ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Προσωπικά έκανα ένα μεγάλο κύκλο στην ιδιογομωτική μου ζωή ο οποίος και βρίσκεται πλέον στη φάση της δύσης του για πολλούς και διαφόρους προσωπικούς λόγους αλλα και λόγω της θηραματικής πενίας που βασιλεύει.
Αν με ρωτήσετε ποιο συμπέρασμα έβγαλα απο όλους τους πειραματισμούς , τις αποτυχίες ή τις όποιες πενιχρές αποτυχίες με αυτή την ενασχόληση θα σας πώ ένα πράγμα:όσο υπάρχει θήραμα θα χαιρόμαστε οι ιδιογομωτές και τα μέτρια και τα καλά μας φυσίγγια .Αν πάψει αυτό να υπάρχει θα καμαρώνουμε τις κεντημένες λαμαρίνες !!!
Κύριοι τίποτε δεν άλλαξε στο κυνηγετικό όπλο εδώ και 150 χρόνια! Οι πατέντες του 1850~1950 παραμένουν επίκαιρες και ισως και σε κακέκτυπες εκφάνσεις έως και σήμερα.
Εκείνο που δέχθηκε ίσως κάποιες βελτιώσεις είναι το θέμα φυσίγγι και όχι τόσο στην αύξηση του βεληνεκούς αλλα στην ποιότητα των υλικών που εξασφαλίζουν σταθερές και ομοιογενείς αποδόσεις.
Και για να κλείσω το σχόλιο μου , θα πώ τούτο...δείτε το κυνήγι, τα όπλα και τα φυσίγγια με μια ρομαντική διάσταση απομονώνοντας Σειρήνες για καρπώσεις και εξοντωτικά νούμερα.Ενα μέτριο φυσίγγι που δεν μας χάρισε ένα τρυγόνι ή μια φάσα σε μια οριακή απόσταση θα μας ανταμείψει όταν μετά απο λίγα κάποια μέτρα θα τουφεκίσουμε το επόμενο θήραμα σε κανονική απόσταση και θα το βάλουμε στο σακκίδιο μας.
Προυπόθεση όμως ειναι να υπάρχει το ΘΗΡΑΜΑ !
Η αναλυση του Tomas είναι αρκετά εκλαϊκευμένη, ευκολονόητη και σε γενικές γραμμες τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή διάσταση.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε: Αν με ρωτήσετε ................ πενιχρές αποτυχίες .........
ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
πενιχρές επιτυχίες...
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Σοφά λογια Κώστα, μου έδωσες και το έναυσμα να γράψω αρκετα πράγματα, αλλά προτίμησα να τα διαγράψω και να παραμείνω σε αυτα.:
Εχω μάθει για φυσιγγια με λιωμένο κερί, που φούσκωσαν την θαλαμη.
Εχω μάθει για μεσούρανες βολες σε τσικλες, που κατέβαιναν με ευκολία, μεχρι που έσκασε το όπλο.
Εχω μάθει οτι έγινε μόδα και εδώ η στρωματοποιηση, για ταχυτητες των 500m/s.
Εχω μάθει για ανάποδα πιστονια.
Για σκαγια 000
.....
.....
..... Ολα αυτα στην Κυπρο.
Εγω εχω κανει προ πολλού την αυτοκριτική μου και επιλέγω να παραμένω στα φτωχά πεπαλαιωμενα φυσιγγακια μου, με τις φτωχές ταχυτητες των (350-375m/s) υπο τύπου κλανιας.
Στα σύγχρονα μου, με τις φτωχές και παλι ταχυτητες των 375-400m/s.
Οπως εχουν γράψει και άλλοι, ο καθένας ας κυνηγα οπως τον βολεύει, δεν θα γίνουμε εμείς κριτική επιτροπή, ούτε ειμαστε σε θέση να επιβάλουμε κατι, σε κάποιον/ κάποιους. Λογικό δε, ο δικός μου τρόπος και γούστα, δεν συμαινει οτι πρεπει ντέ και καλα να ειναι αρεστός... ;)
Εξάλλου, μαλλον για λαμαρίνες μας βλέπω για φέτος, αφου το ενδημικό παει για 11 εξωρμησεις και αν....!!!
Σήμ., Και για τις φωτογραφίες......αφου θήραμα δεν κατεβάζουν..... :lol: :lol:

Κώστα σου στέλνω μωράκι........... :D

Εικόνα

Extra Baby paper 12/65 M686- Vectan D10 1,50- 29gr.,- C3 (κυπριακό παλαιό κυαθιο για χάρτινα)- Ν7- 55χιλ.,
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Προσωπικά έκανα ένα μεγάλο κύκλο στην ιδιογομωτική μου ζωή ο οποίος και βρίσκεται πλέον στη φάση της δύσης του για πολλούς και διαφόρους προσωπικούς λόγους αλλα και λόγω της θηραματικής πενίας που βασιλεύει.
Αν με ρωτήσετε ποιο συμπέρασμα έβγαλα απο όλους τους πειραματισμούς , τις αποτυχίες ή τις όποιες πενιχρές αποτυχίες με αυτή την ενασχόληση θα σας πώ ένα πράγμα:όσο υπάρχει θήραμα θα χαιρόμαστε οι ιδιογομωτές και τα μέτρια και τα καλά μας φυσίγγια .Αν πάψει αυτό να υπάρχει θα καμαρώνουμε τις κεντημένες λαμαρίνες !!!
Κύριοι τίποτε δεν άλλαξε στο κυνηγετικό όπλο εδώ και 150 χρόνια! Οι πατέντες του 1850~1950 παραμένουν επίκαιρες και ισως και σε κακέκτυπες εκφάνσεις έως και σήμερα.
Εκείνο που δέχθηκε ίσως κάποιες βελτιώσεις είναι το θέμα φυσίγγι και όχι τόσο στην αύξηση του βεληνεκούς αλλα στην ποιότητα των υλικών που εξασφαλίζουν σταθερές και ομοιογενείς αποδόσεις.
Και για να κλείσω το σχόλιο μου , θα πώ τούτο...δείτε το κυνήγι, τα όπλα και τα φυσίγγια με μια ρομαντική διάσταση απομονώνοντας Σειρήνες για καρπώσεις και εξοντωτικά νούμερα.Ενα μέτριο φυσίγγι που δεν μας χάρισε ένα τρυγόνι ή μια φάσα σε μια οριακή απόσταση θα μας ανταμείψει όταν μετά απο λίγα κάποια μέτρα θα τουφεκίσουμε το επόμενο θήραμα σε κανονική απόσταση και θα το βάλουμε στο σακκίδιο μας.
Προυπόθεση όμως ειναι να υπάρχει το ΘΗΡΑΜΑ !
Η αναλυση του Tomas είναι αρκετά εκλαϊκευμένη, ευκολονόητη και σε γενικές γραμμες τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή διάσταση.
+1000
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

Μακαρι παιδες να σκεφτονταν ολοι ετσι...
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

andreas78 έγραψε:Σοφά λογια Κώστα, μου έδωσες και το έναυσμα να γράψω αρκετα πράγματα, αλλά προτίμησα να τα διαγράψω και να παραμείνω σε αυτα.:
Εχω μάθει για φυσιγγια με λιωμένο κερί, που φούσκωσαν την θαλαμη.
Εχω μάθει για μεσούρανες βολες σε τσικλες, που κατέβαιναν με ευκολία, μεχρι που έσκασε το όπλο.
Εχω μάθει οτι έγινε μόδα και εδώ η στρωματοποιηση, για ταχυτητες των 500m/s.
Εχω μάθει για ανάποδα πιστονια.
Για σκαγια 000
.....
.....
..... Ολα αυτα στην Κυπρο.
Εγω εχω κανει προ πολλού την αυτοκριτική μου και επιλέγω να παραμένω στα φτωχά πεπαλαιωμενα φυσιγγακια μου, με τις φτωχές ταχυτητες των (350-375m/s) υπο τύπου κλανιας.
Στα σύγχρονα μου, με τις φτωχές και παλι ταχυτητες των 375-400m/s.
Οπως εχουν γράψει και άλλοι, ο καθένας ας κυνηγα οπως τον βολεύει, δεν θα γίνουμε εμείς κριτική επιτροπή, ούτε ειμαστε σε θέση να επιβάλουμε κατι, σε κάποιον/ κάποιους. Λογικό δε, ο δικός μου τρόπος και γούστα, δεν συμαινει οτι πρεπει ντέ και καλα να ειναι αρεστός... ;)
Εξάλλου, μαλλον για λαμαρίνες μας βλέπω για φέτος, αφου το ενδημικό παει για 11 εξωρμησεις και αν....!!!
Σήμ., Και για τις φωτογραφίες......αφου θήραμα δεν κατεβάζουν..... :lol: :lol:

