STRINGER VICTORY 34gr & MIRAGE 30gr

Απάντηση
LEFKIOS
Full Member

Re: STRINGER VICTORY 34gr & MIRAGE 30gr

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε browning2 το φυσίγγιο αυτό το χρησιμοποιώ στο κυνηγι του ενδημικόυ. Μετα απο δοκιμές που έκανα με τσοκ 4* η γνώμη μου ειναι οτι δινει καλύτερα αποτελεσματα για κοντινές και μεσες αποστασεις. Δεν ειναι συγκεντροτικό φυσίγγιο, αλλα για αποστασεισ μεχρι 35μ ειναι ικανοποιητικό. Για βολές τραβέρσα, δηλ 90 μοιρες βολή ειναι αρκετά αποτελεσματικό διοτι μέγαλώνει την ατρακτο τη βολής τα 3 διαφορετικά μεγέθη σκαγιων που εχει η γόμωση. Οταν εισαι μπροστα απο το στόχο εστω και περισσοτερο απο τη κανονική αποσταση τοτε με αυτό το φυσίγγιο εχεις πιθανότητες να διορθωθει η μεγαλυτερη προσκοπευση. Δηλαδη η μακρια ατρακτος που σχηματιζεται 3-4 μετρα, τα πεισω σκαγια της ατρακτου που ακολουθουν κτυπουν το θηραμα παρόλο που προσκοπευση μου ηταν πιο μπροστά απο την κανονική. Θυμαμαι 3-4 περιπτωσεις με τραβερσα περδικου να περνω το στοχο ακομη και με μεγαλύτερη προσκοπευση απο οτι θα επρεπε και το θηραμα επεφτε σέκκο. Για το καλοκαίρι στις Φασες δεν το δοκίμασα. Το φυσίγιο αυτό εχει Α0 πυριτιδα και του παει καλύτερα ο χειμωνας παρα το καλοκαίρι. Εχει δυνατη ανάκρουση και το καλοκαίρι λογο της ζέστης θα ειναι περισσότερο αισθητή. Φυσικά αν κυνηγας με σπορτιν οπλο με βαρος γυρο στα 3500Kg kai τα πουλια τα κτυπάς μέχρι τα 30-35μ τότε σίγουρα δεν θα σε απογουτέυση. Αυτή ειναι η γνώμη μου.
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

ΝΙΚΕ 29ΓΡ Η ΝΙΚΕ 32ΓΡ (ΜΗΛΛΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ) ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΗΚΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ(ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΘΚΙΑ)[/quote][/quote][/quote]
Νομίζω έχω 1 φυσίγγιο να το δω μετά και να σου πω πιο ηταν[/quote]

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 29 ΓΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ Η ΑΝ ΕΙΝΑΙ 32 ΠΡΑΣΙΝΗ
beretta DT10
Full Member

Δημοσίευση από beretta DT10 »

:x
LEFKIOS έγραψε:Φίλε browning2 το φυσίγγιο αυτό το χρησιμοποιώ στο κυνηγι του ενδημικόυ. Μετα απο δοκιμές που έκανα με τσοκ 4* η γνώμη μου ειναι οτι δινει καλύτερα αποτελεσματα για κοντινές και μεσες αποστασεις. Δεν ειναι συγκεντροτικό φυσίγγιο, αλλα για αποστασεισ μεχρι 35μ ειναι ικανοποιητικό. Για βολές τραβέρσα, δηλ 90 μοιρες βολή ειναι αρκετά αποτελεσματικό διοτι μέγαλώνει την ατρακτο τη βολής τα 3 διαφορετικά μεγέθη σκαγιων που εχει η γόμωση. Οταν εισαι μπροστα απο το στόχο εστω και περισσοτερο απο τη κανονική αποσταση τοτε με αυτό το φυσίγγιο εχεις πιθανότητες να διορθωθει η μεγαλυτερη προσκοπευση. Δηλαδη η μακρια ατρακτος που σχηματιζεται 3-4 μετρα, τα πεισω σκαγια της ατρακτου που ακολουθουν κτυπουν το θηραμα παρόλο που προσκοπευση μου ηταν πιο μπροστά απο την κανονική. Θυμαμαι 3-4 περιπτωσεις με τραβερσα περδικου να περνω το στοχο ακομη και με μεγαλύτερη προσκοπευση απο οτι θα επρεπε και το θηραμα επεφτε σέκκο. Για το καλοκαίρι στις Φασες δεν το δοκίμασα. Το φυσίγιο αυτό εχει Α0 πυριτιδα και του παει καλύτερα ο χειμωνας παρα το καλοκαίρι. Εχει δυνατη ανάκρουση και το καλοκαίρι λογο της ζέστης θα ειναι περισσότερο αισθητή. Φυσικά αν κυνηγας με σπορτιν οπλο με βαρος γυρο στα 3500Kg kai τα πουλια τα κτυπάς μέχρι τα 30-35μ τότε σίγουρα δεν θα σε απογουτέυση. Αυτή ειναι η γνώμη μου.

