ΜΠΕΚΑΤΣΑ !
-
- Full Member
Re: ΜΠΕΚΑΤΣΑ !
Κατά την ταπεινή μου γνώμη , το μόνο που ενδιαφέρει την υπηρεσία θύρας στο συγκεκριμένο θέμα είναι να κλείσει την τρύπα των 600,000ε στο προϋπολογισμό τους , αυτό θα το πετύχουν με τα 50+10 που θα πρέπει κάθε κυνηγός να πληρώσει επιπλέον. Το εάν αυτό θα έχει τελικά καταστροφικές επιπτώσεις και θα είναι το τελειωτικό κτύπημα στο ενδημικό θήραμα είναι δευτερεύον
Για να μπορέσουμε να διεξάγουμε αυτό το διευρυμένο κυνήγι θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσουν τέτοιες διαδικασίες και αποτελεσματικούς ελέγχους που να εμποδίσουν επιτυχώς αυτούς που τώρα τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας μια νέα ευκαιρία να κρεατοσυλλέξουν λαγούς και περδίκια. Ο μόνος έλεγχος που προβλέπω να γίνεται είναι στο κατά πόσο έβγαλε κάποιος την έξτρα άδεια ή όχι !
Για να μπορέσουμε να διεξάγουμε αυτό το διευρυμένο κυνήγι θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσουν τέτοιες διαδικασίες και αποτελεσματικούς ελέγχους που να εμποδίσουν επιτυχώς αυτούς που τώρα τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας μια νέα ευκαιρία να κρεατοσυλλέξουν λαγούς και περδίκια. Ο μόνος έλεγχος που προβλέπω να γίνεται είναι στο κατά πόσο έβγαλε κάποιος την έξτρα άδεια ή όχι !
Φίλε Jaegerr,Jaegerr έγραψε:Κατά την ταπεινή μου γνώμη , το μόνο που ενδιαφέρει την υπηρεσία θύρας στο συγκεκριμένο θέμα είναι να κλείσει την τρύπα των 600,000ε στο προϋπολογισμό τους , αυτό θα το πετύχουν με τα 50+10 που θα πρέπει κάθε κυνηγός να πληρώσει επιπλέον. Το εάν αυτό θα έχει τελικά καταστροφικές επιπτώσεις και θα είναι το τελειωτικό κτύπημα στο ενδημικό θήραμα είναι δευτερεύον
Αν δεν πρεπει να επαναλαμβανόμαστε, αυτο που μου κάνει εξαιρετικη εντύπωση ειναι οτι στο παρόν φορουμ, στο Facebook και γενικά στο διαδυκτιο, διατυμπανίζει σχεδόν όλος ο κυπριακός κυνηγετικος κόσμος πως βλέπει συνεχώς λαθροθηριες, γνωρίζει λαθροθηρες, ξέρουν αυτα, ξέρουν εκείνα...!!!!
Και διαιρωτουμε τωρα εγω.....καλά αφου γνωρίζουμε με τόση ακρίβεια τα περι λαθροθηρίας όλοι μας, πως γίνεται αυτοί οι παράνομοι να συνεχίζουν να πράττουν το έργο τους...???
Αν όλοι αυτοί που μιλούν συνεχώς για την λαθροθηρία, ηταν μάρτυρες αλλα δεν έκαναν κατι, τοτε για εμένα ειναι συνένοχοι.
Αν απ´την αλλη δεν ηταν μάρτυρες γιατι το αναφέρουν συνεχώς...??
Έχουμε φτάσει σε ενα σημείο, να μειώνουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και γενικά την έννοια του κυνηγιου, να αφαιρούμε απο μόνοι μας το δικαίωμα μας να κυνηγούμε και ταυτόχρονα να έχουμε συνεχώς παράπονο.
Ειναι γνωστό οτι υπάρχει λαθροθηρία, είτε επαγγελματική, είτε ευκαιριακή......αλλά δεν ειναι η λαθροθηρία που θα πρεπει να καθορίζει τα κυνηγετικα δρώμενα και καταστάσεις για ~45χιλ., κυνηγούς..!!!!
-
- Full Member
οταν ο λαθροθηρας φιλε αντρεα εχει παπα στην θηρα η αδερφο τη θα του κανεις?εγω ξερω καποιον που ο γιος του εν στην θηρα και παιρνει το ΟΠΛΟ μαζι του στους σκυλλους...τι ενα του καμεις ενα τον καρφωσεις αφου ενα το μαθει ο γιος του και ενα τον ιδοποιησει...οσπου υπαρχουν διεφθαρμενοι παντα θα υπαρχουν και εγκληματιες!
- giorgos80
ρε παου παου δεν εισαι καθολου σοβαρος και αν γνωριζεις πραγματι τετοια περιπτωση και δεν ενημερωνεις ουτε θηρα ουτε αστυνομια εισαι κι εσυ συνενοχος
-
- Full Member
ενεν μονο εγω που το ξερω φιλε γιατι ο ιδιος γυριζει και λαλει τα κατορθωματα του...και δεν ξερω που λαθροθηρα το κυριοτεροgiorgos80 έγραψε:ρε παου παου δεν εισαι καθολου σοβαρος και αν γνωριζεις πραγματι τετοια περιπτωση και δεν ενημερωνεις ουτε θηρα ουτε αστυνομια εισαι κι εσυ συνενοχος
Φίλε Πάου-Πάου,
Κατά την περσινή σεζόν καρπώθηκα.....178,5 μπεκάτσες, 239,7 πέρδικες και 78,1 λαγούς.
