ixnilatris paou paou έγραψε:Για όνομα του Θεού,
Φίλε μου διαβάζεις τι γράφεις...?????
Δηλαδή καλέ μου φίλε, όσοι κυνηγούν οτιδήποτε αλλο πέραν του λαγού, πρεπει να το σταματήσουν γιατι υπάρχουν λαγοί στην φύση και μπορει να τους παίξουν κάποιοι...?????
Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΡΗΣΗ ΣΕ ΠΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΚΥΝΗΓΙΣΟΥΝ...????[
Ενεν αναγκη ομως να διουν ολοκληρη την κυπρο για μπεκατσα φασσα τζιαι τζικλα
καθε θηραμα την περιοχη του
Η' να απαγορευσουν παντου το λαο να πνασουμε ουλλοι οι υπολοιποι
εν κ τουτο μια λυση....να τα παρετησουμε κ να λιανουν κ τα εξοδα κ η μουρμουρα αρχισεν ενα θεμα κ παλι εγινε διαχωρισμος....
το θήραμα μπορεί να είναι αυτοσκοπός, «η νίκη για τη νίκη», η επιδίωξη, δηλαδή, ενός στόχου μόνο και μόνο για την ικανοποίηση της κατάκτησής του, μόνο και μόνο για τη συμμετοχή στη δράση, μόνο και μόνο για την «τιμή του παιχνιδιού».
ixnilatris paou paou έγραψε:
Ενεν αναγκη ομως να διουν ολοκληρη την κυπρο για μπεκατσα φασσα τζιαι τζικλα
καθε θηραμα την περιοχη του
Θηράματα υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού, είτε λίγα είτε πολλά, αυτο μας έλειπε τωρα να μας συρρικνώσουν περισσότερο.
Τις επιφυλάξεις που εχουν οι περισσότεροι, τις εχω και εγω, γνωρίζοντας την αδυναμία του Ταμείου να αστυνομεύσει, αυτο όμως δεν σημαινει οτι θα πρεπει να καταργήσουμε τα πάντα και να αφωσιωθουμε στην φαντασίωση.
Εχουν γίνει τεράστια διαβήματα για την ενεργή εμπλοκή της αστυνομίας, πανε προς ψήφιση νομοσχέδια για εξώδικα με επιτόπου προστίματα, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια σωστή φόρμουλα για τα σκυλιά και αλλα τόσα.
Παλι όμως, εμείς εκεί να υποκύπτουμε για τον καθε ανεγκέφαλο και να λέμε οτι μας κατέβει.
Κάποιος που συναντά 10 κυνηγούς και βλέπει τους 9 να παρανομούν, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΝΗΓΗΡΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ....!!!!!!!!
Όσες φορές εκανα καταγγελία η εκανα θεμα, είτε εγω, είτε φίλοι μου, 7 στις 10 ειχε αποτελεσμα, φτάνει πια να κλαίμε μονο και ας συνυδητοποιησουμε οτι υπάρχουν πολλα είδη θηραμάτων στην Κυπρο τα οποία ανήκουν σε όλους μας.
Όλα τα κυνηγια ειναι παραδοσιακά και αξίζουν τον ανάλογο σεβασμό, δεν ειναι ενα ανώτερο απο καποιο αλλο, ειναι τι κυνηγα ο καθένας και κατα ποσο το σέβεται κυνηγώντας το ίσος προς ίσον, ούτε το μέγεθος ενως θηραματος παιζει τον παραμικρό ρολο στο πως θα πρεπει να το αντιμετοπιζουμε.!!!!!!!!
ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΥΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!
Όσες φορές εκανα καταγγελία η εκανα θεμα, είτε εγω, είτε φίλοι μου, 7 στις 10 ειχε αποτελεσμα, φτάνει πια να κλαίμε μονο και ας συνυδητοποιησουμε οτι υπάρχουν πολλα είδη θηραμάτων στην Κυπρο τα οποία ανήκουν σε όλους μας.
Όλα τα κυνηγια ειναι παραδοσιακά και αξίζουν τον ανάλογο σεβασμό, δεν ειναι ενα ανώτερο απο καποιο αλλο, ειναι τι κυνηγα ο καθένας και κατα ποσο το σέβεται κυνηγώντας το ίσος προς ίσον, ούτε το μέγεθος ενως θηραματος παιζει τον παραμικρό ρολο στο πως θα πρεπει να το αντιμετοπιζουμε.!!!!!!!![/quote]
το θήραμα μπορεί να είναι αυτοσκοπός, «η νίκη για τη νίκη», η επιδίωξη, δηλαδή, ενός στόχου μόνο και μόνο για την ικανοποίηση της κατάκτησής του, μόνο και μόνο για τη συμμετοχή στη δράση, μόνο και μόνο για την «τιμή του παιχνιδιού».
