εχεις πμTimothy έγραψε:Φίλε ευχαριστώ,
Θα μελετήσω και τά charts που μου έστειλες.
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
-
- Full Member
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
-
- Full Member
φιλε σε καλοσοριζουμε στον κοσμο τησ ιδιογωμοσησ. εγω αυτο που ηθελα να σου πω ειναι να ασχοληθησ με μια πυριτιδα οπου ειναι θεωρητικα ευκολη(μεγαλου ογκου) ουτοσ ωστε αν γινει καπιο λαθοσ να το καταλαβεισ, εγω ξεκινησα με Α1 και νομιζω δεν ειμαι ο πρωτοσ , ειναι ευκολοδουλευτη και σιχορει μικρολαθακια μπορει να ξεμοθει και 1.55*32 μπορει και 1.70*32 σε αντιθεσημε αλλεσ δυβασικεσ, καTimothy έγραψε:Φίλε ευχαριστώ,
Θα μελετήσω και τά charts που μου έστειλες.

Καλοσώρισες φίλε Timothy στην παρέα μας και σου ´ευχομαι μια ασφαλή πορεία στην ιδιογομωση.Timothy έγραψε:Φίλοι ιδιογωμοτές,
Εδώ και μερικούς μήνες άρχισα να μελετώ το θέμα «ιδιογόμωση» και έχω διαβάσει αρκετά πράγματα από διάφορες πηγές όσον αφορά την ασφάλεια, τη θεωρία, την κατανόηση των βασικών αρχών και τη σημασία των διάφορων υλικών. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο και να ασχοληθώ και πρακτικά με το θέμα. Σε μερικές μέρες θα παραλάβω τα πρώτα βασικά σύνεργα και σιγά σιγά εάν όλα πάνε καλά, θα επεκταθώ όσο χρειάζεται.
Επειδή δεν γνωρίζω που θα βρω τις κατάλληλες πυρίτιδες και ποιες εισάγονται στη Κύπρο, αφού τα άλλα υλικά μπορεί να τα προμηθευτώ και από το internet εάν χρειαστεί, μπορείτε να μου πείτε από πού μπορώ να προμηθευτώ πυρίτιδες και ποιες, για set up 24 gr – 28 gr για σκοπευτήριο και κυνήγι και 28 gr – 32 gr & 32gr – 38 gr για κυνήγι.
Επίσης εάν μπορείτε να μου δώσετε κάποια δοκιμασμένα set up, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Σεβόμενος όλες τις απόψεις που εχουν ακουστεί, αφου τα πλείστα με βρίσκουν σύμφωνο, θα σου πω και εγω την γνώμη μου. Αν και τις γομωσεις τις έχεις βάλει λίγο μπερδεμενα, εντούτοις είσαι κοντα...

Θα σου πρότεινα λοιπόν να αρχίσεις με μονο μια πυριτιδα, έτσι ώστε να μπεις καλά, εύκολα και με ασφάλεια στο θεμα, χωρις μπερδέματα, πολλές συνταγες κ.α. παρομοια που θα σε μπερδέψουν και που μπορει να σε απογοητευσουν επίσης.
Η Α1 αν και δεν την εχω δουλέψει ποτε, εχει περγαμηνές πίσω της, με αμέτρητους λάτρεις, όπως επίσης ειναι και ευκολοδουλευτη και συγχωρεί τυχόν μικρολαθάκια, (1.70-32 δεν θα σου συνειστουσα να την κάνεις όμως..), γεμιζεται απο 32γρ., μεχρι και 34γρ.,
Τωρα αν θέλεις και σκοπευτική χρήση, ταυτόχρονα με το κυνηγι, μια εκ των 206V η D20SE, δεν θα σε απογοητεύσει ποτε, άλλωστε καμία πυριτιδα δεν φταιει για δικά μας λανθασμένα στησηματα.