Περιττό να αναφέρω ότι όλα ήταν φερμαριστά και σέκκα με την πρώτη βολή μόνο, πέραν τα ντουπλέ, τριπλέ και τετραπλέ που έκανα..!!!!!
Κατά την περσινή σεζόν καρπώθηκα.....178,5 μπεκάτσες, 239,7 πέρδικες και 78,1 λαγούς.
Περιττό να αναφέρω ότι όλα ήταν φερμαριστά και σέκκα με την πρώτη βολή μόνο, πέραν τα ντουπλέ, τριπλέ και τετραπλέ που έκανα..!!!!!
-
- Full Member
νε ολαν...ατε ρε που δαμε που ενα μας περιπεξεις καμνεις πως τα ξερεις ολα...για ονομα προφιλ να το αλαξεις και να βαλεις Ο ΞΕΡΟΛΑΣ!andreas78 έγραψε:Φίλε Πάου-Πάου,
Σε ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό φίλε μου, το κατα δύναμη.
Αλλά η παράθεση μου αφορούσε αποκλειστηκά τον άνθρωπο που αναφέρεις, ότι δηλαδή ο καθένας για τους λόγους του, μπορεί να λέει ότι θέλει.
Και πάλι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Αλλά η παράθεση μου αφορούσε αποκλειστηκά τον άνθρωπο που αναφέρεις, ότι δηλαδή ο καθένας για τους λόγους του, μπορεί να λέει ότι θέλει.
-
- Full Member
φιλε μου αν θελεις να ειμαστεν φιλοι να μεν περιπεζεις και να μεν παιζεις με την νοημοσηνη του αλλου.andreas78 έγραψε:Σε ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό φίλε μου, το κατα δύναμη.
αν θελεις πιστεφκεις εκεινα που γραφει ο καθενας αν εισε απιστος θωμας τουλαχιστον μεν περιπεζεις εγω εγραψα τι ξερω και ετσι για να ξερεις αμαν δω προβολεα και γυριζει εξω στα χωραφια καταγκελω αλα τιποτε...απαντησε μια κυρια στες βασεις τες προαλες οταν εκαταγκειλα η ωρα μια την νυκτα και μου λεει μα εισαστε σιγουρος κυριε οτι ειδατε προβολεα ετσι ωρα τι ηταν να τις πω εν εξωγηνος?
-
- Full Member
Φίλε Andreas78,andreas78 έγραψε: Φίλε Jaegerr,
Αν δεν πρεπει να επαναλαμβανόμαστε, αυτο που μου κάνει εξαιρετικη εντύπωση ειναι οτι στο παρόν φορουμ, στο Facebook και γενικά στο διαδυκτιο, διατυμπανίζει σχεδόν όλος ο κυπριακός κυνηγετικος κόσμος πως βλέπει συνεχώς λαθροθηριες, γνωρίζει λαθροθηρες, ξέρουν αυτα, ξέρουν εκείνα...!!!!
Και διαιρωτουμε τωρα εγω.....καλά αφου γνωρίζουμε με τόση ακρίβεια τα περι λαθροθηρίας όλοι μας, πως γίνεται αυτοί οι παράνομοι να συνεχίζουν να πράττουν το έργο τους...???
Αν όλοι αυτοί που μιλούν συνεχώς για την λαθροθηρία, ηταν μάρτυρες αλλα δεν έκαναν κατι, τοτε για εμένα ειναι συνένοχοι.
Αν απ´την αλλη δεν ηταν μάρτυρες γιατι το αναφέρουν συνεχώς...??
Έχουμε φτάσει σε ενα σημείο, να μειώνουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και γενικά την έννοια του κυνηγιου, να αφαιρούμε απο μόνοι μας το δικαίωμα μας να κυνηγούμε και ταυτόχρονα να έχουμε συνεχώς παράπονο.
Ειναι γνωστό οτι υπάρχει λαθροθηρία, είτε επαγγελματική, είτε ευκαιριακή......αλλά δεν ειναι η λαθροθηρία που θα πρεπει να καθορίζει τα κυνηγετικα δρώμενα και καταστάσεις για ~45χιλ., κυνηγούς..!!!!
Να είσαι σίγουρος ότι επί προσωπικής βάσεως όταν είμαι μάρτυρας μιας παρανομίας δεν δίστασα δεν διστάζω ούτε θα διατάξω ποτέ να το καταγγείλω, όπως άλλωστε το έχω κάνει μέχρι τώρα.
Πέρα από αυτό και μάρτυρες να μην είμαστε μιας παρανομίας πάλι έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να μιλούμε για αυτή.
Για παράδειγμα όλοι ξέρουμε το οικονομικό έγκλημα που έγινε το 2000 με το χρηματιστήριο και την πρόσφατη οικονομική κρίση που όλοι υποφέρουμε ακόμα, άλλοι πολύ άλλοι λιγότερο. Το γεγονός ότι κάποιος δεν είναι σε θέση, αφού δεν ξέρει, να καταγγείλει συγκεκριμένο άτομο για συγκεκριμένη απάτη δεν σημαίνει ότι αυτές δεν έγιναν και ότι δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για το οικονομικό έγκλημα που διαπράχτηκε εις βάρος του Κυπριακού λαού.
Συμφωνώ όμως επίσης μαζί σου ότι μια παρανομία δεν πρέπει να καθορίζει τα κυνηγητικά δρώμενα και καταστάσεις αλλά όμως πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.