ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Ορίστε και ένα σετ απ στα 34 γραμμάρια ρελιασμενο με το στροφείο του Κυλίλη
Fiocchi 69.3mm cx2000 /A0 1.90 / gualandi superg h12 κενο 15mm/ 34g νο4/ ρελιασμα στα 57.70mm
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

admin έγραψε:Παρακολουθώντας αυτή την συζήτηση κατά καιρούς γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι δέν είμαι γνώστης ή χρήστης ιδιογομώσεων θα ήθελα να τονίσω το εξείς ιδιαίτερα για ανθρώπους σαν και εμένα άσχετους με το θέμα. Αυτές οι συνταγές για φυσίγγια είναι προϊόν κάποιον ανθρώπων που τους αρέσει να κατασκευάζουν φυσίγγια. όμως δέν υπάρχει καμία εγγύηση για το τί μπορεί να συμβεί σε κάποιον που θα την δοκιμάσει. Ο καθένας πέρνει ένα ρίσκο καθώς ασχολείται με εκρηκτική ύλη. Έτσι λοιπόν κάποιοι νεότεροι που ίσως δέν έχουν εμπειρία ή τριβή με το θέμα πρέπει να καταλάβουν ότι το γέμισμα φυσιγγίων εξυπακούει και κάποιους κινδύνους και κάποιο ρίσκο. Αρκετοί τραυματίστηκαν στην προσπάθεια να κατασκευάσουν φυσίγγια. Άλλοι προκάλεσαν ζημιές στα όπλα τους και άλλοι τραυματίστηκαν. Έτσι λοιπόν ο καθένας που διαβάζει κάποια πράγματα να σκέφτεται και άλλους παράγοντες όπως ασφάλεια και κίνδυνος και όχι μόνο να φλωμονόμαστε απο κάποιες ιδέες για την παρασκευεί τους σούπερ φυσιγγίου .
Πολύ σωστά! να προσθέσω και κάτι ακόμα ότι όλα τα σετ απ μας πρέπει να περνούν από κανονάκι για να είμαστε και εμείς οι ίδιοι πάντα στα ασφαλείς όρια,
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

admin έγραψε:Παρακολουθώντας αυτή την συζήτηση κατά καιρούς γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι δέν είμαι γνώστης ή χρήστης ιδιογομώσεων θα ήθελα να τονίσω το εξείς ιδιαίτερα για ανθρώπους σαν και εμένα άσχετους με το θέμα. Αυτές οι συνταγές για φυσίγγια είναι προϊόν κάποιον ανθρώπων που τους αρέσει να κατασκευάζουν φυσίγγια. όμως δέν υπάρχει καμία εγγύηση για το τί μπορεί να συμβεί σε κάποιον που θα την δοκιμάσει. Ο καθένας πέρνει ένα ρίσκο καθώς ασχολείται με εκρηκτική ύλη. Έτσι λοιπόν κάποιοι νεότεροι που ίσως δέν έχουν εμπειρία ή τριβή με το θέμα πρέπει να καταλάβουν ότι το γέμισμα φυσιγγίων εξυπακούει και κάποιους κινδύνους και κάποιο ρίσκο. Αρκετοί τραυματίστηκαν στην προσπάθεια να κατασκευάσουν φυσίγγια. Άλλοι προκάλεσαν ζημιές στα όπλα τους και άλλοι τραυματίστηκαν. Έτσι λοιπόν ο καθένας που διαβάζει κάποια πράγματα να σκέφτεται και άλλους παράγοντες όπως ασφάλεια και κίνδυνος και όχι μόνο να φλωμονόμαστε απο κάποιες ιδέες για την παρασκευεί τους σούπερ φυσιγγίου .
Σωστά και σοφά λόγια κύριε διαχειριστά, όπως και εάν το επιθυμείτε μπροείτε κάλλιστα να προσθέσετε ότι:

Οι αναγραφόμενες και οι σχετικές πληροφορίες για τα Φυσίγγια Ιδιογόμωσης που παρουσιάζονται στο παρόν θέμα, αναφέρονται ενδεικτικά και μόνο για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικό επίπεδο! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνετε η αναπαραγωγή τους και η χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και άρα δεν φέρουν τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και ενδέχεται να διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους ακόμη και τα ίδια πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά ανά διαφορετική παρτίδα παραγωγής!
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

Εγω παλε νομιζω οτι το παρον threadνα κλειδωσει για το ευρυν κοινο και να μπαινουν μεσα μονο οι 5-10 ιδιογομωτες για να μεν εχουμε κανενα ακσιταντ που λενε και στα χωρκα ;):)
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Σεβόμενος απόλυτα την ορθή παρατήρηση του κου διαχειριστή παρακαλώ αν αυτό είναι δυνατόν, να αναγραφεί στις όποιες προηγούμενες αναρτήσεις μου και όπου παρουσιάζονται φυσίγγια προσωπικής μου κατασκευής η ακόλουθη φράση:"H παρούσα ιδιοκατασκευή φυσιγγίου δεν συνιστάται να αναπαραχθεί απο έτερο ιδιογομωτή και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όπλο αν και εφόσον ο προτιθέμενος χρήστης δεν επιβεβαιώσει τα ασφαλή βλητικά δεδομένα του φυσιγγίου σε βλητικό σταθμό της επιλογής του φέροντας ακέραια την ευθύνη της προσωπικής του ιδιοκατασκευής ."
Προσωπικά απο τουδε και στο εξής η προαναφερόμενη φράση θα αναφέρεται σε κάθε ανάρτηση μου έχουσα σχέση με παρουσίαση της όποιας ιδιογομωτικής κατασκευής μου.
Αγαπητέ Pathfinder ναι ίσως έχεις δίκιο να θεωρείς ότι σε κλειστό περιβάλλον να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση κάποιου ατυχήματος απο κακή εκτίμηση των αναγνωστών ή σε λάθος γραφόμενα των ιδιογομωτών μελών.Αλλα πάλι νομίζω κατα την ταπεινή μου γνώμη ότι τα δείγματα γραφής των ιδιογομωτών είναι σε επίπεδο αρκετά υψηλό δίνοντας εξέχουσα σημασία στην ασφάλεια και την εφαρμογή των κανόνων και θεωριών της βλητικής και της ιδιογόμωσης και δεν θα ήταν σωστό να αποκλείσουμε και άλλους απλούς αναγνώστες που πιθανόν να μην θέλουν ή να μην μπορούν (για τους όποιους δικούς τους λόγους) να γίνουν μέλη όμως να θέλουν να συγκρίνουν ή να ανασκευάσουν πράγματα οι γνώσεις που λαθεμένα ίσως έχουν ενστερνιστεί.
Εν κατακλείδι την τελική κρίση την έχουν οι κ.κ διαχειριστές και συντονιστές του forum και απο εμένα θα είναι απόλυτα σεβαστή παραμένοντας είτε έτσι είτε αλλιώς απλός ιδιογομωτής και μόνον.
Φιλικά
Κωνσταντίνος.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε: http://www.migratoria.it/enciclopedia-o ... -ricarica/

Φιλικά
Κ...
Αυτές παιδιά τι πυρίτιδες είναι; Η δεξιά μου μοιάζει με F2x32/36 ενώ η αριστερή δεν κατάλαβα τι μπορεί να είναι. Η αριστερή είναι η πυρίτιδα που βρήκα στην RC4 Serie Oro (μαύρη) ενώ η δεξιά είναι η πυρίτιδα στην RC4 Serie Oro Fibre (κίτρινη). Ευχαριστώ.

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... c7e41.jpeg
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Re: Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Pathfinder »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Σεβόμενος απόλυτα την ορθή παρατήρηση του κου διαχειριστή παρακαλώ αν αυτό είναι δυνατόν, να αναγραφεί στις όποιες προηγούμενες αναρτήσεις μου και όπου παρουσιάζονται φυσίγγια προσωπικής μου κατασκευής η ακόλουθη φράση:"H παρούσα ιδιοκατασκευή φυσιγγίου δεν συνιστάται να αναπαραχθεί απο έτερο ιδιογομωτή και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όπλο αν και εφόσον ο προτιθέμενος χρήστης δεν επιβεβαιώσει τα ασφαλή βλητικά δεδομένα του φυσιγγίου σε βλητικό σταθμό της επιλογής του φέροντας ακέραια την ευθύνη της προσωπικής του ιδιοκατασκευής ."
Προσωπικά απο τουδε και στο εξής η προαναφερόμενη φράση θα αναφέρεται σε κάθε ανάρτηση μου έχουσα σχέση με παρουσίαση της όποιας ιδιογομωτικής κατασκευής μου.
Αγαπητέ Pathfinder ναι ίσως έχεις δίκιο να θεωρείς ότι σε κλειστό περιβάλλον να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση κάποιου ατυχήματος απο κακή εκτίμηση των αναγνωστών ή σε λάθος γραφόμενα των ιδιογομωτών μελών.Αλλα πάλι νομίζω κατα την ταπεινή μου γνώμη ότι τα δείγματα γραφής των ιδιογομωτών είναι σε επίπεδο αρκετά υψηλό δίνοντας εξέχουσα σημασία στην ασφάλεια και την εφαρμογή των κανόνων και θεωριών της βλητικής και της ιδιογόμωσης και δεν θα ήταν σωστό να αποκλείσουμε και άλλους απλούς αναγνώστες που πιθανόν να μην θέλουν ή να μην μπορούν (για τους όποιους δικούς τους λόγους) να γίνουν μέλη όμως να θέλουν να συγκρίνουν ή να ανασκευάσουν πράγματα οι γνώσεις που λαθεμένα ίσως έχουν ενστερνιστεί.
Εν κατακλείδι την τελική κρίση την έχουν οι κ.κ διαχειριστές και συντονιστές του forum και απο εμένα θα είναι απόλυτα σεβαστή παραμένοντας είτε έτσι είτε αλλιώς απλός ιδιογομωτής και μόνον.
Φιλικά
Κωνσταντίνος.
Φιλε Κωνσταντινο πολυ σωστα ολα οσα λεεις για τις γνωσεις και πρακτικες οσων ιδιογομοτων γραφουν στο παρον φορουμ, συμφωνω απολυτα μαζι σου. Απλα καποτε πανω στην κουβεντα λεγονται καποια "μικρα μυστικα" με ολην την καλη διαθεση μεταξυ εμπειρων ατομων για ιδιαν σκεψην τα οποια ομως στα ματια καποιου απειρου η μη ορθα σκεπτομενου ατομου να παρεξηγηθουν.Αν αναλογιστουμε οτι στην ουσια καποια μικρογραμμαρια λαθους ζυγισματος στην συνθεση μπορουν να αυξησουν κατα πολυ τις πιεσεις ολοι οι σωστα σκεπτομενοι αντιλαμβανμαστε τι μπορει να συμβει. Αυτα που λεω δεν εχουν σχεση με εσενα προσωπικα η καποιο αλλο μελος του φορουμ απλα επειδη ετυχε να γνωρισω πολυ προσφατα καποιο νεαρο (συγγενη παιδικου μου φιλου) ο οποιος στην κουβεντα μας που ειχαμε στο τραπεζι και αφου ειδα το ενδιαφερον του για το κυνηγι μου ειπε οτι επισκεφθηκε το φορουμ και ειδε τι γινεται και ηδη ειχε στην κατοχη του σχεδον ολα τα συνεργα απο τον παππου του.Προσπαθησα να τον ψαρεψω για να μαθω το username του αλλα δεν...Τελος για να μην παρεξηγηθω απο κανενα δεν λεω οτι φταιει καποιος προς θεου απλα αυτο που ειπα στο προηγουμενο μου ποστ ηταν μια ιδεα η οποια στην ουσια δεν ειναι δικαιη να εφαρμοστει αφου θα στερησει το δικαιωμα που εχει ο οποιοσδηποτε λατρης η απλος αθωος αναγνωστης του θεματος συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου. Παντα φιλικα Αλεξης
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

Αυτές παιδιά τι πυρίτιδες είναι; Η δεξιά μου μοιάζει με F2x32/36 ενώ η αριστερή δεν κατάλαβα τι μπορεί να είναι. Η αριστερή είναι η πυρίτιδα που βρήκα στην RC4 Serie Oro (μαύρη) ενώ η δεξιά είναι η πυρίτιδα στην RC4 Serie Oro Fibre (κίτρινη). Ευχαριστώ.

φιλε σπυρο η αριστερη νομιζω ειναι psb1 και δεξια η f2 einai i fblu
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Φιλικά
Κωνσταντίνος.
+1000
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Άριστε, θα συμφωνήσω και εγω μαζι σου, οπως επίσης και με τα γραφόμενα του Κωσταντινου, για το θεμα του πριβέ.
Η ιδιογώμοση ειναι επικίνδυνη αλλα και ακίνδυνη, αναλόγως του λόγου που κάποιος γεμίζει, αλλά και το κατα ποσο εχει βρει και απορροφήσει τις σωστές βάσεις.
Θα τα πω θεμέλια, αφου αυτα δεν εχουν αλλάξει στα τόσα χρονια ύπαρξης φυσιγγιων, γεμισμενα με άκαπνη πυριτιδα, αφου όσο πιο πίσω ψάξει κάποιος, τοσο περισσότερο επιβεβαιώνονται οι πιο σύγχρονες γραφές.
Θεμέλιο, βάση ή αρχή που δεν άλλαξε στο πέρασμα του χρόνου, αλλα και που ούτε πρόκειται να αλλάξει ειναι πως...Ένα φυσιγγιο αξίζει μερικά σεντ, ενα όπλο απο μερικες εκατοντάδες μεχρι και καποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ μια ανθρώπινη ζωή ειναι ανεκτίμητη και αναντικατάστατη.!!

Για καποιο λόγο, κάποια δεδομένα, που ειναι πολυ σημαντικά, κάποιοι δεν τα λαμβάνουν υπόψιν, είτε απο αμέλεια, είτε εσκεμμένα, είτε απο άγνοια.
Οταν βλέπουμε ενα σεταπ, που μας παρουσιάζει ενα εργοστάσιο ή που μας παραθέτει κάποιος φίλος, στο οποίο αναφέρεται ο βλητικός έλεγχος, πρεπει να λαμβάνουμε υπόψιν οτι αυτο εχει ελεγχθεί σε ενα ελεγχόμενο κλιματικά περιβάλλον και αυτο ειναι περίπου ~21°C.
Δεδομένου των κλιματολογικών, ιδιετεροτητων που εχει η κυπρος, ειναι γεγονός οτι κυνηγάμε σε πολυ ψηλές θερμοκρασίες περισσότερο, απο τις πολυ χαμηλές, που στην ουσία δεν υπάρχουν.
Οι πυριτιδες λοιπόν, επηρεάζονται ουκ´ ολίγον απο την ψηλη θερμοκρασια, αναλόγως της ποσότητας γομωσης, δηλαδη όσο περισσότερη πυριτιδα εχει ενα φυσιγγιο, τοσο πιο επιρρεπείς ειναι στην ψηλη θερμοκρασια.
Ενα βαρύ σε γομωση σεταπ περιπου ~(+35γρ.,), δοσμένο απο βλητικό σταθμό, για καθε ~5°C περισσοτερης θερμοκρασίας, δινει περίπου ~68bar περισσοτερες πιεσεις. Ενώ ενα ελαφρύ σεταπ με περιπου ~(28γρ.,- 32γρ.,) για καθε ~5°C περισσοτερης θερμοκρασίας, δινει περιπου ~20bar περισσοτερες πιεσεις.
Απόσβεση αυτου του γεγονότος, ειναι η μείωση της πυριτιδας κατα 5% ή και αναλόγως της πυριτιδας, κατα 0.10γρ., στην περισσότερη διάρκεια που κυνηγούμε στην κυπρο, αυτο θα μας δώσει τα ίδια (περιπου, αφου ειναι αδύνατον να τα επιτύχουμε επ´ ακριβώς) δεδομένα με τον βλητικό σταθμό, αφου αυτο ειναι και το ζητούμενο, να διατηρήσουμε δηλαδη την πυριτιδα στον σωστό ρυθμό καύσης(burn rate) και με την ανάλογα σωστη καμπύλη καύσης(peak pressure).
Τωρα για τον "βαρύ" χειμώνα, οι αμερικάνοι απλα βάζουν στο σεταπ τους ενα δυνατό καψουλι ή απλα μειώνουν το μέγεθος των σκαγιων του, κατα ενα νούμερο και συνήθως χρησιμοποιούν μέσης καύσης πυριτιδες. Σε καποιες περιπτώσεις "παγετωνα", μειώνουν ελάχιστα την γομωση των σκαγιων, σε συνδιασμό με δυνατό καψουλι και χωρις να αυξήσουν την γομωση της πυριτιδας, κυνηγούν μια χαρά.
Για τον κυπριακό "χειμώνα" νομίζω η μείωση των σκαγιων και μονο, ειναι αρκετή κατα την δικη μου άποψη, εκτος απο μεμονωμένες περιπτώσεις και περιοχές, όπου και ενα πιο δυνατό καψουλι θα ηταν αρκετό. Ενα αλλο θετικό ειναι και η προφύλαξη των φυσιγγιων σε προστατευμένες τσέπες ή τσαντες.
Αυτά ειναι μερικά, απλά και κατανοητά, γνωστά στους πλείστους ιδιογομωτες, θεματακια που λαμβάνουν πάντα υπόψιν, πέραν του αθλητικού μέρους που διακατέχει το κυνηγι και του σεβασμού προς το θήραμα.
Βιβλιογραφία, υπάρχει υπέρ αρκετή, στο διαδυκτιο και οι πλειστοι απο εμας ειμαστε σε θέση να την βρούμε και να την διαβάσουμε, να την μεταφράσουμε στα κυπριακα πρότυπα και πάντα το σημαντικότερο μέλημα μας, θα πρεπει να ειναι η ασφάλεια και οι κανόνες αυτής, οι διάφοροι πειραματισμοί που γίνονται κατα καιρούς, ειναι καταδικασμένοι να μείνουν σε κάποια φάση, στην αφάνεια, αφου για καθε ενα θετικό που μπορει να προσφέρουν, δημιουργούν και αντιπροσφερουν δέκα κακά.
Καλη συνέχεια, καλα γεμισματα με ασφάλεια και με αξέχαστες βολες.

Σήμ., Και για να μην ξεχνιόμαστε, αφιερωμένο..... :mrgreen:

ROTTWEIL

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”