Γεμιζονται η μεν 206V απο 28γρ., μεχρι 30γρ., και η δε D20SE απο 28γρ., μεχρι 32γρ., επίσης ρίχνουν και 24γρ., χωρις κανένα πρόβλημα.
Τα πολλά γραμμάρια μην τα ψάχνεις απο τωρα, και τα λίγα σκοτώνουν εξίσου καλά, φτάνει να τα στέλνουμε εκει που πρεπει.
Αν θέλεις καθαρόαιμη σκοπευτική, η 206SV ειναι πολύ καλή.
Υλικά όπως, τα πλείστα γνωστά ευρωπαϊκά κυαθια, καλυκες NSI και πυριτιδες, εγω αγοράζω απο τον Πανίκο Σολομωνιδη(EXTRA).
Πάρε την απόφαση σου και εδώ θα ειμαστε να σε βοηθήσουμε όλοι, όπως και όσο μπορούμε, είτε για συνταγές, είτε για οτι αλλο χρειαστείς.
-
- Full Member
Η Α1 αν και δεν την εχω δουλέψει ποτε, εχει περγαμηνές πίσω της, με αμέτρητους λάτρεις, όπως επίσης ειναι και ευκολοδουλευτη και συγχωρεί τυχόν μικρολαθάκια, (1.70-32 δεν θα σου συνειστουσα να την κάνεις όμως..),
φιλε αντρεα αυτο το σεταπ το βρηκα σε φυσιγγιο τησ νσι 1.70*32 και με 688!!! fysiggio tis tsiklas vellox to onoma an athimoume kala
φιλε αντρεα αυτο το σεταπ το βρηκα σε φυσιγγιο τησ νσι 1.70*32 και με 688!!! fysiggio tis tsiklas vellox to onoma an athimoume kala
- Breda Pegaso
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
nike powder έγραψε:Η Α1 αν και δεν την εχω δουλέψει ποτε, εχει περγαμηνές πίσω της, με αμέτρητους λάτρεις, όπως επίσης ειναι και ευκολοδουλευτη και συγχωρεί τυχόν μικρολαθάκια, (1.70-32 δεν θα σου συνειστουσα να την κάνεις όμως..),
Φοβερο φυσιγγιο η velox. To χρησιμοποιουσα πριν την ιδιογομωση.
Οντως οταν ανοιξα και γω ετσι ηταν!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
nike powder έγραψε:Η Α1 αν και δεν την εχω δουλέψει ποτε, εχει περγαμηνές πίσω της, με αμέτρητους λάτρεις, όπως επίσης ειναι και ευκολοδουλευτη και συγχωρεί τυχόν μικρολαθάκια, (1.70-32 δεν θα σου συνειστουσα να την κάνεις όμως..),
Καλησπέρα Νίκο,
Δεν είπα οτι δεν γίνεται, πλέον όλα ειναι εφικτά φτάνει το πρώτο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας να ειναι η ασφάλεια...!!!
Σου παραθέτω ένα URL για το φυσιγγιο.
http://modomirino.blogspot.com/2012/04/ ... velox.html
Αφου δεις λοιπόν τα στοιχεία, θα σου αναφέρω τι βλέπω χωρις να εχω δει ή χρησημοποιησει ποτε το συγκεκριμένο φυσιγγιο, βέβαια με καθε επιφύλαξη.
Ειναι σε 12/70 με Μ686, με 1,70γρ., στα 32γρ., και GT(λογικά τον 18), αν αληθεύουν σημαινει οτι ο καλυκας ειναι απο 68.5-68.8χιλ., η χρήση του GT 18 στα 32γρ., σε αυτόν τον καλυκα δινει ενα κενό απο τα σκαγια στο χείλος του περίπου, απο 12.50χιλ., μεχρι 13.00χιλ.!!!!!!
Το δε τελικό φυσιγγιο ειναι κλεισμένο στα 58χιλ., που προσδίδει ενα βάθος στεφάνης απο 1.60χιλ., μεχρι και 1,80χιλ.
