Laurona έγραψε:Αριστε αμα το αυτοκινητο χνει λαδια δεν τα σκιυπιζεις ωε παρατζι.....παντα χτιτζιο θα ειναι.
Καθαριζεις το να δεις πουεν χανει και παεις πθσω πθσω να βρεις την διαροη.
Μονον ετσι σαζετε.
Τρωμε δαμεσα σελιδες για τα προβληματα Αλλα δεν βρισκουμε απο που ξεκινουν.
Κανουμε το ενα κ το αλλο αλλα δεν διουμεν εμφαση στην βαση του προβληματος.
Γιαυτο κ δεν περνω πια μερος στις συζητησεις.
Τιμωρουμε με νομους τον νομοταγη κυνηγο κ σφηνουμε τον λαθροθηρα να αλωνιζει.
Γιατι?
Διοτι οι νομοι υπαρχουν και ειναι αρκετοι κ αυστηροι.
Τοσυστημα νοσει στην εφαρμογη τους εγκαιρα κ ακακαριαια.
Γιαυτο κ μεις αδικουμαστε, απειλουμαστε, στερουμαστε το νομιμο μας δικαιωμα για καρπωση κ ταυτοχρονα γινομαστε κ κοροιδα των λαθροκυνηγων.
Δικαστικη εξουσια φιλε ονομαζετε το προβλημα.
Αυτη ειναι η λυση γισ ολα.
Συσταση δικαστηριου για αδικηματα στον τομεα κυνηγιου ψαρεματος κ φυσης.
Ενημερωση του απο εμας κ τα σωματα μας για την φυση κ τις επιπτωσεις των αδικηματων.
Ανανεωση των δικαστων που το απαρτιζουν ανα εξαμηνο για να μην γινονται καλυψεις υποθεσεων.
Αμεση αξιολογηση τους απο τον γενικο εισαγγελεα.
Πιαστηκες να παρανομεις?
Ποσα λεει ο νομος.? 10000?Μπαινεις μεσα 8 μερες, πληρωνεις κ 1000 εγγυηση και σε δυο βδομαδες δικαζεσαι.
Μονο αμα γινει αυτο υα δουμε χαιρι.
Η πολλη δημοκρατια μας εφαγε.
Αμα δεν την γλυτωνεις απο τον νομο........δεν θα παρανομεις.θα εχει κ θηραμα.θα μπορει να δουλεψει κ ο θηροφυλακας αφοβα.
Δεν θα στερειτε ο νομιμος κυνηγος για τον παρανομο.
Στο κατω κατω ψαρεμσ κ κυνηγι ειναι σημαντικοι αξονες της οικονομιας.
Δεν αξιζουν την προστασια του κρατους?
Μονο ετσι ξεκινας σωστα.αμα γινει αυτο τοτε ολα ρα αλλα θαεχουν αντικρισμα.μιλω για τα επιμερους που συζητατε τοσο καιρο.
Οταν ομως ο λαθροθηρας συνεχιζει να μενει ατιμωρητος, τοτε ασχολουμαστε με μιλλισφορζιασματα.....το αυτοκινητο παντα χτιτζιο θα ειναι οσο και ν το σφουτζιζεις
Φίλε έχεισ απόλυτο δίκαιο η θήρα κυνιγά με νόμους το νομοταγή κυνιγό και αφήνει το λαθροθήρα να αλλονίζει. Βουρά τους σσιλάριες ειδικά αυτούς που δεν έχουν κάλυψη για να τουσ προσφέρει το δώρο το 300 ευρό. Μέχρι τώρα δεν είδα κάτι καλό απο το ταμείο θήρας αλλά μόνο αδικείες και διαφθορά. Ο λαγός όντως πρέπει απελευθερωθεί ώστε να γίνετε ελέυθερα η εκτροφή του. Αυτή η λύση είναι μονόδρομος για να καταπωλεμιθεί η μάστιγα της λαθροθηρίας του λαγού.
istriano ® έγραψε:Σε συνέχεια με αυτα που έγραψε ο φίλος Laurona για το κτύπημα περδικιων εχτες σε άλλο post, να αναφέρω τι άκουσα για εχθες περιοχή Σταυροβουνίου.
Κάποιο κοπελλι τάχα κυνηγός τσιηκλας με την καρεκλουα του επαιξε μετα απο πολλά χρόνια 3 λαγους σε μια μερα και μάλιστα το χουμιστηκε σε άλλο κυνηγό συνάδελφό του, που βρισκόταν για κυνήγι λίγο πιο κατω.
Επειδή κατα τύχης βρισκόμουν στην ίδια περιοχή με τα σκυλια μου, φευγοντας είδα δυο αυτοκίνητα σταθμευμένα στο χωματόδρομο ακριβως απέναντι απο το κτήμα Πτωχοπουλου. Τα κοπέλια με τους σιηλλους ήταν μέσα στην απαγορευμένη την οποία δεν δωσαν για εκπαιδευτικά. Απο οτι εμαθα αυτοι επεψαν τους λαούς του παρέα!!!Μπορεί να ηταν και μια παρέα
Οι πληροφορίες εγκυροτατες!!!
Ενα toyota hilux παλιό ψιλομένο και ενα chevrolet παλιό ασήμι. Αν τυγχάνει να είναι μέλη η' το πιο πιθανό επισκέπτες του φόρουμ να τους δώσω τα συγχαρητήρια μου
Σχετικά με αυτό. Την περασμένη Κυριακή στον τόπο που αναφέρεστε (σταβροβούνι) έπεξε το ίδιο περιστατικό. Ένας συνάδερφος κυνιγός πήρε αμέσος το ταμείο θήρας. Εφτασε απο όσα άκουσα αυτοκίνητο με 8ηρφίλακες αλλά είπαν στο κυνιγό ότι επιτρέπετε το εκπαιδευτικό με σκύλους σε περιοχές με εκπαιδευτικά (απαγορευμένες) και να κυνιγάς τσίχλες ακριβός δίπλα (σε επιτρεπόμενη) η σηπε8κιά στο λαγό που έτρεχε στο δρόμος όμως ακούστικε. Αυτές είναι οι όριμες αποφάσεις τον αρμοδίων που εμπιστευόμασε την προστασία και την ρύθμιση του αγαπημένου μας αθλήματος. Αντε και εις ανώτερα κύριοι
cynergy έγραψε:
Εκει στο καφενειο? Τα ειδα και εγω! Αχ και να το ήξερα!
Ουτε εγώ ήξερα τι έγινε. Όταν τους είδα υπεθεσα οτι ίσως δεν κατάλαβαν τα όρια της περιοχης για εκπαιδευτικά. Μετα απο αυτό που έμαθα σήμερα και αμάν μου λες και εσυ οτι ηταν στο καφενέ (στην Σκεύη φαντάζομαι) τοτε είμαι σίγουρος οτι κατάφτης μπηκαν μεσα. Πρεπει νανε της επαρχιας αρα γνωστές της περιοχης !!!
Νε εκει στη Σκευη ωρα 10.οο πηγαμε για καφε....
Tι χρώμα είχε το TOYOTA?? Γινεται να είδατε τι μάρκα ήταν το αυτοκίνητο, το χρώμα και να μην είδατε τα νούμερα?? κάντετα δημοσίευση στο φορουμ κάποιος αφού έχει πάρα πολούς που είδαν τα δύο οχήματα!!!
sotiris!129 έγραψε:E Xρυσαθε μιλουμε για Κυβερνητικους , ξερεις καλα τι εστι κυβερνητικος?
Μια μερα επερνα παραγκελια στο Δαλι ,διπλα που τον αυτοκινητοδρομο παρα την εξοδο οπως εκρεσε απο Λεμεσο για να παεις στον Πιττα εφυτεψαν ενα χωραφι με κιπαρισουθκια και πευκουθκια , ηταν ενα Αυτοκινητο του Τμηματος Δασων αν δεν καμω λαθος μεσα στην μεση χωραφκιου και 3 υπαλληλοι (2 στο 1 δεντρουι και ενας στο αλλο , πρεπει να ηταν μαυρης ο αλλος και να τον σνοπαραν) να κουμπουν πανω στους κουσπους και να μιλουν !
Τελειωνω την παραγκελια μου μετα που καμια ωρα και περνω που ζιαμε να παω σπιτι και τα κοπελια ακομα εκουμπουσαν πανω στους κουσπους πανω που τα ιδια δεντρουθκια
περασε ενας μηνας και καθε μερα τους εβλεπα στο ιδιο χωραφι το ιδιο πραμμα ... περνα που ζιαμε να δεις αν εν τσαπισμενα τα δεντρουθκια !
