Φίλε spyrosspyrou851 απο οτι γνωρίζω δεν βγαζει σε νο 8, ποτε μου δεν εχω δεί. Για θέμα τσικλας δεν νομιζω να ειναι λογικό να χρησιμοποιώ φυσίγγιο αρκετα τσουχτερό στη τιμή σε σχεση με αλλα φυσίγγια της τσίκλας που κανουν εξήσου καλά την δουλιά τους σε πολυ χαμηλότερη τιμή. Επίσης λόγο και της ταχύτητας του δεν συστίνεται για πολλες απανοτες τουφεκιές οπως ειναι το κυνηγι της τσικλας.spyrosspyrou851 έγραψε:Θα την πρότεινες για το κυνήγι τζίκλας; Ευχαριστώ.
OLYMPIA GEM 32GR+8 ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ V1
-
- Full Member
Re: OLYMPIA GEM 32GR+8 ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ V1
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΛΕΥΚΙΕ ΜΟΥ Ν'ΑΣΑΙ ΚΑΛΑ....ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ....ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ!!!LEFKIOS έγραψε:Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πόσο κόπο θέλει κάποιος για τέτοιες δοκιμές, θέλω να να ευχαριστήσουμε το Σόλωνα για τις δοκιμές που μας προσφέρει.Σχετικά με αποτελέσματα των ταχυτήτων στη δοκιμή του Σόλωνα θέλω να σχολιάσω τα ποιο κάτω.
Είναι λογικό το φυσίγγιο με λιγότερη γόμωση να δινει μεγαλύτερες ταχύτητες. Αυτό δεν με εξέπληξε και τόσο. Σίγουρα και η κατανομή των σκαγιών στο φονικό κυκλο είναι σημαντική και θα περιμένουμε την δοκιμή αυτή για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα. Φυσικά εγώ έκανα στο παρελθόν πολλές δόκιμες με το Gem 32gr και τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από άλλα φυσίγγια με 36γρ αλλά και φυσίγγια με Ζplus. Εντύπωσημου έκανε και το φυσίγγιο Beretta extreme 36gr. Eίναι το πρώτο 36αρι φυσίγγιο που βγάζει τοση μεγάλη ταχύτητα. Αν και η κατανομή του θα είναι καλή τότε θα έχει την πρώτη θέση στη ζώνη μου για το κυνήγι της φάσας. Τα 40 περιπου σκαγια που εχει περισσότερα από ένα 32γρ φυσίγγιο στο νο6 είναι πολύ σημαντικά ιδίως στις σχετικά μεγάλες αποστάσεις. Τα υπόλοιπα φυσίγγια λογικές οι ταχύτητες τους (γύρο από τα 395-400μ/δ) για 36αρια. Απορία
μου προκαλεί το φυσιγγιο RC red shot 28gr που εβγαλε την ποιο χαμηλή ταχύτητα παρόλο που έχει την ελαφρότερη γόμωση.
ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ GEM32 ΕΙΜΑΙ Κ'ΕΓΩ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΩ ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ....ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!
ΤΟ ΔΕ ΦΥΣΙΓΓΙ ΤΗΣ RC RED SHOT ΝΙΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ.....ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒAR ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΔΙΝΕΙ 410m/s-610par ΣΤO 1 METRO....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΑΖΟΥΝ!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- spyrosspyrou851
Ευχαριστώ, και στο κατάστημα μου είπαν ότι δεν βγαίνει σε λεπτό νούμερο και όταν ξαναμπήκα στην ιστοσελίδα είδα ότι είναι από το 2003LEFKIOS έγραψε:Φίλε spyrosspyrou851 απο οτι γνωρίζω δεν βγαζει σε νο 8, ποτε μου δεν εχω δεί. Για θέμα τσικλας δεν νομιζω να ειναι λογικό να χρησιμοποιώ φυσίγγιο αρκετα τσουχτερό στη τιμή σε σχεση με αλλα φυσίγγια της τσίκλας που κανουν εξήσου καλά την δουλιά τους σε πολυ χαμηλότερη τιμή. Επίσης λόγο και της ταχύτητας του δεν συστίνεται για πολλες απανοτες τουφεκιές οπως ειναι το κυνηγι της τσικλας.spyrosspyrou851 έγραψε:Θα την πρότεινες για το κυνήγι τζίκλας; Ευχαριστώ.

Πήρα τις γκρίζες Challenger σε νο 9 να τις δοκιμάσω τζαι εκείνες.

