Rio Royal 32 gr

andreas78

Re: rio royal 32 gr

Δημοσίευση από andreas78 »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
andreas78 έγραψε:Τα σκαγια Νο6, με μια μέση ταχύτητα περιπου στα ~390-400m/s, δεν εχουν την απαιτούμενη ενέργεια για μια διατρηση ικανοποιητική σε απόσταση πέραν των 50 μέτρων. Πέραν αυτών, προσωπικά θεωρω ακόμη και την κατανομη με full choke, να μην ειναι επαρκές για πολλαπλά τραύματα στο θήραμα, ειδικά δε με 32γρ., για αυτή την απόσταση, ποσο δε για απόσταση 80 μέτρων.

Σε δοκιμή στα 73 μετρα, με full choke όπλο, με καννες 76 εκατοστών, βαρος γωμοσης 42,5γρ., σκαγια Νο3, σε στόχο 180cmX180cm και στο κέντρο μια πάπια σε πραγματικό μέγεθος, δεν μπορούσε να προσφέρει παραγματικό ποσοστό καρπωσης, αφου απο τις πεντε βολες η καλητερη ηταν αυτή που θα σας παραθέσω.
Το κατα ποσόν ενα εργοστασιακό ή μή φυσιγγιο με 32γρ., Ν6 ειναι σε θέση να καταβάλει θήραμα σε απόσταση 60-70-80 μέτρων, το αφήνω στην κρίση και την λογική του καθενός μας....!!!!!!!

Εικόνα

Εικόνα
ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ....ΤΟ ΣΚΑΓΙ ΧΤΗΠΑ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΑ....ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΤΥΝΧΑΝΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...ΟΜΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΥΧΗΣ!

ΑΝΔΡΕΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ...ΣΕ ΕΡΩΤΩ...ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΜΙΑ "ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ" ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΕ 36ΓΡ Ν5 ΣΤΑ 65Μ ΜΕ ΦΥΣΙΓΓΙ 38ΓΡ Ν3 ΣΤΑ 73Μ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΣΙΓΓΙ 50ΓΡ Ν4 ΣΤΑ 89Μ?

Το κυνηγι ειναι ενα ευγενές άθλημα, εκτος πολλών άλλων προσφέρει ηρεμία, ψυχική χαλάρωση κ.α., το θεμα τύχη θα πρεπει να υπάρχει μονο στα πλαίσια αυτών των λέξεων και άλλων πολλών. Το 90% των θηραμάτων που θηρευουμε! ειναι κάτω των 28-29 μέτρων.
Για τις γομωσεις και αποστάσεις που παραθέτεις, θα δεχτώ οτι η τύχη θα προσφέρει θήραμα στο 36γρ., 5άρι, για τους λόγους οτι μπορει να εχει την επαρκή ενέργεια σε συνδιασμό με μια "υπαρκτή" κατανομη...!!!!
Εάν σε αυτή την απόσταση, των 65 μέτρων, που η πιθανότητα καρπωσης θα ειναι μηδαμινή και η τύχη "μεσουρανη", στα 73 και 89 μετρα, η τύχη παίρνει αλλο όνομα. Τα γραμμάρια και τα νούμερα σκαγιων, δεν εχουν καμία σημασία για εμένα. Εκτος βέβαια και αν υπάρχει τεκμηριωμένη βλητική μελετη, που να λέει το αντιθετο..!!!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

andreas78 έγραψε:Τα σκαγια Νο6, με μια μέση ταχύτητα περιπου στα ~390-400m/s, δεν εχουν την απαιτούμενη ενέργεια για μια διατρηση ικανοποιητική σε απόσταση πέραν των 50 μέτρων. Πέραν αυτών, προσωπικά θεωρω ακόμη και την κατανομη με full choke, να μην ειναι επαρκές για πολλαπλά τραύματα στο θήραμα, ειδικά δε με 32γρ., για αυτή την απόσταση, ποσο δε για απόσταση 80 μέτρων.

Σε δοκιμή στα 73 μετρα, με full choke όπλο, με καννες 76 εκατοστών, βαρος γωμοσης 42,5γρ., σκαγια Νο3, σε στόχο 180cmX180cm και στο κέντρο μια πάπια σε πραγματικό μέγεθος, δεν μπορούσε να προσφέρει παραγματικό ποσοστό καρπωσης, αφου απο τις πεντε βολες η καλητερη ηταν αυτή που θα σας παραθέσω.
Το κατα ποσόν ενα εργοστασιακό ή μή φυσιγγιο με 32γρ., Ν6 ειναι σε θέση να καταβάλει θήραμα σε απόσταση 60-70-80 μέτρων, το αφήνω στην κρίση και την λογική του καθενός μας....!!!!!!!

