ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Λεφκιε για να πεζεις σε αποστασεις περαν των 30 μετρων και να εχεις απαιτησεις πρεπει να εχεις και στενα τσιοκ. Πιστευεις οτι τσιοκ οπως το 2 και το 1 επηρεαζονται απο τις καιρικες συνθηκες? Μιλουμε παντα με ενα ποιοτικο φυσιγγιο αποστασεων...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Φιλε Λευκιε, προσωπικά θεωρώ τις καιρικές συνθήκες σαν το τελευταίο σημείο αναφοράς, θεωρώ την υψομετρική διαφορά πιο σημαντική.
Ενα αξιόλογο φυσιγγιο με μεσο όρο αρχικής τα ~400m/s και Ν.6 θα έχει στα 36 μέτρα περίπου 225m/s ταχύτητας και κινητική ενέργεια περίπου 2.50 ft/lb, απο την στιγμή που θα διορθώσουμε την κατανομή μας με το ανάλογο τσοκακι, αν σημαδεψουμε σωστά και βάλουμε το θηραμα εντός του δραστικου μας κύκλου, θα κεραυνοβοληθει με ακαριαιο σκότωμα. Ειναι απίθανο να καταφέρουν οθ καιρικές συνθήκες να μειωσουν την κινητική ενεργεια κατω του 1.00 ft/lb.....!!!!
Αυτή βέβαια ειναι η προσωπική μου άποψη απο μελέτες και δοκιμές.
Θα υπάρξουν μελλοντικα καποια αποτελέσματα με αναλογες αρχικές και αποτελέσματα διατρησεων σε βαλλιστικο τζελ, με παρουσιαση πυκνοτητας, ταχυτητας ανέμου και αλλα συμβαλλόμενα που θεωρητικά μεταβάλλουν τα βλητικα αποτελέσματα. Πάραυτα ομως τα θεωρώ πολύ αμελητέα και ασήμαντα.
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Σε γενικες γραμμες η επιτυχια οφειλεται 50% στο σωστο κοντακι, 40% στο σωστο σκοπευτη και 10% στο σωστο φυσιγγιο. Επιπροσθετα απο αυτο ομως οσο καλυτερος ειναι ο σκοπευτης τοσο καλυτερος κριτης ειναι για ενα φυσιγγι. Εαν δεν ριχνεις σωστα δεν ξερεις ποτε φταει το φυσιγγι και ποτε εσυ. Αν ομως εισαι σταθερα καλος σκοπευτης τοτε καταλαβαινεις ποτε εσυ στελνεις μεν τα σκαγια εκει που πρεπει αλλα αυτα αδυνατουν να φερουν το αποτελεσμα....
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
andreas78

kypros έγραψε:Σε γενικες γραμμες η επιτυχια οφειλεται 50% στο σωστο κοντακι, 40% στο σωστο σκοπευτη και 10% στο σωστο φυσιγγιο. Επιπροσθετα απο αυτο ομως οσο καλυτερος ειναι ο σκοπευτης τοσο καλυτερος κριτης ειναι για ενα φυσιγγι. Εαν δεν ριχνεις σωστα δεν ξερεις ποτε φταει το φυσιγγι και ποτε εσυ. Αν ομως εισαι σταθερα καλος σκοπευτης τοτε καταλαβαινεις ποτε εσυ στελνεις μεν τα σκαγια εκει που πρεπει αλλα αυτα αδυνατουν να φερουν το αποτελεσμα....

Κύπρο, εγω εντός του 10% θα προσθέσω την σωστη αντίληψη απόστασης κυνηγου/θηραματος και την σωστη αντίληψη κατανομής ανα απόσταση κα τσοκ, του εκάστοτε φυσιγγίου μας.
Filippos
Full Member

Δημοσίευση από Filippos »

kypros έγραψε:
stelios25 έγραψε:Παιδια κανενας που εχει miroku mk70 sporting 18.5 να μας πει τι χαρτουτσιες παιζει για τσιχλα ?
φιλε μου με το μκ 70 θα εχεις πολυ καλα αποτελεσματα με τα εξης φισιγγια..

