Laurona έγραψε:Σωτηρη
Πριν μπω στο κοπο να σου πω οτιδηποτε θελω να ξεκαθαρισεις κατι....
Εαν μαλιστα εκφραζεις ολη την νεαροτερη γενια κυνηγων, εναντι της γενιας των πατεραδων μας...τοτε εκει σιγουρα δεν θα σου αρεσουν τα ΩΜΑ που θα σου πω.
Ε Χρυσανθε νομιζω εν αυτονοητο οτι εν γενιες που συγκρινο και οχι εμενα με τον υπολοιπο κοσμος !
Οτι και να μου πεις δεν προκειτε να μου αλλαξεις γνωμη !
Αυτοι βιδωσαν στα μυαλα μας την κρεατοσυλλογη με τα μυθιστορηματα τους και τωρα τρεχουν να πουν εμενα η τον Ροδο η οποιον διποτε αλλο ακομα παιζει θηραμα κρεατοσυλλεκτη ...
Laurona έγραψε:Σωτηρη
Πριν μπω στο κοπο να σου πω οτιδηποτε θελω να ξεκαθαρισεις κατι....
Το ποστ σου αυτο συμπεριλαμβανει ΟΛΟ τον κυνηγοκοσμο και τα μελη του φορουμ ΠΛΗΝ εσενα?
Η απλως ο τροπος του εγραψες δεν ειναι οπως φαινετε?
Διοτι αυτα που θα σου πω εαν βαζεις τον εαυτο σου ΕΞΩ απο το συνολο που αναφερεις ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ, τοτε ΦΙΛΙΚΑ.....μαλλον εσενα δεν θα αρεσουν και εσενα θα πρεπει να πω ΩΜΑ οπως θελεις παρτο......
Εαν μαλιστα εκφραζεις ολη την νεαροτερη γενια κυνηγων, εναντι της γενιας των πατεραδων μας...τοτε εκει σιγουρα δεν θα σου αρεσουν τα ΩΜΑ που θα σου πω.
Θελουν μου πρωτοποριακα μετρα για να σοθει το Κυνηγι !
Να σου πω εγω ενα πρωτοποριακο μετρο που αρκεφκει που τον εαυτο του καθενος για να σοθει το θηραμα οπως το ειπα και πρην 2 χρονια και λιτσαραν να με φαν !
ΝΑ ΜΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΔΡΟΣΕ Ο ΚΟΛΛΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΒΡΟΥΝ !
ΑΛΛΑ οι τουτο εν τους συμφερει μετα πως εν να παιξουν θηραμα να παρουν στο καφενεν να δειξουν στους παρεες τους τον λαο που εφκαλαν τα beagle το κοπελουθκιου 2 βουνα παρακατω και επειεν και καρφωσε πανω τους αλλα οσπου να παν καφενε γινεται ο Λαος που του εκατουρουν που πανω , και ο σιεπετος ηταν ανοιχτος πας τον ωμο μου και εκλεισα τον με το ενα χερι να κρατα το οπλο και το αλλο το πολιβολο επαιξα τον !!!
Δηλαδη ρε Σωτο με λιγα λογια κατηγορεις τον παπα σου οτι επειδη εμεγαλωσεσε σωστα και σταματας στην μια φραγκολινα , ηταν και βλακας γιατι καποιοι συνοτζιαροι του επεζαν αβερτα και εν σε εμαθε και σενα να το καμνεις.
Κατηγορεις τον οτι επειδη ηθελε νασε σπουδασει, εκαμεσε ανεργο, ενω δεν εισαι εσυ που εκαμες επιλογητου κλαδου σου.
Κατηγορεις τον οτι επειδη δεν εμπορεσε να σου πιασει Χ5 οταν απολυθηκες που τον στρατο εκαμες σου κομπλεξ κατωτεροτητας απεναντι στους φιλους σου.
Ολες οι γενιες εκαμαν λαθη.........αν πιασουμε την δικη σας μπορω να σου πω πολλα.Αν πιασουμε την δικη μας η των πατεραδων μας επισης.
Μην βαλεις ομως ολα τα πραματα σε ενα καζανι γιατι ειναι λαθος
Και επειδη σε αυτο το θεμα δεν ειναι το θεμα μας, το χασμα γενεων, αν θελεις στειλε μυνημα να σου πω δυο - τρια πραματα, φιλικα και με αλλην σκοπια.
Ομως ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΣ το συνολο!!
Απο ολα αυτα που λες και τα λαθη που εγιναν δεν φταιει ο πατερας σου.........αν μη τι αλλο εκεινος ταιζε κιολας το θηραμα με τον ιδρωτα του στο χωραφι........εσυ καρπωνεσε μονο.
Το λαθος ειναι στο συστημα και την ανοχη μας τοσα χρονια!!
Οπως και στο οτι αφησαμε τον ορισμο του ΚΑΛΟΥ κυνηγου να σημαινει απαραιτητα ΚΑΡΠΩΣΗ!!