Σημφωνω μαζι σου φιλε Λεφκιε εμενα το οπλο μου ειναι Beretta DT10 σκοπεφτικο σπορτινγ 30ρι πολιτσιοκ τζαι φετη στην φασσα εμε ΑΟ πυριτυδα που χρισιμοπεισα γιατι εχει ξυρο καιρο αλλα χρυσιμοπιοτην τζαι μεστην κρυαδα την 35γρ ασπρη victory προσοπικα τζαι 38γρ εσηρα τζαι ενομισα οτι εμισαρουα ποy επεχα τζαι το οπλο μου επαστα 3500kg μπορη τζαι παραπανο παντα εχαρτατε με τι οπλο κυνηγας αμαν κυνηγας με ενα οπλο 1 κιλο αμαν πεχεις 38γρ ενα βουρας νοσοκομεια :) :)
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

LEFKIOS έγραψε:Οταν εισαι μπροστα απο το στόχο εστω και περισσοτερο απο τη κανονική αποσταση τοτε με αυτό το φυσίγγιο εχεις πιθανότητες να διορθωθει η μεγαλυτερη προσκοπευση. Δηλαδη η μακρια ατρακτος που σχηματιζεται 3-4 μετρα, τα πεισω σκαγια της ατρακτου που ακολουθουν κτυπουν το θηραμα παρόλο που προσκοπευση μου ηταν πιο μπροστά απο την κανονική.
νομιζω κανενας σας δεν μπηκε στο κοπο να δει το βιντεο που στο λινκ που εβαλα

φιλε Λευκιε θεωρησε οτι η ατρακτος σου εχει 20 μετρα μηκος και οτι το πρωτο σκαι βρισκεται σε 1 μετρο αποσταση
απο το πουλι.η ατρακτος κινειται καθετα στη διευθυνση του πουλιου με ταχυτητα 320 μετρα ενω το πουλι κινειται με 50χλμ.το τελευταιο σκαι θα φτασει στη θεση του πρωτου σκαγιου σε 0.06 δευτ. και το πουλι θα διανυσει σε αυτο το διαστημα 85 εκατοστα.

οποτε καλυτερα να σημαδευουμε καλυτερα παρα να περιμενουμε θαυματα
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιώργο, πως η αναφορα που λέει οτι τα πίσω σκαγια θα πάρουν θήραμα σε περίπτωση μεγάλης προσκοπευσης, δεν ισχύει.
Η ατρακτος στην πραγματικότητα και σε αποστάσεις 35-40 μέτρων, δεν θα ξεπερνα τα 4-5 μετρα, ενα φυσιγγιο δε, των 34γρ., ακομα και με ανάμεικτα σκαγια, δεν θα ξεπερνα τα 3-3,5 μετρα. Άρα ο χρονική διαφορα του πρώτου με το τελευταιο σκαγι, θα ειναι περιπου στα 0,02sec., μάξιμουμ...!!!!
Καλο ειναι να δίνουμε περισσότερη σημασία στις σκοπευτικες μας δυνατότητες και να προσπαθούμε πάντα να τις αυξήσουμε, είτε μέσω προπονήσεων, είτε με την βοήθεια ενος αξιόλογου οπλουργου.

