LAMBRO DIRECT 34 gr

Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Re: LAMBRO DIRECT 34 gr

Δημοσίευση από Athos 1978 »

Anthimos έγραψε:Μαγκες ο Laurona εχει δικιο
Lambro Direct VS Φασσα
Μην χανομαστε
Ο Κυπρος μιλα για φασσα και σωστα λεει οτι αν ανοιξεις τα τσιοκ και βαλλεις φυσιγγια διασπορα δεν ειναι η συνταγη για να γινεις καλος φασσοκυνηγος η να πιαννεις πουλια επειδη μειονεκτεις σκοπευτικα
Σαφως το καθε θηραμα εχει το τσιοκ του οπως και τα φυσιγγια του και πρεπει να το προσεχουμε φιλε σπυρο
Ο Καναρης ρωτα για φασσα οχι για περπατητο στην περδικα
Direct εν καλη μπεκατσα φραγκολινα πρωτη ντουφεκια
Παντα θα υπάρχουν οι εξαιρεσεις φυσικα ( και με 12 αρια πεφτουν οι φασσες)
Η συνταγη για φασσοκυνηγι ειναι σφικτο τσιοκαρισμα και καλα φασσοφυσιγγια
Μεσοβεζικες λυσεις μπορει να δουλεψουν κατ εξαιρεση και υπο προυποθεσεις και πολλες φορες κατα τυχη..
Εικόνα
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Laurona έγραψε:Ξαναδιαβασα το ποστ του ρε φιλε για να σιγουρευτω.
Ειπε στο κυνηγι της φασσας καθαρα κ το ανεπτυξε.
Γιαυτο και εχει καποια βαση λαμβανκντας υποψην οτι το καλοκαιρι οι βολες στην φασσα ειναι συνηθως απο 30 μετρα κ πανω κ ειναι "ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ" θηραμα
Αν το ειπε γενικα τοτε υποστηριζω το δικο σογ σκεπτικο.
Δεν θα παω για ορτυκια η μπεκατσες με τσοκ δυο ενα ουτε για λαγο στους δικους μου τοπους που τον βλεπεις 2 δευτερολεπτα στα 15 μετρα το πολυ κ μετα χανετε κ μονο μπηκτη μπορεις να παιξεις
Επειδή πρώτα μιλά για φάσσα και μετά λέει ότι τα κλειστά τσιοκς δουλευουν πιο αποτελεσματικα στο κυνηγι. Αυτό το πήρα σαν γενικό εγώ.
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Εγω απαντξσα στο γιωργο αλλα ξεχασα να βαλω παραθεση.
Ομως καλυπτει κ τον σπυρο η θεση μου.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

να πω και εγω τιν γνωμη μου περι τσιοκκ. ΜΕ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΣΙΟΚ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΗΡΑΜΑ(ΑΠΟ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ) ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΦΑΣΣΑ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΣΙΟΚ,ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΑΣΣΑ. ΣΤΗΝ ΤΣΙΚΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΔΙΚΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΟΡΤΥΚΙ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΣΙΟΚ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΘΕΤΙΚΑ
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

LAMBRO DIRECT 34 gr

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Το καθε τσιοκ φτιαχτηκε για τη δουλεια του.

Επιλεγεις το τσιοκ βαση περιοχης, αποστασης, θηραματος,φυσιγγιου που θα χρησιμοποιησεις και τροπο που θα κυνηγησεις.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

LAMBRO DIRECT 34 gr

Ο μονος λογος να χρησιμοποιησεις direct στη φασσα ειναι αυτος που ειπε ο σολων δηλαδη 15-20 μετρα μαξιμουμ σε πυκνη περιοχη και ετσι αυξανεις τις πιθανοτητες για καρπωςη
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

Άν η φάσσα είναι " σιδερένια " και ανθεκτική στην ντουφεκιά τότε η ντουφεκία στον λαγό πισοκόλι είναι βολή σε αλεξίσφαιρη ατσάλινη πανοπλία.

Rai
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

LAMBRO DIRECT 34 gr

Οταν δεν κουτσιας τα θηραματα ολα ειναι σιδερενια και πεφτουν ζωντανα ´η φευγουν

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Παίδες μοναδική συνταγή για όλους δεν υπάρχει! Δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίζει ότι τα ιδανικά τσοκ στη φάσσα είναι τα κλειστά ούτε τα ανοικτά. Το κάθε τι έγκειται στον τρόπο που κυνηγά ο καθένας, πως περνούν τα πουλιά, σε ποια απόσταση, το τρόπος που τουφεκά κλπ.

Συγκεκριμένα να μιλήσω από δικής μου πείρας. Στην περιοχή που κυνηγώ φάσσα υπάρχουν δύο περιπτώσεις.

Α. Κάποια πουλιά περνάνε σε οριακές αποστάσεις 30+ μέτρα
Β. Κάποια άλλα, περνάνε εντελώς κοντά 15-20 μέτρα τα οποία μπορείς να ντουφεκίσεις μόνο με γρήγορη και ενστικτώδη ντουφεκιά.

Την πρώτη χρονιά πήγα με 2-1 και φυσίγγια με συγκεντρωτήρα. Αποτέλεσμα ήταν να πάρω μόνο ένα πουλί από τις μακρινές βολές και να χάσω άλλα τέσσερα σε πολύ κοντινές αποστάσεις που περνούσαν από δίπλα μου με μεγάλη ταχύτητα.

Τώρα πλέον αφού παρακολούθησα αρκετά την κίνηση των πουλιών χρησιμοποιώ 4-2. Στο τέσσερα έχω φυσίγγιο με τάπα και νούμερο 7 και στο δύο συγκεντρωτήρα σε νούμερα 5-6.

Με αυτό τον συνδυασμό μπορώ να κτυπώ και τα μακρινά αλλά και τα κοντινά πουλιά τα οποία είναι αυτά που μπορώ να καρπωθώ πιο εύκολα.

Στον ενδημικό και τσίκλα 4-3 για τους λόγους που ανέφεραν και οι υπόλοιποι.

Άρα μαγική συνταγή δεν υπάρχει, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι ούτε για τα κλειστά ούτε για τα ανοικτά.
Το τι δουλεύει καλύτερα έγκειται στον τρόπο που κυνηγά ο καθένας μας.

Ο φίλος Λεύκιος μας είπε αρκετές φορές ότι στα 40 μέτρα το ν. 7 με τα κατάλληλα γραμμάρια μπορεί να δώσει αρκετή πυκνότητα και ενέργεια για να καρπωθεί ένα πουλί όπως φάσσα, περδίκι. Από τις περσινές και φετινές δοκιμές μου σε θήραμα δεν μπορώ να τον διαψεύσω!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Φιλε giorgos να σου πω οτι σιγα σιγα και οι σκεετερ εχουν σφιξει τα τσιοκ τους. Τωρα πολλοι σκεετερ ριχνουν με modified tsiok 3* και περισσοτεροι απο τους μισους με 30 αρια οπλα. Το cylinder τσιοκ δεν το βλεπεις πλεον ουτε στο σκεετ. Πολλους η πρωτη ειναι 4 η 4 μιση

Συμφωνω οτι πχ στην μπεκατσα αν πας με 2,1 εχεις πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να παρεις το πουλι αλλα σε γενικες γραμμες δεν πρεπει να θεωρουμε οτι το ανοικτο τσιοκ διορθωνει λαθη. Στα 25 μετρα πχ με τσιοκ 5 στο περδικι αν δεν εισαι τελιος κεντρο το πουλι θα παρει καποιο εξωτερικο σκαι η δυο. Αν εισαι τυχερος και σπασει φτερο πεφτει κουτσοφτερο αλλιος βγαζει φτερα και παει. Αυτο ομως δεν ειναι πλεονεκτημα, ειναι μειονεκτημα για καποιον που τουφεκκα σωςτα.Τα τσιοκ καταςκευαςτηκαν για να αποδιδουν σε αποστασεις βαση της κατανομης τους και να μην καταστρεφουν το θηραμα. Δεν κατασκευαστηκαν για να διορθωνουν λαθος σκοπευση.παντα πρεπει να θεωρουμε οτι το πουλι παιρνει το κεντρο της τουφεκιας και να βλεπουμε εαν το συγκεκριμενο τσιοκ δινει αρκετα πυκνη κατανομη στη αποσταση που ριξαμε. .το τςιοκ 5 δινει κεντρο τουφεκια καλο μεχρι τα. 20 μετρα το πολυ.Το να ελπιζουμε οτι θα φαει τα σκαγια τα ακρινα και θα μας διορθωσει το λαθος δεν ειναι τακτικη οφελειμη
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”