ΜΠΕΚΑΤΣΑ !
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Re: ΜΠΕΚΑΤΣΑ !
Πέραν τούτου πιστεύω είναι καιρός να βελτιωθούμε και εμείς λίγο σαν κυνηγοί ποιοτικά και να πάψουμε να επιζητούμε και τα αυγά και τα καλάθια. Για αρκετά χρόνια κάποιοι προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο και να εφέυρουν τον σούπερ σκύλο ο οποίος να ιχνηλατά, να φερμάρει, να τσιλά , να δουλεύκει μες το λιοπύρη κ.τλ κ.τ.λ. Αποτέλαισμα χιλιάδες μπασταρδόσκυλα αδιευκρίνηστων γονέων να έχουν πλημμυρίσει την ύπαιθρο. Χάνονται τα χαρακτηριστικά των φυλών , δημιουργούμε υπερπλυθησμούς σκύλλων και πολλά άλλα εγκλήματα κατα της φύσης. Πρώτο λόγω σε αυτό το κυνήγι αδιαμφισβήτητα τον έχουν οι ιδιοκτήτες σκύλων φέρμας οι οποίοι επένδυσαν σε κάτι το ποιοτικό και το ορθολογιστικό γιατί ακριβώς επιζητούν την ποιότητα και τις χαρές των συγκεκριμένων φυλών. Μέχρι σήμερα δέν είδα καμιά ομάδα οργανωμένων κυνηγών με μπαστάρδους να διοργανώνει διαγωνισμό μπεκάτσας, δέν είδα να διοργανώνει σεμινάρεια, αγώνες μορφολογίας και κυνηγίου όπου ο κυνηγός να δείχνει την εκτίμηση πρός το ζώο του και το ζώο να περνάει τα πρότυπα ενός σωστού κυνηγόσκυλου. Αυτά γίνονται απο τους ομίλους και απο τους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων γιατί τους το επιτρέπει η φύση των σκυλιών τους. Αν κάποιος τώρα θέλει να πάει με τον μπασταρδόλυκο ή με τον μπασταρδοιχνηλάτη για να κυνηγίσει μπεκάτσα τότε είναι λές και περπατάς ξυπόλητος στα αγκάθια , είναι δεδομένο ότι θα τρυπήσεις τα πόδια σου. Το κυνήγι της μπεκάτσας δέν έχει να κάνει με την κάρπωση της και μόνο αλλά με τον εντοπισμό της απο τον σκύλο , την φέρμα της και την κάρπωση της. όποιος έχει σκύλο που μπορεί να αποδείξει ότι φερμάρει μπεκάτσες τότε μπορει να τον πάρει στο συγκεκριμένο κυνήγι.
Προσέχουμε...για να έχουμε
-
- Full Member
ακριβως φιλε κ γιαυτο το εγραψα, γιατι μπορουν να ειποθουν πολλα...... σωστα ειναι μεγαλο θεμα....γιαυτο κ πριν εγραψα πρεπει να γινει μια σωστη προσεγγιση του θεματος για τυχον προβληματα που θα προκυψουν κ μακαρι να εγινε! λαθος να μπορεις να κυνηγας με οποιοδηποτε σκυλο σιγουρα φιλε αλλα κ παλι δεν μπορεις να διαχωρισεις γιατι θα βρεθουν ατομα που θα πουν οσοι εχουν καθαροαιμα φερμας κυνηγουν απο νοεμβριο μεχρι φεβρουαριο κ οσοι ιχνηλατες νοεμβριο δεκεμβριο η θα με αναγκασεις να αγορασω καθαροαιμο φερμας;;;; κ μενα ο ιχνηλατης βρισκει μπεκατσες μπορει να πει ο οποιοσδηποτε! δεν ειναι παραδοξο οι 15 σκυλοι.... ειναι γεγονος κ κανενας δεν κανει τιποτα για να σταματησει αυτο.....ουτε ελεγχοι ουτε τηρηση του οριου σκυλιων στο βουνο.....αν γινει ομως καθορισμος για καθαροαιμα φερμας ειναι κριμα γιατι υπαρχουν ατομα που ειναι νομοταγεις κ σωστοι κυνηγοι (παντα με το δικο μου σκεπτικο του σωστου κ νομοταγους γιατι ο καθενας εχει τις αποψεις του) που θα αδικηθουν!Anthimos έγραψε:Θεμο ανοιγεις μεγάλο κεφάλαιο φιλε
Μπορει καποιος συνομωσιολογος να σκεφτει πολλα
Τα οφελη απο το να μπει ενας μπουσουλας με το τι συμβαινει στην κυπρο με τα σκυλια ειναι πολλα
Νομιζω θα υπάρχει αδεια για μπεκατσα και θα μπορει να κυνηγας με οποιοδηποτε σκυλο χωρις ιδιαιτερα κριτηρια (λαθος αλλα αυτο νομιζω εγινε)
Εκει που εμπλακηκαν καποιοι ομιλοι καθαροαιμων φυλών ειναι βασικα για να μπορουν ΝΟΜΙΜΑ να βγαινουν με τα σκυλια τους να κυνηγουν Ιανουαριο μπεκάτσες .....