πρωι και ποφισιμα..
κιλλερ 32 γρ διαφανες νο 12
ολυμπια σκεετ κιτρινες 32 νο 9

ολοημερο
βικτορυ ροκετ 29 νο 8

ολοημερο ξεροκαιρος
ολυμπια τορτο 28 νο 9

εχω το οπλο αυτο και κυνηγω εγω και ο πατερας μου πολλα χρονια μαζι του. δοκιμασε αυτα τα φισιγγια και θα εισαι πολυ χαπυ!
Σε πέρδικα/λαγό τις φυσίγγια προτείνεις φίλε Κύπρο?
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Filippos έγραψε:
kypros έγραψε:
stelios25 έγραψε:Παιδια κανενας που εχει miroku mk70 sporting 18.5 να μας πει τι χαρτουτσιες παιζει για τσιχλα ?
φιλε μου με το μκ 70 θα εχεις πολυ καλα αποτελεσματα με τα εξης φισιγγια..

πρωι και ποφισιμα..
κιλλερ 32 γρ διαφανες νο 12
ολυμπια σκεετ κιτρινες 32 νο 9

ολοημερο
βικτορυ ροκετ 29 νο 8

ολοημερο ξεροκαιρος
ολυμπια τορτο 28 νο 9

εχω το οπλο αυτο και κυνηγω εγω και ο πατερας μου πολλα χρονια μαζι του. δοκιμασε αυτα τα φισιγγια και θα εισαι πολυ χαπυ!
Σε πέρδικα/λαγό τις φυσίγγια προτείνεις φίλε Κύπρο?
Πρωι δοκιμασε βικτορυ 31 λιλα και μετα με το ηλιο δοκιμασε europa βικτορυ 32 και rc serie ore 35 kitrini
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
andreas78

Αν μου επιτρέπεται, να πω την άποψη μου και εγω,
Τι θα έβαζα λοιπόν εγω, αν δεν εκανα ιδιογομωση.
Το πρωί θα διάλεγα ενα φυσιγγιο απο 28γρ., μεχρι 32γρ., με ποιοτικό και γνωστό κυαθιο(αν η μέση απόσταση βολής μου θα ξεπερνά τα 25 μετρα) ή μεσόταπα π.χ. Bior η και με χαρτοπολτό, αφου δεν υπάρχουν στο εμπόριο μαλλινες και με σκαγια Νο7,5- 7 ή 6, με ταχύτητα απο 380m/s μεχρι 400m/s max., με τσοκς 5*-4* για αποστάσεις μεχρι τα +-30 μετρα ( η απόφαση μου θα αφορά μονο, το θήραμα που κυνηγώ και τις αντιδράσεις του)
Μετά θα διάλεγα το φυσιγγιο που διάλεξα το πρωί, χωρις βέβαια κανέναν ενδοιασμό και λογικα θα συνέχισα μεχρι και το τέλος της εξόρμησης μου, με το ίδιο λογικά φυσιγγιο.
Στην τελική, κατι που ξεχνάμε και το εχω ξανα αναφερει ,το 90% των θηραμάτων που καρπονωμαστε ειναι μεχρι τα ~20 μετρα,το υπόλοιπο ποσοστό σε μεγαλητερη απόσταση.
Για να διαλέξω, θα κανω μερικες βολες στις αποστάσεις που συνήθως πυροβολώ, σε ενα χαρτόνι για να κρίνω τις κατανομές του, αν ο κατασκευαστής ή κάποιος φίλος θα γνωρίζει τις αρχικές δεν χρειάζομαι δοκιμη διατρησης, αν όμως δεν τα γνωριζω και δεν θα είχα βέβαια και τον ταχογραφο που εχω τωρα, θα έβαζα έναν καταλογο στο νερό για 24 ώρες, θα τον συμπιεζα και θα εκανα άμεσα δοκιμη διατρησης, στην μεγαλητερη απόσταση που θεωρω οτι θα πυροβολουσα το θήραμα μου, στη συνέχεια θα μετρούσα σε μηκος την διατρηση που έκαναν. Το αποτελεσμα σε βρεγμένο καταλογο 24 ωρών, αναλογεί σε ~60% διατρηση σε βαλλιστικό τζελ, εκτος βέβαια και αν οι φίλοι αμερικάνοι εχουν λάθος.
Όλα αυτα φυσικά, αφορούν εμένα, που κυνηγώ με σκύλο φέρμας, με όπλο 24" και CYL.- 4* ή CYL- CYL.
andreas78