Όλα αυτα εχουν σαν αποτελεσμα το κυαθιο να μην συμπιέζεται πέραν του 0,50χιλ., περίπου και επιπρόσθετα δινει ψηλές ταχυτητες σε χαμηλές πιεσεις, συγκριτικά και με καθε επιφύλαξη, θα έλεγα οι πιέσεις ειναι ίδιες με δοσολογια στο 1.60γρ., και νορμάλ κλεισιμο.
Θα κλείσω λοιπόν, λέγοντας πως αν ο φίλος Timothy, ειναι σε θέση να κλείσει με αυτόν τον (εργοστασιακό) τροπο, ας το κλείσει, το ίδιο και οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος εχει αυτή τη δυνατότητα, τα φτερά όμως θα πρεπει να ειναι επίπεδα και οχι να κοιτάζουν το βυσμα..
Αντιθέτως όμως, κλείνοντας τα 1.70γρ., με 11χιλ., κενό, πατημένο κυαθιο πάνω απο 1.50χιλ., με Μ688 και με super duper ρελιάσματα, εγω και μονο εγώ δεν θα το έβαζα στο όπλο μου, έτσι απλα.!!!
Στο 1.55-1.60 με νορμάλ κλεισιμο και ελαφρύ εώς καθόλου ρελιασμα, δεν στέλνει τα σκαγια στο θήραμα...ή μήπως βάζουν τα στήθια τους μπροστά απο το θήραμα, οι γνωστές καιρικες συνθήκες, για να το προστατεύσουν...???....

Σήμ., Ρελιαζω, εχω στάδια και μπορω να κλείσω μεχρι και 14.50χιλ., κενού, αλλά στην τελική το πιο ασφαλές, απολαυστικό και κατ' εμένα πιο σίγουρο, ειναι το απλό..!!!.. Μην ξεχνάς Νίκο, πως στην πλειοψηφία μου, φτιαχνω στρογγυλά στο κυνηγι.....

- Timothy
- Full Member
Φίλε Αντρέα σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Τώρα που ξέρω ποιες πυρίτιδες υπάρχουν στη Κυπριακή αφορά, θα μελετήσω τις ιδιότητες τους και θα αποφασίσω ποιες θα χρησιμοποιήσω. Σίγουρα πριν αρχίσω να γεμίζω θα σας στείλω τα set up για να πάρω και τη γνώμη σας.
Τώρα που ξέρω ποιες πυρίτιδες υπάρχουν στη Κυπριακή αφορά, θα μελετήσω τις ιδιότητες τους και θα αποφασίσω ποιες θα χρησιμοποιήσω. Σίγουρα πριν αρχίσω να γεμίζω θα σας στείλω τα set up για να πάρω και τη γνώμη σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Timothy
Μην περιμένεις από τους άλλους να κάνουν αυτό που εσύ θα πρέπει να κάνεις και μην απαιτείς να κάνουν αυτό που εσύ δεν κάνεις.
Timothy
Μην περιμένεις από τους άλλους να κάνουν αυτό που εσύ θα πρέπει να κάνεις και μην απαιτείς να κάνουν αυτό που εσύ δεν κάνεις.
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Αγαπητέ φίλε Timothy σας εύχομαι καλή επιτυχία στην ενασχόληση σας με την ιδιογόμωση και πάνω απ΄ολα ασφαλή φυσίγγια.
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια δυο επισημάνσεις σχετικά με τα προαναφερόμενα σχόλια των αγαπητών φίλων που ανταποκρίθηκαν στο θέμα σου.
Εν πρώτοις να σας προτρέψω σαν νέος ιδιογομωτής που είστε να έχετε μεράκι πρώτα στο διάβασμα και στη ενημέρωση και μετά στην υλοποίηση και στην κατασκευή των χειροποίητων φυσιγγίων σας.