Το παραδοξο ηταν οτι ενω μπορουσε ο καθενας να βγει με 15 σκυλια σε " εκπαιδευτικο¨" τον Ιανουριο αντιστοιχα ενας νομοταγης ανθρωπος αν εβγαινε μ ενα σκυλο αποκλειστικα για μπεκατσα αυτοματα παρανομουσε
Το θεμα με καθαροαιμα η αν θελεις ΜΟΝΟ με σκυλια φερμας τεθηκε ως δικλειδα ασφαλειας για να μην μπορει αυτος που βγαινει με τα 15 σκυλια για '' εκπαιδευτικο " σε λαγο να κουβαλα ταυτοχρονα οπλο και αν τον πιασουν να πει .." κυνηγω μπεκατσες"
Αυτο προσπαθουν ν αποφυγουν .
οπως ειπες ειναι μεγαλο θεμα κ σηκωνει αρκετη συζητηση......φυσικα το ιδανικο δεν υπαρχει παντα αλλα μπορεις να κοντεψεις το ιδανικο!!!
το θήραμα μπορεί να είναι αυτοσκοπός, «η νίκη για τη νίκη», η επιδίωξη, δηλαδή, ενός στόχου μόνο και μόνο για την ικανοποίηση της κατάκτησής του, μόνο και μόνο για τη συμμετοχή στη δράση, μόνο και μόνο για την «τιμή του παιχνιδιού».
Θέμο, το θέμα δεν έχει κλειδώσει ακόμα, για το πώς και πια ζώα θα έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στο βουνό για μπεκάτσα. Αν θα ειναι μόνο καθαρόαιμα ή όχι, αν θα συμπεριληφθούν και τα Spaniel κ.α.. Η συνάντηση την Πέμπτη 22/05, θα καθορίσει πολλά γεγονότα και τυχόν παγίδες..!!!
Παγίδα σαν και αυτή που ανέφερες για τους εκτροφείς...!!!
Οι ομιλοι δεν έχουν καμία σχέση με πωλήσεις σκύλων, ο σκοπός τους είναι η βελτίωση τους μεσο των αγώνων ΑΚΙ., και άλλων δραστιριοτήτων.
Οι ομιλοι δεν έχουν καμία σχέση με πωλήσεις σκύλων, ο σκοπός τους είναι η βελτίωση τους μεσο των αγώνων ΑΚΙ., και άλλων δραστιριοτήτων.