Εικόνα

Εικόνα
ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ....ΤΟ ΣΚΑΓΙ ΧΤΗΠΑ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΑ....ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΤΥΝΧΑΝΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...ΟΜΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΥΧΗΣ!

ΑΝΔΡΕΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ...ΣΕ ΕΡΩΤΩ...ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΜΙΑ "ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ" ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΕ 36ΓΡ Ν5 ΣΤΑ 65Μ ΜΕ ΦΥΣΙΓΓΙ 38ΓΡ Ν3 ΣΤΑ 73Μ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΣΙΓΓΙ 50ΓΡ Ν4 ΣΤΑ 89Μ?

Ερωτηση : Πως μπορεις να μετρησεις οταν ντουφεκας ενα πουλι ακριβώς73 ή 89 μετρα ρε φιλε????
Εννεν κατα προσεγγιση πάντα που λεμε την απόσταση ......"Ηταν καμια 75αρκα μέτρα"... ας πουμε ή "Παναγια μου ρε πελλε τουτη ηταν σιουρα 90 με 100 μετρα"...!!!!
:? 89 ομως??????
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Anthimos έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

Ερωτηση : Πως μπορεις να μετρησεις οταν ντουφεκας ενα πουλι ακριβώς73 ή 89 μετρα ρε φιλε. Εννεν κατα προσεγγιση πάντα που λεμε την απόσταση ......"Ηταν καμια 75αρκα μέτρα"... ας πουμε ή "Παναγια μου ρε πελλε τουτη ηταν σιουρα 90 με 100 μετρα"...!!!!
Υπολογίζω οι συγκεκριμένες αποστάσεις μπορεί να είναι η απόσταση που κρατά το συγκεκριμένο νούμερο σκαγιού την ενέργεια που χρειάζεται η φάσσα σε ποδόλιβρες.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Anthimos έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

Ερωτηση : Πως μπορεις να μετρησεις οταν ντουφεκας ενα πουλι ακριβώς73 ή 89 μετρα ρε φιλε. Εννεν κατα προσεγγιση πάντα που λεμε την απόσταση ......"Ηταν καμια 75αρκα μέτρα"... ας πουμε ή "Παναγια μου ρε πελλε τουτη ηταν σιουρα 90 με 100 μετρα"...!!!!
ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ....ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ....ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ....ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

ΟΜΩΣ.....ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΕΙΣ...ΕΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ!

ΑΝΘΙΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ....ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΕΟΤΕΡΑ (ΕΚΤΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 89Μ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ)!

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ(ΔΕΝΤΡΑ) ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΡηΘΕΙ ΜΕ RANGEFINDER ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΒΟΛΑ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΛΑΘΟΥΣ!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΣΟ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟ ΤΥΧΑΙΟ....ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ % ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΒΟΛΕΣ!

1)65Μ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ-ΝΕΚΡΟ

2)73Μ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΦΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ-ΖΩΝΤΑΝΟ

3)89Μ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ-ΝΕΚΡΟ

ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΧΤΥΠΗΣΑ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚAI ΟΥΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΤΣΙ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ....ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟ RANGEFINDER ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ!

ΤΟ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΙΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ....ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

Υ.Γ.ΒΟΛΗ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 45Μ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

[ Τα γραμμάρια και τα νούμερα σκαγιων, δεν εχουν καμία σημασία για εμένα. Εκτος βέβαια και αν υπάρχει τεκμηριωμένη βλητική μελετη, που να λέει το αντιθετο..!!!![/quote]

up :!:
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Bολες με ενα σκαι μπορει να γινουν απο θεμα τυχης και στα 70-80 μετρα ακομα και στα 89 που λεει ο Σολων.

Μην ξεχνατε οτι εχουμε να καμουμε με ζωντανα ενα σκαι πανω στο κεφαλι ειναι αρκετο.

επισης λετε οτι θελει σιπεθκια να ππεσει φασσα και οτι ειναι σιδερενια!

εν καλη σκοπευση που θελει! οταν πεζεις τη φασσα στα 30 μετρα και φευγει πληγωμενη δεν ησουν καλα πανω της ή αδυνατο φυσιγγι και εβαλες της 2 σκαγια στο στηθος σε τοπο που σεν την ετρυπηε.