Συμφωνώ απόλυτα με τη επιλογή μιας ευκολοδούλευτης πυρίτιδας όπως π.x η Α1 Vectan για τους λόγους που εύστοχα κι επιτυχημένα ανάλυσαν οι προηγούμενοι φίλοι.
Εδω θα πρέπει να σας πώ ότι "παίζοντας" με μια συγκεκριμένη πυρίτιδα όπως αυτή και σε ένα ασφαλές range 30~33 gr φορτίου σκαγιών θα μπορέσετε μέσα απο τους πολλαπλούς συνδιασμούς υλικών (βύσματα, κάλυκες, καψύλια) αλλα και των εναλλαγών σε τεχνοτροπία συναρμογής του φυσιγγίου (στρογγυλό ή αστεροειδές κλείσιμο, βαθύ ή ρηχό ρέλιασμα, μικρός ή μεγάλος θάλαμος καύσης) να κατανοήσετε έστω και εμπειρικά τις δύο μεγάλες συνιστώσες που η εμβάθυνση τους μας οδηγούν στην κατασκευή ενός ποιοτικού και ασφαλούς φυσιγγίου που είναι ...
1. η εσωτερική βλητική
2. η εξωτερική βλητική
Η ιδιογόμωση δεν είναι μια μπακαλίστικη ενασχόληση και δεν βασίζεται στη φιλοσοφία "τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι ... έξι το λαδόξυδο" ή για να γίνω πιο σαφής "τόσο μπαρούτι,.... τόσα σκάγια...έτοιμο το φυσίγγι μας".
Είναι πλέον αποδεκτό όσο κι αν βρίσκει αντίδραση, ότι η ιδιογόμωση απαιτεί ταλέντο, φαντασία, συγκροτημένο χαρακτήρα και όρεξη για διάβασμα και επικαιροποίηση των γνώσεων ανα πάσα στιγμή.
Η αναφορά στο εργοστασιακό φυσίγγιο VELOX της NSI είναι ατυχής στην δική σας περίπτωση και εξηγούμαι...
Το εν λόγω φυσίγγιο η NSI μας λέγει ότι γεμίζεται με την Α1 Vectan, εν τούτοις διατίθεται και με την πυρίτιδα C7 σε κάποιες σειρές παραγωγής.
Οι δικές μου μετρήσεις εχουν καταγράψει ύψος κλεισμένου φυσιγγίου 57,5~57,7 χιλ και βάθος ρελιάσματος περιπου στα 2,1~2,2 χιλ. με άρχικό ύψος άδειου κάλυκα 68,40 (!!!)~68,70 χιλ.
Η επιλογη του βύσματος GT 18 αντι του GT 21 δηλαδή ο μικρότερος θάλαμος καύσης, είναι αυτή που κάνει την διαφορά και όχι αν έιναι συμπιεσμένο το βύσμα κατα 0,5 ή 3 χιλ.
Αρα σαν σημείο αναφοράς στο ξεκίνημα σας με την Α1 δεν θα το συνιστούσα.
Οποιον τρόπο και να επιλέξετε για την συναρμογή των φυσιγγίων σας θα πρέπει να έχετε κατα νού τι πετυχαίνετε και πως θα πάρετε τα βέλτιστα αποτέλέσματα.
Ετσι αν επιλέξετε μιας και αναφέρθηκε, ο ελεύθερος χώρος απο τα σκάγια έως τα χείλη του κάλυκα να έιναι 11 χιλ τότε τα εργαλεία σας θα πρέπει να σας οδηγούν σε ένα πολύ ελαφρύ ρέλιασμα αλλα οι υπόλοιπες παράμετροι όπως καψύλιο, βάρος πυρίτιδας και σκαγιών και βύσμα να συνδιαστούν ώστε να σας δίδουν αξιοπρεπείς αρχικές ταχύτητες και ασφαλείς για εσάς και το όπλο σας πιέσεις.Σαν σημείο αναφοράς ξεκινήστε με τα χαμηλά όρια που δίδουν οι ταμπέλες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και μετά απο δοκιμές προσρμόστε ανάλογα.
Αν έχετε ευκαιριακά και δυνατότητα πρόσβασης σε βλητικό σταθμό τότε τα πράγματα θα έχουν καλύτερη εξέλιξη.
Γενικά θα σας συνιστούσα να αποφύγετε ότι σας οδηγεί σε παραμορφώσεις και στρεβλώσεις των υλικών, δυσμορφία και πολύ άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα στο συναρμολογούμενο φυσίγγιο.Οταν υπάρχει αρμονία στην συναρμολόγηση και ταίριασμα των υλικών το φυσίγγι 'ειναι αισθητικά αποδεκτό και μπορούμε να κάνουμε όποιες περαιτέρω βελτιώσεις και τροποποιήσεις ώστε να γίνει καλύτερο.
Τέλος θα σας παρότρυνα να ασχολειθείτε "φανατικά" και με το στρογγυλό κλείσιμο στις πρώτες σας αναζητήσεις γιατι θα δείτε και μόνος σας ότι έιναι μεγάλο "σχολείο".
Μια τελευταία συμβουλή (αν μου επιτρέπεται) ..."μην ακούτε και μην παρασύρεστε απο καμία Σειρήνα που υπόσχεται τρελές ταχύτητες και βεληνεκές πυραύλων και ρουκετών. Υπάρχει ο μύθος και η πραγματικότητα.Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε τι θα ακολουθήσετε..!!!"
Στη διαθεσή σας για όποια βοήθεια..
Κωνσταντίνος
Ιδιογομωτής
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια δυο επισημάνσεις σχετικά με τα προαναφερόμενα σχόλια των αγαπητών φίλων που ανταποκρίθηκαν στο θέμα σου.
Εν πρώτοις να σας προτρέψω σαν νέος ιδιογομωτής που είστε να έχετε μεράκι πρώτα στο διάβασμα και στη ενημέρωση και μετά στην υλοποίηση και στην κατασκευή των χειροποίητων φυσιγγίων σας.
Συμφωνώ απόλυτα με τη επιλογή μιας ευκολοδούλευτης πυρίτιδας όπως π.x η Α1 Vectan για τους λόγους που εύστοχα κι επιτυχημένα ανάλυσαν οι προηγούμενοι φίλοι.
Εδω θα πρέπει να σας πώ ότι "παίζοντας" με μια συγκεκριμένη πυρίτιδα όπως αυτή και σε ένα ασφαλές range 30~33 gr φορτίου σκαγιών θα μπορέσετε μέσα απο τους πολλαπλούς συνδιασμούς υλικών (βύσματα, κάλυκες, καψύλια) αλλα και των εναλλαγών σε τεχνοτροπία συναρμογής του φυσιγγίου (στρογγυλό ή αστεροειδές κλείσιμο, βαθύ ή ρηχό ρέλιασμα, μικρός ή μεγάλος θάλαμος καύσης) να κατανοήσετε έστω και εμπειρικά τις δύο μεγάλες συνιστώσες που η εμβάθυνση τους μας οδηγούν στην κατασκευή ενός ποιοτικού και ασφαλούς φυσιγγίου που είναι ...
1. η εσωτερική βλητική
2. η εξωτερική βλητική
Η ιδιογόμωση δεν είναι μια μπακαλίστικη ενασχόληση και δεν βασίζεται στη φιλοσοφία "τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι ... έξι το λαδόξυδο" ή για να γίνω πιο σαφής "τόσο μπαρούτι,.... τόσα σκάγια...έτοιμο το φυσίγγι μας".
Είναι πλέον αποδεκτό όσο κι αν βρίσκει αντίδραση, ότι η ιδιογόμωση απαιτεί ταλέντο, φαντασία, συγκροτημένο χαρακτήρα και όρεξη για διάβασμα και επικαιροποίηση των γνώσεων ανα πάσα στιγμή.
Η αναφορά στο εργοστασιακό φυσίγγιο VELOX της NSI είναι ατυχής στην δική σας περίπτωση και εξηγούμαι...
Το εν λόγω φυσίγγιο η NSI μας λέγει ότι γεμίζεται με την Α1 Vectan, εν τούτοις διατίθεται και με την πυρίτιδα C7 σε κάποιες σειρές παραγωγής.
Οι δικές μου μετρήσεις εχουν καταγράψει ύψος κλεισμένου φυσιγγίου 57,5~57,7 χιλ και βάθος ρελιάσματος περιπου στα 2,1~2,2 χιλ. με άρχικό ύψος άδειου κάλυκα 68,40 (!!!)~68,70 χιλ.
Η επιλογη του βύσματος GT 18 αντι του GT 21 δηλαδή ο μικρότερος θάλαμος καύσης, είναι αυτή που κάνει την διαφορά και όχι αν έιναι συμπιεσμένο το βύσμα κατα 0,5 ή 3 χιλ.
Αρα σαν σημείο αναφοράς στο ξεκίνημα σας με την Α1 δεν θα το συνιστούσα.
Οποιον τρόπο και να επιλέξετε για την συναρμογή των φυσιγγίων σας θα πρέπει να έχετε κατα νού τι πετυχαίνετε και πως θα πάρετε τα βέλτιστα αποτέλέσματα.
Ετσι αν επιλέξετε μιας και αναφέρθηκε, ο ελεύθερος χώρος απο τα σκάγια έως τα χείλη του κάλυκα να έιναι 11 χιλ τότε τα εργαλεία σας θα πρέπει να σας οδηγούν σε ένα πολύ ελαφρύ ρέλιασμα αλλα οι υπόλοιπες παράμετροι όπως καψύλιο, βάρος πυρίτιδας και σκαγιών και βύσμα να συνδιαστούν ώστε να σας δίδουν αξιοπρεπείς αρχικές ταχύτητες και ασφαλείς για εσάς και το όπλο σας πιέσεις.Σαν σημείο αναφοράς ξεκινήστε με τα χαμηλά όρια που δίδουν οι ταμπέλες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και μετά απο δοκιμές προσρμόστε ανάλογα.
Αν έχετε ευκαιριακά και δυνατότητα πρόσβασης σε βλητικό σταθμό τότε τα πράγματα θα έχουν καλύτερη εξέλιξη.
Γενικά θα σας συνιστούσα να αποφύγετε ότι σας οδηγεί σε παραμορφώσεις και στρεβλώσεις των υλικών, δυσμορφία και πολύ άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα στο συναρμολογούμενο φυσίγγιο.Οταν υπάρχει αρμονία στην συναρμολόγηση και ταίριασμα των υλικών το φυσίγγι 'ειναι αισθητικά αποδεκτό και μπορούμε να κάνουμε όποιες περαιτέρω βελτιώσεις και τροποποιήσεις ώστε να γίνει καλύτερο.
Τέλος θα σας παρότρυνα να ασχολειθείτε "φανατικά" και με το στρογγυλό κλείσιμο στις πρώτες σας αναζητήσεις γιατι θα δείτε και μόνος σας ότι έιναι μεγάλο "σχολείο".
Μια τελευταία συμβουλή (αν μου επιτρέπεται) ..."μην ακούτε και μην παρασύρεστε απο καμία Σειρήνα που υπόσχεται τρελές ταχύτητες και βεληνεκές πυραύλων και ρουκετών. Υπάρχει ο μύθος και η πραγματικότητα.Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε τι θα ακολουθήσετε..!!!"
Στη διαθεσή σας για όποια βοήθεια..