- Anthimos
- Moderator
themos328 έγραψε:ακριβως φιλε κ γιαυτο το εγραψα, γιατι μπορουν να ειποθουν πολλα...... σωστα ειναι μεγαλο θεμα....γιαυτο κ πριν εγραψα πρεπει να γινει μια σωστη προσεγγιση του θεματος για τυχον προβληματα που θα προκυψουν κ μακαρι να εγινε! λαθος να μπορεις να κυνηγας με οποιοδηποτε σκυλο σιγουρα φιλε αλλα κ παλι δεν μπορεις να διαχωρισεις γιατι θα βρεθουν ατομα που θα πουν οσοι εχουν καθαροαιμα φερμας κυνηγουν απο νοεμβριο μεχρι φεβρουαριο κ οσοι ιχνηλατες νοεμβριο δεκεμβριο η θα με αναγκασεις να αγορασω καθαροαιμο φερμας;;;; κ μενα ο ιχνηλατης βρισκει μπεκατσες μπορει να πει ο οποιοσδηποτε! δεν ειναι παραδοξο οι 15 σκυλοι.... ειναι γεγονος κ κανενας δεν κανει τιποτα για να σταματησει αυτο.....ουτε ελεγχοι ουτε τηρηση του οριου σκυλιων στο βουνο.....αν γινει ομως καθορισμος για καθαροαιμα φερμας ειναι κριμα γιατι υπαρχουν ατομα που ειναι νομοταγεις κ σωστοι κυνηγοι (παντα με το δικο μου σκεπτικο του σωστου κ νομοταγους γιατι ο καθενας εχει τις αποψεις του) που θα αδικηθουν!Anthimos έγραψε:Θεμο ανοιγεις μεγάλο κεφάλαιο φιλε
Τα οφελη απο το να μπει ενας μπουσουλας με το τι συμβαινει στην κυπρο με τα σκυλια ειναι πολλα
Νομιζω θα υπάρχει αδεια για μπεκατσα και θα μπορει να κυνηγας με οποιοδηποτε σκυλο χωρις ιδιαιτερα κριτηρια (λαθος αλλα αυτο νομιζω εγινε)
Εκει που εμπλακηκαν καποιοι ομιλοι καθαροαιμων φυλών ειναι βασικα για να μπορουν ΝΟΜΙΜΑ να βγαινουν με τα σκυλια τους να κυνηγουν Ιανουαριο μπεκάτσες .....
Το παραδοξο ηταν οτι ενω μπορουσε ο καθενας να βγει με 15 σκυλια σε " εκπαιδευτικο¨" τον Ιανουριο αντιστοιχα ενας νομοταγης ανθρωπος αν εβγαινε μ ενα σκυλο αποκλειστικα για μπεκατσα αυτοματα παρανομουσε
Το θεμα με καθαροαιμα η αν θελεις ΜΟΝΟ με σκυλια φερμας τεθηκε ως δικλειδα ασφαλειας για να μην μπορει αυτος που βγαινει με τα 15 σκυλια για '' εκπαιδευτικο " σε λαγο να κουβαλα ταυτοχρονα οπλο και αν τον πιασουν να πει .." κυνηγω μπεκατσες"
οπως ειπες ειναι μεγαλο θεμα κ σηκωνει αρκετη συζητηση......φυσικα το ιδανικο δεν υπαρχει παντα αλλα μπορεις να κοντεψεις το ιδανικο!!!
Φίλε οι " δικλειδες " που μπορει να μπηκαν , ας θεωρηθουν και μια αφετηρεια για ν αρχισει να δημιουργηται κυνηγετικη ΠΑΙΔΕΙΑ σ αυτον τον τόπο.
Καλως η κακως η παιδεια , ειτε κυνηγετικη ή αλλη, δεν ειναι φρουτο να παεις να την κοψεις . Πρεπει να γινουν πολλα για να επιτευχθει. η εξιδικευση ισως να αποτελεσει ενα μερος αυτου
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Anthimos έγραψε:
Φίλε οι " δικλειδες " που μπορει να μπηκαν , ας θεωρηθουν και μια αφετηρεια για ν αρχισει να δημιουργηται κυνηγετικη ΠΑΙΔΕΙΑ σ αυτον τον τόπο.
