεωρία ειναι πιθανόν να συμβεί, αλλά στην πράξη αδύνατον.
Για την αναφορα του κ. Κοσκινά προσωπικά θα διαφωνίσω. Διότι αν λάβουμε υπόψιν πως η ατρακτος δεν ειναι απλα μια επίμηκες γραμμή απο σκαγια, ακολουθώντας το ενα το αλλο, ειναι ενας κώνος ή καλυτερα μια τρομπέτα, αφου αν ηταν κώνος θα μπορούσαμε μεσο μιας κατανομής με το Α τσοκ στα Β μετρα, να βρούμε την κατανομή ενος Γ τσοκ σε μια Δ αναλογική απόσταση...!!
Επίσης το 75%plus περιπου των σκαγιων, βρίσκονται στο μπροστά μέρος της ατρακτου, άρα πόσες πιθανότητες εχουμε να βοηθηθούμε απο ενα θεωρητικά προβληματικό συνολο σκαγιων, ( παραμορφωμενα, αδύνατα κ.τ.λ.) και μάλιστα με μονο ενα περιπου 25% απ αυτα, σε οριακές μάλιστα αποστάσεις, όπου θα εχει δημιουργηθεί μια θεωρητικά επίμηκες (τρομπέτα) ατρακτος σκαγιών..??
Peter Hawker
R. S. Griffiths
Gough Thomas
Gerald Burrard
E. D. Lowry
.....
Ο κ. Phil Bourjaily, λέει πως στην θεωρία ειναι πιθανόν να συμβεί, αλλά στην πράξη αδύνατον.
Για την αναφορα του κ. Κοσκινά προσωπικά θα διαφωνίσω. Διότι αν λάβουμε υπόψιν πως η ατρακτος δεν ειναι απλα μια επίμηκες γραμμή απο σκαγια, ακολουθώντας το ενα το αλλο, ειναι ενας κώνος ή καλυτερα μια τρομπέτα, αφου αν ηταν κώνος θα μπορούσαμε μεσο μιας κατανομής με το Α τσοκ στα Β μετρα, να βρούμε την κατανομή ενος Γ τσοκ σε μια Δ αναλογική απόσταση...!!
Επίσης το 75%plus περιπου των σκαγιων, βρίσκονται στο μπροστά μέρος της ατρακτου, άρα πόσες πιθανότητες εχουμε να βοηθηθούμε απο ενα θεωρητικά προβληματικό συνολο σκαγιων, ( παραμορφωμενα, αδύνατα κ.τ.λ.) και μάλιστα με μονο ενα περιπου 25% απ αυτα, σε οριακές μάλιστα αποστάσεις, όπου θα εχει δημιουργηθεί μια θεωρητικά επίμηκες (τρομπέτα) ατρακτος σκαγιών..??
Peter Hawker
R. S. Griffiths
Gough Thomas
Gerald Burrard
E. D. Lowry
.....
-
- Full Member
Μιαν ερωτηση...απο τα mirage 30gr και την europa 32gr ποιαν πιστευετε οτι ειναι καλυτερη(απο αυτες τις δυο) για το ενδημικο?
BROWNING THE BEST THERE IS
-
- Full Member
[quote="browning2"]Μιαν ερωτηση...απο τα mirage 30gr και την europa 32gr ποιαν πιστευετε οτι ειναι καλυτερη(απο αυτες τις δυο) για το ενδημικο?[/q
λογικα η ευροπα 32 επιδη ειναι πιο ακριβη σειρα
-
- Full Member
- giorgos80
ρε φιλε ρωτας συνεχεια για χαρτουτσιες και καπου χανεσαι νομιζω.για το ενδημικο εισαι καλυμενος απο ολα τα φυσιγγια που κυκλοφορουν απο 32 μεχρι 36 γρ 4-6 νουμερο.αν θες ενα φυσιγγι παιξε βικτορυ λιλα αλλα μην με ρωτησεις ωρα και καιρο που παιζεται
- spyrosspyrou851
Δεν σημαίνει πάντα η πιο ακριβή είναι και καλύτερη. Φίλε browning, δεν μπορείς να πεις η A είναι καλύτερη από την B αν δεν τις δοκιμάσεις με το όπλο σου. Του ατόμου Α η mirage μπορεί να δουλεύει καλύτερα από την Europa στο όπλο του ενώ του άλλου η Europa να δουλεύει καλύτερα. Μπορεί κάλλιστα να μην δουλεύει καμμιά από τις δύο ή και οι δύο το ίδιο.nike powder έγραψε:browning2 έγραψε:Μιαν ερωτηση...απο τα mirage 30gr και την europa 32gr ποιαν πιστευετε οτι ειναι καλυτερη(απο αυτες τις δυο) για το ενδημικο?[/q