Ας επιτρέψουν και το κυνήγι τσαντζόχοιρου, αρκεί να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση. Γι'αυτό και ο λόγος που είμαι επιφυλακτικός, σίγουρα κάποιοι επιτήδειοι θα το εκμεταλλευτούν λόγω του επειδή ακριβώς δεν θα υπάρχει αρκετή αστυνόμευση. Δεν είμαι εναντίον μιας τέτοιας απόφαση, αλλά πρέπει να γίνει σωστή αστυνόμευση ώστε να μην κάμει κακό στα άλλα θηράματα.
themos328 έγραψε: το κυνηγι του λαγου αξιζει περισσοτερο σεβασμο γιατι ειναι απο τα πιο παραδοσιακα στη κυπρο!!!
αν ειναι να καμουμε διαχωρισμους να καμουμε σε ολα! ο καθενας με το θηραμα που προτιμα! αλλα δεν ειμαι της πιο πανω αποψης....ηταν τυχερο του τζικλαρη να πιαει τον λαο;;; χαλαλι του.....σπανια θα τσακωθω για ενα <κομματι κρεας> 1-2 κιλων....αλλα λυπουμε που με τοση επιμονη τελιωσαν την ιχνηλασια τα σκυλια κ ο λαγος μπροστα τους παει κ πεφτει στα ποθκια του αλλου ο οποιος ξαπωλα μιαν χαμε με κινδυνο να σου φαει κ κανενα σκυλο κ καμνει τον δικο του...κρεατοσυλλεκτης δεν ειμαι! το μονο μαραζι εν τα σκυλια που δεν δαγκωσαν το θηραμα....κ αφου εν μανιωδεις της μπεκατσας να μενουν στις μπεκατσες κ να μεν παιζουν κ κανενα λαο που πετασσετε μπροστα τους η κανενα περτικο.....να δοθου εξορμησεις οπως λεγετε αλλα στο ενδημικο να μην δω μπροστα στη παγανια μας σκυλια φερμας με μπιπερ η κουδουνια να αλωνιζουν το βουνο κ να ταρασσουν το λαο που οι ιχνηλατες εκαμαν 2 ωρες να εβρουν....ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ Κ ΓΕΝΙΚΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ! ΑΝ ΟΜΩΣ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΜΑΝΙΩΔΕΙΣ Κ ΣΩΣΤΟΥΣ ΜΠΕΚΤΑΣΟΚΥΝΗΓΟΥΣ Κ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΠΩΣΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΟΜΙΛΟΥΣ ΙΧΝΗΛΑΤΩΝ Κ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΘΗΡΑΜΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΘΗΡΑΜΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ!
φιλε μου από το πολύ σεβασμό σε αυτό το θήραμα είδαμε που κατάντησε ,την ίδια μοίρα θα έχουν και αλλα ....
επίσης πόσους μανιακούς του λαγού ακούμε ότι η μοναδική περίπτωση που σηκώνουν όπλο σε άλλο θήραμα είναι είναι η μπεκάτσα δεν είναι τυχαία που ονομάζεται η πουτάνα του λαγού
έχεις δίκαιο να διαμαρτύρεσαι για την κλοπή του θηράματος που κυνηγάς γιατί για μένα περί κλοπής πρόκειται όταν o άλλος που είναι μακριά καταλάβει ότι οι σκύλοι σου είναι κοντά σε ξεφολιασμα και παίρνει θέση ,
Όσο για τις περιοχές που θα δοθούν αν επιτραπεί αυτό το κυνήγι σίγουρα θα είναι μεμονωμένες
εκαταντησε εδω που εκαταντησε για την ηλιθιοτητα ορισμενων κ την ανοχη αλλων κ για τα ευρω φιλε.....οταν μια μεριδα κυνηγα τον λαγο με οτι μεσο υπαρχει στη γη δεν σημαινει οτι ειναι ολοι το ιδιο,υπαρχουν αρκετοι που σεβονται το συγκεκριμενο θηραμα εδω κ χρονια κ τωρα με το καλο να δοθει η μπεκατσα αλλους 2 μηνες ( κατι το οποιο δεν κρινω λαθος γιατι θα ειναι μια καλη αρχη για νεα δεδομενα στο κυνηγι της κυπρου φτανει να υπαρχουν τα σωστα μετρα) θα δεις αρκετα ατομα κ σε καρτερια ......στον αντιποδα, ποιος κυνηγος θα σηκωσει λαγο κ δεν θα ριξει;;;; κανενας! παντα μιλουμε σε περιοδο ενδημικου! ενω υπαρχουν αρκετοι λαγοκυνηγοι που οχι μπεκατσα να σηκωστει.....χρυσο πουλι να σηκωστει δεν κανουν ουτε μια κινηση!