Καλως η κακως η παιδεια , ειτε κυνηγετικη ή αλλη, δεν ειναι φρουτο να παεις να την κοψεις . Πρεπει να γινουν πολλα για να επιτευχθει. η εξιδικευση ισως να αποτελεσει ενα μερος αυτου
+1000
- 'petros'
Απο τη στιγμη που ολοι πληρωνουμε το ιδιο ποσο για ολα τα θηραματα (λαγο ,περδικα ,φασσα ,τζικλα,φραγκολινα,μπεκατσα)
Ητε ειναι κυνηγος που τα κυνηγα ολα ητε μονο μπεκατσα δεν νομιζω να στερησουν απο κανενα να παει κυνηγι για μπεκατσα ητε με σκυλο ητε χωρις
Ποιος ο λογος εγω που κυνηγω ολα τα πιο πανω να ειμαι σε διαφορετικη μοιρα απο τον Χ για παραδειγμα που θα κυνηγα οπως εγω ,να πληρωνουμε το ιδιο ποσο για αδεια ,την ιδια περιοδο τα ιδια θηραματα με εμενα και να εχει +1 μηνα παραπανω για να κυνηγα μπεκατσα????
Εκτος και αν εκοψα καπου πισω και θα κυνηγα μονο τον Γενναρη-Φερβαρη με αλλη αδεια
Οπως και να εχει θα ηταν καλο για τους λατρεις αλλα θελει δουλεια, μελετη, προστασια το ολο θεμα το οποιο μονο και αλλα προβληματα βλεπω να αφηνει πισω το ολο θεμα
Ητε ειναι κυνηγος που τα κυνηγα ολα ητε μονο μπεκατσα δεν νομιζω να στερησουν απο κανενα να παει κυνηγι για μπεκατσα ητε με σκυλο ητε χωρις
Ποιος ο λογος εγω που κυνηγω ολα τα πιο πανω να ειμαι σε διαφορετικη μοιρα απο τον Χ για παραδειγμα που θα κυνηγα οπως εγω ,να πληρωνουμε το ιδιο ποσο για αδεια ,την ιδια περιοδο τα ιδια θηραματα με εμενα και να εχει +1 μηνα παραπανω για να κυνηγα μπεκατσα????
Εκτος και αν εκοψα καπου πισω και θα κυνηγα μονο τον Γενναρη-Φερβαρη με αλλη αδεια
Οπως και να εχει θα ηταν καλο για τους λατρεις αλλα θελει δουλεια, μελετη, προστασια το ολο θεμα το οποιο μονο και αλλα προβληματα βλεπω να αφηνει πισω το ολο θεμα
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
-
- Full Member
συμφωνω μαζι σου! ειναι λεπτο το θεμα κ ορισμενοι δεν το βλεπουν.... γιατι να μην γινουν ομιλοι ιχνηλατων με αγωνες κ εκθεσεις ιχνηλατων (υπαρχει ομιλος στην κυπρο ακουσα) κ να κυνηγουν λαγο οσοι εχουν ιχνηλατη;;; αλλα πιστευω θα γινει διαχωρισμος κ θα υπαρχει μεγαλο μπερδεμα οσο αφορα την ελευθερια για κυνηγι και τους ελεγχους.....εδω εχουμε 17 εξορμισεις ενδημικο κ ελεγχος δεν γινετε σκεφτειτε να υπαρχουν 3 η 4 διαφορετικα κυνηγια τι θα γινει....γνωμη μου η δημιουργεια παιδειας δεν σημαινει κ απαραιτητα εξιδικευσης.....αν υπαρχει σεβασμος στο θηραμα μπορουμε να κυνηγαμε μπεκατσα με συνοδεια σκυλου, τζικλες με συνοδεια σκυλου....Anthimos έγραψε:themos328 έγραψε:ακριβως φιλε κ γιαυτο το εγραψα, γιατι μπορουν να ειποθουν πολλα...... σωστα ειναι μεγαλο θεμα....γιαυτο κ πριν εγραψα πρεπει να γινει μια σωστη προσεγγιση του θεματος για τυχον προβληματα που θα προκυψουν κ μακαρι να εγινε! λαθος να μπορεις να κυνηγας με οποιοδηποτε σκυλο σιγουρα φιλε αλλα κ παλι δεν μπορεις να διαχωρισεις γιατι θα βρεθουν ατομα που θα πουν οσοι εχουν καθαροαιμα φερμας κυνηγουν απο νοεμβριο μεχρι φεβρουαριο κ οσοι ιχνηλατες νοεμβριο δεκεμβριο η θα με αναγκασεις να αγορασω καθαροαιμο φερμας;;;; κ μενα ο ιχνηλατης βρισκει μπεκατσες μπορει να πει ο οποιοσδηποτε! δεν ειναι παραδοξο οι 15 σκυλοι.... ειναι γεγονος κ κανενας δεν κανει τιποτα για να σταματησει αυτο.....ουτε ελεγχοι ουτε τηρηση του οριου σκυλιων στο βουνο.....αν γινει ομως καθορισμος για καθαροαιμα φερμας ειναι κριμα γιατι υπαρχουν ατομα που ειναι νομοταγεις κ σωστοι κυνηγοι (παντα με το δικο μου σκεπτικο του σωστου κ νομοταγους γιατι ο καθενας εχει τις αποψεις του) που θα αδικηθουν!Anthimos έγραψε:Θεμο ανοιγεις μεγάλο κεφάλαιο φιλε
το θήραμα μπορεί να είναι αυτοσκοπός, «η νίκη για τη νίκη», η επιδίωξη, δηλαδή, ενός στόχου μόνο και μόνο για την ικανοποίηση της κατάκτησής του, μόνο και μόνο για τη συμμετοχή στη δράση, μόνο και μόνο για την «τιμή του παιχνιδιού».
-
- Full Member
βασικα αντρεα το θεμα δεν ειναι με τα τετραποδα ζωα αλλα με τα διποδα κ το πως θα ανταποκριθουν σε τετοια κατασταση....οπως ειπες κ εσυ υπαρχουν αρκετες κατηγοριες σκυλιων για τετοιο κυνηγι. αναφερα τους ομιλους γιατι εγινε μια μεγαλη προσπαθεια στην ελλαδα για τον ελληνικο ιχνηλατη κ αναγνωριστηκε με αποτελεσμα ορισμενοι εκτροφεις να τσεπωσουν αρκετα απο την πωληση κουταβιων κ μακαρι να εχουν παει 1 η 2 φορες σε εκθεση αναγνωρισης η αγωνα ιχνηλασιας αλλα λογο του ομιλου καταφερναν δωρεαν διαφημιση κ μοσχοπουλημα κουταβιων....εψαχνα για κουταβι κ οι τιμες που ακουσα ηταν 500-600-.....οταν μιλησα με τον προεδρο του ομιλου ηταν εντελως αντιθετος με τους εν λογο <εκτροφεις> κ τις εν λογο τιμες! κατι τετοιο μπορει να γινει κ εδω με το συγκεκριμενο θεμα....andreas78 έγραψε:Θέμο, το θέμα δεν έχει κλειδώσει ακόμα, για το πώς και πια ζώα θα έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στο βουνό για μπεκάτσα. Αν θα ειναι μόνο καθαρόαιμα ή όχι, αν θα συμπεριληφθούν και τα Spaniel κ.α.. Η συνάντηση την Πέμπτη 22/05, θα καθορίσει πολλά γεγονότα και τυχόν παγίδες..!!!
