andreas78 έγραψε:Σόλωνα, άλλο η συσσωμάτωση και άλλο τα σκάγια να είναι κοντά το ένα με το άλλο. Συσσωμάτωση γίνεται απο θερμή συγκόληση αλλά και απο ψυχρή συγκόληση. Στην παρούσα περίπτωση νομίζω πως ο λόγος αφορά αποκλειστικά την ποιότητα της επιμετάλλωσης, ειδικά στην περίπτωση της επινικέλλωσης και λόγο της σκληρότητας του νίκελ οι κατασκευάστριες εταιρείες χρησιμοποιούν πολυ κακής ποιότητας μολύβδινα σκάγια και σε συνδιασμό με την πολύ λίγη εισχώρηση του νίκελ στο μολύβι, αποδεικνίονται να είναι ακατάλληλα.
Η προσωπική μου εκτίμηση για τις κατανομές των επιμεταλλωμένων, ειναι οτι απο αυτό που βλεπω, θεωρώ τις κατανομές των επιχαλκωμένων καλήτερες. Βλέπω τα σκάγια πιο ομοιόμορφα κατανεμημένα στον πίνακα, απο ότι τα επινικελλωμένα που εχουν καποια κενά και ανομοιόμορφη περιφέρεια.
Σε τελική ανάλυση πιστεύω πως η δοκιμή είναι αξιόλογη και προσφέρει αρκετα συμπεράσματα, οσον αφορά το θέμα των κατανομών, νομίζω πως είναι υποκειμένικά διαφορετικό για τον καθε ενα μας.
Και μια φωτογραφία για τις συσσωματώσεις.

ΞΕΚΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥ... ΣΟΥ ΒΑΖΩ Κ'ΕΓΩ 2-3 ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΣΣΩΜΑΤΩΣΗ . ΤΑ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΙΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΥΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ:D
ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ,ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ GOUGH THOMAS ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ....ΟΜΩΣ!!!
ΟΜΩΣ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΧΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΩΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ.. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ!!!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ.
ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ "ΠΟΙΟΤΗΚΑ" ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ...ΤΟΤΕ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΤΑΠΑ Κ.Λ.Π.ΕΦΕΥΓΑΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΣΗΣΣΩΜΑΤΩΣΗ Η ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΧΡΗ ΤΗΞΗ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.
ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΩΝ ΗΜΕΡΑ,ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΑΓΟΡΑ, ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΗ ΑΝΤΙΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ ΣΚΑΓΙΑ..(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΗΣΣΟΜΑΤΩΣΕΙΣ!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.