- o kalamaras
- Full Member
Επαυξάνω. Είχα δοκιμάσει πριν μερικά χρόνια το Gem 32 και οι εντυπώσεις μου ήταν αυτές. Ενα πολύ γρήγορο και δυνατό φυσίγγι, με ενοχλητικό για μένα, το ελαφρό μου όπλο και τη ζέστη του καλοκαιριού λακτισμα και κρότο. Νομίζω ότι ήταν ακριβώς το ίδιο τότε, μα ακόμα και αν κάτι έχει αλλάξει η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Γρήγορο και δυνατό 32αρι.
Στα 36μ με φουλ έδωσε 72% συγκέντρωση σε κύκλο 76εκ. Μ.Ο. 5 βολών (212 από τα 295 Νο6 συνολικά στο φυσίγγι). Το 64% αυτών του κύκλου, δηλ 135 σκάγια, ήταν στο κέντρο (σε κύκλο 51εκ.). Όπλο δοκιμής Franchi falconet.
Υγεία.
Υ.Γ. επίκεινται δοκιμές φυσιγγίων made in New Zeland!!
(οι δοκιμές είναι made in New Zeland όχι τα φουσέκια
)
Στα 36μ με φουλ έδωσε 72% συγκέντρωση σε κύκλο 76εκ. Μ.Ο. 5 βολών (212 από τα 295 Νο6 συνολικά στο φυσίγγι). Το 64% αυτών του κύκλου, δηλ 135 σκάγια, ήταν στο κέντρο (σε κύκλο 51εκ.). Όπλο δοκιμής Franchi falconet.
Υγεία.
Υ.Γ. επίκεινται δοκιμές φυσιγγίων made in New Zeland!!

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- o kalamaras
- Full Member
Υ.Γ. 2. Ξεχασα καιρικές συνθήκες. Ηταν θερμοκρασία : λιπύρι, υγρασία : λίγη , άνεμος 3-4 μποφόρ δυτικός εως αλμύρα
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΧΡΙΣΤΟ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΟΠΛΑΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ(ΜΟΝΑΡΙ) ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ....ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΔΙΠΛΟ....ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩo kalamaras έγραψε:Υ.Γ. 2. Ξεχασα καιρικές συνθήκες. Ηταν θερμοκρασία : λιπύρι, υγρασία : λίγη , άνεμος 3-4 μποφόρ δυτικός εως αλμύρα

- spyrosspyrou851
Πάντως η νούμερο 7 Gem 32 έχει διαφορετικό πιστονάκι από αυτό της φώτο σου Σόλωνα μου. Είναι λογικό αυτό; Δλδ άν αλλάζεις το νούμερο του σκαγιού να αλλάζει και το πιστονάκι;
Το πιστονάκι του Σόλωνα (Gem 32 *6):
http://www.cyprushuntingmagazine.com/fo ... hp?id=7149
To πιστονάκι της Gem 32 *7 :
http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... 42a31.jpeg
Φυσικά δεν γνωρίζω πόση διαφορά έχουν στην ημερομηνία παραγωγής τα συγκεκριμένα.
Φυσικά δεν γνωρίζω πόση διαφορά έχουν στην ημερομηνία παραγωγής τα συγκεκριμένα.
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
spyrosspyrou851 έγραψε:Πάντως η νούμερο 7 Gem 32 έχει διαφορετικό πιστονάκι από αυτό της φώτο σου Σόλωνα μου. Είναι λογικό αυτό; Δλδ άν αλλάζεις το νούμερο του σκαγιού να αλλάζει και το πιστονάκι;
ΣΠΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙΣ.....ΟΣΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΜΑΘΕΝΕΙΣ

ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

ΤΑ 2 ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

- spyrosspyrou851
Και εμένα μου φάνηκε παράξενο διότι το θυμούμουν διαφορετικό από αυτό που βρήκα και πράγματι έτσι είναι. Άρα φένεται ότι ούλλοι συνέχεια αλλάζουν την κατασκευή των φυσιγγίων τους. Δεν γνωρίζω κατά πόσο τα δύο πιστονάκια έχουν παρόμοια απόδοση, αλλά εκεί που νομίζεις ότι αλλάζεις απλώς τα νούμερα ουσιαστικά αλλάζεις σχεδόν όλο το φυσίγγιο.SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
ΣΠΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙΣ.....ΟΣΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΜΑΘΕΝΕΙΣ![]()
ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ![]()
![]()
![]()
ΤΑ 2 ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
-
- Full Member
Η Olympia πλέον φτιάχνει τα δικά τις πιστονάκια αλλά συνεχίζει σε κάποια φυσίγγια την χρήση Gualandi συγκεντρωτήρων.
Ίσως αυτή του Σόλωνα να είναι από πιο παλιά παραγωγή.
Ίσως αυτή του Σόλωνα να είναι από πιο παλιά παραγωγή.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein