Νομοθετικα Διλημματα..Αδικοι νομοι ή ανευθυνοι πολίτες.

Απάντηση
istriano ®

Re: Νομοθετικα Διλημματα..Αδικοι νομοι ή ανευθυνοι πολίτες.

Δημοσίευση από istriano ® »

Σε τούτο τον τόπο δεν μαθαίνουμε με τίποτε. Η λύση κατα την άποψη μου μια είναι. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ολων των φορέων που έχουν να κανουν σχέση με το κυνήγι. (Δεν εννοώ ρεζέρβες).
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

istriano ® έγραψε:Σε τούτο τον τόπο δεν μαθαίνουμε με τίποτε. Η λύση κατα την άποψη μου μια είναι. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ολων των φορέων που έχουν να κανουν σχέση με το κυνήγι. (Δεν εννοώ ρεζέρβες).
;)
axerkwtis

Νομοθετικα Διλημματα..Αδικοι νομοι ή ανευθυνοι πολίτες.

Δημοσίευση από axerkwtis »

Χανουμε το δασος εστιαζοντας στο δεντρο..παρατηρηση ολων μας η μειωση θηραματος..παρατηρηση ολων μας περισσοτερες απαγορευμενες περιοχες με αισθητη την πιεση κ την πολυκοσμια στις επιτρεπομενες..παρατηρησεις πουαρκετους κανουν να αναθεωρουν την εννοια κυνηγι..ποσοι απο μας μαζευαν τα αδεια φυσιγγια παλια;τωρα;ακομα κ γω ο ιδιος παλια δεν το σκεφτομουν πλεων ομως προσεχω για να εχω..αλλαζοντε οι χρησης γης κ το θηραμα χρειαζεται τροφη..ξεκινησαν αρκετα ατομα τις σπορες..γενικα ενεργειες απο μας για μας που πριν ετσι εννοιες δεν ειχαμε..
Τι χρειαζομαστε;στηριξη!!!συλλογους να μας κρατουν σε εγρηγορση ομοσπονδια κ ταμειο στο πλευρο μας..
Με το να μειωσεις τις εξορμησεις αφηνεις τους βιοτοπους ερμεο των γυπων..ο κυνηγος βλεπει ενημερωνει βοηθα..ποιος αλλος μπορει να το κανει περα π τον κυνηγο στο βουνο;;;
Προτασεις υπαρχουν λυσεις υπαρχουν κοτσια ομως να υποστηριχτουν ελπιζω να υπαρξουν..παντα επικαλουμαστε παραδειγματα κ μελετες..μην παρε μακρυα..δειτε απλα την Κρητη..ιδια θεματα κουλτουρα βιοτοποι..ολοι εχουμε καποιες ιδεες..αν θελετε να ακουσετε εδω ειμαστε..αλλα χωρις μην περιμενετε υποστηριξη..
Κ σκεφτητε κ κατι αλλο..ποσα μικρα μαγαζια της γειτονιας με κυνηγετικα εκλεισαν...;μηπως οι ενεργειες σας οδηγουν στο κλεισιμο..;;;

Sent from my iPhone using Tapatalk
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Εγω εξακολουθω να πιστευω πως αν δεν γινει μια στροφη των πραγματων προς τη σωστη κατευθυνση να γινει μια διαμαρτηρια στο προεδρικο και να δωθει μια επιστολη.
Να αναφερουμε τις ιδεες και διαφωνιες μας παρολο που τις γνωριζουν και να απαιτησουμε την παραιτηση οσων μπλοκαρουν το συστημα...καποιοι απο εσας γνωριζετε πολλα.
Το πιο πιθανο δεν θα παραιτησουν κανενα και δεν χρειαζεται να γινει ονομαστικα, αλλα ειναι σιγουρο πως θα ταρακουνηθουν μιας και η διευθυντικη καρεκλα θα αρχισει να ταρακουνιεται και θα αναγκαστουν να σηκωστουν.
Απο τοτε που εγινε το κουρεμα ο απλος κοσμακης δινει ολο του το ειναι στη δουλεια του για να μην τη χασει και πινασει, και καθε φορα που τον φωναζουν στην διευθυνση τρεμουν τα ποδια του. Ειναι καιρος να το πραξουν και οι κεφαλες του συστηματος που παραπεει και κανεις τους δεν ιδρωνει για το παραμικρο.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Συμφωνώ και εγω, επιστολές παντού όμως, οχι μονο στο προεδρικό, αλλα και στα ΜΜΕ, Ταμειο, ΚΟΚ, πρόεδρο Βουλής, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς...!!!!!
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Παρακολουθω με προσοχη ολες τις τοποθετησεις και θα ηθελα να παραθεσω την δικη μου αποψη. Τα προβληματα ειναι γνωστα σε ΟΛΟΥΣ. Η δουλεια που γινεται απο τους αρμοδιους καθε χρονο ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Οι ενεργειες της πλειοψηφιας των κυνηγων παλι γνωστη. Θεωρω ανουσιο να επαναλαμβανομαστε. Αυτο που χρειαζομαστε ειναι προτασεις και ιδεες. Μεχρι στιγμης καταγραφω τρεις εισηγησεις των συναδελφων. Η πρωτη ζητα την απομακρυνση των ατομων που παιρνουν τις αποφασεις, η δευτερη την διαμαρτυρια στο Προεδρικο και η τριτη την αποστολη επιστολων. Για την πρωτη η αποψη μου ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση, ειναι τοσο σαθρω το συστημα που δουλευει υπερ της καρεκλας. Για την δευτερη θεωρω πρωτον οτι ειναι πολυ δυσκολο να ξεσικωθει αρκετος κοσμος και δευτερο στην περιπτωση που πες γινεται δεν θα εχει κανενα αποτελεσμα. Παραδειγματα διαδηλωσεων για αποκρατικοποιησεις. Για την τριτη εισηγηση συμφωνω ωστοσω αυτο θα πρεπει να γινει οργανωμενα για να εχει αποτελεσμα.

Λαμβανοντας υποψη ολα τα δεδομενα θα ελεγα οτι αυτο που χ ρειαζεται να γινει αυτη την στιγμη ειναι η οργανωση και δεν εννοω δημιουργια κομματος οπως διαβασα σε καποιες δημοσιευσεις στο facebook. Για να μην μεινω στα λογια, προτινω την δημιουργια ενος μη-κερδοσκοπικου οργανισμου ο οποιος θα ασχοληθει με ολα αυτα. Απλως σκεφτειτε γιατι οργανισμοι οπως για παραδειγμα ο Πτηνολ. Συνδεσμος καταφερνουν παντα να πετυχενουν αυτα που θελουν. Δυο ειναι οι λογοι συναδελφοι, ΑΓΑΠΟΥΝ αυτο που κσνουν αλλα κυριως ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Σάββα, θα πρεπει να θεωρηται δεδομένο, οτι η οποιοδήποτε αντίδραση μας, είτε προεδρικό, είτε επιστολές, θα πρεπει να ειναι μέσα σε νόμιμα, ηθικά πλαίσια χωρις δημιουργία τραμπουκισμων και με την αστυνομία ενημερωμένη και δίπλα μας. Η κίνηση αυτή θα δείξει απλά την ύπαρξη μας, την αγανάκτηση μας.
Για τις επιστολές δε, θα πρεπει να ειναι ορθά συνταγμένες, με ιδεες, προτάσεις, σκέψεις για την συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος, με παραδείγματα απραξίας και ανυπαρξίας αρμοδίων, με παραδείγματα ατημωρησιας απο το δικαστικό σύστημα, παραδείγματα ηθικής και όλα τα συναφή, τα κυνηγετικα και θηρευτικά θελω, θα πρεπει να ειναι τελευταία. Μια τέτοια προσπάθεια χριαζεται χρόνο, κόπο και όρεξη και θα πρεπει να γίνει συντονισμένα και με προγραμμα. Υπάρχουν εδώ, αρκετα ατομα που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά.
Ούτε εγω, αλλα ούτε κανένας άλλος απο εμάς δεν έχουμε πολιτικά, κομματικά συμφέροντα και όφελος, σκοπός μας ειναι η προσπάθεια για ενα καλήτερο μέλλον, χωρις έδρες και δοξασμούς. Έχουμε ομοσπονδία, απλα θα πρεπει να την κανουμε να λειτουργήσει και να κάνει αυτα για τα οποία δημιουργήθηκε.
Δεδομένο επίσης θα πρεπει να θεωρήται οτι όσοι δεν ειναι ενταγμένοι σε κυν. Συλλόγους, να το πράξουν και αυτα που λέμε εδώ ή αυτα που βλέπουν να τα μεταφέρουν συνεχώς και σε εκνευριστικό βαθμό.
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

μα για ποιους κυνηγετικους συλλογους μιλατε? ηταν παλια συλλογοι που καθαριζαν τις πηγες , εσπερναν καταπολεμουσαν τα επιβλαβη. μετα εγειναν σκοπευτικοι συλλογοι που επαιζαν μεταξυ τους και γεμισαμε τις βιτρινες κυπελλα, μετα εγειναν καφενεια για να παιζουν πιλοττα.
πρωτο αν θελετε να γινει κατι καλο για αυτο που αγαπουμε ολοι εδω μεσα ειναι να κατσει ο καθε ενας και βαλλω και τον εαυτο μου τι εκανα για το θηραμα.
να σας πω τι καλο καναμε οι πιο πολλοι , καναμε σκυλους να κυνηγουν με μανια το θηραμα που μας αρεσει , αγορασαμε τα καλυτερα οπλα για καλυτερο σκοτωμα , ανακαλυψαμε τα καλυτερα φυσσιγκια μηπως και γλυτωσει κανενα θηραμα , οι πιο πολλοι εκαναν ομαδες σαν και ηταν ποδοσφαιρο μπας και ξεφυγει τιποτα, αγορασαμε τα καλυτερα αυτοκινητα για να πηγαινουμε διπλα στο θηραμα και στο τελος καταφεραμε να γεμισουμε ενα αλμπουμ απο σκοτωμενα θηραματα. δυστυχως τωρα ηρθε και η ωρα του λογαριασμου που πρεπει να πληρωσουμε.αν θα γινει κατι πρεπει να γινει οργανωμενα και σωστα. τα βουνα που εχουμε και η μορφολογια της Κυπρου επρεπε να ειναι γεματι απο θηραμα αλλα ολα τα πιο πανω εφεραν την καταστροφη.
chris197
Full Member

Δημοσίευση από chris197 »

φιλε Δημητρη,
πολυ σωστα αυτα που εγραψες αλλα μεα σε ολα αυτα να μην ξεχνουμε αυτους που μερα νυχτα 365 μερες των χρονον διχως καμια ενοχλισει και με την ανοχη του Ταμειου θυρας και αλλων κανουν το κυνηγι επαγγελμα.
Οσο για εμας τους κυνηγους και τους κυνηγετικους συλλογους δυστηχως απο λογια εχουμε χωρτασει. Ο μονος τροπος πιστευω για να παει το κυνηγι πιο μπροστα ειναι οργανωμενα παντα και με μεθωδικες κινησεισ σε καθε συνεδρια τις ομοσπονδιας να πιγαινουμε με συνκεκριμενα ερωτηματα και εισηγισεις και οχι να μαλωνουμε μεταξυ μας διοτι ο σιηλαρις τις ταδε περιχης εχει περισσοτερα κομματια να παρει τους σκυλλους του η οτιδηποτε αλλο μας φερνει σε αντιπαραθεσει μεταξη μας.
Λενε οτι κανουν μελετες και ξοδευουν πολλα λεφτα στο να φερουν καπιο να τους πει τα αυτονοητα η ακομη και πελλαρες . εας μας αποδειξουν οι κυριοι τη πετυχαν με της μελετες τις οποιες εκαναν .

Αυτα φιλε Δημητρη ειναι πανω κατω οι αποψη μου η προσωπικη.
σε γενικες γραμμες ο κοσμος εχει αγανακτισει με την συμπεριφορα ορισμενων καιρος ειναι να παρουμε πιο δραστικα μετρα με γνομωνα το καλα συνφεροντα του κυνηγιου οχι ορισμενων.
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

dimitris savva έγραψε:μα για ποιους κυνηγετικους συλλογους μιλατε? ηταν παλια συλλογοι που καθαριζαν τις πηγες , εσπερναν καταπολεμουσαν τα επιβλαβη. μετα εγειναν σκοπευτικοι συλλογοι που επαιζαν μεταξυ τους και γεμισαμε τις βιτρινες κυπελλα, μετα εγειναν καφενεια για να παιζουν πιλοττα.
πρωτο αν θελετε να γινει κατι καλο για αυτο που αγαπουμε ολοι εδω μεσα ειναι να κατσει ο καθε ενας και βαλλω και τον εαυτο μου τι εκανα για το θηραμα.
να σας πω τι καλο καναμε οι πιο πολλοι , καναμε σκυλους να κυνηγουν με μανια το θηραμα που μας αρεσει , αγορασαμε τα καλυτερα οπλα για καλυτερο σκοτωμα , ανακαλυψαμε τα καλυτερα φυσσιγκια μηπως και γλυτωσει κανενα θηραμα , οι πιο πολλοι εκαναν ομαδες σαν και ηταν ποδοσφαιρο μπας και ξεφυγει τιποτα, αγορασαμε τα καλυτερα αυτοκινητα για να πηγαινουμε διπλα στο θηραμα και στο τελος καταφεραμε να γεμισουμε ενα αλμπουμ απο σκοτωμενα θηραματα. δυστυχως τωρα ηρθε και η ωρα του λογαριασμου που πρεπει να πληρωσουμε.αν θα γινει κατι πρεπει να γινει οργανωμενα και σωστα. τα βουνα που εχουμε και η μορφολογια της Κυπρου επρεπε να ειναι γεματι απο θηραμα αλλα ολα τα πιο πανω εφεραν την καταστροφη.
+1000
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”