Έχει ένα φιλμάκι του ΑΜΑΝ που δείχνει ακριβώς τι είπες. Έχει 5-6 γύρω που ένα λάκκο, κρατούν που ένα κούσπο τζαι μιλά ο ένας του άλλου. Πάει η κάμερα στον καθένα τους, ο ένας είναι ο διευθυντής, ο άλλος ο γενικός διεθυντής, ο 3ος ο αναπληρωτής διεθυντής και πάει λέγοντας. Ποβαρούν πανω στους κούσπους τζαι κνίθουντα. Πάει τζαι η κάμερα μέσα στον λάκκο τζαι δείχνει έναν που σκάβει. Τζαι δείχνει τον το τοξούι τζαι λαλεί: Ο ΜΑΛΑΚΑΣ
GRIGORIS έγραψε:
Tι χρώμα είχε το TOYOTA?? Γινεται να είδατε τι μάρκα ήταν το αυτοκίνητο, το χρώμα και να μην είδατε τα νούμερα?? κάντετα δημοσίευση στο φορουμ κάποιος αφού έχει πάρα πολούς που είδαν τα δύο οχήματα!!!
Τα δυο αυτοκίνητα φιλέ ηταν παρκαρισμένα σε σημείο του χωματοδρόμου οπου δικαιούνται τα εκπαιδευτικά (σύνορα). Τα κοπέλια κατέβαιναν το βουνό της απαγορευμένης απέναντι οπου δεν επιτρεπονται τα εκπαιδευτικά. Όταν τους είδα εγώ, ηταν περιπου 150-200 μετρα πριν κατέβουν στο δρόμο για να φύγουν.
Την δεύτερα έμαθα τι έγινε!
Η ”γνωριμία” έγινε σε κάποιο αγώνα του Ομίλου Ντράτχααρ. O ..μπάρμπας ήταν γύρω στα 65. Τον είδα να πετάει τα σκουπίδια του από το παράθυρο του αυτοκινήτου του. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Τον πλευρίζω και του βάζω χέρι. Με ύφος χιλίων αναιδέστατων πιθήκων μου απαντάει απαξιωτικά και ειρωνικά ταυτόχρονα:
-”Χαρτιά είναι. Ανακυκλώσιμο υλικό!”
Του πετάω ένα ”…σαν δεν ντρέπεσαι” και δίνω τόπο στην οργή. Ο μπάρμπας ήταν προσκολυόμενος στην παρέα κάποιου ”ντρατχααρά” και κατα την διάρκεια του αγώνα αυτός πήγε για τσιχλοκότσυφα ενδεδυμένος με στολή παραλαγής (φυσικά). Τον ξανάδα το μεσημέρι στην ταβέρνα. Έτυχε να κάτσουμε δίπλα-δίπλα. Πολιτισμένος μου φάνηκε και λογικός άνθρωπός. Για το πρωινό επεισόδιο δεν μιλήσαμε αλλά μιλήσαμε για όλα τα άλλα. Για τον καιρό, για την πολιτική, για την ακρίβεια και πάει λέγοντας. Κάποια στιγμή έφτασε η κουβέντα στις μπεκάτσες και στα πολλά πουλιά της ημέρας όπως απέδειξε ο αγώνας. Εκεί ο ..μπάρμπας έβγαλε πάλι τον κακό του εαυτό.
-”Και το τόπα εγώ να ρθούμε πρωί να πάρουμε κάνα πουλί” λέει και συνεχίζει απτόητος.
-”Δεν αξίζει να τρέχεις όλη μέρα όταν μπορείς στο καρτέρι να πάρεις ένα-δυό πουλιά πολύ εύκολα”. Μου ξανανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.
-”Απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας στο καρτέρι”. –”Μπα τι μας λες; Όχι θα αφήσω τους άλλους να τις τρώνε και εγώ θα το παίζω νομοταγής. Δεν σφάξαμε”.
-”Είσαι λαθροθήρας δηλαδή;” –”Ρε δεν μπα να λες ότι θες…” .
-Μάταιος κόπος. Η με τον τοίχο μίλαγα ή με τον μπάρμπα- λαθροθήρα το ίδιο ήταν. Τόση γαϊδουριά μαζεμένη σε ένα μόνο άνθρωπο σπάνια συναντάει κανείς. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορούσε να καταλάβει πόσο κακό έκανε. Θεωρούσε την λαθροθηρία σαν κάτι το πολύ φυσικό. Σαν μια πονηριά. Αυτός ήταν ο πονηρός και οι άλλοι τα κορόιδα. Τόσο προσβλητικός προς τους άλλους κυνηγούς. Και μάλλον ποτέ δεν βρέθηκε κανείς για να του τα πει χοντρά. Όχι πώς δεν διαφωνούσαν και άλλοι με όσα έλεγε. Αλλά κανείς, λόγω ευγενείας, δεν του τα έχωσε με τέτοιο τρόπο που θα τον έκανε να καταλάβει πώς ήταν ένα …γαιδούρι και μισό. Τώρα θα μου πείτε γιατί προσβάλω τα γαιδουράκια; Δίκιο έχετε… Αυτός λοιπόν ο 65χρονος λαθροθήρας σίγουρα δεν είναι μόνο καρτεριτζής της μπεκάτσας. Είμαι βέβαιος πώς θα τουφέκαγε και λαγό την απαγορευμένη ημέρα ή την νύχτα ή ακόμα και ένα κύκνο μιά και έχει και μπόλικο κρέας και μάλιστα πολύ περισσότερο από την μπεκάτσα. Είχε ανάγκη από κρέας ο μπάρμπας; Φυσικά όχι. Απλά είναι επιρρεπής στην λαθροθηρία και για την ακρίβεια στην παρανομία. Είναι ο τύπος του πολίτη (που λέει ο λόγος) που θα πετάξει τα μπάζα του στο δάσος, θα κτίσει αυθαίρετο όπου γουστάρει, θα καταπατήσει την δημόσια έκταση, θα κλέψει στο ζύγι (αν είναι έμπορος) ή θα λαδωθεί για να εξυπηρετήσει άν είναι δημόσιος υπάλληλος. Όταν είναι όλα αυτά τότε δεν μπορεί να μην είναι και λαθροθήρας. Ο πονηρός είναι πονηρός παντού. Όπως και ο κακός χαρακτήρας είναι παντού κακός χαρακτήρας. Και με τα σκυλιά του και με τα παιδιά του. Και με την γυναίκα του και με την γειτονιά του. Και με το σόι του και με τους συναδέλφους του. Και με τον δύστροπο άνθρωπο δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Με τον πονηρό λαθροθήρα όμως πολλά μπορείς να κάνεις. Και πρώτα από όλα τον προσβάλλεις κατάμουτρα. Όπως ακριβώς και αυτός προσβάλει εσένα και τον κάθε νομοταγή κυνηγό που ανησυχεί που προσπαθεί και συνεισφέρει στην προσπάθεια για μια καλύτερη θηραματική διαχείριση αλλά και στην ηθική υποχρέωση όλων μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο (θηραματικό) περιβάλλον. Όλα αυτά λοιπόν τα ακυρώνει ο μπάρμπας- λαθροθήρας και ο κάθε λαθροθήρας. Για αυτό χρειάζεται όχι μόνο μηδενική ανοχή αλλά και …κατσάδιασμα. Το λέω πολύ ήπια. Και για να μιλήσω στην γλώσσα που προαναφερθέντος μπάρμπα να το πω πιο χύμα. ….Μπινελίκια, καταγγελία και απομόνωση χρειάζεται ο λαθροθήρας. Στην ταβέρνα ή στο καφενείο που θα βγεί ο πονηρός μπροστά σε δέκα νοματαίους να πουλήσει μαγκιά πώς κτύπησε μία ή δέκα μπεκάτσες στο καρτέρι χρειάζεται χοντρό κράξιμο. Όπως χρειάζεται κράξιμο και ο κασετοφωνάκιας με τις 100 τσίχλες όπως και ο νυκτολαθροθήρας των λαγών. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, τους ξέρουμε τους λαθροθήρες. Υπάρχουν επειδή τους ανεχόμαστε. Το άλλοθι περί ανύπαρκτης, αδιάφορης ή αδύναμης θηροφυλακής δεν είναι δικαιολογία. Είναι υπεκφυγή και ανοχή στο νταβατζιλίκι του κάθε λαθροθήρα. Ας ξυπνήσουμε λοιπόν ας τον καταγγείλουμε και ας καταλάβουμε μια για πάντα πώς δεν έχουμε μόνο 300 ένστολους μισθωτούς θηροφύλακες έχουμε και άλλους 200.000 κυνηγούς-θηροφύλακες που έχουν υποχρέωση να καταγγέλλουν και να αποτρέπουν την λαθροθηρία. Διαφορετικά η ανοχή γίνεται συνενοχή…
η Λαρνακα ειναι η πιο ευνοουμενη επαρχια δεν της εκοψαν ουτε μια περιοχη .εχει και τες πιο πολλες περιοχες ασκησης σκυλλων και τις πιο πλουσιες σε θηραμα
giorgos80 έγραψε:η Λαρνακα ειναι η πιο ευνοουμενη επαρχια δεν της εκοψαν ουτε μια περιοχη .εχει και τες πιο πολλες περιοχες ασκησης σκυλλων και τις πιο πλουσιες σε θηραμα
Ναι αφού έχει άτομα που κόφκουν που την Πάφο και τα κατεχόμενα να έρθουν Λάρνακα να δουν λαγό...