Οποταν μην συνεχισουμε εδω γιατι ειναι το θεμα πολυ σοβαρο και τα οσα λες για τα λαθη των γενιων δεν ειναι η ουσια.......ειναι μερος του προβληματος που δημιοθργησε η απουσια σωστου συστηματος
Η τιμωρια ΟΛΩΝ οσων παρανομουν και η ΑΜΕΣΗ εφαρμογη των νομων.
Η δουλεια απο αθτους που μπηκαν στην θεση της διαχειρησης και οχι απλα το βρασμα της καρεκλας.
Η σωστη λειτουργεια των σθλλογων και οχι το βολεμα των γνωστων και φιλων αξιοματουχων κλπ.
Αν σου ειπα ποτε κατι λαθος αγνοα με αλλα νομιζω παντα σου τεκμηριωνα τις θεσεις μου.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Δεν ειναι η παλιά γενιά που έφτιαξε τους κρεατοσυλλεκτες Σωτήρη μου, αλλα αφου είσαι απολυτος στη άποψη σου, θα το σεβαστό και δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη.
Αυτο που με λυπεί όμως, ειναι οτι εμένα οι άνθρωποι που με έκαναν κυνηγό δεν αξίζουν αυτή σου την αναφορα, όπως επίσης προσωπικά, τίποτα απο αυτα που έγραψες δεν με χαρακτηρίζει, αλλα με προσβάλει τοποθετώντας με σε αυτή τη μερίδα.
andreas78 έγραψε:Δεν ειναι η παλιά γενιά που έφτιαξε τους κρεατοσυλλεκτες Σωτήρη μου, αλλα αφου είσαι απολυτος στη άποψη σου, θα το σεβαστό και δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη.
Αυτο που με λυπεί όμως, ειναι οτι εμένα οι άνθρωποι που με έκαναν κυνηγό δεν αξίζουν αυτή σου την αναφορα, όπως επίσης προσωπικά, τίποτα απο αυτα που έγραψες δεν με χαρακτηρίζει, αλλα με προσβάλει τοποθετώντας με σε αυτή τη μερίδα.
Αυτο προσπαθησα να του πω, αλλα με καλυψες καλυτερα.
Δεν ειναι ομως το θεμα μας η αποψη του Σωτηρη για τους παλιους.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Έχεις απολυτο δίκαιο Χρυσανθε.
Το θεμα μας ειναι πράξεις και έργα, οχι μονο λογια.
Προτείνω όπως αναμένουμε το διαχειριτικό σχέδιο του Ταμείου, όπου όποιος απο μας το μάθει πρώτος να το μεταφέρει και αναλόγως αν χρειαστεί, να διοργανωθεί μια ευρείας κλίμακας αντίδραση προς όλους τους ενδιαφερόμενους, με όλους τους πιθανούς και λογικούς τρόπους που μπορούμε να βρούμε.
ετσι προσωπικά αντικειμενικά και πάντοτε φιλικά να πώ και εγώ την δική μου άποψη. Προχθές είμουν στην βουλή για κάποια θέματα για το ψάρεμα και έτυχε να βρώ τον Πέτρο Αναγιωτό εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Θήρας. Τι γίνετε μου λέει πώς πάν τα πράγματα. Για το κυνήγι τον ρώτησα? Ναι μου απάντησε τότε Απάντησα αυθόρμητα-ΧΑΛΙΑ. όταν του έκανα μέσα σε 2 λεπτά μια ανάλυση γιατί πάνε τα πράγματα χάλια . Χαμογέλασε και μου είπε -Χτύπησες κέντρο. Μην νομίζετε ότι οι υπέυθυνοι δέν γνωρίζουν πολλές φορές είτε το πρόβλημα είτε την λύση του προβλήματος. Αλλά υπάρχει και ένα σύστημα διαβρωμένο και χαλασμένο που πνίγει τις όποιες καλές ενέργειες προσπαθούν να δημιουργηθούν. Υπάρχουν και τα συμφέροντα τα οποία με μια καλή ενίσχυση λαϊκισμού παρεμποδίζουν πολύ καλές ιδέες.
Λοιπον φίλοι μου οι λόγοι που πάει πίσω το κυνήγι είναι πολλοί και δέν είναι μόνο ένας ή δύο, υπάρχουν και αρκετά πράγματα που δέν τα γνωρίζω. Θέλετε να ξεκινήσω? Πάμε λοιπόν
1)Λαθροθηρία Ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο δέν μπορεί να αντιμετωπιστεί με το υφιστάμενο σύστημα αστυνόμευση επαρκώς αλλά ούτε να μειωθεί με το υφιστάμενο νομοθετικό σύστημα και την δικαστική νοοτροπία η οποία βοηθάει στην έκσαρσει της λαθροθηρίας. Οποια ενέργεια και να γίνετε απο τον οποιοδήποτε όταν η λαθροθηρία είανι σε τόσα ψηλα΄επίπεδα τότε είανι παντίς και χτίζουμε την μέρα και χαλάει την νύχτα. Σε ένα αγγελικά πλασμένο κόσμο εάν και μόνο εφαρμόζετουν ο υφιστάμενος νόμος κατα γράμμα δέν θα είχαμε πρόβλημα με το κυνήγι.