Κωνσταντίνος
Ιδιογομωτής
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
- Timothy
- Full Member
Φίλε Κωνσταντίνε,
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και για το χρόνο που αφιέρωσες για να ανταποκριθείς στο θέμα, όπως και τους άλλους φίλους που ανταποκρίθηκαν.
Όπως ανάφερα και στο θέμα μου, εδώ και μερικούς μήνες ασχολήθηκα εντατικά με τη θεωρία της ιδιογόμωσης και έχω μελετήσει αρκετά και εξακολουθώ να μελετώ. Πιστεύω ότι για να ασχοληθεί κάποιος με οτιδήποτε, πριν περάσει στη πρακτική εφαρμογή, θα πρέπει να μελετήσει τη θεωρία, να κατανοήσει τις διάφορες παραμέτρους και να ψάξει απαντήσεις στις απορίες που δημιουργούνται στη πορεία της μελέτης.
Φυσικά η ασφάλεια είναι πάνω από όλα και σκοπεύω να ξεκινήσω με τις χαμηλότερες συνιστόμενες δοσολογίες, αφού πρώτα τις επιβεβαιώσω με κάποιους έμπυρους ιδιογομωτές.
Είμαι σίγουρος ότι κατά τη πρακτική ενασχόλησή μου με την ιδιογόμωση, θα προκύψουν κάποια ερωτήματα τα οποία ευελπιστώ ότι θα απαντηθούν από τους έμπυρους φίλους ιδιογομωτές του φόρουμ αυτού.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Timothy
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και για το χρόνο που αφιέρωσες για να ανταποκριθείς στο θέμα, όπως και τους άλλους φίλους που ανταποκρίθηκαν.
Όπως ανάφερα και στο θέμα μου, εδώ και μερικούς μήνες ασχολήθηκα εντατικά με τη θεωρία της ιδιογόμωσης και έχω μελετήσει αρκετά και εξακολουθώ να μελετώ. Πιστεύω ότι για να ασχοληθεί κάποιος με οτιδήποτε, πριν περάσει στη πρακτική εφαρμογή, θα πρέπει να μελετήσει τη θεωρία, να κατανοήσει τις διάφορες παραμέτρους και να ψάξει απαντήσεις στις απορίες που δημιουργούνται στη πορεία της μελέτης.
Φυσικά η ασφάλεια είναι πάνω από όλα και σκοπεύω να ξεκινήσω με τις χαμηλότερες συνιστόμενες δοσολογίες, αφού πρώτα τις επιβεβαιώσω με κάποιους έμπυρους ιδιογομωτές.
Είμαι σίγουρος ότι κατά τη πρακτική ενασχόλησή μου με την ιδιογόμωση, θα προκύψουν κάποια ερωτήματα τα οποία ευελπιστώ ότι θα απαντηθούν από τους έμπυρους φίλους ιδιογομωτές του φόρουμ αυτού.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Timothy
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Timothy
Timothy
- Timothy
- Full Member
Αγαπητοί Φίλοι,
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο τις πυρίτιδες που μου εισηγηθήκατε, είδα ότι η Α1, Α0, και ΑS κατασκευάζονται από την nsi Nobel Sport Italia και την Vectan (Nobel Sport France). Συγκρίνοντας τις διάφορες δοσολογίες (στα ίδια γραμμάρια και με τα ίδια υλικά ) φαίνεται να διαφέρουν. Παρακαλώ τα σχόλια σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Timothy
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο τις πυρίτιδες που μου εισηγηθήκατε, είδα ότι η Α1, Α0, και ΑS κατασκευάζονται από την nsi Nobel Sport Italia και την Vectan (Nobel Sport France). Συγκρίνοντας τις διάφορες δοσολογίες (στα ίδια γραμμάρια και με τα ίδια υλικά ) φαίνεται να διαφέρουν. Παρακαλώ τα σχόλια σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Timothy
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Timothy
Timothy