-
- Full Member
ακριβος αυτο σκεφτουμε κ εγω! δεν πρεπει να γινει διαχωρισμος προς οφελος ορισμενων.....κ με αλλη αδεια να γινει το κυνηγι εγω μπορει να εχω καθαροαιμο σκυλο φερμας αλλα να μην εχει ουτε χαρτια καθαροαιμιας κ να μην θελω η να μην μπορω να μπω στη διαδικασια αναγνωρισης του κ εκθεσεις κ λοιπα...θελω να καμνω το χομπυ μου με το σκυλο μου!'petros' έγραψε:Απο τη στιγμη που ολοι πληρωνουμε το ιδιο ποσο για ολα τα θηραματα (λαγο ,περδικα ,φασσα ,τζικλα,φραγκολινα,μπεκατσα)
-
- Full Member
ο καθενας εχει στο μυαλο του το πως θελει να κυνηγα, απο τι θηραμα μεχρι τι τροπο μεχρι τι ρατσα σκυλου θα εχει ως συντροφο.....αν θελεις να δουλευκει μες την πυρα περνε τον αναγνωρισεις μες τη πυρα....μια δυο τρεις θα συνηθισει κ θα δουλευκει μες τη πυρα!ο υπερπληθυσμος των σκυλων μπορει με λιγη δουλεια απο τις αρμοδιες υπηρεσιες να ελεγχθει οπως επισης κ ο αριθμος των ποσων σκυλων εχει ο καθενας στις εξορμισεις.....εγω δεν θελω σεμιναρια ουτε αγωνες ουτε διαγωνισμους θελω ενα συντροφο στο βουνο να καμνω το κεφι μου Κ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ Κ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 2 ΗΤΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ κ το σωστο κυνηγοσκυλο ειναι στο μυαλο του καθενου διαφορετικη εικονα....( προσωπικα εχω 7....2 ιχνηλατες, 1 φερμας, 3 διασταυρωμενους φερμας κ ακομα 1 σαλονιου, ολοι με ηλεκτρονικη ταυτοτητα κ βιβλιαριο υγειας στο βουνο πανε παντα 2....) γιατι να μπω στο κυκλο των διαγωνισμων,αγωνων, σεμιναριων οταν δεν το θελω;;; πρεπει να μην κυνηγω μπεκατσα η λαγο γιατι δεν εχω τον αναλογο σκυλο;;; αν καποιος θελει να παει να κυνηγισει με μασταρτολυκο (εν κ της μοδας τωραadmin έγραψε:Πέραν τούτου πιστεύω είναι καιρός να βελτιωθούμε και εμείς λίγο σαν κυνηγοί ποιοτικά και να πάψουμε να επιζητούμε και τα αυγά και τα καλάθια. Για αρκετά χρόνια κάποιοι προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο και να εφέυρουν τον σούπερ σκύλο ο οποίος να ιχνηλατά, να φερμάρει, να τσιλά , να δουλεύκει μες το λιοπύρη κ.τλ κ.τ.λ. Αποτέλαισμα χιλιάδες μπασταρδόσκυλα αδιευκρίνηστων γονέων να έχουν πλημμυρίσει την ύπαιθρο. Χάνονται τα χαρακτηριστικά των φυλών , δημιουργούμε υπερπλυθησμούς σκύλλων και πολλά άλλα εγκλήματα κατα της φύσης. Πρώτο λόγω σε αυτό το κυνήγι αδιαμφισβήτητα τον έχουν οι ιδιοκτήτες σκύλων φέρμας οι οποίοι επένδυσαν σε κάτι το ποιοτικό και το ορθολογιστικό γιατί ακριβώς επιζητούν την ποιότητα και τις χαρές των συγκεκριμένων φυλών. Μέχρι σήμερα δέν είδα καμιά ομάδα οργανωμένων κυνηγών με μπαστάρδους να διοργανώνει διαγωνισμό μπεκάτσας, δέν είδα να διοργανώνει σεμινάρεια, αγώνες μορφολογίας και κυνηγίου όπου ο κυνηγός να δείχνει την εκτίμηση πρός το ζώο του και το ζώο να περνάει τα πρότυπα ενός σωστού κυνηγόσκυλου. Αυτά γίνονται απο τους ομίλους και απο τους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων γιατί τους το επιτρέπει η φύση των σκυλιών τους. Αν κάποιος τώρα θέλει να πάει με τον μπασταρδόλυκο ή με τον μπασταρδοιχνηλάτη για να κυνηγίσει μπεκάτσα τότε είναι λές και περπατάς ξυπόλητος στα αγκάθια , είναι δεδομένο ότι θα τρυπήσεις τα πόδια σου. Το κυνήγι της μπεκάτσας δέν έχει να κάνει με την κάρπωση της και μόνο αλλά με τον εντοπισμό της απο τον σκύλο , την φέρμα της και την κάρπωση της. όποιος έχει σκύλο που μπορεί να αποδείξει ότι φερμάρει μπεκάτσες τότε μπορει να τον πάρει στο συγκεκριμένο κυνήγι.