ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

Απάντηση
Μοδεστος
Full Member

Re: ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

Δημοσίευση από Μοδεστος »

Καλημερα κοπελια! Το 10-12 ηταν το τελειο νουμερο για να κατσω να σκεφτω τα πραματα που ενα παρω μαζι μου!! Το απογευμα που ενα παω σπιτι ενα τα βαλω ουλλα με πας τον καναπε για να ειναι ετιμα! Το πιο βασικο χαρτι υγειας!! :D
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

Ενδιαφέρον κυνηγών για την Πάφο για το κυνήγι φάσας και τρυγονιού
Αποστολή με emailΕκτυπώστε την σελίδα

Ενδιαφέρον κυνηγών για την Πάφο για το κυνήγι φάσας και τρυγονιού
Πάφος: Μεγάλο ενδιαφέρον αποτελεί για τους κυνηγούς η Επαρχία Πάφου λόγω του μεγάλου αριθμού πουλιών που καταγράφονται σε όλους σχεδόν τους βιότοπους σε σχέση με τις υπόλοιπες Επαρχίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πάφου Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη.

Αναφερόμενος στην έναρξη του κυνηγίου της φάσας και του τρυγονιού την ερχόμενη Κυριακή σημείωσε ότι οι κυνηγοί θα μπορούν να εκδράμουν σε πέντε συνεχόμενες Κυριακές για το κυνήγι της φάσας και του τρυγονιού.

Οι προετοιμασίες των κυνηγών - όπως είπε- βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους, προσθέτοντας επίσης πως πολλοί κυνηγοί έχουν ήδη κατασκηνώσει σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τα καλύτερα περάσματα και να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα .

Η φάσα είπε ο κ. Πιττοκοπίτης στο ΚΥΠΕ, βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα ενώ το ενδημικό θήραμα το κυνήγι του οποίου αρχίζει το Φθινόπωρο φαίνεται να έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που είχαν επικρατήσει το χειμώνα.

Από την πλευρά της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου καλεί τους κυνηγούς επ’ ευκαιρίας της έναρξης του κυνηγίου της φάσας και του τρυγονιού στις 17 Αυγούστου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπου βλέπουν ότι αναδύεται καπνός να ενημερώνουν την πυροσβεστική.

Έκκληση απηύθυνε και στους εκδρομείς του 15αύγουστου να αποφεύγουν το άναμμα τσιγάρων αλλά και να επιλέγουν τους οργανωμένους εκδρομικούς χώρους καθώς και τους τεχνικούς αλλά και οικοδόμους να είναι προσεκτικοί στις οικοδομικές τους εργασίες με την χρήση συσκευών κοπής μετάλλων.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία για αύξηση του δείκτη πυροσβεστικής κάλυψης της υπαίθρου εδώ και αρκετά χρόνια προχώρησε στην ίδρυση Αγροτικών Πυροσβεστικών Σταθμών στον Κ. Πύργο, Κελοκέδαρα, Στρουμπί, Πέγεια καθώς επίσης και Π. Χρυσοχούς.

Οι Σταθμοί επανδρώθηκαν με έκτακτους πυροσβέστες οι οποίοι παρουσιάζονται μία φορά την εβδομάδα για εκπαίδευση και κινητοποιούνται σε επεισόδια στα γεωγραφικά όρια ευθύνης του Σταθμού τους.

Επίσης κατά την καλοκαιρινή περίοδο για 6 μήνες, οι σταθμοί υπαίθρου (πλην του Κ. Πύργου) και ο υποσταθμός Πάνω Αρόδων, - ο οποίος λειτούργησε φέτος- επανδρώνονται με 42 εποχικούς εργάτες πυρόσβεσης, οι οποίοι ταξινομήθηκαν σε δύο ομάδες των 21 ατόμων και εργάζονται ημέρα παρά μέρα.