Ασχέτως βέβαια της αναφοράς του Ralph Payne, οτι για καθε 100 βολες, κάτω απο όλες τις συνθήκες κυνηγιου, ενας πρώτης τάξης κυνηγος θα εχει 45% ποσοστό επιτυχίας, αντίθετα με αλλους βλητικους που δίνουν πιο χαμηλά ποσοστά..!!!!!!
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Στο βίντεο που έβαλε ο Γιώργος λέει 6-8 πόδια, που σημαίνει 1.8μ-2.43μ.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

giorgos80 έγραψε:στο θεμα μας ρεεεεεεεεεεε.
http://www.fieldandstream.com/blogs/gun ... peed-video

Τέλειο βιντεο Γιωργο, ευχαριστουμε που το μοιραστηκες
Ενισχυει αυτο που πιστευα παντα οτι δηλαδη η ατρακτος των σκαγιων ειναι τρισδιαστατη και η ψυχαναγκαστικη αναλυση μια αποτυπωσης σκαγιων σε ενα πινακα δεν μπορει να ειναι η "απολυτη" απάντηση εαν ενα φυσιγγιο ειναι καλο η όχι αν αφηνει κενα ή όχι
Πρεπει επιτελους να μαθουμε να αναγνωριζουμε την αναγκη για οπλο στα μετρα μας και να παραδεχομαστε οτι καλλικωνουμε ,και κανενας δεν ειναι τελειος και αν φευγουν φτερα και δεν πεφτει πιο πολλες πιθανοτητες εχει να μην ειμασταν κεντρο και σωστοι στην βολή παρα να φταιει ενα φυσιγγιο
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Anthimos έγραψε:
giorgos80 έγραψε:στο θεμα μας ρεεεεεεεεεεε.
http://www.fieldandstream.com/blogs/gun ... peed-video

Τέλειο βιντεο Γιωργο, ευχαριστουμε που το μοιραστηκες
Ενισχυει αυτο που πιστευα παντα οτι δηλαδη η ατρακτος των σκαγιων ειναι τρισδιαστατη και η ψυχαναγκαστικη αναλυση μια αποτυπωσης σκαγιων σε ενα πινακα δεν μπορει να ειναι η "απολυτη" απάντηση εαν ενα φυσιγγιο ειναι καλο η όχι αν αφηνει κενα ή όχι
Πρεπει επιτελους να μαθουμε να αναγνωριζουμε την αναγκη για οπλο στα μετρα μας και να παραδεχομαστε οτι καλλικωνουμε ,και κανενας δεν ειναι τελειος και αν φευγουν φτερα και δεν πεφτει πιο πολλες πιθανοτητες εχει να μην ειμασταν κεντρο και σωστοι στην βολή παρα να φταιει ενα φυσιγγιο
Άνθιμε συμφωνώ. Είναι κάτι που όλοι μας το κάνουμε. Να μην παραδεχόμαστε για την σκόπευση μας και να φτένε όλα τα άλλα. Φίλος έβγαζε προβληματικά ένα σορό φυσίγγια. Όταν τον ρώτησα να μου εξηγήσει τι είναι αυτό που παρατηρεί κατά τις βολές του είπε. " Παίζω τα πουλιά και ούτε που συγκινούνται". Η σκόπευση του και το όπλο του έφτεγε.

Αδυναμίες όλοι έχουμε, κακιές μέρες το ίδιο και δεν φτένε πάντα τα φυσίγγια. Εγώ πιο πολύ ασχολούμαι στην βελτίωση της σκόπευσης ,της επόμισης και της εκτίμησης της απόστασης.

Και ένα παράπονο που έχω από το φόρουμ είναι τα ελάχιστα έως μηδαμινά τόπικ που αφορούν την σκόπευση και από την άλλη η πληθώρα στα φυσίγγια.

Τελικά όλοι μας είμαστε τόσο καλοί σκοπευτές;

Μάριος
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

nike powder έγραψε:ΝΙΚΕ 29ΓΡ Η ΝΙΚΕ 32ΓΡ (ΜΗΛΛΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ) ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΗΚΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ(ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΘΚΙΑ)
[/quote][/quote]
Νομίζω έχω 1 φυσίγγιο να το δω μετά και να σου πω πιο ηταν[/quote]

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 29 ΓΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ Η ΑΝ ΕΙΝΑΙ 32 ΠΡΑΣΙΝΗ[/quote]
Τις βρήκα:
Millios 28 gr skeet βρήκα το κουτί με άλλες μέσα άρα δεν μπορώ να πω για χρωμα
Και Extra 24 gold skeet kokkines
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

spyrosspyrou851 έγραψε:Στο βίντεο που έβαλε ο Γιώργος λέει 6-8 πόδια, που σημαίνει 1.8μ-2.43μ.
Σπύρο, στις χαμηλότερες μετρήσεις, θα ειναι 6-8 πόδια, στις ψηλότερες 17-20 πόδια..!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”