Κώστα σου στέλνω μωράκι........... :D

Εικόνα

Extra Baby paper 12/65 M686- Vectan D10 1,50- 29gr.,- C3 (κυπριακό παλαιό κυαθιο για χάρτινα)- Ν7- 55χιλ.,
Αυτό δεν είναι μωράκι Αντρέα ..... είναι το "Μωρό της Ρόσμαρι" ...(Rosemary's baby) και θα θελα να έβλεπα μερικά σύγχρονα 30άρια των 650 + bar τι περισσότερο κάνουν απο αυτό ???
Εξαιρετικό σύνολο!!!
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Εντός ολίγων ημερών και αν ο Τεχνικός Προϊστάμενος ισως της μεγαλύτερης Γερμανικής Εταιρείας Όπλων μου το επιτρέψει θα σας ανεβάσω την απάντηση του σε προσωπικό μου ερώτημα σχετικά με τις υπερβολικές ταχύτητες των φυσιγγίων και τις επιπτώσεις τους επάνω στο κυνηγετικό όπλο.
Ευχομαι να μου δόσει τη άδεια για το καλό όλων μας!
Albert Einstein
andreas78

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Εντός ολίγων ημερών και αν ο Τεχνικός Προϊστάμενος ισως της μεγαλύτερης Γερμανικής Εταιρείας Όπλων μου το επιτρέψει θα σας ανεβάσω την απάντηση του σε προσωπικό μου ερώτημα σχετικά με τις υπερβολικές ταχύτητες των φυσιγγίων και τις επιπτώσεις τους επάνω στο κυνηγετικό όπλο.
Ευχομαι να μου δόσει τη άδεια για το καλό όλων μας!
Το καλό μας, κατα βααααααααθος.......το ξέρουμε.
Αλλά, μην ξεχνάς όμως τι εσύ εχεις σοφά γράψει......."Ειμαστε παιδιά του Δία"
:D ;) :roll:
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Κυριε Κωστα ευχαριστω πολυ για τον κοπο σας.

Μονοκαλυκα φυσιγγια εννοουσα τα φυσιγκια που το μεταλικο μερος ειναι μικρο σε συγκριση με τα περισσοτερα που κυκλοφορουν σημερα.

Αν καταλαβα απο την αναγνωση κοντρα ονομαζονται οι ιδιογωμωσεις πιυ χρησιμοποιουν αυξημενες ποσοτητες σκαγιων εκμεταλευομενες την ιδιοτητα καποιων προοδευτικων πυριτιδων να κρατανε σταθερη την πιεση τους σε συναρτηση με το χρονο κ τους επιτρεπουν να εχουν μεγαλυτερο βάρος σκαγιων χωρις να αυξανουν τις πιεσεις τους.

Σωστά. ?
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
andreas78

Περίπου Χρυσανθε,
Βασικά και γενικά, ειναι η χρήση προοδευτικών πυριτιδων π.χ. Χ40γρ., στην εκάστοτε δοσολογια πυριτιδας, αλλά χρήση γομωσης σκαγιων π.χ. στα 32-34γρ., για να γίνει αυτο εφικτό, θα πρεπει να ακολουθηθούν και καποιες αλλες μεθοδολογίες για να μπορέσει η πυριτιδα να καεί σωστά, ούτως ώστε το φυσιγγιο να αγγίξει υπέρυψηλές ταχυτητες π.χ. ~450-460m/s, έχοντας όμως υποτυπώδεις χαμηλές πιεσεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”