andreas78 έγραψε:Αν μου επιτρέπεται, να πω την άποψη μου και εγω,
Το πρωί θα διάλεγα ενα φυσιγγιο απο 28γρ., μεχρι 32γρ., με ποιοτικό και γνωστό κυαθιο(αν η μέση απόσταση βολής μου θα ξεπερνά τα 25 μετρα) ή μεσόταπα π.χ. Bior η και με χαρτοπολτό, αφου δεν υπάρχουν στο εμπόριο μαλλινες και με σκαγια Νο7,5- 7 ή 6, με ταχύτητα απο 380m/s μεχρι 400m/s max., με τσοκς 5*-4* για αποστάσεις μεχρι τα +-30 μετρα ( η απόφαση μου θα αφορά μονο, το θήραμα που κυνηγώ και τις αντιδράσεις του)
Μετά θα διάλεγα το φυσιγγιο που διάλεξα το πρωί, χωρις βέβαια κανέναν ενδοιασμό και λογικα θα συνέχισα μεχρι και το τέλος της εξόρμησης μου, με το ίδιο λογικά φυσιγγιο.
Στην τελική, κατι που ξεχνάμε και το εχω ξανα αναφερει ,το 90% των θηραμάτων που καρπονωμαστε ειναι μεχρι τα ~25μετρα,το υπόλοιπο ποσοστό σε μεγαλητερη απόσταση.
Για να διαλέξω, θα κανω μερικες βολες στις αποστάσεις που συνήθως πυροβολώ, σε ενα χαρτόνι για να κρίνω τις κατανομές του, αν ο κατασκευαστής ή κάποιος φίλος θα γνωρίζει τις αρχικές δεν χρειάζομαι δοκιμη διατρησης, αν όμως δεν τα γνωριζω και δεν θα είχα βέβαια και τον ταχογραφο που εχω τωρα, θα έβαζα έναν καταλογο στο νερό για 24 ώρες, θα τον συμπιεζα και θα εκανα άμεσα δοκιμη διατρησης, στην μεγαλητερη απόσταση που θεωρω οτι θα πυροβολουσα το θήραμα μου, στη συνέχεια θα μετρούσα σε μηκος την διατρηση που έκαναν. Το αποτελεσμα σε βρεγμένο καταλογο 24 ωρών, αναλογεί σε ~60% διατρηση σε βαλλιστικό τζελ, εκτος βέβαια και αν οι φίλοι αμερικάνοι εχουν λάθος.
Όλα αυτα φυσικά, αφορούν εμένα, που κυνηγώ με σκύλο φέρμας, με όπλο 24" και CYL.- 4* ή CYL- CYL.
Διόρθωση σε σκούρο, απο περίπου 20 σε περίπου 25... ;)
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

andreas78 έγραψε:
andreas78 έγραψε:Αν μου επιτρέπεται, να πω την άποψη μου και εγω,
Στην τελική, κατι που ξεχνάμε και το εχω ξανα αναφερει ,το 90% των θηραμάτων που καρπονωμαστε ειναι μεχρι τα ~25μετρα,το υπόλοιπο ποσοστό σε μεγαλητερη απόσταση.
Διόρθωση σε σκούρο, απο περίπου 20 σε περίπου 25... ;)

Ε που παω εγω με το 375? Εν αργη και δεν θα σκοτωνει.... θα καθουνται τα σκαγια πας τα φτερα τους και δεν θα τους καμνουν τιποτε... :shock:
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
andreas78

Ναι...ναι...!!!
Για αυτό επέφταν ψημένα πέρσι..!!!.. :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”