Κατα τα αλλα εφαε φτερο και σπασει το πεφτει, λαιμο και κεφαλι το ιδιο.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Κώδικας: Επιλογή όλων

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ(ΔΕΝΤΡΑ) ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΡηΘΕΙ ΜΕ RANGEFINDER ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΒΟΛΑ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΛΑΘΟΥΣ!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΣΟ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟ ΤΥΧΑΙΟ....ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ % ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΒΟΛΕΣ!

ok μιλάς για πουλία καθιστα ακίνητα
Νομιζω μονο με βολιδα ενός παρα πολυ καλού αεροβολου ή με απιστευτη τυχη θα μπορουσες να καρπωθεις πουλια σε τετοιες αποστασεις με δικανο λειοκαννο όπλο και ειναι μαλλον η εξαιρεση και οχι κανόνας!!!!
Δηλαδη φίλε για να σου έχει τυχει 3 φορες πρεπει να το επιδιωκεις συχνα να παιζεις τα πουλια καθιστα στην συγκεκριμενη απόσταση , επειδη λιγο δυσκολο να εριξες 3 φορες και να επεσαν και τις 3 μ ενα σκαι

Εγω μιλω για πουλια που πετουν αν μπορεις να εκτιμήσεις απόσταση , οχι με rangefinder...

Σιγουρα μπορει να γινει , ας μην ξεχνουμε το ρεκορ βολης με λειοκανο οπλο τα κατεχει ο Digweed σε κινουμενο στόχο και ειναι 118,8μέτρα αλλα δεν το ενθαρυνουμε.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

giorgos80 έγραψε:
Prestige 8 έγραψε:
giorgos80 έγραψε:Οι αποστασεις σε πετουμενα χωρις σημειο αναφορας φαινονται παντα μεγαλυτερες.δειτε πεζουνια που πετουν μεσα στη πολη
σε υψος 30-40 μετρων και θα πειτε εν μεσουρανα
Όταν υπάρχει σημείο αναφοράς, τα μέτρα μειώνονται?
Οχι φιλε μου δεν μειωνονται υπολογιζονται σωστοτερα.στο επιπεδο του εδαφους θα εχεις σημειο αναφορας και θα πεις τα 30 μετρα οτι ειναι 35 αλλα στον ουρανο χωρις σημειο αναγορας πολυ πιθανο τα 30 να τα καμεις 50
Φίλε μου ευτυχώς λόγο μόρφωσης, εκπαίδευσης και επαγγέλματος μπορώ να αντιληφθώ πολύ εύκολα τόσο τις αποστάσεις όσο και διάφορα άλλα τα οποία δεν είναι τόσο εξόφθαλμα.
Εάν σου πω ότι σε δοκιμές τις οποίες έχω κάνει με φυσίγγιο ιδιογομωσης 37 γραμμάρια Νο 3 σε απόσταση 36 m, με τσοκ 3 έδωσε συγκέντρωση στον κύκλο 76cm 91% και αντίστοιχα διατριτικοτητα 280 φύλλα.
Έχω πιθανότητες να καρπωθώ φάσα στα 50 ή 60 m;;;
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Anthimos έγραψε:

Νομιζω μονο με βολιδα ενός παρα πολυ καλού αεροβολου ή με απιστευτη τυχη θα μπορουσες να καρπωθεις πουλια σε τετοιες αποστασεις με δικανο λειοκαννο όπλο και ειναι μαλλον η εξαιρεση και οχι κανόνας!!!!
Δηλαδη φίλε για να σου έχει τυχει 3 φορες πρεπει να το επιδιωκεις συχνα να παιζεις τα πουλια καθιστα στην συγκεκριμενη απόσταση , επειδη λιγο δυσκολο να εριξες 3 φορες και να επεσαν και τις 3 μ ενα σκαι

Εγω μιλω για πουλια που πετουν αν μπορεις να εκτιμήσεις απόσταση , οχι με rangefinder...

Σιγουρα μπορει να γινει , ας μην ξεχνουμε το ρεκορ βολης με λειοκανο οπλο τα κατεχει ο Digweed σε κινουμενο στόχο και ειναι 118,8μέτρα αλλα δεν το ενθαρυνουμε.
ΑΝΘΙΜΕ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΦΙΛΕ....ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΕ ΟΡΙΑΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ.....ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!

ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΤΑ 38ΓΡ Ν3 ΚΑΙ ΤΑ 50ΓΡ Ν4 ΘΑ ΑΠΟΡΗΣΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.....ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ....ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ...ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ.....ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΤΑΓΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΑΜΑΙ.....ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ!!!

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ(ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ)ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ.....
Δηλαδη φίλε για να σου έχει τυχει 3 φορες πρεπει να το επιδιωκεις συχνα να παιζεις τα πουλια καθιστα στην συγκεκριμενη απόσταση , επειδη λιγο δυσκολο να εριξες 3 φορες και να επεσαν και τις 3 μ ενα σκαι.....
ΕΑΝ ΣΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ....ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΤΕΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΕΛΗΜΜΕΝΑ....ΘΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.....ΑΙ ΠΑΡΑΤΑΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!

ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ....ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ....ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ....ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.....ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΥΝΑΜΗ(ΣΑΝ ΦΥΣΙΓΓΙΑ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΓΙΟΥ ΣΑΝ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ DROP(ΚΑΜΠΥΛΗ)ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ Κ.Λ.Π,Κ.Λ.Π!

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ.....ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.....ΕΙΝΑΙ ΠΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΧΡΗΑΣΤΑ ΑΥΤΑ.....ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!

<<Σιγουρα μπορει να γινει , ας μην ξεχνουμε το ρεκορ βολης με λειοκανο οπλο τα κατεχει ο Digweed σε κινουμενο στόχο και ειναι 118,8μέτρα αλλα δεν το ενθαρυνουμε.>>

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.....
<<ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ....ΤΟ ΣΚΑΓΙ ΧΤΗΠΑ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΑ....ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΤΥΝΧΑΝΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...ΟΜΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΥΧΗΣ!>>

ΚΑΙ ΑΥΤΟ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!
<<Υ.Γ.ΒΟΛΗ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 45Μ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!>>

<<Εγω μιλω για πουλια που πετουν αν μπορεις να εκτιμήσεις απόσταση>>

ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!!!

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Anthimos έγραψε:

ΑΝΘΙΜΕ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΦΙΛΕ....ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΕ ΟΡΙΑΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ.....ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!

ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΤΑ 38ΓΡ Ν3 ΚΑΙ ΤΑ 50ΓΡ Ν4 ΘΑ ΑΠΟΡΗΣΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.....ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ....ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ...ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ.....ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΤΑΓΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΑΜΑΙ.....ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ!!!

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ(ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ)ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ.....
Δηλαδη φίλε για να σου έχει τυχει 3 φορες πρεπει να το επιδιωκεις συχνα να παιζεις τα πουλια καθιστα στην συγκεκριμενη απόσταση , επειδη λιγο δυσκολο να εριξες 3 φορες και να επεσαν και τις 3 μ ενα σκαι.....
ΕΑΝ ΣΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ....ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΤΕΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΕΛΗΜΜΕΝΑ....ΘΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.....ΑΙ ΠΑΡΑΤΑΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!

ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ....ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ....ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ....ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.....ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΥΝΑΜΗ(ΣΑΝ ΦΥΣΙΓΓΙΑ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΓΙΟΥ ΣΑΝ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ DROP(ΚΑΜΠΥΛΗ)ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ Κ.Λ.Π,Κ.Λ.Π!

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ.....ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.....ΕΙΝΑΙ ΠΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΧΡΗΑΣΤΑ ΑΥΤΑ.....ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!

<<Σιγουρα μπορει να γινει , ας μην ξεχνουμε το ρεκορ βολης με λειοκανο οπλο τα κατεχει ο Digweed σε κινουμενο στόχο και ειναι 118,8μέτρα αλλα δεν το ενθαρυνουμε.>>

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.....
<<ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ....ΤΟ ΣΚΑΓΙ ΧΤΗΠΑ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΑ....ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΤΥΝΧΑΝΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...ΟΜΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΥΧΗΣ!>>

ΚΑΙ ΑΥΤΟ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!
<<Υ.Γ.ΒΟΛΗ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 45Μ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!>>

<<Εγω μιλω για πουλια που πετουν αν μπορεις να εκτιμήσεις απόσταση>>

ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!!!

Σόλωνα γιατί θιγεσαι.???
Δηλαδη δεν εχω το δικαιωμα ν απορω και ν αμφισβητω ορισμενα πραγματα
Ειναι νομιζω και δικαιωμα μου και μερος της ομορφιας αυτου του φορουμ
Ουτε κακοπροαιρετα σου εγραψα ουτε ειμαι σκληρος . Περιγραφεις δεδομενα που με προβληματιζουν.Εξαλλου θα δεις οτι συχνα και με απόψεις που εκφραζουν ακομη και οι συντροφοι μου στο κυνηγι τυγχανει να μην συμφωνω

Εδω εβαλες φασσα με αλφισμο στο φορουμ που στη Κυπρο πρεπει να ειναι μια στο εκατομυριο και να βλεπεις μια καθε 30 χρονια και ουτε λιγο ουτε πολυ σου ειπαν οτι εν ενα μαυροασπρο πεζουνι και δεν θικτηκες. ( Σε θεωρω ισως το πιο εμπειρο φασσαρη στη Κυπρο και ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ρωτουσες για ενα μαυροασπρο πεζουνι)

Γιατι ενοχληθηκες που αμφισβητω οτι εκαμες 3 στα 3 σε εξωπραγματικες βολες ( 89m) και με ξενισε το οτι πας στο πόστο με rangefinder.
Εξαλλου συμφωνησαμε επανελειμμενα οτι βολες πέραν των 45 μετρων ειναι αχρειαστες
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”