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis ... EERb7.dpuf

πολλοι κυνηγοι εχουν κατασκηνωσει για καλυτερα αποτελεσματα λεει ο κυριος πιττοκοπιτης :o εν οι κυνηγοι η τα μαυρουθκια?ακομα κατι υπαρχει νομοθεσια που λεει νομιζω απαγορευεται η μεταφορα οπλου 2 ωρες πριν την εναρξη κυνηγιου.αυτοι που κατασκηνωσαν δεν εχουν οπλα μαζι?θα φυγουν το σαββατο να πανε να τα φερουν?ηδη αρχισαν τα φουμισια ...ως τωρα 17 ερχονται και καθονται στο ταισμα οπως τα πεζουνια ωσ την κυριακη εν θα μεινει 1.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
marios10
Full Member

Απ: ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

Δημοσίευση από marios10 »

Εμιλησα με παφο το πρωι και μου ειπε οτι τα βουνα κοντα στο δασος ειναι γεματο καρεκλουες ως τζαι αντισκηνα εστησαν και τα αφηκα τζιαμε και εφυγαν..
Επισης ηπεν μου τα μαβρουθκια σε ενα χωρκο διπλα κανουν εξτρα δουλεια προσεχωντας τα ποστα..:sad::smile:
Ειμαστεν για κλαματα
Τούτη τη λύτρωση ζει εκείνος που ζώνεται τα 'σιδερικά' και σέρνοντας πίσω του ένα σκύλο, ανηφορίζει για τα κυνηγοτόπια. Το κρέας τι το κάνει μπρος σε τούτη τη λύτρωση;
Λυτρώσου, λοιπόν και 'συ κι ακολούθησε το μονοπάτι που τόσοι πριν από σένα ακολουθησαν
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Εγω ειδα τζαι ταπελλα " ΚΡΑΤΗΜΕΝΑ" με τελλα πας την καρεκλα ,οχι Παφο Λευκωσιατικα......
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
marios10
Full Member

Απ: Re: ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

Δημοσίευση από marios10 »

Anthimos έγραψε:Εγω ειδα τζαι ταπελλα " ΚΡΑΤΗΜΕΝΑ" με τελλα πας την καρεκλα ,οχι Παφο Λευκωσιατικα......
:smile::smile::smile::smile::smile:
Τούτη τη λύτρωση ζει εκείνος που ζώνεται τα 'σιδερικά' και σέρνοντας πίσω του ένα σκύλο, ανηφορίζει για τα κυνηγοτόπια. Το κρέας τι το κάνει μπρος σε τούτη τη λύτρωση;
Λυτρώσου, λοιπόν και 'συ κι ακολούθησε το μονοπάτι που τόσοι πριν από σένα ακολουθησαν
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Κοπέλια ο καλύτερος εγώ είμαι => ΕΝ ΘΑ ΠΑΩ!

Κοπιάστε να φάμε σούβλα στο Τρόοδος ;)

Νιόβρη με το καλό πέρκι έβρουμε καμιά γωνιά να τζινιήσουμε με την ησυχία μας...
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Είναι και για γέλια και για κλάματα.
Εγώ φέτος είδα(Λευκωσία) πας σε μια αναπαυτική μεταλική διμμένη με άλυσο πας το δεντρό να γράφει σε κόλλα Α4 "ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΑΓΚΩΝΕΙ"!!!!! :evil:
Να μεν την πιάεις να την σύρεις όσπου φτάννει η κουτάλα σου!!!
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Παραξενη χρονια. Ο κοσμος συναμενος σε ενα δυο σημεια που εχει λιγα πουλια και τα πουλια μετακινουντε λογο φασαριας ως συνηθως.

Σε μερη με.φασαρια παιζει αυτος που εβαλε την καρεκλουα του πιο εξυπνα και.οχι αυτος που.την εβαλε πιο.νωρις. σε τουλαχιστον τρεις χρονιες επεξα πανω απο δεκα φασσες σε πρωινα ποστα πηγαινωντας κυνηγι η ωρα 530 το πρωι ενω αλλοι ειχαν πιασει ποστα σε περιοχη απο μια.βδομαδα πριν και εβλεπαν την θεα στο κυνηγι..
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Anthimos έγραψε:Εγω ειδα τζαι ταπελλα " ΚΡΑΤΗΜΕΝΑ" με τελλα πας την καρεκλα ,οχι Παφο Λευκωσιατικα......
Mακρια που ζιαμε μαστρε ;)
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
Koutsofteros
Full Member

Δημοσίευση από Koutsofteros »

Καλή τύχη σε όσους πάτε, με λλία νεύρα, και με το νου σας.
Η παρέα μου είναι καθαρά του πέρτικου....
Περιμένουμεν τον Νιόβρη με ανυπομονησία...
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, πριν από τις Εκλογές, κατά την διάρκεια του Πολέμου και..... μετά το Κυνήγι...! "
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”