Για να μην μπαίνουμε σε θεωρητικές και άσκοπες συζητήσεις που κάθε άλλο παρά επικοδομοιτικές είναι νομίζω πρώτα να περιμένουμε να βγούν οι προτάσεις για διεξαγωγή του κυνηγίου και μετά τις συζητούμε. Το συγκεκριμένο κυνήγι θα επιτρέπεται σε μέρες που δέν υπάρχει κυνήγι μάλλον Σάββατο και σε τόπους όπου δέν υπάρχει άδεια για τσίκλα με την συνοδία ενός σκύλου απο τις 7-12 το πρωί αυτές ήταν οι προτάσεις που δόθηκαν στην συζήτηση που έγινε πέρσι. Τώρα αν ξεκαθαρίσουμε κάτι ότι πρόκειτια για το κυνήγι συγκεκριμένου θηράματος εκτός των καθιερωμένων κυνηγετικών εξορμήσεων. Σίγουρα θα υπάρχουν και σωστά πρέπει να υπάρχουν αυστηροί νόμοι και προϋποθέσεις για αυτό το κυνήγι. Είναι δικαίωμα του κάθε κυνηγού να διεξάγει το συγκεκριμένο κυνήγι αν πληρεί τις προϋποθέσεις που θα καθοριστούν.
ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΠΟ8ΕΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΥΝΗΓΟΥΣ.....ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ KOK ΚΑΙ ΔΑΖ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΜΑ...ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ.
ΚΑΠΟΥ ΛΕΧ8ΗΚΕ ΣΤΗ ΜΙΑ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΝ8ΑΝΟΜΑΙ, ΓΙΑ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ 8Α ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΠΟΛΕΜΟΣ 8Α ΓΙΝΕΤΑΙ.....ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ...ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ...ΠΑΡΕ ENA EΞΩΔΙΚΟ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ. ΝΑ ΜΗΝ 8ΡΥΝΗΣΟΥΝΜΕ 8YMATA ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ 8ΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΜΑ8ΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΣΕ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΒΑ8ΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 8Α ΠΝΙΓΟΥΜΕ.
ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ,ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ...ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ AYTΑ ΥΛΟΠΟΙΗ8ΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑ8ΜΟ...ΤΟΤΕ ΝΑΙ...ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟΥΠΟ8ΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ AYTO TON ΣΕΒΑΣΜΟ.
Τωρα συμπληρωθηκαμε....εκτος απο όλες τις αλλες δολοφονίες, το κυνηγι της μπεκατσας θα σκοτωσει και ανθρώπους.!!!!
Τα εξώδικα προστίματα θα αφορούν ολη την Κυπρο και όλα σχεδόν τα παραπτώματα που αφορούν το κυνηγι και οχι μονο το συγκεκριμένο.
Εγω αλλα και χιλιάδες άλλοι κυνηγοί εχουν κερδισει αυτόν το σεβασμό και τον απαιτούν, πέραν το ποσο καλοί κολυμβητές ειναι.
Breda Pegaso έγραψε:Παλε θα λεμε τα ιδια πραγματα.
Απο Αυγουστο μεχρι Οκτωβριο καθαριζονται τα παντα λαγοι, περδικια , φραγκολινες και εσεις φοβαστε καποιες εξορμησεις για μπεκατσα???
Ο λαθροθηρας ειναι ολοχρονα λαθροθηρας και δεν περιμενει να του δωσουν το ελευθερο να παει.
Παντα θα υπαρχουν οι ανεγκεφαλοι.
Εγώ μιλώ για εκείνους όμως που μπορεί να μην είναι λαθροθήρες συνέχεια, αλλά αν πετακτεί ο λαγός θα του την μπήκσουν. Σίγουρα γίνεται σε όλες τις περιόδους αυτό αλλά αν έχεις και το σκύλο ο λαγός πετάσσεται πιο εύκολα.
Breda Pegaso έγραψε:Παλε θα λεμε τα ιδια πραγματα.
Απο Αυγουστο μεχρι Οκτωβριο καθαριζονται τα παντα λαγοι, περδικια , φραγκολινες και εσεις φοβαστε καποιες εξορμησεις για μπεκατσα???
Ο λαθροθηρας ειναι ολοχρονα λαθροθηρας και δεν περιμενει να του δωσουν το ελευθερο να παει.
Παντα θα υπαρχουν οι ανεγκεφαλοι.
Εγώ μιλώ για εκείνους όμως που μπορεί να μην είναι λαθροθήρες συνέχεια, αλλά αν πετακτεί ο λαγός θα του την μπήκσουν. Σίγουρα γίνεται σε όλες τις περιόδους αυτό αλλά αν έχεις και το σκύλο ο λαγός πετάσσεται πιο εύκολα.
'Tωρά που τον ήβρα εν του την χαρίζω'
Μια φράση που κρύβει μέσα της το κατάντημα της εν λόγο υπηρεσίας και τομέα (με όλους φταίχτες να μεν αρκέψουμε πάλι)
Ψάρεμα-γόνος κτλ μπουρδέλο
Κυνήγι κτλ μπουρδέλο
Το σύστημα θέλει reboot με θυσίες από όλους