2)Μη συντονισμένες προσπάθειες ενίσχυσεις των βιοτόπων και προστασία των θηραμάτων πολλές φορές άστοχες ενέργειες. Στην Κύπρο Κυνηγούν 42 000 και προσφέροθν οι 2000 στο θήραμα και στους βιοτόπους
3) Επιβλαβής παράγοντες και διαχείριση τους . Κανένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός ή πρόγραμμα για περιορισμό του προβλήματος.
4)Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος (φωτιές-οικοδομές-μόλυνση, αποξύλωση, εγκατάληψει της υπαίθρου απο Γεωργικές καλιέργειες) .
5)Έλειψη κυνηγετικής παιδείας και καμία προσπάθεια ενίσχυσης της
6)Χαλαρά μέτρα αποκτησης άδειας κυνηγίου
7)Θεοποίηση του λαγού ως θήραμα και καθιέρωση του ως αντικείμενο λαδόματος σε καρεκλάτους που δέν μπορούν να τον κυνηγίσουν αλλά κάνουν πλάτες
8)Αδιαφορία και μη συμμετοχή των κυνηγών (της μάζας) σε οργανωμένα σύνολα και πολύ κακή επικοινωνία ανάμεσα σε οργανωμένους και ταμείο θήρας
9)Μη σωστή στελέχωση του ταμείου θήρας και μη ικανοποιητικός αριθμός εργαζομένων
10) Διάλυση του Ουλαμού πάταξης λαθροθηρίας
11) Σχεδιασμός κυνηγετικής πολιτικής βάση προτιμήσεων στο κυνήγι του κάθε ενος και όχι βάση του καλού για το γενικό σύνολο με αποταίλεσμα να διασπαστεί ο κόσμος σε (σχιλάρηδες-περτικάρηδες κ.τ.λ)
12) Απαξίωση μέτρων, γραμμένων και άγραφων νόμων και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την διαχείρηση του κυνηγίου στην Κύπρο απο ειδικούς γιατί εμείς που βγαίνουμε έξω και παίρνουμε σκύλους 365 μέρες το χρόνο έξω και γεμώνουμε 2 διπλοκάμπινα σκύλους εμεις είμαστε οι σωστοί και καλοί κυνηγοί και το δεφτέρι είανι η απόδειξη πουγράφει πόσους εφκάλαμε φέτος
και πάει και πάει και πάει η λίστα
Προβλήματα πολλά ... Αλλά αν δέν βρεθεί τρόποσ η αντιμετώπιση να είναι συνολική και καθολική τότε ο καθένας το μακρύ και το κόντό του. Ο σχιλάρης εννα λέει αμμα εν πηγαίνω εγώ να πάρω τους σκύλους έξω εννα πιένουν τσίνοι με τα ττέλια να τους πιάνους, ο τσικλάρης εννα λέει αμμα εν βάλω την μηχανούα εγώ εννα την βάλει ο άλλος πιό κάτω και βασικά όλοι θα έχουμε στο στόμα απο μια δικαιολογάι για να κάνουμε αυτό που μας βολεύει.
Και έρχομε να κάνω μια εισήγηση. Να μαζέψουμε 300 000 ευρώ και να φέρουμε τους 3 καλύτερους θηραματολόγους του κόσμου, Να μείνουν 1 χρόνο Κύπρο και να μας δώσουν λύσεις για τα προβλήματα μας. Ανεξάρτητα, επιστημονικά και απαλλαγμένοι απο συμφέροντα... Ακόμη και να μας εγγυηθούν ότι θα αυξηθεί το κυνήγι θα βρεθούν αρκετοί να πούν Ατε ολάν κανεί που εννα έρτει ο καστρίσχης να μας πεί ήντα που να κάμουμε στον τόπο μας, να τον πάρω εγώ πας την παπούτσα να σχέση πάνω του.
Δυστηχώς φίλοι μου η πολύ δημοκρατία μας βλάπτει, θέλουμε βούρτουλα και κάποιον που πάνω μας για να διατηρούμαστε. Αφήνουν μας μόνους μας και ο καθένας μόνο το συμφέρον του και την ευκολια του σκέφταιτε. Μιλάμε πάντοτε γενικά και αόριστα. Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί συνειδητοποιημένοι άνθρωποι και σωστοί κυνηγοί αλλά και αυτοί απελπισμένοι με το τί βλέπουνε.
Μπορεις να μου πεις αυτα που μολις εγραψες τι σχεση εχουν η πως συνδεουνται με τις αποφασεις που θελουν να παρουν για μειωση εξορμησεων κλπ?
Με τα αλλα οσα ειπαμε τοοοσο καιρο,?
Κανεναν δεν χρειαζεται να φερεις Αριστε για να σου πει ουτε κ να δωσεις 300 χιλιαδες.
Το συστημα αν μπορουσες να αλλαξεις κ να το κανες να δουλεψει θα ηταν αρκετο.
Hunting is passion......
Passion is point......