ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΚ

Απάντηση
browning2
Full Member

Δημοσίευση από browning2 »

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ BROWNING 525 LIGHT ή ΟΠΟΙΟ ΔΗΠΟΤΕ BROWNING NA ME ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΤΣΟΚ ΒΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΤΙ ΤΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΟ...ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΧΡΗΣΟΜΟΠΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΟΚ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :) :)
BROWNING THE BEST THERE IS
Άβαταρ μέλους
Artemis G.
Full Member

Re: ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΚ

Δημοσίευση από Artemis G. »

Φιλε μου στον λαγο και στον περδικο παεις με το ιδιο τσιοκ επειδη ειναι την ιδια περιοδο... τωρα το θεμα επιλογης ειναι θεμα δικο σου... οτι θελεις βαλεις και οτι γουσταρεις πεζεις...
Εξορία ονομάζεται η απομάκρυνση, εν είδει ποινής, κάποιου από την περιοχή ή το κράτος στο οποίο μένει, χωρίς να επιτρέπεται να επιστρέψει... Εξορισμός στους ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

To τι τσιοκ θα βάλεις παιδιά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως παράδειγμα αν κυνηγάς με σκυλί φέρμας και τα περδίκια είναι ως επί το πλείστον σηκωτά και κοντινά, τότε θα πάεις με ανοικτά τσιοκς (π.χ 4/3, 5/3, 5/4) και πιο λεπτό νούμερο σκαγιού (π.χ 7-7.5-8), ή και με φυσίγγια διασποράς. Εάν τα πουλιά όμως είναι ρεχτά και αρκετά μακρυά από εσένα, δλδ θα τους ρίξεις σε 30+ μέτρα τότε θα κλείσεις τα τσιοκς σου (π.χ 4/2, 3/2, 3/1) και θα χοντρύνεις τα σκάγια σου (π.χ να βάλεις 7 στο ανοικτό τσιοκ για πιο κοντινές αποστάσεις - για να καλύψεις τα κενά του πιο ανοικτού τσιοκ, και θα βάλεις 6/5 στο κλειστό τσιοκ για τις πιο μακρυνές βολές). Το πως κυνηγάς εξαρτάται και από τον τόπο που κυνηγάς αφού η μορφολογία του εδάφους και η βλάστηση θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά του θηράματος.

Όσο για το λαγό τα ίδια ισχύουν απλώς η διαφορά είναι ότι ο λαγός θέλει αρκετά πιο χοντρό νούμερο σκαγιού. Θα έλεγα το μίνιμουμ 5 για κοντινές αποστάσεις και 4/3 για τις πιο μακρυνές. Το πρόβλημα είναι όταν πάεις για το ένα θήραμα και πετάσσεται το άλλο θήραμα αλλά το όπλο μας με την Χ διαμόρφωση μας φέρνει σε μειονεκτική θέση. Δλδ π.χ πάεις για πέρδικα με σκύλο φέρμας και 5/3 τσιοκς νούμερο 7-7.5 σκάγια, αν δεις ένα λαγό στα 45 μέτρα ναι μεν το πιθανό θα του τις σύρεις αλλά έχεις ελάχιστες, σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες λόγω αδυναμίας του συνδιασμού τσιοκ/νούμερο σκαγιών. Και το ίδιο ισχύει αν πάεις για λαγό, θα έχεις πιο χοντρό νούμερο σκάι που στα 45 μέτρα θα δεν θα έχει την απαραίτητη πυκνότητα (εκτός αν είναι μεγάλου βεληνεκές π.χ αποσπώμενος πάτος και άλλες παρόμοιες πατέντες που αποδεδειγμένα δουλεύουν) και έτσι χάνεις το θήραμα. Το κλειδί είναι ο καθένας να αποφασίσει τι είναι το πιο ισοζυγισμένο για εκείνον.

Όσον αφορά το θέμα φυσίγγια, το κλειδί είναι αν έχεις ώρα να κάνεις τις δικές σου δοκιμές πάνω σε πίνακα για να δείς πως συμπεριφέρεται το όπλο σου με τα φυσίγγια που θέλεις να δοκιμάσεις. Ο Λεύκιος που έχει Browning 325 έχει κάνει πάμπολλες δοκιμές και αν κοιτάξεις παλαιές απαντήσεις του θα δεις τις δοκιμές του. Αλλά αυτές είναι με το δικό του όπλο (το οποίο είναι και πιο βαρετό αφού το δικό σου είναι το Light) και οι αυλοί του είναι τα απλά Invectors και όχι διευρυμένοι (Invector Plus - εσένα δεν γνωρίζω τι είναι). Επίσης να αναφέρω ότι τα αποτελέσματα που βλέπεις στις δοκιμές του Λεύκιου, κάποτε δεν χρησιμοποιά τα εργοστασιακά τσιοκς αλλά κάποια από την εταιρεία Briley που αλλάζουν τις κατανομές.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

φιλε πιασε το οπλο σου μερικα υποψηφια φυσιγγια για το ενδημικο τα χαρτονια σου και πηγαινε σκοπευτηριο και κανε τις δοκιμες σου υπαρχουν σχετικη πινακες που λενε ποσα σκαγια ανα γραμμαριο παιρνει το καθε φυσιγγι δοκιμασε σε διαφορες αποστασεις δες κατανομη και αριθμο σκαγιων στον στοχο εκςι θα βγαλεις συμπερασματα σμπιστοσυνης για το οπλο σου τα τσιοκ και τα φυσιγγια
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Φίλε μόνο με δοκιμές μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου στο τη τσοκ θα βάλεις Εγώ έχω 3-3 πάνω άλλα προσαρμόζω τα φυσίγγια μου με τέτοιο τρόπο είτε να ανοίγουν πιο γρήγορα η να ανοίγουν πιο αργά και βρήκα ότι το 3 τσοκ μου δίνει τες καλύτερες κατανομές μέχρι και σε οριακές βολές από όλα τα τσοκ. Πρέπει επίσης να δεις σε τη αποστάσεις είναι τα θηράματα που θα χτυπάς αν είναι κοντά η μακριά για να βάλεις και το ανάλογο τσοκ επάνω.
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

Στήσε ένα χαρτόνι 1Χ1 στα 15, στα 20, στα 25 και στα 30 μέτρα και τουφέκα τα με 5-4-3-2 άστρα τσοκ αντίστοιχα, δες τι γίνεται και πόσο ανοίγουν οι τουφεκιές και έπειτα κάνεις κουμάντο από μόνος σου, εκτός πάλι και εάν θέλεις να το έχεις 4-2 όπως κάνουν οι περισσότεροι κυνηγοί! ;)
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Κοπελλια εγω ενα πραμα εκαταλαβα εχτες. Εχει χρονια που ασχολουμε με οπλα. Εχτες ειπα να παρω το σκοπευτηκο μου perazzi στη φασσα να δοκιμασω μιας και δεν το επερνα ποτε κυνηγι ως τωρα....

....μονο αμα παιξεις φασσες με 2 αχρωμιοτες καννες perazzi καταλαβαινεις τι σημαινει το οπλο σκοτωνει....

Δεν σας λεω τιποτε, απλα οτι ο συνκυνηγος μου εφοηθηκε και εσκεφτετουν να τηλεφωνησει στην πολιτικη αεροπορια να σταματησουν τις πτησεις αεροπλανων στην περιοχη που ημασταν !!
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

kypros έγραψε:Κοπελλια εγω ενα πραμα εκαταλαβα εχτες. Εχει χρονια που ασχολουμε με οπλα. Εχτες ειπα να παρω το σκοπευτηκο μου perazzi στη φασσα να δοκιμασω μιας και δεν το επερνα ποτε κυνηγι ως τωρα....

....μονο αμα παιξεις φασσες με 2 αχρωμιοτες καννες perazzi καταλαβαινεις τι σημαινει το οπλο σκοτωνει....

Δεν σας λεω τιποτε, απλα οτι ο συνκυνηγος μου εφοηθηκε και εσκεφτετουν να τηλεφωνησει στην πολιτικη αεροπορια να σταματησουν τις πτησεις αεροπλανων στην περιοχη που ημασταν !!

Ρε Κύπρο μεν ανοιεις φαλιες , τώρα που καταστάλαξε ο κόσμος πιο είναι το ιδανικό φασσοτουφεκο ,να τους βάζεις ιδέες , και να τα πουλούν για να πιάσουν PERAZZI
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

Δημοσίευση από Γιατρός »

kypros έγραψε:Κοπελλια εγω ενα πραμα εκαταλαβα εχτες. Εχει χρονια που ασχολουμε με οπλα. Εχτες ειπα να παρω το σκοπευτηκο μου perazzi στη φασσα να δοκιμασω μιας και δεν το επερνα ποτε κυνηγι ως τωρα....

Γυναίκες να βρείτε με τον Άνθιμο και άφηστες αχρωμίωτες κάννες ;)
Πολύ καλά τα πήγατε μπαι δε γουει
Μην χαλάς τα φασσοόπλα σε παρακαλώ
Έχεις πμ για προξενιό
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Γυναίκες βρίσκουμε γιατρέ μου αλλά στη εφτομαδα που καταλαβαινουν ότι το τζιηνι εν πάνω που τούτες κακοφανιζουνται τζαι έτσι βρίσκουμε άλλες! :P
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”